Devon rex: descrierea rasei, îngrijire și întreținere

Devon Rex este o rasă de pisici exotice care a fost crescută în Anglia. Aceste animale de companie se disting prin sociabilitatea și aspectul lor neobișnuit. Ei găsesc rapid un limbaj comun cu toți membrii gospodăriei, animale și străini. Cei care doresc să achiziționeze o pisică Devon Rex trebuie să se familiarizeze cu caracteristicile caracterului, îngrijirii și întreținerii sale, precum și să învețe despre ce să hrănească și cât trăiesc..

Descrierea rasei

Devon Rexes are dimensiuni mici și nu ating mai mult de 35 cm înălțime. Greutatea variază în funcție de sexul animalului. Femelele sunt mult mai compacte și cântăresc 2,5 kg, iar masculii - nu mai mult de 4,5 kg.

alb devon rex

Devon Rex rasă de pisici standard și descriere:

 • Corpul este îndesat. Cușca toracică este puternică.
 • Membrele sunt înalte și drepte. Picioarele din față sunt mai scurte decât cele din spate.
 • Coada este subțire și lungă. Vârful său este ușor rotunjit.
 • Capul este mic. Nasul răsturnat.
 • Ochii sunt mari, depărtați. Culoarea iriselor trebuie să fie în armonie cu nuanța hainei. Singura excepție este culoarea siameză, în care pot fi albastru intens.
 • Urechile sunt mari, depărtate. Este posibil să aibă ciucuri mici.

O trăsătură distinctivă a reprezentanților acestei rase este părul scurt, subțire și creț. Părul de pe coapse, părți laterale și bot este mai lung decât pe restul corpului. Părul drept și absența acestuia sunt considerate un defect și astfel de pisici nu sunt permise pentru reproducere.. Culoarea părului poate fi oricare. Sunt posibile pete, pete de diferite nuanțe.

Durata medie de viață a unei pisici din această rasă este de 14-18 ani.

Caracter

Pisicile Devon Rex

Devon Rex este un animal de companie prietenos și sociabil. Ei devin rapid atașați de proprietar, cerând o atenție sporită asupra lor. Aceste animale mobile adoră să se joace cu copiii și animalele de companie care locuiesc cu ei sub același acoperiș. Nu găsesc imediat un limbaj comun doar cu alte pisici..

Sunt destul de deștepți și deștepți. Pisicile nu sunt predispuse la agresiuni nerezonabile față de străini și animale.

Avantaje și dezavantaje

devon rex pe pervaz

Printre avantajele acestei rase, merită subliniat:

 • aspect nestandard;
 • Sanatate buna;
 • îngrijire neexigentă;
 • prietenie;
 • ușor de învățat.

Unul dintre dezavantajele rasei este mobilitatea excesivă a acestora, care poate duce la rănire. Dezavantajul Devon Rex este că aceștia cu greu pot suporta separarea de membrii gospodăriei.. Nu vă recomandăm să lăsați animalul de companie singur mult timp, deoarece acest lucru va duce la traume psihologice.

Devon Rex se înțelege bine în apartamente mici și case la țară. Indiferent de locul de reședință, animalul de companie va trebui să ofere anumite condiții și să cumpere următoarele accesorii pentru acesta:

 • 2 boluri (pentru hrană și apă);
 • tavă și umplutură pentru aceasta;
 • un post special pentru zgarieturi;
 • diverse jucării;
 • o casă mică sau o canapea obișnuită.

tavă cu față înaltă

Este de dorit ca toaleta pentru pisici să aibă laturi înalte.. Acest model împiedică umplutura să se revărseze pe podea atunci când este îngropată. Se recomandă alegerea amestecului în funcție de preferințele pisicii. Inițial, este mai bine să cumpărați un așternut de lut care să fie sigur pentru pisoi și cel mai convenabil de utilizat. Dacă animalului nu îi place conținutul toaletei, atunci îl puteți schimba într-un amestec de lemn sau silicagel..

