Alimente monge pentru pisici

Mâncarea pentru pisici Monge își datorează originea unei ocazii unice. Acum 50 de ani, în Italia, într-o mică fermă pentru producția de carne de pui pentru restaurante, a apărut întrebarea despre eliminarea reziduurilor de producție. Nu era profitabil să le arunci și era imposibil să găsești un cumpărător pentru resturile de carne, chiar dacă erau ecologice. Și în 1963, proprietarul afacerii de familie Baldassar Monge a venit cu o idee revoluționară pentru acei ani: să producă hrană pentru animale de companie. Și acest gând a coincis atât cu nevoile tot mai mari ale pieței, încât în ​​curând producția de carne pentru restaurante a devenit doar o afacere secundară, iar producția de furaje s-a transformat într-o afacere pe scară largă..

Pisici și Monge hrănesc

Secretul succesului a fost că la mijlocul secolului trecut, animalele de companie mâncau în principal alimente destinate oamenilor. Și acest lucru nu a avut cel mai bun efect asupra sănătății și speranței lor de viață. Nevoia de a crea alimente speciale care să țină seama de nevoile pisicilor a demult întârziat și, prin urmare, creatorii mărcii Monge au atins ținta cu ideea lor..

O astfel de compoziție atrăgătoare a făcut rapid hrana pentru pisici Monge populară printre crescători și proprietari de caine, iar după ei proprietarii care își iubesc cu adevărat animalele și își fac griji cu privire la nutriția lor au devenit fani ai mărcii..

Astăzi, principiile mărcii nu s-au schimbat și, datorită acestui fapt, alimentele Monge aparțin clasei super premium, ale căror caracteristici principale sunt: ​​naturalețea, siguranța și compoziția echilibrată. Producția proprie, situată într-o regiune ecologică curată a Italiei, un control atent asupra producției, preocuparea pentru siguranță și utilizarea materiilor prime cultivate fără antibiotice și hormoni de creștere, fac din hrana uscată Monge pentru pisici o dietă ideală pentru blănurile de orice rasă și orice vârstă..

Gama de alimente pentru pisici Monge: varietate inteligentă

Cinci linii de hrană de bază permit proprietarilor să găsească cea mai bună mâncare pentru animalul lor de companie.

 • Mâncare uscată clasică pentru pisici (Daily Line Cat).

Mâncare bogată în proteine ​​pentru hrănirea zilnică a animalelor de companie sănătoase. Trei opțiuni sunt împărțite în funcție de vârstă: există hrană pentru pisoi, precum și pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru animalele adulte și pentru persoanele în vârstă cu vârsta peste 11 ani..

 • Linie funcțională Cat.

Acest grup include rații pentru pisici sterilizate, pentru animale care trăiesc acasă, precum și alimente pentru îndepărtarea părului din corp și prevenirea urolitiazei.

 • Conserve umede naturale (Monge Natural)

Șase opțiuni de conserve din carne și pește: ton și pui, ton și somon, ton, pui și carne de vită, pui și fructe de mare, ton, pui și creveți și numai ton.

Alimente umede Monge

 • Alimente care satisfac nevoile fiziologice ale pisicilor.

Pentru prădătorii adulți cu instincte dezvoltate, există două opțiuni pentru hrana uscată: cu hamsii și carne de iepure. Această dietă este bogată în proteine ​​și permite pisicilor să obțină aceiași nutrienți pe care i-ar obține dacă ar vâna în sălbăticie..

 • Diete veterinare fără cereale

Animalele care suferă de orice boală devin sensibile la furaje și la compoziția sa. Procesele oxidative care au loc într-un corp bolnav afectează inevitabil digestia, agravând-o. Mai mult, calitatea și viteza digestiei alimentelor sunt adesea un factor decisiv în recuperare. Linia veterinară fără cereale include diete pentru pisici cu diabet zaharat, supraponderalitate, boli hepatice, insuficiență renală, patologii gastroenterologice, boli ale pielii și ale sistemului urinar.

