Care pisici sunt considerate cele mai afectuoase?

Când începeți un animal de companie păros acasă, doriți întotdeauna să fie un animal blând, afectuos și tolerant, mai ales în raport cu copiii. Pisicuțele, fără excepție, sunt drăguțe, blânde și afectuoase, dar cresc în animale complet diferite. O creatură poate avea un aspect drăguț, iar personajul său va fi agresiv, în același timp, un animal nedescript și mohorât va fi loial și amabil. Pentru a nu vă înșela cu alegerea, trebuie să cunoașteți caracteristicile fiecărei rase - vom spune despre ele în articolul nostru.

Sfinx

Pisici fără păr, al căror aspect special va atrage câteva. Nu se cunoaște motivul pentru care toți reprezentanții acestei rase și-au pierdut părul. Probabil, acest lucru s-a întâmplat în timpul mutațiilor naturale..Crescătorii au acordat-o atenție și au sprijinit-o prin încrucișarea animalelor selectate cu reprezentanți ai raselor cu părul scurt.

Rasele de pisici cu părul scurt includ, de exemplu, american shorthair, pisica europeana, pisică albastră rusă, chinchilla britanică, Pisică balineză, chausie, turca angora, pisică orientală, pisică thailandeză, munchkin.
Pentru prima dată, astfel de animale neobișnuite au fost descoperite în America de Nord în anii 2000. Au fost aduși de pe acest continent pe teritoriul Rusiei.

Sfinxuri canadiene, principalii strămoși ai rasei de pisici fără păr pot fi numiți cei mai amabili. Își iubesc foarte mult proprietarii și se străduiesc să fie alături de ei tot timpul. În dorința lor de a urca pe proprietar, de multe ori merg la extreme și se murdăresc pe cap..

Sunt inteligenți, dar nivelul lor de inteligență este similar cu cel al unui copil de trei ani. Prin urmare, sunt foarte curioși, amabili și pașnici. Sunt liniștiți în legătură cu prezența fraților lor în casă, nu sunt geloși pe proprietarii lor.

Nu sunt înclinați spre cerșetorie, ci spre furt - da. Scoaterea ceva de pe masă este obișnuită pentru ei..Sfinxurile se comportă puțin ca felinele, mult mai mult ca câinii.

Important! Sfinxurile trebuie scăldate sau șterse frecvent cu o cârpă umedă, deoarece transpirația lor formează o acoperire asemănătoare ceară pe piele.

siberian

Această rasă este clasificată ca fiind cu părul semi-lung. A fost văzut pentru prima dată în vastele întinderi siberiene din secolul al XVI-lea. Apoi animalele au fost numite pisici Bukhara. Probabil că au venit în această regiune împreună cu negustori care au ajuns pe ținuturile Siberiei din țările din Asia Centrală..

Formarea rasei a avut loc în Ural și Siberia de Est. Blana groasă a pisicii și-a protejat perfect stăpânul în ierni dure. Deși animalele au un strat super-pufos, este considerat hipoalergenic..

Culoarea hainei de blană poate fi aproape oricare. Doar ciocolata, liliacul, scorțișoara, cerbul și combinațiile lor cu culoarea albă, precum și cu cea „birmaneză” sunt inadmisibile.Deoarece rasa a trăit în sălbăticie de mult timp, a dezvoltat instincte excelente de vânătoare. Au fost păstrate și la pisicile moderne. Instinctul de a „oferi” lucruri este bine dezvoltat.

Instinctele de vânătoare sunt, de asemenea, bine dezvoltate la rase precum Mau egiptean, kurilian bobtail, Pisica Savannah, Pisică siameză.
Ei își urmăresc cu vigilență teritoriul, vor anunța imediat proprietarul despre apariția unui străin pe el. Nu se teme de câini, de străini, de zgomote puternice și dure. Foarte inteligent și rapid. Ușor de antrenat. Iubește să urmărești tot ce se întâmplă de sus, din dulap.

În raport cu proprietarul este afectuos, dar nu-i place să ceară mâini. Dar va fi întotdeauna aproape dacă unul dintre membrii familiei este bolnav. Nu se adaptează niciodată și nu se supun proprietarului. Îi permit să-i iubească și să-i îngrijească. Cere respect pentru ei înșiși.

