Remedii populare pentru purici la pisici și câini

Puricii care trăiesc în blana câinilor și pisicilor sunt un fenomen foarte neplăcut pe care îl întâlnesc majoritatea iubitorilor de animale. Acestea provoacă anxietate animalului de companie, pot interfera cu somnul său, pot afecta comportamentul și apetitul. Puteți scăpa de paraziți contactând o clinică veterinară sau consultând un specialist acasă. Dar de multe ori proprietarii preferă remedii populare pentru purici la pisici și câini.

Pisică pe câine

Toate aceste metode au trecut testele naturale, în urma cărora cele mai bune dintre ele au fost identificate empiric..

Aceste tehnici au avantaje clare:

 • nu este nevoie să călătoriți în afara casei, ceea ce salvează animalul de stresul inutil;
 • drogurile tradiționale sunt de obicei mult mai ieftine în comparație cu drogurile sintetice, ceea ce economisește o sumă decentă;
 • cel mai adesea, datorită agresivității mai reduse a preparatelor, acestea pot fi utilizate chiar și cu leziuni minore (răni, zgârieturi) pe piele;
 • o toxicitate mai mică permite utilizarea de remedii populare pentru pui și mamele lor, deoarece mamele ling cu atenție pisoi sau pui;
 • utilizarea remediilor populare este de cele mai multe ori permisă femeilor însărcinate.

În ciuda tuturor avantajelor, metodele populare au dezavantaje evidente:

 • deseori, astfel de metode sunt concepute pentru utilizarea pe termen lung și nu aduc recuperarea în cel mai scurt timp posibil, astfel încât proprietarul trebuie să aibă răbdare;
 • este important să se efectueze proceduri cu o frecvență clară, deoarece orice omisiune a tratamentului poate readuce brusc starea pisicii sau câinelui la nivelul său anterior;
 • compozițiile naturale nu elimină paraziții, ci doar îi obligă să părăsească pielea gazdei, prin urmare, puricii vor reveni după oprirea tratamentului;
 • o reacție alergică pronunțată poate apărea la unele componente ale formulărilor la un animal de companie.

Pisică și câine

Metodele tradiționale arată rezultate bune cu o rată scăzută de infecție. Ele sunt, de asemenea, o prioritate în cazul tratamentului pisoilor și puiilor, care sunt foarte sensibili la drogurile sintetice..

Cele mai eficiente metode populare

Tehnicile de control al puricilor populari se împart în două categorii principale:

 • chimice (decocturi, perfuzii, picături etc.);
 • mecanic.

Fezabilitatea fiecăruia dintre ele este determinată pe baza caracteristicilor individuale ale animalului: densitatea hainei, vârsta, prezența leziunilor pe piele, reacția animalului la proceduri etc..

Metode chimice

Toate tehnicile de tratare a insectelor care enervează câinii și pisicile cu mușcăturile lor vizează asigurarea faptului că puricii părăsesc corpul animalului de companie. Cu toate acestea, trebuie să știți că blana animalului nu este principalul habitat al paraziților: preferă locurile izolate (crăpături în podea, pereții din spate ai mobilierului etc.). Sar pe animale doar pentru a obține următoarea porție de mâncare. Prin urmare, aplicarea metodelor bazate pe utilizarea diferitelor amestecuri și soluții trebuie să fie însoțită de dezinfectare în tot apartamentul. În caz contrar, puricii se vor întoarce imediat la proprietarul lor..

Decoct de pelin cu usturoi

Această metodă se bazează pe faptul că mirosul înțepător al componentelor sale sperie paraziții. Acesta este un remediu foarte eficient, dar trebuie aplicat în așa fel încât animalul să nu-l poată linge, deoarece poate provoca tulburări digestive..

Usturoiul și pelinul din purici

Soluția este pregătită astfel:

 1. Luați un cap de usturoi curățat și tăiați-l la o stare moale.
 2. Pregătiți un decoct puternic de pelin uscat.
 3. Se amestecă bine bulionul cu usturoiul și se aplică pe lână.

Pentru prima dată, un pic de tratament este suficient pentru a determina dacă câinele sau pisica sunt alergice la ingrediente.

Amestec de drojdie de usturoi

Un remediu popular pe bază de drojdie și usturoi s-a dovedit în lupta împotriva puricilor la pisici și câini, care vă permite să ușurați în condiții de siguranță și rapid starea animalului dvs. de companie.

