Pisica bombay (bombay)

Pisicile Bombay (bombay) sunt pantere în miniatură, deoarece crescătorii și proprietarii glumesc despre ele. O rasă destul de rară devine din ce în ce mai populară și toate datorită aspectului său luminos și caracterului blând. Pentru a înțelege ce este ea, o pisică Bombay, descrierea rasei va ajuta.

Prima încercare a fost făcută de crescător în 1958, ea a traversat brațul cu un par scurt american, dar nu a reușit. Pisoii care s-au născut arătau ca Shorthair american, doar cu multe defecte de rasă. În 1965, Niki a încercat din nou, de data aceasta a ales cu mai multă grijă părinții pentru viitoarea descendență și, ca urmare, a obținut pisoii la care visa..

În ciuda criticilor din partea crescătorilor de pisici birmane, asociația felinologică a înregistrat în 1970 o nouă rasă numită Bombay, iar după 6 ani a primit statutul de campion. După cum este deja clar, pisicile nu au nimic de-a face cu orașul indian..

Până la înregistrarea rasei, Niki a încetat să crească pisici din Bombay, dar colegii ei de crescători, captivați de caracterul și frumusețea pisicilor negre, au luat bagheta. Suzanne și Herb Zwecker au fost una dintre acestea. Această pereche a primit celebrul Luv It Black, care a devenit standardul rasei și astăzi poate fi urmărit în pedigree-ul multor reprezentanți moderni.

Până în 2000, rasa era încă mică, dar învinsese deja opoziția. Pisica Bombay a fost adoptată de majoritatea asociațiilor filologice. În Rusia, a început să se dezvolte rapid acum doar câțiva ani. În mod surprinzător, mulți crescători susțin că moda Bombay este asociată cu tendințele moderne de design. Micile pantere arată incredibil de plăcute din punct de vedere estetic pe fundalul minimalismului scandinav al apartamentelor moderne. Din fericire, pe lângă calitățile externe, aceste pisici au o mulțime de alte avantaje..

Prezentare generală video despre rasa pisica Bombay (Bombay)

Descrierea rasei

Bombay-urile sunt pisici cu mușchi și oase bine dezvoltate, pentru dimensiunea lor medie sunt surprinzător de grele. Rasa face distincție între două tipuri: pisicile tradiționale au un bot mai îngust și mai lung decât pisicile moderne.. Deci, o descriere detaliată a pisicii Bombay:

Impresie generală și calități de bază

Corpul pisicii Bombay este muscular și de dimensiuni medii. Coada se termină cu un vârf rotunjit. Capul este rotund, lat și scurt. Urechile sunt medii, ușor înclinate înainte, depărtate. Ochii sunt rotunzi, mari, aurii până la arămii. Paltonul este scurt, moale, aproape de corp. Culoare neagră strălucitoare pe toată lungimea părului, chiar și tampoanele pentru labe ar trebui să fie negre.

Botul și corpul

Capul unei pisici Bombay ar trebui să fie plăcut rotunjit, cu botul larg. Trecerea de la frunte la nas este pronunțată, mai ales de profil. Vârful nasului trebuie să fie ușor rotunjit în jos pentru a menține rotunjimea generală a capului. Urechile sunt de dimensiuni medii, depărtate, ușor înclinate înainte. Varfurile urechilor sunt rotunjite, baza este larga. Ochii sunt, de asemenea, rotunjiți, depărtați. Culoarea corneei de la galben la chihlimbar. Fălcile sunt puternice și bine mușcate. Corpul pisicilor Bombay este compact și de dimensiuni medii, coada este de lungime medie, puternică, cu vârful rotunjit..

Caracteristici de lână și culoare

Haina este groasă, scurtă și subțire și seamănă cu satinul la atingere. Se potrivește strâns cu corpul și străluceste cu o strălucire lăcuită în timpul mișcării pisicii. Culoarea este exclusiv neagră. Părul trebuie vopsit pe toată lungimea sa. Pielea de pe tampoane și nas este de asemenea neagră. Cum arată rasa pisicilor Bombay poate fi văzut în fotografie.

Principalul avantaj al Bombay-urilor este stratul lor strălucitor și gros și culoarea neagră sunt cauzate de gene dominante, dar, în același timp, pisicile sunt purtătoare ale unei alte gene recesive, care se manifestă prin culoarea sable caracteristică pisicilor birmane. Uneori, atunci când traversează două bombe negre, se pot naște bebeluși „sable”.

Genetic Bombay este o rasă foarte dificilă. Când este încrucișat cu birmanezii, de obicei, există doar un singur pisoi negru în așternut care îndeplinește standardele rasei.Astăzi este permisă încă traversarea pisicilor din Bombay cu biroul american negru și sable birmanez.

Caracter

Dacă descrieți caracterul pisicilor Bombay în termeni generali, atunci acestea sunt animale incredibil de afectuoase și blânde, cu un psihic echilibrat. Micile pantere sunt moderat jucăușe, pe lângă faptul că imită vânătoarea, adoră sarcinile care necesită ingeniozitate și ingeniozitate. Apropo, majoritatea reprezentanților rasei sunt foarte deștepți, pot fi instruiți bine..Personaj de pisică Bombay

Singurătatea este grea pentru pisicile din Bombay. Vor găsi cu siguranță ceva de făcut pentru a-și petrece timpul, dar dacă cineva este acasă, animalul de companie îl va urmări pe proprietar ca și cum ar fi atașat și va cere atenție persoanei sale. Pisicile din Bombay sunt foarte vorbărețe și încearcă să-și prezinte toate cerințele cu tonuri diferite cu sunete. De obicei, găsesc fără probleme un limbaj comun cu alte animale, cu toate acestea, coabitarea cu păsările și rozătoarele mici este imprevizibilă.