Știați? Oamenii de știință din Suedia și America au aflat ce cauzează alergiile la pisici. Aceasta este Fel d1 - o proteină care este prezentă în particulele pielii animalului. Pisica siberiană are mai puține astfel de proteine ​​decât alte feline..

Neva Masquerade

Fotografia arată neva masquerade cat. Este foarte asemănător cu cel siberian și nu este surprinzător, deoarece „Nevka” este o subspecie a rasei anterioare. Are aceeași haină groasă de blană și un corp musculos mare, ca siberienii.

Principala lor diferență este culoarea. „Nevkas” au așa-numita culoare punctată. Un alt detaliu este prezența unei măști întunecate pe față. Culoarea sa depinde de tonul de bază al hainei de blană. Rasa a fost crescută de crescătorii din Sankt Petersburg.

Pisica Neva Masquerade este cea mai afectuoasă și mai inteligentă dintre toate pisicile de pe pământ. Ușor de învățat, își amintește repede de porecla ei și răspunde doar la aceasta.

De asemenea, este considerat ușor de antrenat pisica persana, pisică orientală.
De asemenea, capabil să-și amintească numele tuturor membrilor familiei și să-i distingă.

Distinge intonația cu care proprietarul se referă la ea.

Mereu calm și echilibrat, se comportă cu demnitate.Skodit este foarte rar. Îi place să se joace cu copiii. Nu va manifesta niciodată agresivitate față de ei, nici măcar nu își va permite să-și elibereze ghearele.

Foarte devotat stăpânului lor. Apreciază afecțiunea, grija și răspund în natură. Nu sunt niciodată impuși și, dacă sunt atrași în joc, participă cu plăcere. Excesiv de sociabil.

Maine Coon

Una dintre cele mai mari pisici domestice. Masculii adulți pot atinge 41 de centimetri înălțime și cântăresc 8-9 kilograme. Vino din SUA, Maine. Istoria exactă a originii lor este necunoscută..

Există multe legende care sugerează că pisicile sălbatice din Maine au fost încrucișate cu pisici cu părul lung aduse în țară de marinari din străinătate..

Pisicile cu păr lung includ, de asemenea Somaleză, fald scotian, pixie bob, pisica himalayana, nibelung.
Deși mulți oameni de știință resping posibilitatea unei astfel de încrucișări și sugerează alte opțiuni pentru amestecarea sângelui, totuși primele animale ca reprezentanți ai rasei au fost prezentate în 1860 la expoziția de la New York.Cu toate acestea, standardele rasei au fost recunoscute mult mai târziu - în 1983.

Acest animal imens are o dispoziție calmă și echilibrată. Dar asta nu înseamnă că pisicii nu-i place să se joace. În joc, arată foarte amuzant datorită dimensiunii lor..

Au nevoie de activitate fizică constantă pentru a se menține în formă. Adaptează-te perfect la orice habitat.

Deștept, capabil să-și amintească multe. Îl înțeleg pe proprietar prin gesturi, privire, mișcare. Se adaptează rapid la bioritmul proprietarului. Va fi mereu lângă tine, ca un câine fidel. Nu-i place foarte mult când este luat în brațe, stors, mai ales de străini.

Ei îi tratează pe copii pașnic, suportă hărțuirea lor enervantă. Nu vor arăta niciodată agresivitate în direcția lor, ci se vor ridica și vor pleca dacă bebelușul este prea enervant și neglijent. Nu va fi niciodată obraznic.

Manx

O rasă neobișnuită de pisici din Insula Britanică Man. Este poate cea mai bună rasă pentru copii. De ce? Din cauza lipsei unei cozi.

Rase precum Pisica Bombay, Pleacă scoțienii, buclă americană, devon rex, Pisica din Singapore.
Această rasă are o mutație naturală a coloanei vertebrale. Ca rezultat, coada este fie complet absentă, fie este prezentă sub forma unui buturug ascuns sub palton, sau foarte scurt. În unele cazuri, animalul poate avea o coadă standard..

După cum o spune o legendă, pisicile Manx au apărut pe insulă când nava Armada spaniolă a coborât. Pisicile care erau pe navă au înotat până la țărm și acolo au dat naștere rasei.

Gena „lipsei de coadă” este dominantă, astfel încât părinții fără coadă vor avea neapărat copii fără coadă. Absența unei cozi nu împiedică deloc animalul să vâneze - și o face perfect.Foarte amuzant, jucăuș și agil. Ei tolerează cu ușurință comunicarea cu copiii, deoarece nu își pot trage coada, cea mai vulnerabilă parte. Vor rezista atacului chiar și al mai multor copii simultan. Foarte răbdător și pașnic.

