Cum să dai metronidazol unei pisici?

Adesea, medicamentele destinate oamenilor sunt utilizate pentru tratarea animalelor. Nu sunt mai puțin eficiente decât medicamentele veterinare. Metronidazolul pentru pisici ajută animalele de companie să facă față paraziților și altor probleme. O variantă a medicamentului pentru animale este adesea numită Trichopolum..

 • pastile;
 • lumânări;
 • unguente;
 • soluții;
 • pulberi.

Aceasta din urmă opțiune este cea mai des utilizată pentru tratarea pisicilor. De asemenea, este obișnuit să cumpărați pastile care pot fi zdrobite. Produsul are o ușoară nuanță gălbuie. Mai mult, această proprietate este relevantă pentru aproape toate formele de medicamente. Gustul său este amar, lucru care ar trebui luat în considerare la utilizare. Apropo, nu puteți da numai medicamentul Metronidazol unei pisici, ci îl puteți folosi și în tratamentul câinilor, cailor, păsărilor și altor animale de companie..

Acțiune înseamnă

Direcția principală a acțiunii acestui medicament este blocarea dezvoltării ADN-ului microbian. Mai mult, există o anumită listă de organisme care vor fi afectate de componentele active. Printre acestea merită subliniat:

 • lamblia;
 • Trichomonas;
 • amibe etc..

Deosebit de apreciat este faptul că Trichopolum este foarte rapid absorbit în tractul digestiv al pisicii. În acest caz, efectul cheie al expunerii la metronidazol se realizează în câteva ore. Singurul factor care poate încetini acest proces este aportul de alimente. Apropo, medicamentul este perfect distribuit pe tot corpul pisicii, afectând simultan toate sistemele.

În ciuda faptului că Metronidazolul nu este creat pentru tratamentul animalelor, este adesea utilizat în practica veterinară. Acest lucru se datorează eficienței sale și capacității rapide de eclozare.. În doar 8 ore, substanța activă este îndepărtată cu peste 75%. În acest sens, uneori culoarea urinei animalului se schimbă. Poate căpăta o nuanță ușor roșiatică. Datorită eficacității remediului, medicii sugerează adesea administrarea Metronidazolului pentru diaree la o pisică. Cu toate acestea, este foarte descurajat să luați singuri o decizie cu privire la un astfel de tratament..

Indicații de utilizare

Într-o clinică veterinară, Metronidazolul pentru pisici poate fi recomandat în mai multe cazuri. În general, medicul acordă atenție gravității bolii și diagnosticului în sine. De asemenea, este necesar să se evalueze posibilitatea reacțiilor adverse. Pentru aceasta, se verifică sensibilitatea la componentele active ale medicamentului.. Principalele patologii pentru care este prescris Metronidazol sunt următoarele:

 • diaree;
 • trichomoniasis;
 • umflătură;
 • dizenterie;
 • gingivită etc..

În general, spectrul de acțiune al acestui antibiotic este mult mai larg decât lista prezentată. Tratamentul pisicilor cu Metronidazol este justificat în mai mult de 15 patologii. Apropo, forma de eliberare sub formă de unguent este utilizată în special pentru inflamațiile de pe piele, care sunt cauzate de microorganisme anaerobe..

Înainte de a determina adecvarea utilizării Metronidazolului pentru o pisică, un medic veterinar trebuie să efectueze un diagnostic aprofundat. După ce a colectat o anamneză, medicul va fi capabil să identifice contraindicațiile sau să confirme necesitatea utilizării medicamentului. De asemenea, cu un specialist, ar trebui să discutați caracteristicile de dozare ale Metronidazolului și alte detalii. Numai în acest caz tratamentul va fi eficient..

Contraindicații pentru utilizare

O atenție deosebită trebuie acordată contraindicațiilor medicamentului.. Există mai mulți factori importanți care exclud orice utilizare a Metronidazolului pentru feline:

 • sarcina;
 • perioada de lactatie;
 • prezența patologiilor hepatice;
 • intoleranță personală la substanțele active.

