Cele mai bune 10 rase de pisici pentru un apartament

O pisică în casă este fericire. Este confort, căldură și liniște. Desigur, o pisică trebuie aleasă cu suflet și inimă, dar este importantă și o decizie echilibrată. Dacă doriți să luați în serios această problemă și să creați condiții de viață confortabile pentru viitorul dvs. animal de companie, atunci va trebui să citiți literatură specială, este recomandabil să vă familiarizați cu felinologi experimentați și dovediți care vă vor ajuta să alegeți rasa. Pentru a simplifica alegerea, meșterii au compilat primele 10 cele mai bune rase pentru un apartament.

Top 10 rase de pisici bune pentru un apartament

Desigur, trebuie să alegeți un animal de companie, cântărind avantajele și dezavantajele și luând în considerare și problema locuințelor. Unele rase necesită mult spațiu și mai multă îngrijire.

Birmanez

Birmania este potrivită pentru familiile mici, unde li se poate acorda suficientă atenție și afecțiune.

Fotografie în scenă a pisicilor birmane

Aceste animale sunt ușor de îngrijit, nu necesită prea mult spațiu pentru viață. Sunt foarte jucăuși și afectuoși, ceea ce va fi un plus pentru familiile cu copii..

Birmaneză pe un fundal deschis

Maine Coons

Pisicile din această rasă atrag multe. Aspectul lor neobișnuit și trăsăturile aproape umane sunt atrăgătoare.. Prin natura lor, aceste animale mândre sunt destul de afectuoase și loiale față de stăpânii lor.. Îi tratează pe străini reci și nu foarte entuziaști..

Maine coon fumat

Se înțeleg bine cu alte animale, dar necesită mult spațiu pentru a trăi, deoarece este una dintre cele mai mari rase feline. Acești bărbați frumoși sunt potriviți pentru adulți sau familii cu copii mai mari..

Tigrii domestici

Testele genetice arată că Maine Coons sunt descendenți ai pisicilor din pădurea norvegiană și o rasă internă misterioasă dispărută.

Ragdolls

Ragdoll ia orice poziție pe care proprietarul o alege pentru el.

Ragdolls sunt una dintre cele mai populare rase de familie. Au fost scoși special, astfel încât să fie afectuoși, ascultători și răbdători cu proprietarii lor.. Aceste pisici sunt potrivite pentru familiile cu copii, în special pentru copii mici..

Ragdoll pe un fundal violet

Abilitatea unică a acestor animale de companie este de a rămâne complet relaxat chiar și în timpul unei îmbrățișări strânse. Nu e de mirare că traducerea literală a rasei lor sună ca o „păpușă de cârpă”.

Cartofi canapea pufoși lângă stâlpul de zgâriere

britanic

Britanicii nu sunt deosebit de jucăuși. Preferă un mod de viață mai relaxat și mai măsurat, astfel încât astfel de animale de companie sunt potrivite pentru adulți sau familii cu copii mai mari..

Britanic precaut

În ciuda unei lene, britanicii rămân animale răbdătoare și ascultătoare..

Pisică britanică cu păr scurt, pe fond albastru

Dacă, conform miturilor, pisicile din alte rase au 9 vieți, atunci britanicii - cel puțin 20! Cu o îngrijire adecvată, reprezentanții acestei rase trăiesc în medie două decenii..

Manks

Această pisică neobișnuită fără coadă este simbolul adevăratei devoțiuni și a iubirii. Aceste pisici sunt foarte jucăușe și inteligente, astfel încât puteți auzi adesea comparații ale acestei rase cu câini..

Manx lângă fereastră

Unii proprietari pricepuți reușesc să-și învețe mancițele câteva comenzi. Aceste pisici sunt foarte sociabile și mobile, deci sunt potrivite atât pentru adulți activi, cât și pentru copii..

Pisică fără coadă

Abisinieni

Aceste frumoase feline cu părul scurt au o personalitate minunată.

Pisică abisiniană - fotografie în scenă

Sunt inteligenți, jucăuși, mobili și loiali manifestărilor de afecțiune.. Se vor încadra perfect într-o familie activă sau într-o familie cu copii..

Pisică abisiniană pe fundalul pereților

Birmanez

Această rasă cu părul scurt este uneori numită „pisoi etern”. Și din motive întemeiate. Reprezentanții acestei rase păstrează caracterul unui pisoi până la sfârșitul vieții, ceea ce le face o alegere excelentă pentru familiile cu copii sau familiile mici, unde pot acorda suficientă atenție acestui animal de companie jucăuș și afectuos..

Pisică de tip american cu păr scurt, birmanez, pe fundal închis

Aceste animale grațioase sunt orientate spre om.

Frumusețe birmaneză pe un fundal deschis

Greutatea unei pisici birmane poate ajunge la 6 kg. De aici și porecla lor - „cărămidă înfășurată în mătase”.

Par scurt american

Americanii sunt considerați unul dintre cei mai nepretențioși și ușor de întreținut reprezentanți ai familiei feline..

Posând american

Aceste pisici au un caracter ușor, sunt afectuoase, afectuoase, jucăușe. Se înțeleg bine cu alte animale și au o sănătate bună..

Animale afectuoase și blânde pe fundal albastru

siamez

Și, deși pentru mulți siamezi sunt asociați cu agresivitatea și răutatea, acest lucru nu împiedică aceste animale să fie una dintre cele mai de succes pisici pentru un apartament..

Siam la plimbare

Reprezentanții acestei rase sunt foarte inteligenți, jucăuși și afectuoși. Este mai bine să acordați preferință bărbaților, se crede că sunt mai loiali și blânzi decât femelele.

Pisică siameză pe perne

Persani

Acești otomani ambulanți adoră un stil de viață măsurat și nepripit. Sunt foarte atașați de stăpânii lor, în timp ce străinii nu le provoacă niciun interes..

Cartof roșu canapea

Sunt potrivite pentru cei care nu sunt obișnuiți cu un stil de viață activ..

„Pisica canapea”

Le place să exploreze lucruri noi și pot fi destul de mobile dacă se joacă cu.

Desigur, nu puteți alege un animal de companie numai pe baza descrierilor generale. Fiecare animal are propriul său caracter, uneori neobișnuit pentru rasă. Așadar, încercați să găsiți o cale de mijloc între rațiune și inimă atunci când alegeți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 10 rase de pisici pentru un apartament