Mancare brit pentru pisici

Proprietarii de animale de companie care trăiesc în Rusia sunt familiarizați cu mâncarea pentru pisici Brit de ceva timp. Este una dintre mărcile comerciale ale companiei cehe Vafo Praha s.r.o., care produce hrană uscată și umedă pentru animale, tratează și chiar gunoi de pisici. Portofoliul de produse al acestei companii include nu numai mâncarea pentru pisici Brit, ci și mărci precum Carnilove, Profine, Petit, Let’s Bite tratează.

Compania Vafo Praha este destul de tânără, are doar 20 de ani. Cu toate acestea, această companie de familie s-a declarat deja cu voce tare și are mai multe premii serioase în banca sa de porci și continuă să se dezvolte activ. Toată producția este concentrată în Republica Cehă, în trei fabrici moderne și este de aproximativ 60 de mii de tone de furaje pe an, iar exportul de produse acoperă 54 de țări..

Pisica mănâncă mâncare

Producătorul subliniază că nu folosește produse OMG și soia în rețetele sale. Și folosește, de asemenea, carne proaspătă dezosată de pui și pește pentru a îmbunătăți calitatea dietelor, adică îndepărtarea oaselor. Aceste aspecte sunt confirmate nu numai de certificatele de calitate ISO 9001 și de standardele HACCP (HACCP) pe care le deține mâncarea britanică pentru pisici, ci și de feedbackul proprietarilor de animale recunoscători care cumpără acest aliment..

Brit Premium (în pachete albastre) este mâncare premium, iar Brit Care (alb) este super premium. Principala diferență între seria Premium este mai puțină carne în compoziție, precum și prezența porumbului printre componentele furajelor. Formulele nutriționale ale liniei de îngrijire includ aditivi mai utili, de exemplu, pentru prevenirea calculului dentar sau a urolitiazei, precum și alte componente suplimentare în funcție de direcția dietei.

Brit Premium este un aliment pentru pisici format din 8 rații uscate și păianjeni umezi (pliculețe) de 100 g fiecare. Ele diferă în ceea ce privește vârsta și nevoile individuale (pisici castrate, digestie sensibilă, menținerea la domiciliu, supraponderalitate). Linia include, de asemenea, 6 tipuri de conserve în cutii de 340 de grame, care pot fi folosite ca meniu independent sau combinate cu alimente uscate.

Mâncare Brit Premium

Ca una dintre caracteristicile acestor diete, se poate observa tehnologia utilizată pentru a îmbunătăți mirosul și gustul furajelor - acesta este adăugarea de sos de ficat sau de pui. Această inovație este utilizată într-o rețetă actualizată (produsă din 2016) de mâncare Brit pentru pisici, iar recenziile despre zooporuri indică o reacție pozitivă a animalelor de companie la această inovație..

Linia Brit Care este reprezentată de 11 alimente uscate diferite, conserve în cutii de 80 de grame. șase arome diferite și rații umede în păianjeni de 80 g. Toate sunt mâncare super premium.

Mâncarea uscată Brit Care pentru pisici ține cont de vârsta animalului de companie, precum și de caracteristicile sale (tendința de a câștiga în greutate, îngrijirea suplimentară a părului, sterilizarea, mâncarea pretențioasă). Această linie conține 3 tipuri de alimente fără cereale: Lilly - cu miel și somon, Cocco - cu rață și somon și Tobby - cu rață și pui. Cartofii și mazărea galbenă înlocuiesc cerealele. Utilizarea unor astfel de alimente în formule nutriționale în locul boabelor este un avantaj incontestabil, deoarece acestea au un indice glicemic scăzut, ceea ce reduce riscul de obezitate și riscul de a dezvolta diabet. În plus, acestea nu conțin gluten, care deseori provoacă reacții alergice la pisici..

Linia de alimente Brit Care

La crearea acestei linii, nici producătorul nu a trecut pe lângă animale mari. Dieta Tobby Large Cat este hrană pentru pisicile britanice, Maine Coons, norvegiene, rase siberiene și pentru restul „greutăților” lumii feline. Granulele sale sunt mai mari pentru confortul zdrobirii, iar formula include substanțe pentru susținerea și întărirea articulațiilor - condroprotectori.

Evaluarea și analiza compoziției

După cum sa menționat mai sus, toate rațiile britanice au suferit modificări relativ recente în bine, aceasta afectând nu numai designul ambalajului, ci și compoziția tuturor formulelor nutriționale..

