Asherah: great breed review

Un vis, un motiv de admirație și invidie a mii de oameni, cea mai scumpă pisică din lume, numită Ashera, s-a dovedit a fi o invenție, s-ar putea spune, o ficțiune și o încercare de înșelăciune. În ciuda poveștii scandaloase, atenția unei game largi de fani este născută asupra animalului maiestuos. Iubitorii de mari prădători sunt capabili să ignore „faptele incomode”, oferind, spre deosebire de numele colorate ale favoritelor lor - Royal Ashera sau Pisica Divină.

Referință istorică

O încercare de a înșela la scară globală a redus cu încredere reputația Lifestyle Pets sub standarde decente. Simon Brody, unul dintre angajații unei companii de biotehnologie, a făcut o „descoperire” prin crearea unei pisici patate cu aspect natural sălbatic și cu strat hipoalergenic. În plus, pisica „sălbatică” și mare a lui Asher a fost inițial poziționată ca un exclusiv și un indicator al bogăției. Dezvoltarea unei „presupuse rase noi” a primit sprijin fără precedent și chiar timp de difuzare pe canalele TV americane. În cursul anului, „curatorul” lui Ashera a introdus oamenii pe pisica hipoalergenică unică de pe ecranele TV. Articolele țipătoare despre ingenioasa invenție a crescătorilor au apărut pe primele pagini ale celor mai citite ziare.

Este interesant! Numele rasei a fost ales dintr-un motiv, Ashera este un progenitor păgân și zeița supremă, în maniera lui Zeus în mitologia greacă veche.

„Prelucrarea” viitorilor consumatori era în plină desfășurare și presiunea masivă a informațiilor i-a determinat pe oameni să creadă în mitul numit Usher. Un eveniment vesel s-a întâmplat în 2007, când pisoii lui Ashera au ieșit în vânzare. Trebuie spus că costul copiilor a variat între 4.000 și 8.000 de dolari, dar acest lucru nu a împiedicat potențialii proprietari să se alinieze și să cumpere pisici minunați. Care a fost surpriza norocoșilor proprietari, când, când au ajuns la 4-6 luni, bebelușii și-au arătat „calitățile de lână”, obligându-i pe proprietarii alergici să strănute și să se sufoce în atacurile de astm..

Managerii Lifestyle Pets, realizând că reputația companiei „coboară”, au decis să afle adevărul unindu-și forțele cu canalele TV și presa. Pentru a nu fi cunoscuți ca bârfe, anchetatorii au prelevat probe de ADN de la 2 reprezentanți ai Ashera. Studiile de laborator au arătat că zeița Ashera este purtătoare de alergen, la fel ca orice pisică de stradă sau de pedigree..

Timpul petrecut pentru a afla adevărul a fost folosit de Simon Brody pentru a se muta la Londra. Bărbatul și-a schimbat numele în Simon Caradan și a continuat să-și facă „afacerea”, creând o nouă companie care să popularizeze pisica minune inexistentă. În plus față de dovezile de fapt furnizate după examinarea ADN, la părinții pisoilor-minune, Savan, pisici crescute în anii 1980, au fost identificați prin traversarea Servalului african și a Bengalului. Crescătorul Chris Shirk și-a recunoscut pisoii uitându-se la fotografii deja circulate pe resursele pentru animale de companie din Londra. Având în vedere că reprezentantul de reproducere al Savanei a costat 250-300 de dolari, iar pisoii Asher au costat 7000-8000 de dolari, escrocii nici nu au fost nevoiți să se angajeze în activități de reproducere. Reprezentanții companiei au cumpărat pisoi Savannah și i-au vândut sub masca lui Asher.

Bineînțeles, Chris Shirk a considerat potrivit să-și comunice presupunerile. Căutarea lui Simon a durat câteva luni, dar a fost prinsă în cele din urmă. Defraudatorul a fost prins „cu momeală vie”, reprezentanții companiei au lăsat cererile pentru achiziționarea de pisoi și i-au cumpărat, cheltuind 26.000 de dolari. La „confruntare”, reprezentanții companiei Lifestyle Pets au fost acuzați de ignoranță, în plus, Simon a spus că va furniza documente care să confirme „autenticitatea” lui Ashera ca o nouă rasă hipoalergenică. După 2 luni, Simon a trimis un raport de cercetare către Lifestyle Pets, care avea doar 5 pagini și conținea argumente foarte vagi în favoarea escrocilor. Geneticienii au distrus pseudo-cercetarea lui Simon în bucăți și, făcând un alt test ADN, au dovedit că rasa Usher este un hibrid de pisică Serval și Bengal, adică Savannah.

