Maine coon se hrănește pe lună

Pentru pisicile Maine Coon, se aplică aceleași reguli dietetice generale ca și pentru alte feline domestice. Cu toate acestea, există și propriile lor „probleme de rasă”. Astăzi vă vom spune ce puteți și ce nu puteți hrăni cu Maine Coon, cum să o faceți corect și, de asemenea, să împărtășiți un calendar pe etape de hrănire a lui Maine Coon pe luni.

Sunt permise:

 • pui fiert;
 • gălbenuș de ou de pui fiert (poate fi ras cu brânză de vaci);
 • ouă de prepeliță crude;
 • ficat fiert într-o cantitate foarte mică;
 • chefir și bio-iaurturi naturale neîndulcite fără aditivi;
 • brânză de vaci neacidă (puteți adăuga gălbenuș de pui fiert sau crud);
 • pui congelat sau organe de vită.

În același timp, dieta corectă a pisicilor Maine Coon necesită opărirea preliminară obligatorie a alimentelor congelate cu apă clocotită. O pisică domestică Maine Coon are nevoie de:

 • suplimente minerale (cu o dietă naturală);
 • complexe de vitamine.

Cu toate acestea, cea mai corectă dietă pentru pisicile Maine Coon este mâncarea profesională gata preparată. Acestea sunt perfect echilibrate de producător și nu au nevoie de suplimente suplimentare de vitamine sau minerale. Cu toate acestea, alegerea revine proprietarului. Și dacă are timp să calculeze nutrienții și substanțele utile „pe kilogram de greutate” al unui animal de companie de acasă - să gătească mai multe produse separat (în porții mici, deoarece totul ar trebui să fie perfect proaspăt) - să adauge o cantitate strict măsurată de vitamine și suplimente minerale, atunci niciun medic veterinar va spune cuvinte împotriva.

Și orice Maine Coon ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă și curată (în mod ideal bine filtrată) disponibilă gratuit. Dar nu este nevoie să fierbeți apă pentru o pisică - este un lichid „mort” și absolut inutil. Cu siguranță nu se va înrăutăți, dar de ce să pierdem timpul?

hrănirea mainon coons

Interzis:

 • carne de porc sub orice formă;
 • oase (chiar pește, chiar și pui);
 • alimente afumate și conserve „umane”;
 • zahăr, ciocolată, orice alte deserturi;
 • lapte crud sau fiert;
 • albus de ou;
 • pește sub orice formă (în special polen fiert);
 • cartofi și leguminoase;
 • ulei vegetal.

Trebuie avut în vedere faptul că mâncarea pentru Maine Coons, întrucât, într-adevăr, pentru pisicile din orice altă rasă, nu este sărată sau piperată, iar condimentele și condimentele nu sunt adăugate la ea. În general, felinologii și medicii veterinari nu recomandă hrănirea reprezentanților familiei feline domestice „de la masa umană”. Acest lucru poate avea un efect extrem de negativ atât asupra sistemului digestiv al animalului, cât și asupra sănătății sale generale..

Cum să hrănești pisoi Maine Coon?

Trebuie avut în vedere faptul că pisoii au nevoie de o nutriție diferită de dieta fraților lor adulți din tribul genului felin. Mai mult, meniul pentru copii nu este static - se schimbă odată cu creșterea animalului. Și, desigur, mulți proprietari de animale de companie de rasă pură se întreabă: cum să hrănească pisoi Maine Coon la diferite vârste?

Înainte de a începe o pisică de rasă acasă, trebuie să vă pregătiți cu atenție pentru îngrijirea ei. În special, consultați un medic veterinar cu privire la nutriția animalului - atât în ​​perioada de creștere activă a animalului de companie, cât și în perioada adultă a vieții sale..

Un crescător Maine Coon care are experiență în creșterea și păstrarea corespunzătoare a pisicilor dintr-o anumită rasă poate, de asemenea, spune multe. Mai mult, creșele încep deja să hrănească bebelușii cu ceva înainte de a fi cumpărați, astfel încât recomandările crescătorului sunt foarte necesare, deoarece o schimbare bruscă a dietei este extrem de nedorită pentru pisoii. Și, desigur, un specialist știe mai bine decât să hrănească pisoi Maine Coon la diferite vârste.. Nutriția pisicilor Maine Coon este diferită și depinde direct de vârsta animalului de companie.

1 lună

La vârsta de o lună, Maine Coons, la fel ca oricare alte pisoi, abia încep să cunoască un nou aliment pentru ei, diferit de laptele unei pisici mamă. „Lapte special pentru magazinele de pisici” de la diferiți producători (de exemplu, „lapte Whiskas plus” din „Mars”, „lapte pentru animale de companie” de la marca italiană Canon sau „lapte Beaphar Kitti”) sunt introduse treptat în dieta lor. În plus, deja la 3-4 săptămâni (1 lună), bebelușilor li se răcește carnea congelată opărită (carne de vită), care primește terci de lapte subțire (în plus, laptele pentru gătit trebuie diluat în jumătate cu apă). Cu toate acestea, principala componentă nutritivă pentru firimituri este în continuare laptele matern..

