Top 10 cele mai mici rase de pisici

Top 10 cele mai mici rase de pisiciMulți iubitori de pisici visează că micul lor animal de companie jucăuș va rămâne atât de mic pentru totdeauna. Datorită muncii crescătorilor, acest vis este destul de fezabil, deoarece au reușit să reproducă rase de pisici pitice care, pe măsură ce cresc, încă arată ca pisoi. În continuare, ia în considerare primele 10 rase de pisici pitice cu fotografii.

Skif-tai-don

Pisicile scythian-tai-don sunt uneori confundate cu rasa siameză, deoarece în exterior sunt puțin asemănătoare între ele.Skif-tai-donAceastă rasă este considerată pitică, deoarece dimensiunea reprezentanților săi este în miniatură. Acest nume are o justificare logică:

 • Skiff - orașul Rostov-pe-Don, în care a fost crescută rasa, este situat pe teritoriul vechiului stat Scythia.
 • Crescătorii de rase thailandeze - pisicile thailandeze.
 • Don - râul, pe malul căruia se află orașul, unde a fost crescută rasa.
 • Toy - jucărie (ing.).

Știați? Tigrul Amur este considerat cea mai mare pisică sălbatică, care crește mai mult de 3,5 m lungime (puțin mai mică decât mașina Oka) și cântărește mai mult de 300 kg. Și cea mai mică pisică sălbatică este considerată o pisică cu picioare negre. Femelele cântăresc doar 1 kg 200 g și nu depășesc 50 cm lungime.

Istoria rasei

Skif-tai-don sunt singurii reprezentanți ai raselor miniaturale crescute pe teritoriul Federației Ruse, în orașul Rostov-on-Don.

Au apărut ca urmare a împerecherii experimentale, care a fost realizată de crescătorul Elena Krasnichenko. „Tatăl” și „mama” rasei erau vechiul format pisici siameze. „Tatăl” avea 4 cute pe coadă, iar „mama” avea o coadă scurtată sub forma unei gogoși.Skif-tai-donCând este încrucișată, combinația de gene și instincte a „părinților” a dus la apariția unei noi rase de pisoi - fasole de jucărie. Acest lucru s-a întâmplat în 1988 și, de atunci, anul acesta a fost considerat punctul de plecare pentru apariția acestei rase..

În prima așternutură, s-a născut un pisoi, care diferea brusc de celelalte prin dimensiunea și coada scurtă, dar altfel îndeplinea pe deplin cerințele rasei siameze.

Citește și: Top 10 rase de pisici de lungă durată.

Crescătorul a decis să consolideze caracteristicile care disting rasele pitice. În 1994, această nouă rasă de pisici a fost aprobată. Apoi, reprezentanții acestor pisici miniaturale au fost prezentați la Expoziția Mondială, unde întreaga lume a ajuns să le cunoască..

După expoziție, Scythian-Tay-Dons au venit în Statele Unite, după care au început experimentele privind reproducerea rasei, care a câștigat o mare popularitate acolo..

În Rusia, crescătorii nu au acordat suficientă atenție Scythian-Tay-Dons, iar rasa a început să dispară destul de repede..Skif-tai-donVestea bună este că în 2006 reproducerea acestor frumuseți miniaturale a fost reluată în orașul Ekaterinburg. Pentru aceasta, au început să folosească pisici Scythian-Tay-Dons și Thai. Obținerea indivizilor pitici nu este o sarcină ușoară, astfel încât rasa nu se răspândește rapid.

Aspect

Iată câteva caracteristici ale aspectului lor:

 • aceste pisici au un corp muscular frumos;
 • cap mic rotund, ușor îngustat spre nas, în formă de pană;
 • așezate larg pe coroana capului, erecte, cu ciucuri;
 • ochi mari în formă de migdale, nu foarte distanțați, mai des albastru, dar alte culori sunt permise;
 • tarsi mediu, tarsul posterior mai lung decât în ​​față;
 • coada este două-vertebrală, lungă până la 7 cm, poate fi de diferite forme: pompon, perie, spirală sau „bob” scurt;
 • culoare - silpoint;
 • haina este diferită: de la scurt la mediu, substratul este întotdeauna gros;
 • o pisică adultă cântărește până la 2,5 kg - în comparație cu pisicile obișnuite, atunci aceasta este greutatea unui pisoi de 4 luni.