Începând cu 2015, mitul rasei Asher a fost complet dezacreditat, Simon Brody este pe lista căutată și sute de oameni care au plătit o „sumă mare” nu au primit niciodată pisoi. Compania Lifestyle Pets și-a declinat responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, persoanele care au căzut în „capcana” escrocilor nu au acționat judicios, plătind costul integral al unui pisoi fără a semna un acord de cumpărare și vânzare. Pisica lui Asher a fost considerată un mit și una dintre marile escrocherii din lumea felinelor..

Și acesta nu este sfârșitul poveștii, rasa pisicilor lui Asher a fost atât de dorită și de neatins încât, după evadarea lui Simon, au început să apară noi pseudo-crescători în țările europene. În plus, pentru a crea entuziasm, crescătorii Savannah au început să numească și pisicile Asher, deși în acest caz nu vorbim despre înșelăciune, ci mai degrabă despre imagine, iar pisicuțele sunt vândute în gama de prețuri reale a rasei..

Notă! Numele Asher este utilizat pe scară largă în viața de zi cu zi la vânzarea de pisoi, care sunt Savannah după origine și documente. Animalele sunt vândute la prețuri rezonabile pentru Savannah și nu sunt hipoalergenice.

Istoria savanei

Tânăr, recunoscut abia în 2001, rasă de pisici domestice. Scopul crescătorilor a fost de a obține un animal de companie cu o culoare naturală de stepă, dimensiuni mari și un caracter agreabil. Pentru a obține un pisoi de primă generație, un crescător trebuie să crească un serval african și o pisică domestică și, ulterior, să traverseze animalele. O pisică egipteană Mau, Bengal, siameză sau orientală este folosită ca „părinte de acasă”.

Mai mulți crescători au lucrat la crearea unei pisici domestice sălbatice simultan, dar hibridizarea este un proces complex pe care nu îl poate face orice „amator”. Americanul Judy Frank a devenit primul crescător care a primit doi pisoi Savannah în 1986. Alți 15 ani de muncă pentru corectarea aspectului, cercetarea mutațiilor genetice și a rasei a fost înscrisă în registru de către Asociația Internațională a Pisicilor (TICA). Nici crescătorii, nici experții nu au anunțat planuri de obținere a statutului de campion și, sincer, acest lucru este destul de logic. Cu cât lucrează mai mult la Savannahs, cu atât mai puțin arată ca Servals..

Este interesant! Savannah își are originea în Pennsylvania, cu toate acestea, a fost numit după habitatul progenitorului său sălbatic.

Aspect

În funcție de pedigree, așternutul este marcat cu litera F, unde F1 este moștenitorul direct al genelor Serval din prima generație. Apoi, există animale cu markeri F2 - F7, adică descendenții Savanei și una dintre rasele de pisici domestice. În mod natural, datele externe depind de gradul de rudenie cu Servalul sălbatic african, dacă Savana F1 este un animal mare cu un tip natural de comportament, atunci animalele de companie cu markerul F3 sunt deja absolut domesticite în caracter, o pisică cu o culoare pătată și o structură corporală care corespunde descrierii rasei. Ashera, alias Savannah, este cea mai mare pisică dintre „rudele sale domestice”. Indivizii mari ating înălțimea de 60 de centimetri, iar greutatea lor variază între 15-16 kilograme.

 • Cap - mic în raport cu corpul, de formă triunghiulară. Botul este alungit, obrajii și pomeții sunt abia vizibili. Pernele sunt rotunde, bărbia este îngustă și superficială, dar puternică. Fruntea este înclinată, largă. Podul nasului este lat, aproape drept. Trecerea la frunte fără o îndoire ascuțită. Tamponul nazal este mare și convex. Fruntea este bine rotunjită, tranziția către ceafă și gât este netedă. Gâtul este lung, flexibil, moderat lat.
 • Urechi - mare, lat, setat înalt și aproape. Auricul este profund, acoperit cu păr scurt. Forma auriculelor rămâne imperfectă, în comparație cu Serval, vârful urechilor din Savannah este mai ascuțit decât necesită „standardul ideal de rasă”. Este de dorit o pată albă pe spatele urechilor.
 • Ochi - asemănătoare ca formă cu Serval, pleoapa inferioară este migdalată, cea superioară curbată, orbitele sunt pronunțate, rotunjite. Incizia este oblică, înclinată de la ureche la nas. Există marcaje întunecate la colțurile ochilor numite „semn lacrimal”. Paleta de iris nu este definită de standard, cu toate acestea, sunt preferate culorile strălucitoare și saturate.
 • Corp - grațios, puternic, muscular. Pieptul este lat și adânc, pelvisul este rotunjit, mai îngust decât umerii. Coastele sunt rotunjite moderat, linia inghinală este adâncă, ceea ce permite pisicii să dezvolte o viteză extraordinară de rulare.
 • Membre - lungi, musculoși, pe fundalul unui corp grațios, arată greoi. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față. Periile sunt rotunjite, degetele sunt bine dezvoltate, unghiile sunt mari și puternice. Pinii lungi nu sunt un dezavantaj, totuși, sunt considerați un „standard învechit”.
 • Coadă - mediu sau scurt, gros la bază, ușor conic spre capăt. Ajunge la genunchi sau în lungime.

