Ce vitamine trebuie administrate pisicilor?

Avitaminoza - un diagnostic care se face din ce în ce mai mult pentru animalele de companie. Lipsa de vitamine din dietă duce la o slăbire a sistemului imunitar, digestie slabă, căderea părului, boli ale sistemelor respiratorii, osoase, cardiovasculare, nervoase și alte sisteme. Pentru a vă proteja animalul de companie, ar trebui să includeți în meniu vitamine pentru pisicile însărcinate, pentru păr și piele, cu minerale, alge și alte componente - alegerea este imensă. Dar este important să știți ce vitamine să dați pisicilor într-un anumit stadiu al vieții..

Hrănire și vitamine

Dacă animalul de companie mănâncă alimente gata preparate de înaltă calitate, adăugarea de vitamine în meniu este inutilă și chiar periculoasă. Astfel de furaje sunt întărite în conformitate cu scopul dietei. De exemplu, vitaminele pentru pisicile cu taurină sunt adăugate la hrana pentru animalele de companie convalescente. Dacă dieta este aleasă corect, pisica primește din mâncare toate vitaminele de care are nevoie. Uneori, la sfatul unui medic veterinar, vitaminele pot fi folosite pentru recuperarea rapidă a animalului de companie, dar complexul este selectat de medic. Este permisă adăugarea de vitamine pentru pisici de la năpârlire la un aliment industrial bun în cantitate de 50% din doza recomandată de producător.
Dacă pisica mănâncă produse naturale, este necesar să se introducă periodic vitamine în dietă. Nu contează cât de multă mâncare mănâncă o pisică: potrivit nutriționiștilor, cantitatea de vitamine și minerale din alimente scade treptat; în ultimii cincizeci de ani, procentul a scăzut aproape la jumătate. Vitaminele pentru pisicile cu calciu sunt potrivite pentru animalele de companie tinere și în vârstă, pentru pisicile adulte sănătoase - complexul obișnuit multi. Dozajul este întotdeauna indicat pe ambalaj, precum și durata cursului. De regulă, pentru a preveni vitaminele se administrează de două ori pe an într-un curs de o lună..

Mai mare este mai bine?

Un exces de vitamine din organism nu este mai puțin periculos decât un deficit. Este inacceptabil să hrănești în permanență vitaminele pisicii ca tratament. Acest lucru poate duce la depunerea de calciu în țesuturi, boli ale organelor interne, deteriorarea imaginii sanguine și multe alte consecințe neplăcute. De exemplu, vitaminele pentru pisicile sterilizate conțin o cantitate mare de vitamina A, cu un exces din care splina și ficatul cresc, calitatea stratului se deteriorează, mătreața apare din cauza pielii uscate și slăbiciunea generală și somnolența cresc. Vitaminele pentru pisici care alăptează conțin lactuloză - dacă un astfel de complex este abuzat, mami va refuza să hrănească bebelușii din cauza durerilor abdominale severe și a neîncetatului diaree. Vitaminele sunt utile și necesare, dar în cantități rezonabile!

Formular de eliberare

Vitaminele sunt disponibile sub formă de tablete și capsule, pulberi și lichide. Vitaminele pentru pisici în picături sunt de preferat, deoarece nu toate pisicile vor mânca pilula propusă, iar administrarea cu forță pisicii în fiecare zi este o risipă de nervi. Vitaminele lichide pentru pisici pot fi uleioase sau apoase, primele sunt de preferat, deoarece medicamentul nu se răspândește pe bol, ci este distribuit pe o cantitate mică de alimente. Vitaminele pentru pisici în picături pot fi adăugate în apă, lapte sau administrate unui animal de companie folosind o seringă fără ac.
Vitaminele de creștere pentru pisici (complexul vitamino-mineral) sunt adesea disponibile sub formă de pulbere. Aditivul se amestecă cu carne, terci sau se presară cu alimente uscate înmuiate.

Vitamine specializate

Complexele vitaminice diferă în ceea ce privește compoziția și raportul dintre componente. Această abordare este considerată singura corectă, deoarece un pisoi și o pisică îmbătrânită au nevoie de o cantitate diferită de anumite vitamine..
Vitamine cu biotină pentru pisici potrivit pentru animale de companie de toate vârstele. Ele ajută la câștigarea forței în timpul perioadei de recuperare după naștere sau boală, fac haina matasoasă și strălucitoare, hrănesc vasele de sânge și au un efect benefic asupra activității inimii și a sistemului nervos..
Vitamine pentru pisici mai în vârstă ajută un corp obosit să facă față funcțiilor sale, promovează reînnoirea celulară, accelerează metabolismul și încetinește îmbătrânirea la nivel celular.
Vitamine pentru pisici din năpârlire accelereaza cresterea blanii noi, avand un efect benefic asupra calitatii acesteia, reduce caderea parului, hraneste pielea. Uneori, la astfel de vitamine se adaugă ingrediente naturale care ajută animalul să curățe stomacul de firele de păr înghițite.
Vitamine pentru pisici cu taurină poate fi administrat oricărui animal de companie, deoarece taurina este esențială pentru fiecare pisică. Îmbunătățesc digestia, au un efect benefic asupra funcționării rinichilor și ficatului, ajută la pregătirea pentru maternitate, întăresc vasele de sânge și mușchii inimii.
Vitamine pentru pisici sterilizate, prescris de obicei în perioada de recuperare după operație. Ajutați corpul să facă față stresului, să accelereze regenerarea țesuturilor, să normalizeze hormonii.
Vitamine pentru pisici însărcinate conțin doze mari de diferite componente, deoarece mama însărcinată cheltuie o cantitate imensă de resurse pentru a purta descendenți. Ele ajută la protejarea hainei de cădere (în natură, vărsarea puternică după naștere este norma, dar acasă doriți să păstrați o haină de blană frumoasă). Suplimentele minerale servesc drept măsură preventivă împotriva eclampsie.
Vitamine pentru pisici care alăptează ajută-o pe mami să-și recapete puterea și să stimuleze producția de lapte. Îmbogățiți nu numai corpul pisicii, ci și laptele, care este important pentru dezvoltarea normală a pisoiilor.
Animalele de companie cu mustăți au nevoie de aceleași vitamine ca și noi, dar într-un raport diferit, așa că nu ar trebui să le dați pisicii dvs. vitamine destinate oamenilor. A da unei pisici un drog uman poate provoca Avitaminoza sau hipervitaminoză.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce vitamine trebuie administrate pisicilor?