Caracteristici ale comportamentului

Acest bebeluș poate fi comparat cu un câine în inteligență și caracter: învață ușor comenzi și poate aduce chiar și diferite articole la cerere. Arată loialitate față de proprietarii lor.Skif-tai-donAceste pisici sunt foarte jucăușe și mobile, preferă întotdeauna să fie în centrul atenției. Dacă „sciții” se găsesc în brațele proprietarului, vor sta acolo atâta timp cât li se permite, mai ales dacă sunt mângâiați. Reacționează foarte bine la oamenii noi ca scuză pentru jocuri noi.

afla cum să faci jucării DIY pentru pisici.

Într-o casă în care există acest animal, este imperativ să ascunzi obiecte mici, cum ar fi flash drive-uri, pixuri și altele: acestor pisici le place să poarte în dinți și să ascundă în locuri izolate tot ce le vine în cale.

„Sciții” sunt, de asemenea, foarte îndrăgostiți de cățărarea în copaci, iar în casă - pe perdele, rafturi, dulapuri, cornișe.

Dacă pisicile se găsesc într-o casă nouă, încep imediat să exploreze toate colțurile ei, chiar și cele ascunse..Skif-tai-donPrin urmare, pentru a-și satisface instinctul de cercetători, este recomandabil să aranjați în casă la diferite niveluri dispozitive speciale cu șezlonguri, tranziții, precum și „ascuțitori” pentru gheare.

Vă va fi util să știți cum se taie ghearele unei pisici, modul de utilizare anti-zgârieturi pentru pisici și cum să faci un post de zgâriere pentru pisici cu mâinile tale.

Pentru copii, animalul va fi cel mai bun prieten care va suporta orice lepră. Skif-tai-dons sunt pisici iubitoare, de aceea ei înșiși au nevoie de atenție, le place să stea pe poala proprietarilor lor.

Dacă proprietarii trebuie să meargă la muncă în fiecare zi, animalul de companie poate fi lăsat în siguranță singur toată ziua: va aștepta cu credincioșie și calm sosirea lor. Este interesant faptul că „sciții” înșiși își pot aminti proprietarilor că vor atenție, întinși pe spate și ronțăind în mod activ. Aceste pisici sunt ușor obișnuite să meargă cu lesa, precum și să călătorească într-o mașină..

Dacă există alte animale în casă, atunci aceasta nu va fi o problemă pentru nimeni în casa ta - acești pisici sunt foarte înțelegători cu oamenii și cu alte animale și nu creează conflicte. Dar ei înșiși trebuie să fie întotdeauna gata să protejeze, deoarece ei înșiși nu pot face acest lucru..Skif-tai-don

Cum să-ți pese

Bolile caracteristice pentru această rasă nu au fost încă identificate, rasa este relativ tânără, cu o bună sănătate și imunitate. Dar animalele de companie încă mai au nevoie de îngrijire. Din cauza părului scurt, de multe ori nu este necesar să piepteneți pisicile, o dată la șapte zile este suficientă.

Important! Recomandările crescătorilor: în casa în care trăiesc pisicile pitice, spațiile ar trebui să fie cât mai sigure posibil, astfel încât bebelușul să nu cadă din dulapurile înalte, să nu poată rămâne blocat într-un culoar îngust sau în scaunele de fire.

Trebuie să faci baie de animale de companie pitice care locuiesc constant într-un apartament o dată pe lună. Este imperativ să le monitorizați starea urechilor, dinților și ochilor. Este recomandabil să vizitați un medic veterinar cu un animal de companie o dată la 6 luni.

Ce să hrănești

Trebuie să hrănești Scythian-Tay-Dons cu o hrană echilibrată. Cu dimensiuni reduse, consumul de energie este întotdeauna ridicat. Dacă acestea sunt furaje naturale, atunci trebuie să vă asigurați că conțin o cantitate suficientă de carne..