Potrivit producătorului, dietele Brit Premium conțin acum 35-40% carne, iar componenta totală a componentelor animale (inclusiv grăsimile) este mai mare de 50%. Printre suplimentele utile și necesare se numără prebiotice, păpădie uscată pentru normalizarea digestiei, drojdie, fructe (citrice, mere uscate) și extracte din plante și plante (rozmarin, cuișoare, turmeric).

Pentru o revizuire detaliată, resursa noastră a ales mâncare din categoria Brit Care - pentru pisici fastidioase (Cocco), întrucât o considerăm una dintre preferatele dintre toate produsele Brit. Această dietă este comercializată ca hrană zilnică pentru pisicile și pisicile care au ajuns la maturitate și au digestie sensibilă, precum și pentru animalele de companie gourmet care sunt pretențioase în ceea ce privește mâncarea. În plus, este hipoalergenic și fără cereale.

Luați în considerare conținutul garantat de nutrienți:

 • Proteine ​​- 40% - peste medie, un indicator bun;
 • Grăsime - 19% - conținut optim;
 • Fibra - 3,5% - cantitate normală;
 • Cenușă - 6,2% - sub medie, în limite normale;
 • Umiditate - 10% este normal;

Analizând cifrele date mai sus, se poate observa că cantitatea de carbohidrați este de plus sau minus 20%. Desigur, acest indicator este foarte plăcut și se găsește în produsele de înaltă calitate. Poate fi atribuit meritelor acestui feed. Imaginea generală a echilibrului tuturor componentelor nutriționale nu este, de asemenea, satisfăcătoare - toate procentele sunt optime pentru dieta zilnică a unei pisici adulte sănătoase.

Întreaga listă de ingrediente care determină compoziția alimentelor Brit pentru pisici este formată din 16 poziții. Cele mai importante dintre ele sunt primele cinci componente, ele stau la baza rețetei. Deci, compoziția:

 • Rață deshidratată - 25%;
 • Cartofi uscați;
 • Făină de somon - 15%;
 • Făină de cartofi;
 • Pui deshidratat - 10%;

Grăsimea de pui și proteina de somon hidrolizată (4%) sunt listate în continuare, urmate de mărul uscat, precum și uleiul de somon (3%) și ficatul de pui (2%). Completarea listei de ingrediente sunt drojdia de bere, MOS și FOS și suplimentele pe bază de plante sub formă de extract de Yucca Shidigera, catnip și cătină.

Proteină

Rolul proteinelor animale este atribuit componentelor de la nr. 1, 3, 5, adică rața și puiul deshidratat, iar făina de somon sunt principalele componente. Plus # 7 și 9 - proteine ​​de somon hidrolizate și ficat de pui - aditivi în cantitate de 4% și 2%, care nu au o valoare specială, sunt cel mai probabil conținuți pur și simplu pentru a îmbunătăți gustul și atractivitatea furajelor.

Suma nutrienților din carne și pește este de aproximativ 55%, ponderea fiecăruia dintre ei este indicată în mod clar și originea acestor componente este indicată cu precizie. Prin ele însele, toate sunt considerate alimente de înaltă calitate și sunt ușor de digerat, conțin multe proteine. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste alimente nu este adăugat proaspăt, iar carnea proaspătă crudă este întotdeauna preferată în formulele de dietă animală..

Brit Care mâncare umedă

Grăsimi

Există două surse de grăsime aici - grăsimea de pui stocată cu tocoferoli și ulei de somon. În acest caz, avem informații despre originea componentelor, despre metoda de conservare a grăsimii de pui (tocoferoli - un antioxidant natural, vit. E). Ambele componente aparțin unor produse de înaltă calitate, sunt perfect absorbite și satură corpul animalului cu acizi și acizi arahidonici utili și de neînlocuit.

Glucidele

Cantitatea redusă de carbohidrați se datorează în primul rând lipsei de cereale, în locul acestora, cartofii au fost folosiți în rețetă. Avantajul acestui produs este nu numai un indice glicemic scăzut, după cum sa menționat mai sus, ci și faptul că amidonul de cartofi este transformat în fibre moi în timpul pregătirii furajelor, ceea ce ajută la curățarea intestinelor..

Trebuie remarcat faptul că cartofii uscați și făina de cartofi, indicați ca ingrediente separate, sunt în esență același produs. Deci, adăugându-le într-un singur întreg, obținem o cantitate totală care depășește 25%, mutând astfel prima componentă (carne de rață) în a doua poziție.