Paltonul este scurt sau mediu. Structura stratului este multistrat, toate firele de păr sunt elastice și elastice. Când este mângâiat, haina pare grosieră, cu toate acestea, părul de gardă de pe pete este mai moale. Substratul este, de asemenea, moale și dens. Modelul este contrastant, petele sunt rotunde sau ușor alungite. Dungi paralele de pete mari de-a lungul coloanei vertebrale diverg lateral. Pe labe, bot și piept, petele sunt mai mici, separate de mici „dungi” ușoare. 5 culori sunt permise de standard:

 • Paleta de la auriu la maro.
 • Ciocolată.
 • Argint.
 • Scorţişoară.
 • Negru afumat.

Notă! Standardul nu prevede alte culori spot decât negrul și maroniul, prezența unui medalion alb sau a unei culori tigrate. De asemenea, pisica trebuie aruncată dacă fizicul său este prea larg sau îndesat..

Caracter și creștere

Privind în perspectivă, merită să ne îndoiți îndoielile cu privire la agresivitatea lui Savannah. Bineînțeles, o relație strânsă cu Servalul african poate da un „decalaj” sub forma unui moștenitor excesiv de agresiv, dar astfel de pisici trebuie sterilizate la o vârstă fragedă. Cel mai adesea, pentru a obține pisoi Savannah, ei folosesc pisica din Bengal, care este, de asemenea, un hibrid cu un caracter foarte instabil. Cu toate acestea, Savannah este caracterizată ca o pisică prietenoasă și calmă, care știe să se descurce singură.

Unul dintre principalii indicatori ai calității personajului este atitudinea față de copii și alte animale. O pisică sălbatică tinde să domine pe cei slabi și, dacă aceștia din urmă rezistă, soarta lor se va termina tragic. Când lucrau la Savannah, crescătorii au luat în considerare un moment atât de periculos și au obținut prietenia prin amestecarea sângelui pisicilor domestice, care erau învechite, dar socializate..

În caz contrar, rasa este activă, inteligentă și autosuficientă. Pisica crește până la vârsta de 3 ani, după care devine mai calmă și mai rezonabilă. Savanelor le plac plimbările, jocurile active, jogging-ul și vânătoarea. Jocul preferat pentru animale de companie - oferind aport, Savannah poate învăța cu ușurință alte comenzi „câine”, principalul lucru este dorința proprietarului.

Important! Savanele sunt foarte sensibile la singurătate, plictiseală, animalul poate săvârși fapte foarte rele. Având în vedere puterea pisicii, mobilierul sau orice alte obiecte din casă pot intra sub distribuție.

Întreținere și îngrijire

Savanele nu necesită îngrijire specială sau dificilă, ca toate pisicile cu păr scurt. Pentru a menține aspectul hainei, trebuie să-l spălați regulat o dată pe săptămână. Pe parcursul multe, procedura trebuie efectuată în fiecare zi. Nu există recomandări speciale sau mai organice în ceea ce privește scăldatul, rasa iubește foarte mult apa și poate face o baie cel puțin în fiecare zi.

O atenție specială trebuie acordată îngrijirii unghiilor. Un post masiv de zgâriere, tăierea regulată a unghiilor și plimbări pe stradă - condiții obligatorii pentru păstrarea Savanei. Dacă pisica are tendința spre agresiune bruscă sau lupte, proprietarii sunt obligați să recurgă la îndepărtarea cu laser a ghearelor de pe labele din față (nu trebuie confundate cu cele chirurgicale).

Nutriția lui Savannah este o problemă destul de controversată, înrudirea cu o pisică sălbatică implică hrănirea naturală, cu toate acestea, creșterea rapidă a pisoilor și activitatea crescută necesită o dietă completă și hrănitoare, care va oferi pe deplin furaje comerciale de înaltă calitate. Crescătorii sunt înclinați spre „natural”, deoarece Savannah iubește carnea și vânează regulat, iar amestecul de alimente uscate și naturale va perturba sistemul digestiv..

Sănătate

În ciuda hibridizării, Savannahs are o sănătate foarte robustă și, cu o îngrijire adecvată, poate trăi până la 20 de ani..

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Asherah: great breed review