Comprimate de dirofen de la viermi pentru pisici

Adesea, proprietarii de animale de companie trebuie să-și deparaziteze animalele de companie. Dirofenul pentru pisici este un medicament care sa dovedit a fi bun în eliminarea viermilor la animale. Trăsăturile sale distinctive calitative includ costuri reduse, precum și versatilitate: medicamentul poate fi administrat nu numai câinilor și pisicilor adulte, ci și puiilor și pisoilor.

Descriere

Dirofenul este utilizat pentru a trata nematodele și cistoza la pisici și câini domestici. Datorită faptului că substanțele active ale medicamentului sunt pamoat de pirantel și fenbendazol, dacă se observă doza, nu are niciun efect negativ asupra corpului animalului, iar reacțiile alergice sunt extrem de rare. Dirofenul poate fi utilizat pentru tratarea pisicilor și câinilor cu vârsta de cel puțin 3 săptămâni.

Există trei forme de tablete ale acestui agent antihelmintic la vânzare, cu doze diferite.:

 • 120 mg - utilizat pentru tratarea pisoilor și puiilor;
 • 200 mg - pentru pisici și câini mici;
 • 1000 mg - pentru câinii de talie mare.

Comprimatul Dirofen conține substanțe precum:

 • febantel 15, 75 sau 300 mg (în funcție de doză);
 • praziquantel 5, 25 sau 100 mg;
 • pantoat de pirantel 15, 75 sau 300 mg.

Avantajul lui Dirofen este complexitatea acțiunii sale. Medicamentul distruge toate cele mai frecvente tipuri de helminți.

Medicamentul este, de asemenea, ușor de dozat. Comprimatul este ușor împărțit în 4 părți, datorită cărora puteți selecta cu exactitate doza în funcție de greutatea animalului de companie.

Comprimatele Dirofen Plus de la viermi pentru pisici pot fi păstrate până la 36 de luni de la data fabricației, într-un loc întunecat și uscat, la o temperatură a aerului de -10 până la + 20 ° C și o umiditate de cel mult 70%.

Folosind Dirofen

Instrucțiunile pentru utilizarea Dirofen pentru pisici sunt extrem de simple. În primul rând, ar trebui să decideți cu privire la doză:

 • pentru adulți, se utilizează o variantă a agentului cu o doză de 200 mg, 1 comprimat (cu condiția ca greutatea animalului să fie de până la 5 kg);
 • pentru pisoi, se utilizează tablete cu doza de 120 mg, la o rată de 1 comprimat pe kilogram de greutate.

Puteți da medicamentul pisicii cu mâncare. Unii medici veterinari recomandă utilizarea acestor medicamente pe stomacul gol, dar această afecțiune nu este considerată necesară. Se presupune că deparazitarea are loc după o singură utilizare a medicamentului, dar dacă aveți de-a face cu o infecție gravă, Dirofen poate fi administrat din nou, după aproximativ două săptămâni..

Regularitatea prevenirii este determinată în primul rând de cât timp petrece pisica afară. Când vine vorba de un animal de companie, nu are sens să dai pastile mai mult de o dată la șase luni. Dar dacă aveți de-a face cu o pisică care merge în mod regulat sau trăiește pe stradă, prevenirea ar trebui efectuată la fiecare trei luni..

Efecte secundare

După cum arată practica, majoritatea animalelor tolerează bine Dirofenul. Reacțiile alergice, complicațiile și intoleranța individuală la medicament sunt rare. Supradozajul poate determina creșterea salivației, vărsăturilor, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune generală.

Nu se recomandă administrarea Dirofen pentru viermi pisicilor însărcinate și care alăptează. Utilizarea medicamentului este posibilă fie cu 2-3 săptămâni înainte de naștere, fie la 3-4 săptămâni după nașterea pisoiilor. De asemenea, nu administrați medicamente unui animal care se recuperează după o boală gravă sau o operație complexă sau dacă are boli infecțioase..

Analogii lui Dirofen

Analogii dirofenului includ următoarele medicamente cu un mecanism similar de acțiune și compoziție:

 • Drontal;
 • Profender;
 • Prazicid.

Concluzie

După cum puteți vedea, Dirofen este un remediu fiabil și eficient pentru tratamentul helmintiazei la pisici.. Principalul lucru atunci când utilizați acest medicament este respectarea dozei indicate de medic sau instrucțiuni. Deparazitarea în timp util vă va ajuta să vă păstrați animalul de companie sănătos, iar profilaxia regulată vă va păstra pisica în siguranță de eventualele complicații care pot fi cauzate de helminți. Înainte de a cumpăra unul sau alt medicament pentru viermi, consultați un specialist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Comprimate de dirofen de la viermi pentru pisici