Rețeta pentru prepararea sa:

 1. Se toacă usturoiul.
 2. Insistați o cantitate mică de drojdie în apă caldă (nu folosiți pulbere, ci drojdie vie);
 3. Se combină usturoiul cu infuzia și se aplică pe lână.

Pisică cu limba care iese

Este necesar să se proceseze animalul cu o astfel de soluție de cel puțin 2 ori pe zi. Este necesar să pregătiți zilnic o nouă perfuzie, deoarece își pierde proprietățile în timpul depozitării..

Decoct din plante

Pentru a pregăti această soluție, aveți nevoie de eucalipt uscat, tansy și pelin. Ar trebui pregătit în acest fel:

 1. Luați toate ingredientele în proporții egale (câte 1 linguriță).
 2. Adăugați 150 ml de apă și pregătiți un bulion tare.
 3. Tratează o pisică sau un câine cu el.

Aceeași soluție poate fi utilizată pentru a trata locurile de posibil adăpost al puricilor - acest remediu popular, cu utilizare periodică, poate expulza complet insectele din casă.

Decoct de ierburi

Acest remediu popular implică și utilizarea ierburilor cu miros insuportabil pentru ectoparaziți de pisici și câini..

 1. Luați 1 linguriță. frunze uscate de lavandă și pelargoniu.
 2. Se toarnă 150 ml apă peste ele și se fierbe la foc mic timp de 5 minute.

Lavanda pentru purici la pisici

Avantajul acestei metode este că bulionul preparat nu își pierde fondurile timp de o săptămână dacă este depozitat în frigider..

Uleiuri esentiale

Ele pot fi aplicate direct pe părul animalelor sau adăugate la șampoane, picurate în cantități mici pe guler.

Cel mai adesea, în rețetele pentru a scăpa de purici la pisici sau câini, se recomandă utilizarea uleiurilor de rozmarin, mentă, cedru, eucalipt, citrice. Pentru a trata un animal de companie, uleiul trebuie diluat cu apă în proporție de 3 picături la 150-200 ml.

Important: este interzisă utilizarea uleiului esențial de arbore de ceai pentru pisici și câini, deoarece mirosul său provoacă slăbiciune și amețeli la animale și, dacă intră în stomac - otrăvire.

Metode mecanice

Astfel de fonduri sunt absolut sigure, deci sunt ideale pentru utilizare în caz de vârstă mică a animalelor de companie..

Pieptănare

Această metodă populară implică utilizarea unui pieptene cu dinți dens stabiliți. Când vă pieptănați, puteți scăpa nu numai de adulți și larve, ci și de deșeurile lor, care deseori provoacă iritații și dermatite la pisici și câini.

Acest instrument nu este potrivit pentru toate animalele de companie: unora dintre ele nu le place să fie pieptănate, așa că încep să reziste activ.

Principalul dezavantaj este că această metodă este concepută pentru repetarea îndelungată pentru a realiza eliminarea completă a ectoparaziților..

Pisica pieptănată

Praf de copt

Blana unei pisici sau câini poate fi tratată cu bicarbonat de sodiu. Sperie perfect puricii, în plus, particulele sale mici împiedică larvele să adere strâns la învelișul lânos. După aplicarea acestui remediu popular, animalul trebuie pieptănat și pulberea pieptănată trebuie îndepărtată cu atenție. În același mod, puteți procesa locul în care animalul doarme..

Singurul dezavantaj al acestui tratament este că sifonul se va răspândi în toată casa, dar această problemă poate fi rezolvată cu ușurință cu un aspirator..

Rumeguș și așchii

O metodă complet sigură care presupune plasarea rumegușului de pin în locul somnului constant al unei pisici sau câini. În primul rând, rumegușul va servi ca mijloc mecanic care îndepărtează puricii de pe lână și, în al doilea rând, insectelor nu le place mirosul unui astfel de lemn..

Pisică în rumeguș

Cea mai eficientă este utilizarea simultană a mijloacelor chimice și mecanice, care, atunci când sunt utilizate împreună, ajută la eliminarea rapidă a unei pisici sau câini de paraziți. De asemenea, este important să verificați periodic blana animalului pentru a putea aplica aceste metode în stadiul inițial al bolii..

De asemenea, puteți adresa o întrebare medicului veterinar intern al site-ului nostru, care vă va răspunde cât mai curând posibil în caseta de comentarii de mai jos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Remedii populare pentru purici la pisici și câini