Pisici orientale cu păr lung: descrierea rasei

Pisică orientală cu păr lungOricine vede o pisică orientală pentru prima dată îngheață pe loc câteva clipe. Animalul este simplu izbitoare în frumusețea sa

și har. Acestea sunt creaturi grațioase cu ochi de smarald, dacă stau liniștiți, atunci sunt foarte asemănătoare cu figurinele prețioase. Nu este surprinzător că această rasă a câștigat rapid popularitate în rândul crescătorilor de pisici din întreaga lume..

Orientali au venit la noi din Est. Ele aparțin rex și Soiuri siameze. La pisicile orientale, pot fi urmărite trăsăturile hipertrofiate ale tuturor raselor orientale.

Istoria apariției pisicilor orientale

Rasa britanică cu păr lungPatria pisicilor orientale este Regatul Thailandei. Există aceste animale sunt populare de mult timp. Există chiar o mențiune a acestora într-una dintre marile creații ale antichității - cartea „Poezii despre pisici”. Thailandezii consideră orientalii ca animale sacre, precum și siameze. Timp de secole, nu au permis străinilor să le exporte în afara țării. Din această cauză, crescătorii europeni de pisici au putut să se familiarizeze cu reprezentanții acestei rase uimitoare abia la sfârșitul secolului al XIX-lea..

Încă nu se știe cum străinii au reușit să scoată orientalul din Thailanda. Cu toate acestea, premiera europeană a acestora a avut loc în 1894 la o expoziție majoră din Londra. Surprinzător, apoi iubitorii de pisici englezi a luat această rasă fără entuziasm. Afectat de creșterea conservatoare și de faptul că majoritatea „experților” au confundat pisicile orientale cu siamezele. Drept urmare, orientalii au fost descalificați..

A doua oară orientalii au fost prezentați la curtea iubitorilor de pisici din Londra după 2 ani. Și din nou nu au fost luați în serios. Experții cu încăpățânare nu au vrut să vadă grația și frumusețea acestor creaturi. Mai mult, s-a decis evita pisicile orientale la alte expoziții și concursuri. Și clubul britanic de reproducere pentru siamezi a mers chiar mai departe: au interzis creșterea orientalilor, deoarece au fost percepuți ca sacrificând rasa siameză.

S-ar părea că aici ar fi trebuit să se încheie istoria rasei, dar mândria a crescut la crescători. Au decis să demonstreze că Orientalul este o rasă independentă. Pentru a face acest lucru, au dus pisici în SUA.

Experții americani mai democrați au reușit să aprecieze rasa și au dat startul alegerii sale. Au fost efectuate experimente privind încrucișarea pisicilor orientale cu reprezentanți ai raselor locale cu părul scurt și cu părul lung. Datorită acestui fapt, soiurile americane de pisici orientale au apărut cu lungimi diferite.lână și diferite culori.

Americanilor le-au plăcut atât de mult orientalii, încât experții locali chiar au înregistrat pisica orientală cu păr lung ca o rasă independentă. Adevărat, după aceea au devenit numite pisici javaneze. Cu toate acestea, după ce și-au schimbat numele, aceste animale nu au încetat să mai fie pisici orientale cu păr lung..

În timpul nostru, experimentele cu pisici orientale sunt interzise. Trecerea lor este permisă numai cu balinezi și sami. Acestea sunt rase înrudite.

Pisicile orientale au primit recunoaștere la nivel mondial în 1974. De atunci, participă anual la toate competițiile internaționale, unde au un succes invariabil..

Pisica orientală: descrierea rasei

Pisică albastră orientalăAceste animale sunt foarte ușor de recunoscut prin neobișnuite și aspect original. Dacă o persoană vede cel puțin o dată un reprezentant al unei pisici orientale, atunci în viitor nu îl va confunda niciodată cu reprezentanții unei alte rase.

Cap

Capul acestor animale este de mărime medie. În formă, este aproape de un triunghi echilateral ideal..

Nasul orientalului este lung și uniform. Este o continuare a liniei frunții. În descrierea oficială a rasei se spune că nu sunt permise nasurile cu snub. Nasul și bărbia trebuie să fie în linie.

O trăsătură distinctivă a rasei orientale este urechile. Relativ capetele sunt prea mari. Baza lor este largă, iar capetele sunt rotunjite. Descrierea oficială a rasei spune că urechile ar trebui să continue linia capului..

Deoarece aceste animale aparțin grupului estic, urechile pisoiilor din această rasă încep să crească în primele luni de viață. Din această cauză, urechile bebelușilor sunt uneori mai mari decât capul lor. Mai târziu, raportul cap-ureche este nivelat și animalele începe să arate armonios.

Ochii orientali sunt în formă de migdale. Culoarea irisului poate avea toate nuanțele de verde. Ochii diferiți de culoare nu sunt considerați anormali. Mai mult, pisicile albe orientale pot avea ochi albaștri..

Corp

Corpul orientalului este impunător și alungit. Conform rasei standarde osoase animale trebuie rafinat, îmbrăcat cu mușchi puternici.

Burta acestei rase este ascunsă. Cufăr celula este bine definită. Cartilajul este vizibil pe el. Labele sunt subțiri, în timp ce cele din față au o lungime inferioară celor din spate. Coada este subțire și lungă.

Pisicile orientale se pot ingrasa pana la 8 kg. Pisicile cântăresc mai puțin - 5 kg.

