Hrana pentru planuri pro pentru pisici

În aproape fiecare magazin de animale de companie, chiar și cu un sortiment foarte modest de bunuri, puteți vedea mâncarea Proplan pentru pisici pe raft. Popularitatea mărcii comerciale Pro Plan depășește cu mult granițele țării noastre și are în pușculița sa un număr imens de recenzii pozitive de la proprietarii de animale din țările CSI, Europa și SUA.

Mii de mustăți pentru animale de companie mănâncă hrană pentru pisici Proplan datorită lui William Danforth, care în 1894 a organizat o companie de alimente și în 1902 a redenumit-o Ralston Purina. Au trecut mai bine de o sută de ani de atunci și încă vedem sigla Purina pe diferite tipuri de hrană pentru pisici, inclusiv rațiile Pro Plan..

Pachet pentru pisici și alimente

În 2001, Nestlé a achiziționat Ralston Purina și a fuzionat cu Friskies pentru a forma Nestle Purina PetCare. Diviziunile și fabricile sale sunt răspândite în întreaga lume, sunt situate în Europa, Asia, America de Nord și de Sud, Africa și chiar Australia. În Rusia, o fabrică pentru producția de hrană pentru animale este situată în regiunea Kaluga, în sat. Vorsino. Portofoliul de produse Nestlé Purina PetCare produs aici include mărci de furaje cunoscute - Friskies, Felix și Pro Plan.

Categoria Dietelor veterinare se referă la dietele terapeutice care susțin sănătatea pisicilor cu o varietate de boli. În acest segment, există aproximativ zece variații ale dietelor, fiecare dintre ele având specificul său, de exemplu, Urinar - pentru urolitiază și Hepatic - este o dietă pentru animalele de companie cu boli de ficat. Unele nume există doar sub formă de alimente uscate, în timp ce altele, dimpotrivă, sunt exclusiv conserve. Recenziile medicilor veterinari despre hrana Proplan pentru pisici se referă în principal la linia de tratament și sunt în general pozitive. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că dietele veterinare sunt prescrise numai de către un medic veterinar, adesea ca terapie suplimentară la tratamentul medicamentos principal..

Alimente uscate ProPlan

Linia Nutrisavour este o serie actualizată de rații umede în pungi de 85g (păianjeni), împărțite în cinci tipuri: pentru pisoi, adulți, castrate, care trăiesc exclusiv acasă și pentru digestie sensibilă. Puteți oferi animalului dvs. de companie fie bucăți cu sos (sos), fie bucăți în jeleu. Puteți diversifica meniul animalului dvs. de companie sau vă puteți ruga cu unul plin de mâncare datorită diferitelor gusturi: pui, curcan, rață, miel, carne de vită, somon, precum și pește de ocean.

Pe lângă păianjeni, există și hrană pentru pisici Pro Plan sub formă de conserve în cutii de 85 g. Acestea sunt șase tipuri de pate, împărțite în același mod ca rațiile de sac, în funcție de nevoile animalului. Această categorie include în plus Lumina, pentru pisicile predispuse la supraponderalitate și Adulții 7+, pentru animalele de companie în vârstă..

Hrana uscată Proplan pentru pisici este o linie clasică de alimente care ia în considerare două criterii principale: vârsta animalului de companie și nevoile sale speciale. Având grijă de bebelușii cu digestie sensibilă, producătorul oferă Proplan Junior Delicate pentru pisici cu vârsta sub un an. Recenziile crescătorilor notează efectul pozitiv al acestei diete în lupta împotriva problemelor gastro-intestinale la pisici.

Pentru animalele de companie care au nevoie de nutriție specializată în fiecare zi, această linie are poziții și diete separate. De exemplu, hrana Proplan pentru pisici sterilizate și pisici sterilizate - Sterilizată, pentru animale cu piele sensibilă - Derma Plus, pentru sănătatea dinților și a gingiilor - Dental Plus, precum și o dietă pentru animale de companie și supraponderale (Housecat și Light). Pentru mustăți cu intoleranțe alimentare sau probleme cu digestia, vă recomandăm Delicate cu curcan și orez.

Linia de alimentare ProPlan

Evaluarea și analiza compoziției

Un grup mare de nutriționiști și medici veterinari lucrează la crearea rațiilor Pro Plan, au creat formule unice și brevetate Optistart, Optirenal și Longevis. Acestea sunt un fel de complexe dintr-o anumită combinație de ingrediente. Suplimentul Optistart are ca scop susținerea intestinelor și îmbunătățirea microflorei sale (utilizat în meniul pentru pisoi), Optirenal promovează sănătatea rinichilor (se regăsește în dietele pentru animalele de companie adulte, animale de casă, castrate și delicate).

