Avitaminoza la animale iarna

Cu siguranță, în copilărie, sosirea iernii ți-a provocat o încântare furtunoasă: miros de mandarine, copaci acoperiți de zăpadă, sănii și, desigur, anticiparea cadourilor de Anul Nou. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, iarna descoperă laturi noi, nu atât de luminoase: cărări alunecoase, mâini înghețate, mașini acoperite de zăpadă și oboseală non-stop.

Lipsa luminii solare poate provoca o stare de letargie și apatie, iar lipsa de vitamine lasă o lacună în imunitate, făcându-ne o țintă pentru diferiți viruși și boli. Suntem singurii care suferă de deficit de vitamine și albastru de iarnă? S-a dovedit că animalele de companie se confruntă cu aceleași probleme ca și noi.

  • Lipsa vitaminei A poate provoca creșterea scăzută a animalelor tinere, pierderea în greutate și chiar deteriorarea membranelor mucoase ale ochilor..
  • Lipsa vitaminelor B din dietă este plină de dezvoltarea problemelor sistemului digestiv, scăderea nivelului de hemoglobină din sânge, căderea părului și convulsii..
  • Vitamina C este necesară pentru prevenirea bolilor infecțioase.
  • Iar vitamina D susține funcțiile musculo-scheletice ale animalelor de companie.

Ca animalele sălbatice?

În sălbăticie, strămoșii prădătorilor moderni au primit toate mineralele și vitaminele necesare în mod independent și integral, consumându-și prada erbivoră.

Și acasă

Datorită dependenței de proprietari și de mâncarea pe care aceștia o selectează pentru animalele de companie, membrii familiei noastre cu coadă nu se pot asigura în mod independent cu oligoelementele necesare. Prin urmare, este extrem de important să se adopte o abordare responsabilă pentru determinarea dietei lor în orice moment al anului..

pisică mâncând croissant

Cum să faci o dietă?

Desigur, putem presupune că produsele naturale conțin toți nutrienții necesari, și așa ar trebui să intre în corpul animalului de companie. De fapt, oricât de mult ai încerca, este foarte greu „cu ochii” să faci dieta unui prădător intern echilibrată și completă.

O altă opțiune populară printre proprietari este de a compensa lipsa de vitamine prin adăugarea anumitor alimente în dieta uscată. La prima vedere, această abordare pare absolut logică, dar medicii veterinari avertizează împotriva unei etape erupționale. Aceste două scheme de hrănire sunt foarte diferite unele de altele fiziologic: amestecând diferite tipuri de alimente, aveți riscul de a provoca indigestie la pisica iubită sau la câinele credincios, precum și la rinichi și ficat.

A treia opțiune este introducerea aditivilor pentru a corecta nivelul elementelor lipsă. În practică, cel mai adesea este imposibil să-ți forțezi fiara inteligentă cu coadă să mănânce o vitamină, nici prin rugăminte, nici trucuri, nici amenințări..

concluzii

Ce sa fac? Din fericire pentru proprietarii îngrijitori, experții canadieni au dezvoltat formule care satisfac 100% nevoile naturale ale prădătorilor domestici, dar totuși. Datorită caracteristicilor evolutive, dieta corectă a tovarășilor cu urechi, precum hrana rudelor lor sălbatice, ar trebui să fie bogată în proteine ​​de origine animală, dar în niciun caz să nu se limiteze la ele..

Filosofia nutriției adecvate din punct de vedere biologic presupune prezența unei cantități mari de fructe de padure, legume, fructe, precum și plante medicinale în furaje. Această abordare vă permite să recreați cât mai exact nutriția naturală obținută în sălbăticie, să oferiți corpului setul necesar de vitamine, precum și elemente precum fierul, calciul, fosforul și magneziul, dar cel mai important - pentru a crește un animal sănătos și fericit.

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Avitaminoza la animale iarna