Un stâlp de zgâriere va ajuta la prevenirea deteriorării mobilierului. Modelul obișnuit este potrivit pentru pisoi, deoarece este mult mai ușor să-i instruiești să-l folosească decât Devonii adulți. Pentru un animal de companie crescut, este recomandabil să achiziționați un aromatizat.

devon rex și zgâriere post

Pentru un animal de companie jucăuș, șoarecii și bilele mici sunt potrivite. O alternativă excelentă ar fi un complex special de jocuri, care nu numai că este util pentru divertisment, ci servește și ca post de zgâriere și ca o casă.

Îngrijire

Vă puteți îngriji singur de animalul de companie sau puteți încredința procedurile unui îngrijitor profesionist. Va trebui să faceți o dietă echilibrată pentru pisica dvs..

Toaletarea include proceduri precum:

 • curățarea ochilor, urechilor și a dinților animalului de companie;
 • tunderea ghearelor;
 • baie;
 • pieptănând linia părului.

Îngrijirea

loțiune pentru urechi de pisică

Urechile și ochii Devon Rex trebuie curățați o dată pe săptămână. Pentru proceduri, trebuie să utilizați tampoane de bumbac. Pentru a curăța ochii, acestea trebuie mai întâi umezite în apă caldă, iar la curățarea auriculelor - în peroxid de hidrogen sau într-o loțiune specială vândută la o farmacie veterinară. Dinții trebuie spălați cu o perie specializată și lipiți o dată la 2 săptămâni..

La Devons, haina se murdărește mult mai repede decât la alte pisici, deoarece secrețiile glandelor sebacee din ele nu sunt absorbite de păr. Frecvența procedurilor de apă depinde de caracteristicile individuale ale reprezentanților acestei rase. Unele pisici trebuie să fie scăldate o dată pe lună, în timp ce altele trebuie să fie scăldate de mai multe ori pe săptămână..

Pe parcursul proceduri, trebuie să utilizați șampon pentru pisici, deoarece produsele destinate oamenilor provoacă o reacție alergică la animalele de companie. Este recomandabil să achiziționați un produs specializat pentru Devon Rex pentru rasele cu păr scurt..

tăietor de gheare

Lana trebuie pieptănată de 2 ori pe lună cu o perie specială. Unghiile animalului de companie trebuie tăiate după cum este necesar folosind un tăietor mic de unghii.

Este recomandabil să vă obișnuiți cu toate procedurile Devon Rex de la o vârstă fragedă.

Alimente

Devon Rex poate fi hrănit cu alimente comerciale sau alimente organice. Nu este recomandat să amestecați aceste 2 tipuri de alimente. Atunci când alegeți o dietă bazată pe alimente naturale, merită să vă hrăniți animalul de companie cu următoarele alimente și feluri de mâncare:

 • produse lactate slabe (iaurt fără umpluturi, lapte la cuptor fermentat, brânză de vaci);
 • pui fiert, curcan și rață (decojite);
 • vițel crud și iepure (congelate anterior);
 • miel și pește de mare fără oase (ocazional);
 • măruntaie (ventriculi, inimă);
 • oua fierte de pui si prepelita;
 • banane, porumb și pepene galben (rar);
 • hrișcă și terci de orez pe apă.

Când se hrănește cu alimente naturale, dieta Devon Rex ar trebui să conțină 80% carne și 20% legume sau cereale. Nu este recomandat să oferiți animalelor de porc sub orice formă, pâine, alimente de la masă și, de asemenea, să le hrăniți cu dulciuri, afumături și murături..

Cu o dietă constând din produse naturale, Devon Rex ar trebui să primească complexe de vitamine și minerale. Este recomandabil să încredințați alegerea unui medicament adecvat unui medic veterinar.

Este de preferat ca alimentele conserve și uscate gata să fie clasa premium sau super premium (prima alegere, Farmina N&D. Pisica trebuie să aibă întotdeauna un vas umplut cu apă curată disponibil gratuit.

