Nibelung: mătase moale în interior și în exterior

Haina de blană de lux strălucitoare, ochii verzi smarald și un halou de mister au transformat aceste pisici în creaturi aproape mitice. Misterioasă pisică-vrăjitoare Nibelung, dar destul de reală. Creatura nepretențioasă, locuibilă și afectuoasă îi va oferi toată dragostea unei persoane care are norocul să fie proprietarul unui reprezentant al acestei rase rare.

Referință istorică

Strămoșii Nibelungilor sunt considerați a fi pisici albastre rusești, în care au apărut uneori bebeluși cu păr alungit. Pisicuțele atipice au fost aruncate, dând preferință albastrului rusesc standard cu o haină de pluș. Abia la începutul anilor 80 ai secolului trecut, felinologii au acordat atenție frumuseților cu păr lung, le-au apreciat și au decis să creeze o nouă rasă. Fondatorii au fost Siegfried și Brünnhilde, animalele de companie ale Corei Cobb, numite după eroii ciclului de operă Inelul Nibelungenului. În 1987, pisica Nibelung a primit statutul de pedigree în sistemul TICA, iar apoi alte organizații felinologice au recunoscut albastrul cu părul lung ca o rasă independentă..
În Rusia, aceste animale frumoase nu sunt foarte populare (totuși, la fel ca strămoșii lor „de pluș”), dar în Europa, Anglia și SUA, Nibelungii sunt bine cunoscuți iubitorilor de pisici.

Aspect

Nibelungenii sunt animale grațioase și plastice de o culoare albastră bogată. Părul de pe piept și coadă este mai lung decât pe corp. Vârful fiecărui păr este puternic luminat, ceea ce dă impresia că pisica este învăluită într-o ceață ușoară (Nibelungen în limba germană pentru „copiii de ceață”).
O altă caracteristică a acestor animale este ochii mari ovali de o culoare suculentă de smarald. Ochii sunt deschiși și ușor oblici, aspectul este încrezător, atent, uneori pare încăpățânat.
Important: La pisoii mici, ochii pot fi gălbui, cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânesc, de obicei cu șase luni, în jurul pupilei apare un inel verde clar vizibil. Până la vârsta de un an, culoarea ochilor ar trebui să capete o nuanță verde bogată, fără nuanță de aramă..
Spre deosebire de alte rase, Nibelungul face o impresie înșelătoare. Dacă persanii sau siberienii, care par puternici și grei, sunt astfel, atunci Nibelungul exterior exterior este departe de a fi o grea. O pisică subțire cu un format alungit se ascunde în interiorul unui nor de mătase, mișcându-se pe picioare lungi și grațioase. Degetele sunt adunate într-o minge - Nibelungul pare să se strecoare pe vârfuri. Dar, cu toată grațiozitatea lor, acestea sunt pisici puternice, musculoase..

Caracter

Nibelungii blânzi și calmi se simt confortabil numai într-o familie prietenoasă, unde toată lumea respectă natura delicată a unui animal de companie. Aceasta este o rasă de pisici care este precaută de străini, copii zgomotoși și oaspeți enervanți. Sunt sociabili, dar preferă „conversațiile” calme și mângâierea unei persoane familiare, dar rareori manifestă agresivitate. Pisica ar prefera să se retragă cu mândrie decât să folosească dinți sau gheare.
În majoritatea cazurilor, Nibelungul selectează un proprietar, pe care îl consideră prieten și protector. O pisicuță devotată urmărește această persoană ori de câte ori este posibil. Dacă proprietarul este plecat pentru o lungă perioadă de timp, animalul de companie este foarte dor de casă și îl cheamă cu un miau liniștit.
Nibelungii au moștenit pasiunea pentru vânătoare de la blues-ul rusesc, astfel încât păstrarea ei împreună cu rozătoarele sau păsările este destul de dificilă. Dar o altă pisică sau chiar un câine nu va cauza probleme - un animal de companie binevoitor va găsi cu ușurință un limbaj comun cu orice animal, doar dacă nu este prea intruziv.

Întreținere și îngrijire

Alimentație adecvată, condiții confortabile și o mare de dragoste - de asta au nevoie toate aceste animale. Cu toată splendoarea sa, această rasă de pisici rămâne naturală, nu răsfățată de crescători. Pentru a mulțumi pisica, proprietarul trebuie doar să instaleze un „copac” pentru a urca acasă, să aleagă o așternută bună pentru tavă (una care să nu se lipească de părul lung) și măcar uneori să ia o plimbare cu frumusețea cu ochi verzi. Aceste pisici se obișnuiesc cu hamul foarte repede, le place să meargă (într-un loc liniștit retras). Dacă nu este posibil să mergi pe Nibelung, va trebui să fii atent la jocurile active pentru a elibera energia acumulată și a oferi posibilitatea de a realiza instincte de vânătoare, cel puțin într-un mod jucăuș..
Important: pentru fericirea absolută, Nibelung are nevoie de un adăpost - o casă închisă sau un șezlong pe un deal. Pisica ar trebui să se poată retrage atunci când oaspeții sunt invitați la casă..
Pentru a menține frumusețea hainei, este necesar să pieptănăm bine animalul de companie de trei ori pe săptămână. În caz contrar, haina de blană strălucitoare se va transforma în gheațe jalnice. Spre încântarea proprietarilor, pardoseala acestor pisici nu cade, cu toate acestea, Nibelungii se varsă de două ori pe an. Vă puteți scălda animalul de companie numai după cum este necesar - dacă pisica este foarte murdară sau aveți o excursie la expoziție.

Sănătate

Denibelungii moderni și-au păstrat fizicul strămoșilor îndepărtați. Urechile, ochii, coada și alte părți ale corpului au rămas la fel cum le-a creat natura și, prin urmare, aceste animale au o sănătate bună, rareori se îmbolnăvesc și rămân active până la bătrânețe, care apare doar la 13-15 ani.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nibelung: mătase moale în interior și în exterior