Cele mai afectuoase rase de pisici: descriere

Ce rase de pisici sunt considerate afectuoaseAtunci când aleg un pisoi pentru ei înșiși, mulți oameni acordă atenție nu numai aspectului, rasei, ci și caracterului. Acest lucru este normal, deoarece toată lumea vrea să aibă un animal de companie afectuos și amabil acasă..

Este de remarcat faptul că caracterul unei pisici sau al unei pisici poate depinde atât de rasă, cât și de condițiile în care crește animalul. Dacă o pisică trăiește într-o familie în care domnește respectul și înțelegerea, atunci și pisica va fi prietenoasă. Dar dacă pisica este în mod constant speriată și bătută, atunci va fi precaut și va face un fel de agresiune față de oameni.

De ce oamenii aleg rase de pisici afectuoase. Acest lucru poate fi explicat după cum urmează:

 • Pisicile cu o dispoziție afectuoasă nu își vor zgâria mâinile și nu vor manifesta agresivitate. Acest aspect este deosebit de important atunci când există un copil mic în casă..
 • Pisicile afectuoase nu au obiceiul de a se răzbuna. Prin urmare, chiar dacă îl jigniți accidental cu ceva, atunci nu vor exista consecințe..
 • Animalele afectuoase sunt întotdeauna jucăușe și vesele.
 • Este plăcut să petreci timp cu ei, își permit să fie mângâiați și să ronțăie constant.

Un fapt interesant este că pisicile sunt mai atașate de bărbați, iar pisicile de femei. Prin urmare, atunci când alegeți un animal de companie pentru dvs., acest fapt ar trebui luat în considerare..

Ce rasă de pisici este cea mai afectuoasă și mai blândă?

Este destul de dificil să răspunzi fără echivoc la această întrebare, deoarece personajul este influențat nu numai de rasă, ci și de educație. Dar dacă vorbim doar despre rasă, atunci puteți face o listă întreagă.

Cele mai afectuoase rase de pisici:

 • Siberian;
 • sfinxuri;
 • Maine Coons;
 • Pisici britanice;
 • pisici persane;
 • siamez;
 • manks;
 • Pisici birmaneze;
 • papusa de carpa;
 • Albastru rusesc;
 • abisinian;
 • exotic;
 • Bobilian Kurilian;
 • Fald scotian;
 • Singapore.

Pisică siberiană

Pisica siberiană - trăsături de personalitateAceasta este cea mai amabilă rasă de pisici, care este foarte puternic atașată de proprietarii săi și se înțelege întotdeauna bine cu copiii. De la sine, astfel de pisici sunt mari, au părul lung și gros. Este de remarcat faptul că perioada copiilor din această rasă poate dura până la 5 ani..

Aceasta este o pisică foarte recunoscătoare, dar nu își va arăta sentimentele în mod deschis, adică nu ar trebui să te aștepți să ronțăie de la ea în genunchi. Pisica siberiană este o bună pază.

Sfinxurile

Trebuie remarcat faptul că aceste pisici nu au propria blană pentru a se încălzi, așa că vor căldură de la proprietar. Sfinxurile necesită multă atenție și, de asemenea, se obișnuiesc foarte repede cu oamenii noi. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că sfinxul are nevoie de companie, deoarece nu le place singurătatea..

Maine Coons

Large Maine Coon este o rasă interesantăAceastă pisică exotică este foarte prietenoasă și adorabilă. Trebuie remarcat aspectul lor luxos și impunător. În ciuda faptului că aceste pisici arată ca adevărați regi ai fiarelor, sunt foarte amabili și loiali. Este de remarcat faptul că pisicile se disting prin afecțiunea lor, dar pisicile sunt mai loiale..

Dacă vorbim despre relația lor cu copiii, trebuie remarcat faptul că Maine Coons tratează copiii cu calm. Cu toate acestea, datorită dimensiunilor mari, nu este de dorit să lăsați copilul însuși cu o astfel de pisică..

britanic

Britanicii sunt considerați una dintre cele mai afectuoase pisici. În plus, se înțeleg bine cu copiii și sunt foarte antrenabili. Astfel de pisici sunt foarte puternic atașate de stăpânii lor și pot merge atât de departe încât animalul va urma pe calea proprietarului său. Este de remarcat faptul că britanicii adoră să se joace cu copiii, dar trebuie să știți când să vă opriți și să nu transformați pisicile într-o jucărie vie.

