Pisica bombay: descrierea rasei de pantere domestice

Descrierea rasei de pisici BombayÎn natură, există un număr mare de rase din familia pisicilor, toate diferă prin culoare, lungimea hainei, caracterul, forma corpului și mulți alți parametri. Dintre toate varietățile acestor frumoase creaturi, o astfel de rasă precum pisica Bombay iese în evidență. Mulți dintre cei care întâlnesc acest animal în viață sunt uimiți de frumusețea sa magică, de ochii uriași strălucitori și de grația de neegalat. Forma ochilor acestor animale este rotundă, ceea ce poate da impresia că animalul este în permanență într-o stare de surpriză.

Datorită hainei sale strălucitoare, de cărbune și a ochilor galbeni strălucitori, pisica Bombay este adesea numită panteră. Dar, spre deosebire de panterele care trăiesc în sălbăticie, reprezentanții pisicilor din Bombay sunt animale foarte ascultătoare și afectuoase..

Acest articol vă va spune despre descrierea acestor pisici magnifice din rasa Bombay, va descrie caracterul și caracteristicile îngrijirii la domiciliu..

Istoria pisicii Bombay

Crescătorul care a reușit să reproducă această rasă este americanul Nicky Horner. La începutul secolului trecut, o femeie a luat foc cu un vis de a crea un pisoi care să fie absolut negru. Rezultatele nu au întârziat să apară, animalul s-a dovedit a fi foarte frumos, în timp ce animalul s-a dovedit nu numai lână neagră, ci și tampoane pentru labe. Drept urmare, pisica Bombay a fost obținută prin fuzionarea raselor birmane și americane cu păr scurt și în aspectul său seamănă cu o copie mai mică a panterei negre sălbatice, care trăiește în număr mare în statul Bombay din India. De aceea, această rasă a primit un nume atât de original..

Rasa a fost înregistrată în 1958 și imediat după adoptarea standardelor rasei, aceste pisici au început să ia parte la diferite competiții și expoziții..

Cum arată o pisică BombayAstăzi, după cum confirmă mulți crescători, aceste animale de companie se numără printre cele mai populare pisici preferate. În același timp, crescătorii profesioniști încearcă să păstreze originalitatea rasei și să evite apariția unei culori de sabie la pisica Bombay, care poate apărea datorită prezenței unei gene recesive moștenite de animale. Prezența unor astfel de abateri de la standardele de culoare ale hainei pisicii Bombay nu permite participarea lor la programe competitive și expoziționale..

Este important de remarcat faptul că, în cazul traversării reprezentantului progenitorului rasei birmane și al Bombayului, se declanșează gena dominantă, care este responsabilă pentru negru cărbune de culoarea hainei și după care se naște un pisoi absolut negru.

Rasa a câștigat o popularitate imensă în întreaga lume, iar Rusia nu face excepție. Pe teritoriul Federației Ruse, există mai multe pisici care se angajează în reproducerea bărbii excepționale de pisici Bombay. Dar este demn de remarcat faptul că costul acestor animale este destul de mare. Un pisoi de rasă Bombay cu un pedigree bun poate costa între treizeci și cincizeci de mii de ruble. Dar la reproducerea unor astfel de pantere domestice, creșele cresc special exemplare, ai căror proprietari nu intenționează să folosească pisoiul în expoziții în viitor. Astfel de indivizi pot costa până la cincisprezece mii de ruble..

Descrierea rasei

Semnul principal al unei pantere de acasă este imediat vizibil - acest lucru palton dens, strălucitor, negru radical. Mai mult decât atât, pe corpul acestor drăguțe pantere este imposibil să se găsească o singură pată mică de altă culoare, care este considerată principalul avantaj al rasei..