2 luni

Cum să hrănești un pisoi Maine Coon la două luni? Ar trebui să mănânce de cel puțin 6 ori pe zi. Și din această perioadă ar trebui să se limiteze la laptele „cumpărat” și cerealele de momeală din dieta lor. Este necesar să vă asigurați că copiii mănâncă aproximativ 120 sau 150 de grame de alimente pe zi..

3-4 luni

Când micii Maine Coons au 3-4 luni, numărul de hrană trebuie redus la 4 ori pe zi. Este adevărat, cantitatea de alimente consumate va crește - până la 180-200 de grame pe zi. Și carnea opărită răzuită în dieta pisicilor va trebui să adauge cel puțin 20, sau chiar 25 de grame.

6-12 luni

La 6-12 luni, dezvoltarea activă a pisicilor mici Maine Coon scade. Numărul hrănirilor de pisoi este redus mai întâi la 3, apoi la 2 ori pe zi. Dar volumul de alimente care trebuie consumate pe zi crește - până la 200-250 de grame, dintre care cel puțin 40 de grame trebuie să fie carne.

Trebuie reamintit faptul că legumele ar trebui introduse în dieta pisoiilor de jumătate de an (deși doar puțin și cu excepția cartofilor și castraveților proaspeți), precum și a vitaminelor și a suplimentelor minerale - numai după consultarea unui medic veterinar și strict în funcție de dozele sale. Iar accesul la apă pentru bebeluși (curat și proaspăt) trebuie să fie constant și gratuit.

ce să hrănească Maine Coon

Ce mâncare să hrănească Maine Coon?

Ce fel de mâncare trebuie să hrănească Maine Coon, desigur, pentru ca proprietarul unui animal de companie să poată decide. Dar, dacă alegeți furaje industriale uscate sau umede, atunci ar trebui să acordați preferință produselor premium profesionale..

Lista mărcilor

Cea mai bună mâncare pentru Maine Coons include mărci precum: "Hill`s" și "lams", "Royal Canin", "Mars" și "Ralston Purina". Toate de la companii americane. De la producătorii europeni pentru Maine Coons, este mai bine să alegeți o mâncare specială de rasă „personalizată” de la Nutro, Diamond Pet Foods, Midwestern Pet Food sau Eagle Products.

Pisicilor de rasă li se oferă hrană uscată la vârsta de 3-4 luni. Și trebuie să cumpărați alimente speciale „pentru cei mici” - mai bine din produsele companiilor de mai sus. Și până în anul să-l transfere la hrana „nominală” a rasei. În mod ideal, aceeași marcă cu „mâncarea pentru pisoi” care a fost dată în copilărie. Cu toate acestea, fiecare proprietar trebuie să aleagă singur ce hrană să hrănească Maine Coon, pe baza propriilor sale capacități..

maine coon food din royal canin

Rasa liniilor de furaje

Experții consideră că liniile speciale ale mărcilor Royal Canin și Hill sunt una dintre cele mai optime opțiuni de hrană pentru această rasă. În primul rând, aceste alimente pot fi cumpărate cu ușurință astăzi - fără întreruperi în aprovizionare și în cele mai îndepărtate colțuri ale vastei noastre țări (și acest lucru este important, deoarece o schimbare bruscă a alimentelor este foarte nedorită pentru pisici). În plus, ambele mărci au o opțiune nutrițională pentru pisoii Maine Coon, dezvoltată ținând cont de dezvoltarea exteriorului unic al acestor pisici. În plus, aceste feeduri sunt cele care demonstrează cel mai optim raport preț / calitate pe piața modernă a grădinii zoologice. Pentru mâncarea profesională premium (cum ar fi Royal Canin și Hill`s), prețul de 200-220 ruble pe pachet (400 grame) este destul de acceptabil. Cel mai profitabil, desigur, este achiziționarea de pungi de 10 kg, apoi fiecare 100 de grame de furaj va costa doar 42 de ruble. În plus, multe puncte de vânzare cu amănuntul oferă reduceri pentru volume mari. Dar aici doar proprietarul ar trebui să decidă, pe baza capacităților propriului portofel..

Lams are o linie bună de alimente uscate pentru Maine Coons. Cu toate acestea, în magazinele de animale de companie (cu excepția a două capitale, desigur), această marcă de alimente poate fi găsită rar. Ordinea prețurilor este aproximativ aceeași ca și pentru Royal Canin și Hill`s. Marca are, de asemenea, o opțiune alimentară pentru pisoii Maine Coon. Și mulți crescători preferă această dietă specială pentru animalele lor de companie de rasă pură..

În ceea ce privește mâncarea conservată umedă a pisicii, este prea scump să hrănești pisica doar cu ele (deoarece niciun medic veterinar care se respectă nu va recomanda păianjeni din clasa economică) și nu prea corect. Este mai competent să se combine - 25% mâncare umedă + 75% uscată din 100% din dieta zilnică a pisicii. În mod ideal, atât alimentele umede, cât și cele uscate ar trebui să provină din aceeași sursă. Ei bine, sau cel puțin dintr-un segment de clasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Maine coon se hrănește pe lună