Analgin pentru o pisică - indicații și metode de aplicare

Analgezicele sunt un produs popular. Este probabil ca aceste medicamente să fie solicitate de toată lumea: atât o persoană, cât și animalele sale de companie. Dar există o problemă: astfel de medicamente au crescut dramatic în ultimii ani, așa că mulți iubitori ai fraților noștri mai mici caută analogi mai ieftini. De exemplu, analgin.

Poate că este dificil să găsești o astfel de persoană care să nu folosească acest medicament cel puțin o dată în viață. Dar cât de sigur este să-l dați pisicilor, mai ales că medicamentul „uman” nu pare să aprobe utilizarea acestuia? Să aflăm.

Caracteristicile medicamentului

Cunoscut și sub denumirea de Metamizol, analginul este un calmant destul de eficient și ieftin. Rețineți că metamizolul sodic este componenta principală a tempalginului, baralgina și pentalgin. Teoretic, toate aceste fonduri pot fi acordate animalelor de companie, dar numai în cazurile în care nu mai există medicamente adecvate la îndemână, iar pisica trebuie să amelioreze urgent durerea acută.

Analgin pentru animale este disponibil sub formă de pulbere, tablete și soluție sigilate în fiole. Gustul este amar, ne vom dizolva bine în apă (pulbere și soluție). Pe lângă capacitatea analgezică, scade bine febra și are și un efect antiinflamator destul de slab. Aceasta din urmă se datorează faptului că medicamentul poate inhiba sinteza prostaglandinelor.

Când este administrat pe cale orală, analgezicul începe să funcționeze după aproximativ 40 de minute; dacă este administrat intravenos, efectul analgezic apare aproape imediat. Vârful acțiunii este atins în aproximativ două ore. Analgin acționează similar atunci când este administrat intramuscular. Indiferent de calea de administrare, nu irită țesuturile locale.

Indicații și metode de aplicare

Poate fi utilizat pentru reacții dureroase de orice etiologie. Dacă cazul este sever, medicamentul trebuie administrat numai intravenos, deoarece nu va exista niciun efect din utilizarea orală. În situațiile în care un specialist nu se află în apropiere și trebuie să ajutați pisica de urgență, puteți injecta medicamentul intramuscular. Deci, în ce cazuri este cea mai justificată utilizarea sa? Să le enumerăm:

  • Artrită, artroză, bursită, alte boli ale membrelor.
  • Dislocări și fracturi.
  • Diferite tipuri de leziuni, vânătăi.
  • Nașterea dificilă.
  • Boli infecțioase severe, însoțite de o creștere puternică a temperaturii corpului și o reacție dureroasă pronunțată.

Experții cu experiență spun, de asemenea, că acest medicament a funcționat bine pentru diferite boli ale tractului gastro-intestinal, deoarece poate ameliora destul de eficient spasmele spastice și colicile. Analgin poate fi administrat după sterilizare. Acest lucru este valabil mai ales în acele cazuri în care aveți toate suspiciunile că operațiunea a fost dificilă. Dacă pisica dvs. se simte rău, are febră mare și frisoane, analginul poate îmbunătăți starea animalului de companie. Dar! Imediat după introducerea sa, este necesar să contactați medicul veterinar sau să luați animalul la el.

Dozare și note

În interiorul pisicii, puteți da până la 0,5 grame din acest medicament pe zi. Pentru a face acest lucru, trebuie să măcinați tableta foarte fin, deoarece gustul medicamentului este amar și trebuie să-l mascați într-o cantitate mare de carne tocată sau pește (sau ceva la fel de gustos pentru animalul dvs. de companie). Care este doza de analgin pentru pisici în cazul administrării parenterale?

S-a injectat intramuscular până la 0,2-0,3 ml soluție per animal, dar aici totul depinde de starea sa fiziologică, greutate, vârstă și alți factori. Dozele intravenoase sunt aceleași ca și pentru administrarea intramusculară.

Atenţie! Este foarte descurajat să administrați pisicii analgin zilnic, deoarece în acest caz există o probabilitate considerabilă de a dezvolta patologii ale sistemului hematopoietic..

Nu risca! Dar nu ar trebui să vă faceți griji prea mult: nimic nu se va întâmpla cu pisica dvs. din uz ocazional. Merită luat în considerare faptul că un pisoi nou-născut ar trebui să aleagă în continuare un analgezic mai blând. Pericolul metamizolului constă în faptul că, cu utilizarea prelungită (!), Are un efect toxic asupra măduvei osoase roșii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Analgin pentru o pisică - indicații și metode de aplicare