Datorită faptului că medicamentul este cel mai adesea administrat pe cale orală, este foarte repede absorbit și distribuit pe tot corpul. Cu toate acestea, acumularea de Metronidazol are loc exact în ficat. De asemenea, atunci când este excretat, agentul intră parțial în lapte. Cu aceasta se asociază unele contraindicații ale medicamentului..

Efecte secundare

Un punct important pentru mulți proprietari este necesitatea de a-și monitoriza animalele de companie în timpul primei utilizări a Metronidazolului. Pisica poate avea efecte secundare în care cursul trebuie oprit imediat.. În general, următoarele manifestări pot fi observate periodic:

 • greaţă;
 • reactie alergica;
 • ataxie, convulsii.

Pentru a evita deteriorarea stării pisicii, este necesar să consultați un medic și să alegeți un alt tratament..

Cum se folosește

În primul rând, doza de Metronidazol pentru o pisică va depinde de diagnostic. De asemenea, ar trebui să țineți cont de forma de eliberare a medicamentului. De exemplu, este puțin probabil ca o pisică să înghită de bunăvoie o pastilă amară. Prin urmare, în acest caz, Metronidazolul trebuie zdrobit, amestecat cu lichid și injectat cu o seringă sub rădăcina limbii..

Adesea, medicamentul este dat pisicilor cu picurător. Cu toate acestea, această metodă este utilizată exclusiv în situațiile în care boala este la apogeu. O astfel de terapie este acceptabilă timp de maximum 3 zile. Apoi, ar trebui să treceți la o altă formă de Metronidazol pentru pisici.

Atunci când alegeți o doză, ar trebui să vă bazați complet pe opinia unui medic veterinar. Cel mai adesea, 10 mg de medicament pe 1 kg din greutatea animalului de companie sunt injectate în interior. Pe baza acestui volum, procedura trebuie repetată de două ori pe zi. Cu toate acestea, nu există o opțiune optimă pentru fiecare boală. De exemplu, în cazul trichomoniazei, Metronidazolul poate fi administrat pisicilor de până la 4 ori pe zi. Și cu bolile protozoice, este posibil să creșteți rata cu aproape jumătate..

Precauții și caracteristici de depozitare

Măsurile de siguranță standard trebuie respectate atunci când se utilizează Metronadazol pentru pisici. De exemplu, mâinile trebuie spălate bine cu apă și săpun înainte și imediat după utilizare. Merită, de asemenea, să țineți medicamentul departe de membranele mucoase ale ochilor. Pentru orice contact, spălați zona afectată cu multă apă și consultați un medic. Este mai bine să luați pachetul acestui medicament cu dumneavoastră.

După cum sa menționat, medicamentul vine într-o varietate de forme.. Kitul include în plus instrucțiuni pentru utilizarea Metronidazolului pentru pisici. Există indicații detaliate, norme și alte aspecte pentru utilizarea produsului. O atenție deosebită trebuie acordată regulilor de depozitare a medicamentului. Într-adevăr, numai în acest caz, Metronidazolul își va păstra proprietățile pozitive și nu va dăuna pisicii..

Producătorul recomandă păstrarea medicamentului într-un loc întunecat și uscat. Principalul lucru este că ar trebui să fie inaccesibil atât copiilor, cât și animalelor. De asemenea, depozitarea în zona de lângă alimente și furaje speciale este absolut exclusă. În ceea ce privește temperatura, Metronidazolul rămâne eficient la temperaturi de la -10 la +40 grade. În acest caz, termenul de valabilitate este de 2 ani..

Apropo, dacă medicamentul este utilizat nu pentru o pisică, ci pentru animale, de exemplu, nu ar trebui să mâncați lapte sau carne de la acest animal. Faptul este că componentele active ale medicamentului vor fi eliminate complet doar la o săptămână după finalizarea cursului. Prin urmare, trebuie să așteptați cel puțin 7 zile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai metronidazol unei pisici?