Kvamatel pentru pisici: descrierea medicamentului și indicații de utilizare

Bolile tractului gastro-intestinal din ultimii ani au devenit de câteva ori mai frecvente nu numai la om, ci și la animalele lor de companie. Ca și în cazul oamenilor, vina este o alimentație deficitară. Dacă pisica ta „stă” pe mâncare uscată toată viața, atunci într-o zi ar putea avea nevoie de „Kvamatel” pentru pisici.

Ce este acest medicament și la ce servește?

Dacă nu intrați în detalii farmacologice, atunci acest remediu poate reduce secreția de suc gastric. În plus, în același timp, medicamentul reduce semnificativ aciditatea și fracția de masă a componentei enzimei. Acest lucru vă permite să reduceți efectul negativ al acțiunii sale asupra mucoasei gastrice inflamate. După cum ați putea ghici, toate acestea pot fi extrem de utile în tratament gastrită și ulcere.

Cu o singură doză de medicament, concentrația sa maximă este atinsă în mai puțin de o oră, iar efectul benefic durează aproximativ 12 ore. Avantajul imens al acestui agent față de analogi este că aportul de alimente nu afectează absorbția acestuia. Acest lucru permite pisicilor să li se administreze pastile în timp ce se hrănesc (prin deghizarea lor în alimente) fără a vă face griji cu privire la efectul terapeutic..

Când se arată utilizarea acestuia??

Utilizare afișată cu ulcere de stomac iar duodenul. De asemenea, este permisă utilizarea medicamentului în toate cazurile în care este necesar să se reducă secreția de suc gastric, aciditatea acestuia și volumul de enzime gastrice secretate. De exemplu, acest lucru poate fi necesar înainte ca anestezia generală să fie necesară pentru operație. Acest lucru previne eliberarea conținutului stomacului în căile respiratorii. În plus, medicamentul poate fi utilizat dacă este diagnosticată sângerare gastrică..

Deoarece medicamentul scade aciditatea sucului gastric, nu acționează atât de agresiv asupra zonelor deteriorate ale membranei mucoase a organului. Utilizarea pe termen lung a medicamentului este uneori necesară dacă pisica are ulcer la stomac sau duodenul, care (în ciuda tratamentului) are tendința de recurență recurentă.

Notă importantă

Destul de des, un medicament este prescris pentru gastrită. Dar! În niciun caz nu-l scrie singur! Faptul este că gastrita trebuie să fie hiperacidă! Dacă dați „Kvamatel” unei pisici care suferă de inflamație hipoacidă (sau, în general, anacidă) a stomacului, atunci acesta poate fi pur și simplu ucis și este deosebit de sofisticat și dureros.

Cu aceste tipuri de boli, aciditatea și capacitatea de digestie a sucului gastric sunt deja foarte reduse, iar dacă administrați acest medicament, atunci toate alimentele care intră în tractul digestiv nu vor fi deloc digerate. Pur și simplu va putrezi. Puteți ghici singur consecințele. Cu toate acestea, aceleași rezultate pot fi obținute dacă o pisică cu gastrită hiperacidă este în permanență umplută cu Kvamantel în volume de elefanți. Deci, dozajul medicamentului este în întregime sub jurisdicția medicului veterinar! Nu ar trebui să îl calculezi.!

Efecte secundare dintr-o privire

Dacă nu ați fost capabil să vă convingeți cu faptele de mai sus, atunci, probabil, proprietarii prea îngrijitori „trec” prin efectele secundare:

  • De neoprit vărsături, flatulență, constipație.
  • Hepatita și pancreatită.
  • Încălcări ale sistemului hematopoietic (anemie, leucocitoza etc).
  • Aritmie, bradicardie, hipertensiune.
  • Probabilitate avort spontan la pisicile gravide.
  • Febra, tulburări de comportament, apatie și chiar comă.

Desigur, în acest din urmă caz, doza ar trebui să fie absolut prohibitivă, dar ceea ce proprietarul „grijuliu” nu va face pentru sănătatea animalului său de companie! Vă rugăm să rețineți că, după ce ați luat acest medicament pentru o lungă perioadă de timp, nu trebuie să încetați să îl utilizați brusc. Organismul, eliberat de „restricțiile” de producere a enzimelor și sucului gastric, poate compensa timpul pierdut, ceea ce va duce la gastrită severă sau chiar poate contribui la dezvoltarea ulcerelor..

De asemenea, este important să ne amintim că Kvamatel mini blochează receptorii de histamină. Dacă în timpul perioadei de tratament este planificată efectuarea unor teste alergice, medicamentul trebuie oprit (treptat), așteptând îndepărtarea acestuia timp de cel puțin două zile și numai atunci se efectuează toate studiile necesare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Kvamatel pentru pisici: descrierea medicamentului și indicații de utilizare