Copiii sunt tolerați, nu manifestă agresivitate și, în caz de atenție excesivă, pleacă pur și simplu. Pisica Bombay este apreciată pentru natura sa docilă.

Recenzii ale rasei

Toate recenziile rasei de pisici Bombay sunt foarte pozitive. Fericitorii proprietari ai acestor pantere negre nu observă niciun defect în ele. Cel mai adesea, acestea subliniază dispoziția dulce și afecțiunea puternică a ronronului pentru membrii familiei, precum și faptul că bombardierele sunt foarte inteligente și curate.

recenzii despre pisica din rasa Bombay

O altă recenzie despre pisica Bombay, în care admirația este citită între rânduri:

screenshot_3 recenzie despre bombe

ai grija!

Din păcate, pe Internet există recenzii absolut absurde, precum aceasta:

recenzia pisicii Bombay

Întreținere și îngrijire

Se crede că pisicile Bombay sunt destinate a fi ținute în apartamente, dar se simt, de asemenea, foarte sigure în aer liber.. Nu există cerințe speciale pentru conținut.

Animalul ar trebui să aibă propriul loc de dormit, o cutie de gunoi curată, ustensile personale și cel puțin trei tipuri diferite de jucării. O opțiune excelentă pentru un animal de companie va fi un complex de joacă, precum pisica Bombay din fotografie .

pisica bombay

Pisicile din Bombay necesită o îngrijire minimă. Pentru a face stratul strălucitor și îngrijit, este suficient să pieptăniți pisica cu o mănușă specială din cauciuc o dată pe săptămână. Dacă pisoiul este obișnuit cu această procedură de la o vârstă fragedă, va minți în liniște și chiar își va înlocui spatele cu plăcere. Bombay-urile nu diferă în ceea ce privește dragostea pentru procedurile de apă, dar este recomandabil să le scăldați cel puțin o dată la 2 luni, altfel lâna grasă devine plictisitoare. Uscătorul de păr după spălare nu este recomandat.

Trebuie să vă curățați urechile după cum este necesar. Spălarea dinților pisicii dvs. cel puțin o dată pe lună poate fi o excelentă prevenire a tartrului. Pe măsură ce pisica se murdărește, trebuie să ștergeți căile lacrimale și să vă asigurați că pielea este întotdeauna uscată și curată. Pentru a tăia sau nu tăierea ghearelor pentru un animal de companie, o decizie individuală a proprietarului.

Hrănire

Pisicile Bombay au un apetit excelent, dacă nu intrați într-un regim strict de hrănire pentru ele, atunci animalul de companie va mânca fericit toată ziua și, ca rezultat, va începe să câștige excesul de greutate și să-și piardă forma atletică potrivită. Se recomandă pisicilor adulte să se hrănească de 2-3 ori pe zi și, de preferință, în același timp.

În ceea ce privește furajele, acesta poate fi atât mâncare naturală, cât și mâncare gata preparată premium sau super-premium. Și dacă animalul de companie s-a îngrășat în continuare, atunci ar trebui să vă gândiți la o dietă hipocalorică. De asemenea, mulți crescători practică nutriția combinată: dau carne de pasăre congelată sau carne de vită cu mâncare uscată, apoi pisicile arată mai musculoase..

Sănătate

În general, rasa de pisici Bombay are succes genetic. reprezentanții sunt destul de puternici și duri. Speranța medie de viață este de 12-15 ani, unii reprezentanți cu grijă bună trăiesc până la 17-20 de ani.

Din păcate, Bombayii au propriile boli de rasă:

  • Sunt predispuși la îmbolnăvirea gingiilor;
  • Obezitatea ca urmare a alimentatiei necontrolate;
  • Există defecte cardiace congenitale;
  • Datorită structurii speciale a craniului (bot scurt), sunt adesea observate probleme cu respirația nazală și creșterea lacrimării.

Pisoi Bombay

Dacă aveți de gând să cumpărați un pisoi de rasă Bombay nu numai pentru dvs., ci și pentru mândrie, expoziții și obținerea de descendenți buni, atunci nu ar trebui să-l luați decât în ​​catedră. Numai un crescător oficial poate garanta puritatea rasei pentru care plătiți mulți bani și este responsabil pentru sănătatea pisoiului.

Adesea, bebelușii „pur-rasa” sunt vânduți de proprietari privați care nu au permisiunea oficială de a se reproduce și nu sunt înregistrați nicăieri, dar există posibilitatea ca pisoii „Bombay” să fie rodul dragostei împerecheați accidental cu un vecin.

Costul mediu al Bombays în creșe este de 200 USD și „din mână” până la 100 USD.

Cât costă un pisoi de pisică Bombay?

Pe Avito și alte forumuri, selecția de oferte pentru vânzarea Bombays este foarte rară. Se pare că acest lucru se datorează faptului că reproducerea unei rase rare și costisitoare este efectuată în principal de catteries care au propriile lor site-uri web, iar pisicile sunt vândute la programare. Printre reclame, puteți găsi multe titluri tentante: „Pisica Bombay este ieftină”, Un pisoi excelent Bombay în mâini bune ”, dar de obicei urmat de o explicație mai cinstită a tipului de mestizo, foarte asemănător și altele asemenea..

Cel mai scump „lot” (70.000 de ruble) s-a dovedit a fi un bebeluș negru, se pare că în fotografie este cu mama sa.

Pisoi Bombay

Prețul pisoilor la pisici din Moscova și din regiune poate fi puțin mai mare.

Fotografii

Pisica Bombay în toată splendoarea din fotografie:

Fotografii de pisici Bombay

Pisica Bombay

Pisica Bombay de aproape

Rasa pisicilor Bombay din fotografie

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica bombay (bombay)