Hrana pentru pisici Monge: compoziție și caracteristici

Majoritatea mâncărurilor populare și promovate pentru pisici conțin substanțe destul de controversate din punct de vedere al medicinei veterinare. În primul rând, vorbim despre cereale, în special grâu și porumb. Practic nu sunt absorbiți de sistemul digestiv al prădătorilor domestici și servesc doar la creșterea cantității de hrană. De fapt, proprietarul, crezând că economisește, cumpără o suzetă de care animalul de companie nu are nevoie, dar că producătorul are nevoie pentru a-și mări veniturile. În plus, cerealele pot provoca alergii la pisici. Singura excepție în acest caz poate fi considerată doar orez - nu este periculos pentru puroi, deși asimilarea sa este departe de a fi perfectă.

Ingredientele populare de origine chimică artificială sunt, de asemenea, foarte periculoase: arome, potențatori de aromă și potențatori. Corpul pisicilor este absolut incapabil să le digere și să le excrete, ca urmare - acumularea de toxine, otrăvire, disfuncționalități ale organelor excretoare și ale ficatului.

Pentru a înțelege cât de echilibrată este hrana pentru pisici Monge, să aruncăm o privire mai atentă asupra compoziției mai multor opțiuni alimentare..

Conserve de ton și somon includ:

 • Pulpa de ton - 45%. Acesta este un indicator foarte bun, deoarece conținutul ridicat de proteine, precum și acizii Omega-3 și 6, au un efect pozitiv asupra sănătății pisicii..
 • Pui - 25%. O sursă mai ieftină, dar mai puțin utilă de proteine, fără de care funcționarea normală a corpului felin este imposibilă.
 • Somon 5%. Proteine, ulei de pește și o sursă suplimentară de gust și aromă naturală. Un ingredient excelent, mai ales dacă animalul iubește peștele.
 • Orez 1%. Conținutul minim de ingrediente pe bază de plante este o condiție prealabilă pentru hrana de calitate premium și super premium. În acest caz, raportul dintre proteine ​​și fibre este ideal. Mai mult, este important ca orezul hipoalergenic să fie ales dintre cereale, care a priori nu va dăuna animalului de companie..
 • Vitamina E. Un supliment introdus suplimentar, care este sigur pentru animal și îi crește imunitatea.

Este important ca această compoziție să fie pe deplin în concordanță cu ceea ce proprietarul însuși va vedea deschizând un borcan cu alimente. Recenziile hranei pentru pisici Monge de la proprietari și crescători indică faptul că alimentele conservate sunt în mod clar naturale: bucăți, mai degrabă decât fibre, de ton și pui și mici incluziuni de boabe de orez sunt clar vizibile. Spre deosebire de alte linii ale mărcii, conservele sunt produse în Thailanda, deoarece acest lucru vă permite să utilizați cele mai proaspete produse din pește care nu au fost congelate și transport pe termen lung.

Monge compoziția alimentelor uscate

Hrana pentru pisici castrate. Această versiune a dietei necesită o atitudine foarte delicată din partea producătorului: un animal lipsit de funcții de reproducere este capabil să se îngrașe mai repede, astfel încât compoziția furajelor trebuie să țină seama de această caracteristică. Iar popularitatea crescândă a unor astfel de operațiuni face ca producția de alimente pentru animalele de companie sterile să fie foarte solicitată. Feedul Monge include:

 • Carne de pui - 36%. Dintre acestea, 26% sunt deshidratate și 10% sunt proaspete. O sursă bună de proteine ​​care nu mărește costul furajelor prea mult.
 • Făină de gluten din grâu și porumb. Nu este cea mai ideală componentă care poate provoca reacții alergice. Introducerea în compoziție este cauzată de necesitatea de a da tampoanelor volum.
 • Proteine ​​animale hidrolizate. Nu este o componentă proastă pentru creșterea procentului total de proteine ​​din masa furajeră.
 • Grăsime de pui. Producătorul a ales ingredientul optim pentru pufuri: grăsimea de porc și de vită provoacă o lovitură semnificativă asupra ficatului, în timp ce grăsimea de pui este o sursă clasică sigură de calorii.
 • Fibra de mazăre insolubilă. Fibrele în acest caz sunt concepute pentru a ajuta hrana digerată să treacă prin buclele intestinale și să părăsească corpul cât mai repede posibil..
 • Taurina este o substanță esențială pe care pisicile o pot obține doar din exterior. La animale sălbatice, acest lucru apare atunci când mănâncă pradă crudă, într-un apartament, prezența sa în organism depinde în totalitate de conștiinciozitatea și îngrijirea producătorului de furaje.
 • Pește și ulei de pește. Cea mai importantă sursă de acizi grași responsabili pentru funcția creierului și imunitatea animalelor.

În general, compoziția este mai mult decât bună și îndeplinește pe deplin așteptările unei clase super premium. Prezența făinii de porumb și a grâului este puțin jenantă: dacă producătorul le-ar înlocui cu orez și derivații săi, compoziția ar fi ideală.

Recenzii ale medicilor veterinari și proprietari

Recenziile online despre hrana pentru pisici Monge sunt deosebit de diferite de alte mărci. În primul rând, absența opiniilor negative este impresionantă - mâncarea se potrivește cu adevărat aproape tuturor păsăricilor și ajută la rezolvarea problemelor veterinare.

Andrey Lvovich, medic veterinar

„Monge auzise de furaje de mult timp, dar a reușit să stabilească provizii relativ recent. Am fost deosebit de impresionat de linia Grain Free: am încercat-o în mod repetat la animale bolnave, starea s-a îmbunătățit uneori, când a fost combinată cu un tratament competent. Îl recomand animalelor după operații, când este important să se stabilească activitatea organelor interne, nu am auzit niciodată plângeri sau plângeri de la proprietari ".

Irina, pisica siberiană Ray

„Problema noastră principală este întotdeauna lâna. Scoateți-l din corp după lins fără sfârșit oh cât de greu. Uneori pisica suferea atât de mult, încât era înfricoșător să arate. Găsit Hairball de Monge. Prețul, desigur, a fost impresionant, dar rezultatul a depășit și toate așteptările: pisica nu mai tremură în convulsii dureroase, încercând să scape de „bogăția” acumulată.

Cost: este costul justificat?

Prețul hranei pentru pisici Monge nu aparține categoriei bugetare: va trebui să plătiți cel puțin 150 de ruble pentru o cutie de conserve. Un pachet de alimente uscate obișnuite (nemedicinale) va costa și mai mult: 400 de grame costă 250-300 de ruble. Ambalajele mari (1500 de grame) vor „vă rog” prețul de cel puțin 800 de ruble.

Achiziționarea unui pachet mare deodată va ajuta la rentabilitatea achiziției: 10 kg costă aproximativ 3200-3400 ruble. Un calcul simplu arată că, în acest caz, 400 de grame de furaje nu vor costa 250, ci doar 140-150 ruble.

Prețurile pentru furajele bogate în proteine ​​și veterinare sunt mult mai mari decât dieta uscată obișnuită: de la 900 de ruble pe kilogram și jumătate.

În general, costul furajelor Monge este pe deplin justificat dacă ne reamintim compoziția și respectarea ecologică excepțională: compania care furnizează carne de pasăre la mesele celor mai bune restaurante italiene nu folosește aditivi, antibiotice sau stimulente pentru producția de carne.

Există dezavantaje?

Chiar și cel mai pretențios proprietar sau medic veterinar nu va găsi dezavantaje semnificative în hrana pentru pisici Monge. Compoziția, proprietățile, naturalețea și siguranța în acest caz sunt într-adevăr la un nivel ridicat.

Dezavantajele sunt mari, deși destul de justificate, costul și relativă inaccesibilitate. Este adesea foarte dificil să găsești acest aliment chiar și în marile magazine online..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimente monge pentru pisici