Dietele pentru cei care au trecut deja de etapa de 7 ani (7+) folosesc formula Longevis, cu adaos de antioxidanți și prebiotice, care vizează încetinirea procesului de îmbătrânire a corpului.

Pentru o privire mai atentă, să luăm hrana zilnică Pro Plan Adult pentru pisici adulte și pisici cu pui. Acesta este unul dintre cele mai populare articole din linia Proplan pentru pisici, iar recenziile despre acesta sunt foarte contradictorii..

Să trecem la indicatorii garantați ai nutrienților declarați de producător:

 • Proteine ​​- 36% - în limite normale;
 • Grăsime - 16% - normal;
 • Fibră - 1,5% - scăzută;
 • Cenușă brută - 7% - în limite normale;

Site-ul oficial al Federației Ruse nu conține informații despre indicatorii de umiditate și conținutul de carbohidrați. O sursă în limba engleză citează o cifră de carbohidrați de 34%, care este peste medie..

Compoziția de alimentare ProPlan

Conform estimărilor preliminare, este clar că fibra nu este suficientă aici, dar joacă un rol foarte important în funcția sănătoasă a intestinului. Dar procentul de carbohidrați, dimpotrivă, este destul de mare, pisicile practic nu au nevoie de carbohidrați, primesc energie din proteine ​​și grăsimi.

Lista ingredientelor din această dietă este formată din 17 articole, conform cerințelor, toate sunt aranjate în ordine descrescătoare a cantității lor în furaje. Prin urmare, primele cinci până la șase componente vor arăta din ce este făcut, de fapt, Proplanul pentru pisici. Deci, compoziția furajului:

 • Pui - 21%;
 • Proteine ​​uscate de pasare;
 • Grâu;
 • Orez;
 • Gluten de grâu;
 • Animal gras;

Acesta este urmat de gluten de porumb, urmat de porumb, apoi praf de ou. Urmează rădăcina de cicoare uscată - 2% și aproape la sfârșit uleiul de pește și drojdia.

De asemenea, producătorul informează în termeni generali cu privire la prezența în compoziția mineralelor, a unor aditivi alimentari aromatizanți, conservanți, antioxidanți și vitamine.

Se poate observa că această compoziție a hranei Proplan pentru pisici nu ne permite să determinăm proporția fiecărui ingredient, cifra exactă este indicată doar despre conținutul puiului. Poate că această poziție îi permite producătorului să schimbe cantitatea unui anumit nutrient, dacă este necesar..

Proteină

Trei surse de proteine ​​sunt incluse în această formulă: pui, praf de proteine ​​de pasăre și praf de ouă. Faptul că primul și al doilea element din lista de ingrediente este ocupat de proteine ​​animale este un bun indicator. Puiul este un produs ușor digerabil și este o sursă de proteine ​​complete (conține aminoacizi esențiali). Aici, denumirea de „pui” ar trebui înțeleasă ca păsări de curte proaspete sau crude, din care aproximativ 70% din apă va fi îndepărtată în timpul procesului de gătit, ceea ce înseamnă că în dieta uscată nu va fi de 21%, ci de aproximativ 6-8%. Astfel, această componentă va lăsa primul loc în compoziția furajului..

Pulberea de proteine ​​de pasăre este în esență o făină de păsări cu conținut ridicat de proteine. Este considerată nu o componentă foarte demnă în dieta pisicilor din mai multe motive: deoarece este prelucrată intens și conține surse necunoscute de materii prime.

Pudra de ou este mai probabil mai aproape de sfârșitul compoziției decât de la început, ceea ce înseamnă că cantitatea sa este foarte mică aici. Cu toate acestea, acest ingredient este o sursă bună de proteine ​​animale, deși este semnificativ inferior orelor întregi proaspete..

Cereale

Cinci articole din 17 din compoziție sunt atribuite cerealelor sau derivatelor acestora. Acestea sunt grâu, gluten de grâu, orez, porumb și gluten de porumb. Sunt surse de carbohidrați și conțin, de asemenea, proteine ​​vegetale, care sunt greu absorbite de animale. În plus, prezența proteinelor din grâu (gluten) este o cauză frecventă a intoleranțelor alimentare la pisici. Dacă în mod figurat „se toarnă toate cerealele într-o singură grămadă”, cel mai probabil în masa totală va depăși proporția componentelor din carne.

Astfel de componente de cereale sunt utilizate pentru a reduce costul produsului, nu sunt de dorit în dieta pisicilor și servesc doar ca "kalonofiller".