Alte componente de alimentare

Lista produselor suplimentare constă dintr-un set destul de familiar: prebiotice (MOS și FOS), extract de yucca, măr uscat, drojdie de bere. Odată cu aceasta, aditivii prezintă un interes deosebit: catnip, cătină, iar printre lista standard de vitamine și minerale vedem o componentă neobișnuită - hexametafosfatul de sodiu. Acestea sunt în felul lor componente unice în dietele pentru pisici și pisici, să le luăm în considerare mai detaliat:

 • Catnip atrage pisicile cu mirosul său și face mâncarea apetisantă. Supliment pentru animale de companie deosebit de pretențioase.
 • Hexametafosfatul de sodiu este destinat prevenirii formării plăcii și tartrului.
 • Cătina este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene și conține flavonoide și antioxidanți care previn cancerul și încetinesc procesul de îmbătrânire. Producătorul de alimente Brit spune că îl adaugă pentru a preveni bolile renale și bolile renale.

Compoziția Brit Care

Avantajele și dezavantajele produsului

Dacă luăm în considerare Brit Care pentru pisicile Cocco în ansamblu, nu am putut găsi nicio deficiență gravă. Dar fiecare dietă, dacă aruncăm o privire mai atentă, are avantajele și dezavantajele sale și, rezumând, resursa noastră a identificat unele dintre ele.

Avantaje:

 • Surse de calitate de grăsimi și proteine ​​animale;
 • Lipsa cerealelor;
 • Prezența aditivilor funcționali utili;
 • Sarac in carbohidrati;
 • Indicarea clară și precisă a ingredientelor;

Defecte:

 • Lipsa componentelor din carne proaspătă (crudă) în furaje;
 • „Truc” în indicarea cantității de cartofi (în total este mai mult decât pare la prima vedere);

Recenzii despre feed Brit

Proprietarii de pisici își împărtășesc de bună voie experiența în hrănirea animalelor de companie cu rațiile acestui brand. Forumurile au fire separate în care oricine poate afla despre mâncarea britanică pentru pisici și poate lăsa feedback și impresii despre aceste diete. Printre acestea, majoritatea opiniilor sunt pozitive, dar există și o reacție la aceste fluxuri:

Larisa, pisică abisiniană, 1,2 ani:

„Veterinarul ne-a spus că pisica trebuie să se îngrașe, altfel este slabă. Mi-a plăcut mâncarea Brit Lily în ceea ce privește compoziția sa, am citit recenziile și am decis să comand un pachet mic pentru testare. Pisica a avut o reacție la el sub forma unui scaun neformat, iar acest lucru a continuat în timp ce mânca acest aliment. Câteva zile mai târziu m-am întors la vechea opțiune de hrănire și totul a revenit la normal chiar a doua zi. Cred că o astfel de mâncare pur și simplu nu i se potrivește "

Galina, o pisică spayed cu ICD:

„Pisica mea trebuie să aleagă o dietă foarte scrupulos din cauza bolii, sărim constant de la hrană la hrană cu ea. În general, am căutat de mult timp mâncare potrivită. Așadar, din toate punctele de vedere, Brit Care Missy a fost perfectă pentru ea, pentru cei castrați, „stăm” pe ea de șase luni deja. Trecem constant teste pentru control - pH-ul este normal și orice altceva. Prețul / calitatea mi se potrivește perfect, îl recomand! "

Părerea medicilor veterinari

Recenziile medicilor veterinari despre hrana pentru pisici Brit, în general, sunt că acesta este un aliment de înaltă calitate super-clasă, care este bine echilibrat și corespunde în principalele sale caracteristici clasei în care este declarată. Dar printre profesioniști există opinia că indicatorul de grăsime este ușor supraestimat, ceea ce poate afecta negativ pisicile inactive sau care trăiesc într-un apartament, fără acces la stradă.

Costul

Puteți cumpăra mâncare Brit pentru pisici în aproape orice magazin de animale de companie sau o puteți comanda online. Costul mediu al hranei uscate Cocco Brit Care pentru pisici fastidioase este:

 • 0,4 kg - de la 280 de ruble;
 • 2 kg - de la 910 ruble;
 • 7 kg - de la 2950 r.

Mancarea Missy pentru pisici castrate si castrate va costa:

 • 0,4 kg - de la 260 de ruble;
 • 2 kg - de la 910 ruble;
 • 7 kg - de la 3095 r.

În concluzie, să spunem că, deși această mâncare nu este „suficientă stea din cer”, aceasta va da cote multor rații din segmentul super-premium. Categoria sa de preț este destul de consistentă cu calitatea sa și, în opinia noastră, acest meniu poate fi recomandat pentru hrana zilnică a animalului dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mancare brit pentru pisici