Remedii populare pentru combaterea puricilor la pisici

Apariția puricilor la un animal de companie aduce disconfort atât lui, cât și proprietarilor. Din fericire, a scăpa de paraziți nu este atât de dificil, există multe medicamente pentru acest lucru..

În cazul în care compozițiile chimice sunt contraindicate, proprietarul ar trebui să știe cum să scape pisica de purici cu remedii populare.

Semne ale prezenței paraziților

Părerea că numai animalele de stradă pot avea purici este greșită. Animalele de companie se pot infecta de alte animale, în timp ce merg pe jos, într-o clinică veterinară, la o expoziție. O persoană poate aduce acasă ouă sau insecte adulte pe încălțăminte sau îmbrăcăminte.

Purice
Purice

Stadiul inițial al apariției puricilor este aproape asimptomatic. Dacă un proprietar atent nu va observa că pisica a început să mănânce mai des. Dar, foarte curând, numărul de paraziți fertili crește, acestea dau animalului de companie din ce în ce mai multă anxietate. În curând, semnele că pisica are purici devin evidente:

 • animalul mănâncă în mod constant, încercând să muște insectele din lână;
 • comportamentul devine neliniștit, animalul de companie miaună mai des;
 • apetitul scade, ca urmare, greutatea corporală scade;
 • pisica nu doarme bine, se zvâcnește periodic în vis;
 • rănile apar pe piele, care se usucă rapid, formând cruste;
 • la examinarea lânii și a pielii, se găsesc insecte sau urme ale activității lor vitale.

Unele animale prezintă o reacție alergică la o secreție care intră în organism atunci când este mușcată de un ectoparazit. În acest caz, apare dermatita de purici, însoțită de mâncărime și care îi conferă animalului de companie un disconfort sever..

Animal infectat
Animal infectat

Puricii sunt, de asemenea, periculoși, deoarece sunt purtători de multe boli periculoase. Prin urmare, pentru a evita complicațiile, este necesar să luați măsuri cât mai curând posibil pentru a scăpa de paraziți..

Conform rețetelor populare

Remediile populare pentru purici la pisici sunt bune, deoarece practic nu au contraindicații și pot fi folosite pentru a trata pisoi, femele însărcinate și animale în vârstă. În plus, majoritatea fondurilor sunt destul de ieftine, ceea ce înseamnă că tratamentul nu va atinge prea mult bugetul..

 • Ierburi cu o aromă înțepătoare au fost folosite de mult timp ca un mijloc sigur și eficient de a speria tot felul de paraziți. Pentru a scăpa de purici, pelinul, lavanda, tansy, mușcată, eucalipt arată cele mai bune rezultate..

Pentru tratament, este necesar să se pregătească un decoct în proporție de 20 g de iarbă la 200 de apă, se fierbe timp de 5 - 10 minute, apoi se răcește sub un capac. Umeziți lâna abundent cu infuzia rezultată și lăsați timp de 10 - 20 de minute, apoi clătiți. Același bulion poate fi adăugat în apă pentru scăldatul animalului de companie..

Infuzia de plante este turnată într-o sticlă de pulverizare și pulverizată într-o cameră în care sunt așteptați puricii. Trebuie să umeziți mobilierul, covoarele, crăpăturile în podea și sub plinte, casa pisicii în exterior și în interior, patul.

Puteți agăța buchete de ierburi în jurul camerelor sau puteți face un plic și să le aranjați în locurile cele mai iubite de pisică. Ierburile uscate acționează asupra insectelor nu mai rău decât decocturile.

 • Apa Chemerichnaya - un instrument care prezintă rezultate excelente în eliminarea paraziților. Părul animalului este umezit, pieptănat și tinctura se aplică uniform pe întregul corp, excluzând urechile și botul. Apoi, animalul trebuie învelit în folie de plastic sau plasat într-o pungă și înveliți-l cu un prosop.
După procedură, este necesar să clătiți bine haina
După procedură, trebuie să clătiți bine haina

Pisica ar trebui să petreacă 10 - 15 minute într-o baie improvizată. După aceea, lâna se spală cu multă apă. În procesul de spălare, pisica nu trebuie lăsată să lingă tinctura din blană, aceasta fiind plină de otrăvire. De asemenea, contactul inadmisibil cu ochii, membranele mucoase, rănile deschise.

Deoarece apa hellebore acționează numai asupra adulților și nu afectează ouăle și larvele, procedura se repetă după 10 până la 12 zile. Când prelucrați un animal cu tinctură de hellebore, ar trebui să vă amintiți despre măsurile de precauție și să purtați mănuși.

 • Uleiuri esentiale - un mod natural și eficient împotriva ectoparaziților. Sunt afectați în primul rând de un miros înțepător care nu ucide, dar îi face să se grăbească să părăsească camera tratată. După adăugarea câtorva picături de ulei în apă, camera este pulverizată cu o sticlă de pulverizare. Atâta timp cât substanțele volatile rămân în aer, agentul va acționa.

