Săpunul de gudron ajută la scăderea puricilor la pisici

Toate animalele de companie sunt afectate de paraziți care suge sânge, mai ales dacă animalele intră în contact cu „frații” lor sau merg pe stradă. Animalele genealogice, dacă este necesar, sunt supuse tratamentului de la paraziți înainte de a le transfera către noii proprietari, dar cel mai adesea, pisicile sunt ridicate pe stradă, uneori la o vârstă foarte fragedă. Pisicile, pisicile însărcinate și care alăptează nu trebuie tratate cu insecticide, din motive logice. Săpun de gudron de la purici la pisici, unul dintre mijloacele relativ sigure pentru a ajuta la scăparea paraziților.

De ce săpunul de gudron sperie insectele?

În ciuda primitivității exterioare și a prețului ieftin al produsului, săpunul din gudron este un „instrument” destul de eficient pentru a speria insectele care suge sânge - purici, căpușe, păduchi și chiar țânțari. Există un singur minus - un miros specific care rezistă mult timp pe lână. Cu toate acestea, mirosul este unul dintre ingredientele active care fac produsul eficient. Săpunul din gudron conține:

 • Gudron de mesteacan - conține benzen, un cancerigen toxic care afectează negativ centrele nervoase ale insectelor. Substanța este un antiseptic eficient, reduce activitatea bacteriilor și a ciupercilor.
 • Fenol și alcali - un compus care distruge viruși, bacterii, ciuperci, paraziți. Substanțele produc un efect de opărire împotriva insectelor și microorganismelor. Considera, purici de pisică protejat de o coajă densă, astfel încât insectele pot sări de pe pisică în timp ce înoată.
 • Săruri de sodiu - vă permite să mențineți echilibrul apei-sare al pielii.
 • Acid de lamaie - ca toți acizii, respinge insectele.
 • Apă, acid benzoic, substanțe auxiliare, stabilizatori, agenți de îngroșare.

Este interesant! Mesteacanul este un remediu natural pentru multe animale sălbatice, de exemplu, urșii sunt frecați în mod regulat cu gudron pe coaja copacilor pentru a-i proteja de paraziți.

Care este avantajul săpunului de gudron împreună cu agenții insecticide?

 • Este permisă utilizarea săpunului de gudron de purici pentru pisici la vârsta de 5-7 săptămâni, ceea ce este inacceptabil atunci când se utilizează picături sau spray-uri.
 • Nu conține otrăvuri, alcaloizi sau substanțe potențial periculoase.
 • Săpunul de gudron poate fi utilizat dacă există zgârieturi sau răni mici pe corpul animalului.
 • Spre deosebire de șampoanele speciale, săpunul de gudron nu usucă pielea animalului. În medicina umană, remediul este prescris nu numai pentru paraziți, ci și pentru prevenirea bolilor de piele..
 • Când utilizați săpun de gudron, sunt posibile 2 momente neplăcute - obținerea de spumă pe membranele mucoase sau intoleranță individuală. Utilizarea agenților insecticide poate duce la otrăvire și chiar la moartea animalului..

Important! Săpunul de gudron nu poate dăuna ouălor paraziților, dar ucide larvele și „alungă” puricii adulți, astfel încât procedura se efectuează la fiecare 3-5 zile.

Cum să scapi de purici de la o pisică folosind săpun de gudron?

Vă rugăm să rețineți că folosind săpun de gudron împotriva puricilor la pisici, nu veți scăpa de paraziți într-o clipă. Procedurile nu trebuie omise și trebuie repetate până când blana și pielea sunt curățate complet. Scăldatul se efectuează conform următorului algoritm:

 • Spumați spuma și înmuiați o mică bucată de săpun.
 • Udați bine blana animalului, evitând zona botului și a urechilor.
 • Aplicați spumă pe strat, apoi frecați animalul deasupra cu o bară de săpun îmbibat.
 • Păstrați animalul săpun timp de 5 minute, dacă pisica rezistă, înfășurați-l într-un prosop.
 • Clătiți bine săpunul sub apă curgătoare, mirosul trebuie să rămână, dar nu spuma.
 • Înfășurați animalul într-un prosop și sortați complet blana de pe față și din spatele urechilor, îndepărtați și distrugeți puricii.

Dacă animalul de companie este răbdător, piepteneți haina după scăldat. Un pieptene fin va ajuta la extragerea insectelor care se află într-o stare semi-anabiotică; este, de asemenea, mai ușor să piepteniți ouăle de paraziți din lână umedă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Săpunul de gudron ajută la scăderea puricilor la pisici