Lână

Pisică orientală ghimbirExistă pisici orientale cu păr lung și pisici cu păr scurt. Nu există animale din această rasă cu o lungime medie a blănii..

Lâna trebuie să fie mătăsoasă și strălucitoare, cu o grămadă care se potrivește strâns cu corpul animalului.

În ceea ce privește culorile, aici pisicile orientale pot da cote altor rase. Conform cifrelor oficiale, există aproximativ 300 soiuri de culoare. Mai mult, o așternut conține o varietate uimitoare de culori și tipuri de culoare..

Culorile de bază includ:

 • Culoare ciocolată. Această haină are o culoare maro uniformă de la nas până la coadă..
 • Culoare liliac. În cea mai mare parte este cenușiu șase, cu o ușoară înflorire albicioasă. Nu este permisă nici o impuritate albăstruie. În acest caz, nasul și tampoane pe labe sunt mov.
 • Culoarea albastra. Haina este uniform albastră de la nas până la coadă.
 • Scorţişoară. Aceasta este o versiune ușoară a culorii ciocolată.
 • Faun. Paltonul este bej, aproape de gri. Nasele și tampoanele pentru labe pot fi roz.
 • Culoare rosie. Paltonul are o culoare apropiată de roșu.
 • Culoare alba. Paltonul este alb ca zăpada. Nasul este roz.

În ciuda diferenței de culoare, conform standardelor rasei, ochii orientali ar trebui să fie verzi. Excepția este pisicile albe și negre. Cu toate acestea, animalele cu o astfel de culoare a hainei nu sunt populare astăzi..

Natura pisicilor orientale

Aspectul caracteristic al unei pisici orientaleCrescătorul trebuie să fie conștient de faptul că reprezentanții acestei rase vor cere o atenție excepțională. Orientalii înșiși sunt, fără îndoială, siguri că sunt centrul universului..

Aceste animale adoră să comenteze singure starea emoțională prin voce. Nu contează dacă orientalul este trist, distractiv și flămând, cu siguranță îi va anunța pe cei din jur cu un miau. Aceste animale nu încetează niciodată să vorbească.

Nu ar trebui să crezi că poți obține o pisică orientală și el va trăi singur, ca un „nobil”. Acest animal de companie va cere în mod constant atenție și va suferi mult dacă nu primește ceea ce caută..

Trebuie remarcat faptul că pisicile orientale nu pot fi numite leneși. Preferă să se mute, așa că le place să se joace cu copiii, pot să-i alerge neobosit iepurași de soare și conduceți jucării pe podea.

Pisoii din această rasă adoră să urce. Proprietarii trebuie să fie pregătiți pentru faptul că aceste agitații vor cuceri perdelele și perdelele, încercând să urce pe cornișă.

Pisicile orientale sunt foarte sociabile și prietenoase, dar în același timp foarte atingătoare. În acest sens, ei sunt foarte asemănători cu strămoșii lor - siamezii.

Sănătatea pisicii orientale

Orientalii pot fi caracterizați ca animale destul de sănătoase. Există multe rase cu o sănătate mult mai slabă. Cu toate acestea, pisicile orientale au predispoziție la următoarele boli:

 • Gingivita. Această patologie este cauzată de o infecție, dezvoltându-se pe tartru. Primele semne ale bolii sunt respirația urât mirositoare, refuzul animalului de companie de la mâncare.
 • Amiloidoză hepatică.
 • Atrofia retinei.
 • Sindromul sternului plat. Această patologie apare doar la pisoi și, de regulă, duce la moarte. Șansele pentru un pisoi apar doar dacă deformarea pieptului este slabă. Există posibilitatea ca sternul să se îndrepte în viitor..
 • Cardiomiopatia.

În plus, pisicilor orientale nu le plac foarte mult curenții de aer. Motivul este lipsa substratului. Se răcește repede într-un tiraj.

Cum să conțineți un oriental?

Păstrarea unei pisici orientale acasăÎn ciuda faptului că aceasta este o rasă veche, îngrijirea reprezentanților săi este banală și simplă. Pisicile cu părul lung vor trebui periate în mod regulat cu o mănușă specială de cauciuc. Acest lucru va păstra haina în stare perfectă.. Pisici cu păr scurt iar pisicile pot fi pieptănate cu o perie obișnuită.

De asemenea, va trebui să efectuați următoarele activități:

 • Curățați-vă urechile în mod regulat. Sunt mari la orientali și captează perfect praful..
 • Puneți medicul veterinar să curățe tartrul în mod regulat.
 • Angajați-vă în prevenirea viermilor și puricilor.
 • Tăiați-vă unghiile în mod regulat. Sunt lungi, foarte ascuțite și cresc mai repede la aceste pisici decât la alte rase..

Dar practic nu va trebui să spălați orientalii, deoarece nu au miros specific..

Pisicile orientale sunt foarte grațioase, dar nu sunt proști să mănânce. Proprietarii vor trebui să monitorizeze cu strictețe echilibrul alimentelor primite de animale. Faptul este că sunt predispuși la obezitate. Pisicile nu trebuie să primească mai mult de 300 kcal pe zi, iar pisicile să nu depășească 250 kcal.

Aceste pisici iubesc foarte mult laptele, dar nu ar trebui inclus în dieta principală. Laptele ar trebui să fie un tratament care se administrează la câteva ore după masa principală.

Aceste pisici nu trebuie hrănite cu alimente reci sau calde. Mâncarea trebuie să fie caldă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici orientale cu păr lung: descrierea rasei