Puteți adăuga o picătură de ulei în șamponul pentru animale de companie înainte de spălare sau puteți picura 1-2 picături în 250 ml de apă și pulverizați părul pisicii.

Cele mai eficiente uleiuri sunt mușcată, lavandă, eucalipt, rozmarin. În niciun caz nu trebuie să folosiți ulei de arbore de ceai. Provoacă slăbiciune la pisici, afectarea coordonării mișcărilor, greață, vărsături.

 • Usturoi s-a dovedit în lupta împotriva paraziților care suge sânge. O tinctură este utilizată pentru a trata lâna unui animal infectat. 6-8 cuișoare trebuie tăiate (tocate mărunt sau trecute printr-o presă de usturoi), se toarnă 200-300 ml de apă fierbinte și se lasă 24 de ore.
Pentru tinctura de usturoi
Pentru tinctura de usturoi

Apoi strecurați lichidul și procesați haina animalului. A doua zi după aplicarea tincturii, spălați pisica cu un șampon special.

Două reguli importante:

 1. Puteți utiliza această metodă numai atunci când nu există răni deschise sau ulcere pe pielea animalului. Înainte de a-l folosi pentru a scăpa de puricii de pisică, trebuie să examinați cu atenție animalul de companie.
 2. Pisica nu trebuie lăsată să lingă compoziția, altfel otrăvirea nu poate fi evitată. Prin urmare, înainte de prelucrare, trebuie să purtați un guler de protecție și să nu îl scoateți înainte de a înota. Dacă un astfel de dispozitiv nu este la îndemână, tinctura se aplică doar la greabăn, dar acest lucru reduce eficiența metodei.
 • Sapun de rufe - nu cel mai eficient, dar foarte popular remediu pentru purici. Mulți proprietari preferă să-l folosească tocmai datorită siguranței sale absolute, compoziției naturale, disponibilității și ușurinței de utilizare..

Cel mai puternic rezultat se obține atunci când se utilizează săpun de gudron, care conține gudron de mesteacăn. Această substanță accelerează regenerarea pielii, promovează vindecarea rapidă a rănilor prin mușcătură și calmează de asemenea mâncărimea.

Paraziții sunt speriați de mirosul ascuțit al săpunului, iar substanțele care îl compun au un efect negativ asupra corpului insectei. Este adevărat, pentru ca această influență să se manifeste, este nevoie de timp.

Prelucrarea este foarte simplă: după ce udați lâna cu apă, este bine spumată. Dacă pisica nu acceptă categoric spălarea, puteți ușura puțin procesul și puteți bate spuma într-un castron în prealabil, apoi aplicați-o pe corpul animalului. Îl puteți înfășura suplimentar într-un prosop. După 10 - 20 de minute, săpunul este spălat. Lana este uscată cu un prosop uscat și pieptănată cu un pieptene fin.

Sapun de rufe
Sapun de rufe

După procedură, puricii vor sări literalmente de pe pisică. Trebuie să vă pregătiți pentru acest lucru în avans, pentru a preveni răspândirea lor prin casă..

 • Rumegus de conifere nu va ajuta atât de mult să scape de purici la pisici, cât va ajuta la reducerea semnificativă a numărului acestora. Substanțele biologice active conținute în pin și molid resping insectele adulte. Saltele umplute cu rumeguș, canapele. Le puteți pune sub așternut în casa pisicilor..

Este foarte util să spălați bunurile pentru animale de companie și să ștergeți podelele prin adăugarea de apă de conifere în apă. O altă opțiune este răspândirea ramurilor de molid în locurile alese de pisică. Mirosul de conifere va speria paraziții de la depunerea ouălor și îi va face să părăsească casele..

 • Sare - unul dintre cele mai accesibile și mai sigure remedii pentru purici. Substanța descompune membrana chitinoasă a paraziților și aceștia mor. Sarea este adesea folosită la pisoi. Pentru utilizare, trebuie să pregătiți o soluție salină de scăldat. Pentru a face acest lucru, turnați apă caldă într-un lighean sau într-o baie și adăugați sare la o rată de 100 g pe 1 litru. Când sarea este complet dizolvată, așezați animalul în apă astfel încât numai capul să fie deasupra apei.

Procedura durează 5 până la 7 minute. După aceea, pisica este scăldată cu șampon, clătind bine haina pentru a spăla rămășițele insectelor.

Această metodă este utilizată numai în absența rănilor proaspete și a rănilor pe corp. În caz contrar, sarea de pe zona deteriorată va provoca mâncărime severă, iar rana se va inflama..

Concluzie

Nu uitați că a scăpa de paraziți este o sarcină complexă. Nu este suficient să salvați pisica de purici; este necesar să curățați complet casa prezenței lor. În caz contrar, după ce stau afară, insectele vor începe să curgă din nou animalul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Remedii populare pentru combaterea puricilor la pisici