Grăsimi

Hrana uscată Proplan pentru pisici include ulei de animale și pește. Grăsimea animală nu poate fi considerată o componentă demnă a dietei, deoarece este un produs de origine necunoscută și adesea de calitate slabă. Grăsimea animală este produsă din țesuturile păsărilor și ale diferitelor animale, care nu sunt adecvate consumului uman. Componenta denumită „grăsime animală” este tipică pentru produsele din segmentul de preț scăzut.

Uleiul de pește este la numărul 12, aproape la sfârșit, adică ponderea sa în rețetă și, prin urmare, beneficiul este foarte mic.

Alte componente de alimentare

După cum sa dovedit, o astfel de marcă eminentă nu poate mulțumi cu o compoziție bogată sau o varietate de aditivi utili. Ingrediente suplimentare includ conservanți necunoscuți, aromă discutabilă, drojdie și rădăcină de cicoare uscată.

 • Cicoarea are o serie de proprietăți benefice, inclusiv întărirea imunității, menținerea microflorei intestinale sănătoase și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Este bogat în vitamine B, potasiu și fier.
 • Drojdia îmbunătățește metabolismul, conține vit. grupa B și au un efect pozitiv asupra stării pielii stratului. Drojdia de bere este adesea folosită ca supliment de vitamine pe cont propriu.

Producătorul indică, de asemenea, prezența antioxidanților, care sunt utilizați pentru a preveni deteriorarea alimentelor. Cu toate acestea, originea lor este destul de vagă, indiferent dacă sunt naturale sau chimice, se poate doar ghici.

Pro și contra Pro Plan

Avantajele produselor acestui brand includ:

 • Prezența proteinelor animale de înaltă calitate (pui proaspăt, ou);
 • Există vitamine și minerale, câteva suplimente utile;
 • Prezența unei linii de tratament;
 • Un sortiment larg pentru a satisface diferitele nevoi ale animalelor;

Dezavantajele notabile ale formulării sunt:

 • Un număr mare de cereale;
 • Componente potențial alergenice;
 • Ingrediente îndoielnice;

Recenzii despre feedul Proplan

O parte integrantă a fiecărui produs este opinia consumatorului însuși. Deoarece preferatele noastre nu pot vorbi, proprietarii lor își asumă acest rol. Probabil că nu există niciun zooforum în care să nu existe recenzii despre hrana Proplan pentru pisici. Acest brand are mulți fani, dar există și adversari:

Katerina, proprietarul unei pisici castrate, britanică:

„Crescătorul mi-a dat un pachet de alimente Pro Plan când cumpăram de la ea un pisoi. Acum, Archie al meu are deja 5 ani și mănâncă doar acest aliment, doar acum pentru pisicile castrate. Uneori cumpăr pentru el borcane de pate, răsfăț. Nu m-am îmbolnăvit niciodată cu nimic, iar pofta mea de mâncare este bună, doar că poate cea plinuță a devenit puțin "

Roman, o pisică obișnuită:

„Pisica, deși nu este de rasă, este foarte pretențioasă în ceea ce privește mâncarea. Mănâncă numai mâncare cu un curcan, Delicat, dar principala problemă este că este pufos și periodic începe să-și rupă părul. Am încercat să-i dau Derma Plus, el nu vrea, umblă de foame. Am încercat deja totul: am crescut buruieni și am dat paste speciale, nu mănânc nimic. Și acest aliment nu îndepărtează bilele de păr din stomac. Voi ridica ceva de la alte mărci, sfătuiește prietenul lui Royal "

Dacă vorbim despre o opinie profesională despre hrana pentru pisici Proplan, atunci recenziile medicilor veterinari se referă în principal la categoria dietelor terapeutice și confirmă efectul pozitiv al acestor formulări. În opinia lor, formulele regulate corespund caracteristicilor lor cu clasa premium de alimente și sunt recomandate ca o alternativă bună la produsele alimentare din segmentul economic..

Preț furaj

Datorită sortimentului larg, am selectat mai multe poziții populare de hrană și am analizat costul acestora.

Planul Pro pentru pisici cu pui:

 • 4 kg - de la 250 de ruble.
 • 5 kg - de la 830 r.
 • 3 kg - de la 1555 r.
 • 10 kg - de la 4715 r.

Pentru alimente medicinale (urinare ST / OX) Proplan pentru pisici, prețul va fi mai mare:

 • 35 kg - de la 305 r.
 • 5 kg - de la 1055 r.

Pentru a rezuma, să spunem că acesta este un produs de clasă premium care are atât puncte forte, cât și puncte slabe. În ceea ce privește politica de prețuri, el este comparabil cu mulți dintre „colegii săi de clasă”. Pentru acei proprietari care nu se tem de prețul „mușcător” pentru rațiile super-premium sau holistice, vă recomandăm să le aruncați o privire mai atentă atunci când alegeți mâncarea pentru animalul dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrana pentru planuri pro pentru pisici