Știați? În 1970 și 1975, pe Insula Britanică Man, s-au emis monede comemorative cu imaginea pisicii Manx.

Birmania

Rasă cu părul lung, cu culoare de culoare. Probabil provine din Birmania (statul sud-estic asiatic) ca urmare a traversării siamezilor cu persani. De la unii a primit o învelitoare de lână, de la alții - o culoare.

A apărut pe meleagurile europene în 1919. Miliardarul american a adus doi pisoi din călătoria sa în țările din est. Masculul nu a supraviețuit călătoriei lungi, dar femela a ajuns acolo în siguranță și a dat urmași pe pământul francez.

Pe lângă culoarea superbă a pisicii (întotdeauna cu mănuși albe și șosete pe labe), ochii mari de o culoare albastru intens sunt izbitoare..Există doar patru culori de blană: cu marcaje maro închis, cu marcaje ciocolată, cu marcaje albastre și cu marcaje violete.

Sunt considerați cei mai afectuoși Pisici birmaneze, cât de calme sunt natura inerentă și manierele excelente. Sunt întotdeauna ascultători și blânzi.

Sunt foarte activi doar în copilărie, dar își păstrează dragostea de distracție până la bătrânețe. Pentru ca tânăra generație să aibă o mulțime de jocuri și să nu-l deranjeze pe proprietar, trebuie să-i creezi un colț special cu o varietate de jucării..

Aflați cum să faceți Jucării pentru pisici DIY.
Animalul se va prelua pe sine.

Simt afecțiune pentru proprietar, dar suportă separarea cu calm. Nu le plac companiile prea zgomotoase și sunetele în general puternice: încearcă să se ascundă de ele cât mai mult posibil.

Orice persoană nouă care intră în casă este luată cu calm - se apropie de el cu interes și adulmecă. Poate fi mângâiat de un străin.Au tendința de a se antrena. Stăpâniți ușor comenzile, înțelegeți ce pot și ce nu.

Important! Pentru ca culoarea animalului să-și păstreze saturația și contrastul, pisica birmană trebuie menținută la o temperatură confortabilă (+ 22-24 ° С) și ar trebui evitată hipotermia prelungită a animalului de companie.

siamez

Una dintre cele mai renumite rase. Multă vreme, reprezentanții săi au trăit doar pe teritoriul vechiului stat Siam (a existat până în 1932) în Indochina. Locuit în palate și temple.

Au apărut pe meleaguri europene datorită unei perechi de pisici donate de regele Siam consulului britanic. Mai întâi, pisicile au pus piciorul pe pământul britanic, apoi au apărut în state. Siamezii erau la început foarte asemănători pisicilor thailandeze..

Reprezentanții moderni ai rasei au o siluetă mai alungită și rafinată..Ele se disting printr-o dispoziție veselă și activă. Foarte rapid și inteligent. Le place să exploreze totul. Ador comunicarea și ei înșiși „vorbesc” foarte mult. Sunt blânzi și afectuoși cu proprietarul, dar pot fi prea enervanți și persistenți.

Aceștia pot cere cu încăpățânare atenția persoanei lor. Separarea de proprietar este tolerată calm.

Birmanez

O rasă cu părul scurt, cu un corp puternic și muscular. Caracteristica ei specială este ochii ei mari, rotunzi și galbeni..

Rase precum pisica de nisip, cat bambino, manul, cornish rex.
Potrivit legendei, aceste pisici, ca și siamezele, trăiau în temple. S-ar putea întâlni ca animale de companie ale familiilor nobile din capitala Thailandei.

Primul care a avut o mână în reproducerea și răspândirea rasei a fost americanul Joseph Thompson. Din călătoria sa în țările asiatice din 1930, medicul a adus înapoi o pisică maro.

A încrucișat-o cu un siamez și a ales pisoi maro din descendenții rezultați și a continuat să lucreze la ei.Opt ani mai târziu, a prezentat o nouă rasă la o expoziție. Răspândirea pisicilor birmane în Europa a început în 1948 din Anglia.

În exterior, acestea sunt animale musculare puternice, cu o siluetă sofisticată. Tonul culorii se schimbă pe tot corpul pisicii. Capul, labele, coada și spatele sunt mai întunecate decât tonul principal. Părțile, gâtul și pieptul cu un ton mai deschis decât culoarea principală.