Rasa pisică persană

Pisica persană este considerată leneșă și afectuoasăAceastă rasă se distinge prin haina lungă și groasă, nasul ușor răsturnat și ochii mari. Trebuie remarcat faptul că au un caracter aparte, cu toate acestea, persii sunt foarte antrenabili. Astfel de pisici pot trata străinii cu o anumită neîncredere, dar fără agresivitate..

Pisică siameză

Mulți oameni cred că această rasă este agresivă și răzbunătoare. Cu toate acestea, nu este. Principalul său dezavantaj este gelozia. Pisicile siameze se înțeleg bine cu copiii și sunt foarte atașate de stăpânii lor. Mai mult, o astfel de pisică este foarte inteligentă..

Manx

Această pisică nu este atât de rapid atașată de oameni, dar dacă proprietarul a reușit să-și câștige încrederea, atunci i se oferă o mare de dragoste și bunătate. Mâncilor le place să se joace, așa că se înțeleg foarte bine cu copiii..

Pisici birmaneze

Sunt animale amabile cu o dispoziție foarte schimbătoare. Acum pisoiul poate alerga și se poate juca, iar după câteva minute se poate întinde și relaxa. În plus, aceste animale au o culoare foarte interesantă și ochi pătrunzători. Este de remarcat faptul că converg foarte ușor cu străinii..

Regdoll

Pisică Ragdoll - ce este această rasăAceasta este o pisică îmblânzită care necesită multă atenție și dragoste. Ragdolls sunt foarte iubitori și răbdători. În ciuda faptului că Ragdoll are dimensiuni impresionante, se înțelege bine cu copiii. Dacă simte agresivitatea copilului, atunci se va ascunde pur și simplu și nu-l va ataca..

După cum puteți vedea, aceasta nu este doar o pisică foarte amabilă, ci și inteligentă.

Rasa albastră rusă

O astfel de pisică se va uita atent la noul proprietar pentru o perioadă foarte lungă de timp, totuși, atunci va fi cea mai loială. Homosexualilor ruși nu le plac foarte mult oaspeții.

Pisici abisiniene

Acestea sunt unele dintre cele mai calme pisici. În plus, se înțeleg bine cu copiii și nu pot trăi fără societate..

Exot

Exoticele în sine sunt foarte lente și loiale. Cu toate acestea, sunt foarte greu să se obișnuiască cu oamenii noi și necesită o atenție constantă. Pisicile din această rasă sunt considerate a fi mai independente decât pisicile, care sunt foarte atașate de împrejurimile lor..

Kurilian Bobtail

Cum arată o bobtail Kurilian?Acest pisoi are o coadă foarte amuzantă, care seamănă foarte mult cu coada unui iepure. Este de remarcat faptul că Bobtailul Kurilian are un fizic de râs și o haină groasă. În plus, această rasă se distinge prin obiceiurile sale canine. Astfel de pisici nu au mirosul obișnuit de felină..

Fald scotian

Un tip special de rasă scoțiană. Trăsătura sa distinctivă este urechile căzute cu vârfurile în jos. Aceste pisici sunt foarte loiale și ideale pentru păstrarea într-un apartament..

Rasa Singapore

Sunt animale mici și exotice. Aceste pisici nu prezintă agresivitate și sunt foarte prietenoase. Cu toate acestea, costul unui astfel de animal de companie va fi foarte mare..

Cum să alegi un animal de companie?

Ce pisică sau pisică să ia, fiecare alege independent. În acest caz, unul ar trebui să fie ghidat exclusiv de preferințele personale. Nu trebuie uitat că caracterul pisicii este mai mult modelat de mediul său..

Ca rezultat, trebuie remarcat faptul că educația corectă joacă un rol decisiv. Prin urmare, o pisică bine crescută va fi întotdeauna afectuoasă și prietenoasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai afectuoase rase de pisici: descriere