  • Corp aceste pisici sunt ușor alungite în lungime și au pieptul lat. Corpul în sine este destul de musculos. În ciuda faptului că animalele arată incredibil de grațioase și elegante, sunt foarte grele și dense. Greutatea acestor pantere poate ajunge la șase kilograme, având în vedere că masculii sunt întotdeauna mai grei decât femelele.
  • Coadă Pisica Bombay este ușor alungită și dreaptă. Membrele sunt subțiri și puternice, de lungime medie, care se termină în picioare rotunde și sunt de dimensiuni mici.
  • Forma capului pantera domestică este rotundă, dar prezența unei bărbie puternice o face ușor alungită. Capul este pe deplin compatibil cu proporțiile întregului corp.
  • Standardul de rasă acceptat pentru pisica BombayBot pantera domestică are o frunte rotundă, un nas larg și scurt, dar în același timp pata este bine pronunțată și, prin urmare, nu poate fi numită cu nasul.
  • Urechi un animal de mărime medie, rotunjit, cu o ușoară înclinare înainte.
  • Ochi mari și foarte expresive, care arată armonios pe fundalul lânii negre jet. Culoarea ochilor poate fi auriu, portocaliu sau cupru. Chiar forma ochilor este rotundă. Este demn de remarcat faptul că un pisoi din rasa pisicilor Bombay, la naștere, are o culoare albastră strălucitoare a ochilor, dar pe măsură ce crește, se schimbă și are deja o culoare standard.

Caracterul panterei domestice

Pisica Bombay are nevoie disperată de o comunicare constantă cu o persoană, mai ales când pisoiul este încă foarte mic. Dacă lăsați animalul singur fără atenție, acesta începe să tânjească și se simte foarte singur. Este important ca acestea pisicile își pot exprima sentimentele și emoțiile cu diferite tonuri de miau și să comunice cu gazda și membrii familiei în diferite sunete. Pisica Bombay poate mârâi și o face foarte asemănătoare cu timbrul mârâitului de pantere sălbatice care trăiesc în natură. În general, pisica domestică Bombay poate fi pe bună dreptate numită unul dintre cei mai inteligenți reprezentanți ai felinelor. Aceste pisici își amintesc foarte repede de întreaga rutină zilnică a proprietarului și întâlnesc în mod constant gospodăria la ușă..

În ciuda faptului că panterele domestice sunt foarte pasionate de jocurile comune cu proprietarul, pot găsi în mod independent divertisment pe placul lor. Dar este foarte important ca aceste pisici să fie destul de curate și să nu facă mizerie în casă..

Pisoi BombayPisicile din rasa Bombay sunt minunate pentru copii, acest lucru se datorează faptului că, chiar și cu ciupituri, lovituri și alte momente incomode animalul nu este capabil să provoace rău bebelușului și să manifeste agresivitate. Pisicile din Bombay bine înțelege-te cu alte animale, care trăiesc în același teritoriu, dar în același timp încearcă să ia o poziție dominantă, dar în situații de conflict pisicile nu prezintă agresivitate excesivă.

Aceste animale de companie sunt destul de inteligente, pot deschide singuri ușile dulapurilor sau frigiderului și, de asemenea, adoră să se uite la ce se întâmplă la televizor..

Îngrijirea pisicilor din Bombay

La îngrijirea pisicilor Bombay, trebuie respectate următoarele reguli:

  1. Animalul de companie are nevoie în pieptănare regulată, acest lucru va ajuta la menținerea pisicilor în starea și aspectul adecvat al blănii lor, în timp ce merită să ne amintim că în timpul năpârlirii, această procedură trebuie efectuată zilnic. Pentru a face acest lucru, trebuie să achiziționați un pieptene special cu un strat antistatic și o mănușă de cauciuc. În momentul pieptănării, pisicile percep această procedură ca o porțiune suplimentară de afecțiune și dragoste și, prin urmare, se comportă destul de calm.
  2. Personalitatea pisicii BombayLocul de dormit din Bombay ar trebui să fie amplasat astfel încât să poată observa ce se întâmplă în cameră, acest lucru îi va ajuta simte-te in siguranta.
  3. Important, asta Ochii de pisică Bombay au nevoie și de o îngrijire adecvată. Pentru a face acest lucru, este necesar să ștergeți ochii animalului cu un tampon de bumbac sau o cârpă moale fără prezența vilozităților pe ele, pentru a elimina scurgerea din colțuri. Cel mai bine este să umeziți o cârpă sau vată cu apă fiartă sau o infuzie slabă de mușețel fiert.
  4. Pisicile din Bombay au nevoie de dieta potrivită, care ar trebui să conste în micul dejun, prânz și cină, dar dacă nu puteți hrăni pisica la prânz din cauza absenței membrilor familiei acasă, atunci prânzul poate fi exclus. Este important să vă asigurați că pisica nu mănâncă în exces, deoarece la hrănirea necontrolată pisicile devin obeze.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica bombay: descrierea rasei de pantere domestice