Au un caracter vesel, vesel și pașnic. Tolerant față de toată lumea din jur, fie că este vorba despre o persoană sau un alt animal. Spre deosebire de siameze, acestea sunt mai puțin persistente. Aceeași atenție curioasă și solicitantă.

Au nevoie în permanență de comunicare, așa că se înțeleg bine cu copiii. Vorbitor și urmează întotdeauna proprietarul.

Inteligent și ușor de antrenat. Nu vor fi niciodată obraznici - nu se caracterizează prin urcarea pe dulapuri, perdele, răzuirea mobilierului. Vor folosi un stâlp de zgâriere pentru a-și ascuți ghearele..

Papusa de carpa

"Papusa de carpa" tradus din engleză - „păpușă de cârpă”. Și nu este surprinzător, deoarece această rasă de pisici este neobișnuit de pluș. Aceasta este cea mai afectuoasă și mai îmblânzită pisică pentru copii.

Această plușă se datorează caracterului său flegmatic. Nu trebuie decât să iei animalul în brațe și este deja șchiopătat, gata să se îmbrățișeze. În ciuda acestui fapt, sunt destul de activi și jucăuși. Le place foarte mult să fie în societate și, de preferință, în compania oamenilor, nu a animalelor.

De asemenea, îi tratează pașnic, dar preferă să comunice cu proprietarul, sunt întotdeauna lângă el. De bunăvoință, vocea este dată foarte rar. Principalul lor dezavantaj este o reacție lentă, astfel încât ei înșiși nu pot merge pe stradă..

Este mai bine să folosiți un ham pentru mers. Reprezentanții acestei rase se pot plimba în siguranță lângă tine, precum câinii.

Știați? Ragdolls, spre deosebire de omologii lor, nu știu cum să se răstoarne în zbor.
Aceste pisici moi au provenit din state ca urmare a traversării unei pisici birmane cu una obișnuită. Nu se știe de ce au un tonus muscular redus, datorită căruia se transformă instantaneu în pluș.

Exot

O rasă de pisici crescută artificial, care este cea mai drăguță din lume. Originea acestei rase a fost pusă de americani.

Crescătorii locali s-au confruntat cu sarcina de a îmbunătăți și diversifica pisicile locale cu părul scurt. A decis să înceapă cu persanii argintii.

Se credea că, după încrucișarea pisicilor americane cu păr scurt, cu persani, primii din așternut vor avea pisoi cu ochi verzi și o nouă gamă de culori.

S-au presupus și schimbări ale corpului: ar fi trebuit să devină mai ghemuit și mai masiv.Primele rezultate ale traversării au fost complet neașteptate. Pe de o parte, acestea ar putea fi considerate eșec, deoarece teoria nu a fost confirmată. Pe de altă parte, sa dovedit a fi o rasă complet nouă..

Era un persan tipic, dar cu părul scurt și avea un caracter prietenos. Haina era netedă și moale la atingere. Crescătorilor le-a plăcut atât de mult noul animal încât au decis să facă o propunere pentru proiectarea unui nou tip de pisici. Era în 1966.

Istoria selecției nu s-a încheiat aici - mai erau necesare o serie de îmbunătățiri și, cel mai important, pentru a fixa gena responsabilă de părul scurt din rasă..

Exoticele au caracterul persanilor: sunt buni, blânzi, afectuoși și calmi, totuși nu vor refuza să se joace cu tine. Își păstrează dispoziția jucăușă până la bătrânețe. Personajul este stabil, fără schimbări bruște. Le place comunicarea și chiar au nevoie de ea.

Ei înșiși scot sunete rar..Sunt atât de atașați de proprietari încât este mai bine să mergi într-o călătorie lungă cu proprietarul lor decât să stai singur într-o casă confortabilă. Percepe calm prezența câinilor și a altor pisici în casă.

Important! Rasa are ochi slabi predispuși la rupere. De aceea, înainte de scăldat, se recomandă îngroparea ochilor animalelor pentru a evita procesele inflamatorii și a nu provoca iritații..

Există un număr imens de rase de pisici domestice în lume. Fiecare dintre ele are propriul său caracter special. În articolul nostru, am adunat cei mai calmi, drăguți și loiali reprezentanți ai familiei feline..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care pisici sunt considerate cele mai afectuoase?