Boli și tratament

red devon rex

În ciuda faptului că Devon Rex are o sănătate bună, ei sunt predispuși la dezvoltarea următoarelor boli:

 • Miopatie. O boală ereditară care provoacă distrofie musculară. Se dezvoltă din cauza tulburărilor metabolice din țesuturi..
 • Cardiomiopatie hipertropica. Această boală cardiacă este mai frecventă la pisicile adulte. Odată cu acesta, miocardul se îngroașă și volumul de sânge pompat de inimă scade. Fără tratament în timp util, boala poate duce la moartea unui animal de companie..
 • Displazia articulației șoldului. Boala este ereditară. O pisică cu displazie prezintă un risc mai mare de luxație a șoldului.
 • Coagulopatie. Boala se dezvoltă atunci când lipsește vitamina K în corpul animalului de companie și este cauzată de o mutație genetică. Există o încălcare a coagulării sângelui, care duce adesea la moarte în absența tratamentului medicamentos.
 • Luxația ereditară a rotulei. Boala apare cel mai adesea la pisoii care au atins vârsta de 4 luni. Pe măsură ce puii cresc, progresează.

Deoarece Devon Rexes au haine subțiri, acestea sunt mult mai predispuse la răceli decât alte pisici. Din acest motiv, este necesar să le protejați de curenți și hipotermie..

Toate bolile de mai sus sunt suficient de grave, iar tratamentul lor trebuie efectuat sub supravegherea unui medic veterinar. Cel mai adesea, terapia este medicație, dar, în unele cazuri, este necesară și intervenția chirurgicală. Examinările preventive, pe care este recomandabil să le faceți o dată pe an, vor ajuta la identificarea problemelor.

Reproducerea

pisoi devon rex

Reproducerea reprezentanților acestei rase trebuie efectuată sub supravegherea crescătorilor cu experiență, deoarece animalele de companie au anumite caracteristici. Animalele au o problemă cu compatibilitatea grupelor de sânge, iar cea mai mică eroare în comparație duce la moartea descendenților.

Împerecherea Devon Rex, desfășurată sub supravegherea specialiștilor, duce la nașterea pisoilor sănătoși. Cel mai adesea, nu există mai mult de 4 pui într-o așternut, fiecare dintre acestea cântărind aproximativ 100 g.

Proprietarul animalului de companie se poate confrunta cu dificultăți nu numai atunci când se împerechează, ci și după nașterea descendenților. Dacă grupa sanguină a bebelușului nu se potrivește cu cea a mamei, atunci anticorpii incompatibili care intră în corpul bebelușului în timpul alăptării îl pot ucide. Pisoii puternici vor supraviețui, dar la vârsta de 2 săptămâni își vor pierde vârful cozii.

Se recomandă ca puii să fie înțărcați de la mama lor imediat după naștere și hrăniți cu o formulă specializată de lapte timp de 3 zile. În a patra zi, puteți întoarce bebelușii la pisică.

Idei de porecle

pisoi devon rex

Trăsăturile distinctive ale reprezentanților acestei rase sunt părul creț și urechile mari, care le fac să arate ca spiriduși.. Atunci când alegeți o poreclă pentru un Devon Rex, vă puteți concentra asupra lor sau puteți alege un nume pentru un animal de companie în funcție de locul de naștere al acestuia, și anume Devonshire.

Pentru băieți, următoarele porecle sunt potrivite:

 • Elf;
 • Justin;
 • Grafic;
 • Arthur;
 • Aubrey.

Printre numele interesante pentru o pisică, merită subliniat, cum ar fi:

 • Agatha;
 • Patricia;
 • Lola;
 • Martha;
 • Sabina.

Devon Rex va deveni un prieten loial pentru proprietarul său și un companion excelent în jocurile pentru copii mici. Un animal de companie inteligent va învăța rapid regulile de bază ale casei și se va obișnui cu noul mediu. Îngrijirea adecvată și controalele periodice la medicul veterinar vă pot ajuta să preveniți dezvoltarea bolii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Devon rex: descrierea rasei, îngrijire și întreținere