Vă sfătuim să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele hranei pentru pisici, cum ar fi: „Friskis”, „Șeba”, „Pisica fericită”, „Origen”, "Merge", „Gina”, „Gourmet”, „Dealuri”, „Marca noastră”, Royal Canin, „Whiskas”, „Monge”, Prima alegere, „Britanic”, „Akana” și „Felix”.

Kinkalow

Reprezentanții pitici ai rasei Kinkalow sunt pisici amuzante, cu urechi înfășurate și picioare scurte. Această rasă a apărut când au fost încrucișate alte două rase - munchkin și buclă americană, și este considerată o rasă experimentală.KinkalowDe la munchkins, pisicile kinkalow au picioare scurte, iar de la bucla americană - forma originală a urechilor.

Din cauza acestor trăsături caracteristice ale aspectului, aceste pisici au primit numele lor.

Cuvântul englezesc kink înseamnă „kink” sau „bend”, care caracterizează forma urechilor, iar cuvântul low înseamnă „low”, care înseamnă picioare scurte sau scurte.

Istoria rasei

Patria acestor pisici pitice este Statele Unite ale Americii. În 1997, crescătorul Terry Harris, traversând două rase diferite, fără legătură, a primit un pisoi hibrid, cu picioare scurte, cu urechile spate curbate.

În același an, noua rasă a fost înregistrată de Asociația Internațională a Pisicilor TICA. Acum există doar câteva zeci de kinkalow-uri în lume, mai ales în Statele Unite..

Aspect

Caracteristicile aspectului lui Kinkalow:

 • corpul pisicilor kinkalow este compact, musculos, cu un schelet puternic;
 • coada este foarte lungă;
 • culoarea hainei și lungimea acesteia pot fi diferite, haina este aerisită, moale și strălucitoare;
 • capul este în formă de pană, urechile sunt așezate larg, îndoite în spate;
 • picioarele sunt scurte, deci creșterea indivizilor nu depășește adesea 14 cm;
 • greutatea nu este de obicei mai mare de 3 kg, mai des - 1-2 kg.
KinkalowAș dori să subliniez că pisoii kinkalow se nasc imediat cu urechile drepte, care încep să se îndoaie doar în a 10-a zi de viață și nu toți indivizii din așternut au picioarele scurte.

Caracteristici ale comportamentului

Kinkalow-urile pitice sunt pisici foarte curioase, vesele și jucăușe, care rămân așa toată viața. Natura acestor bebeluși este obraznică, sunt moderat obraznici.

Hiperactivitatea lor nu le permite să stea într-un singur loc, în timp ce sunt foarte afectuoși și prietenoși, aproape niciodată nu manifestă agresivitate.

Foarte concentrat pe proprietarii lor și le place să-i urmărească.

Dacă aveți copii, atunci astfel de pisici vor reacționa cu amabilitate la toate farsele lor și, dacă pisicii nu îi place ceva, va fugi pur și simplu și se va ascunde într-un adăpost, de unde va continua să observe ce se întâmplă.

Kinkalows le place foarte mult să fie scoși la plimbare în aer curat, precum și să se joace și să se joace. Spațiile închise nu tolerează bine, de aceea adoră spațiul. Ei învață să se desprindă bine. Datorită faptului că aceasta este o rasă pitică, au nevoie de sarcini motorii moderate, astfel încât mușchii să fie întotdeauna în formă bună.KinkalowEste important ca proprietarii să nu-și lase niciodată animalul de companie nesupravegheat pe stradă, altfel, dacă există pericolul câinilor agresivi sau al mașinilor în mișcare, pisica în miniatură pur și simplu nu va putea scăpa rapid.

Cum să-ți pese

Nu este necesară îngrijire specială pentru pisicile kinkalow: pieptănarea este adesea inutilă, este suficient să efectuați această procedură de 1-2 ori pe săptămână.

Singurul lucru la care trebuie să acordați o atenție specială atunci când aveți grijă de un kinkalow este că pisicile cu păr deschis nu ar trebui să stea mult timp la soare, altfel urechile lor originale vor arde.

Important! Spălați întotdeauna litiera la timp și schimbați așternutul în proaspăt.

În ceea ce privește sănătatea, pisicile din această rasă nu au boli ereditare. Dacă vă îngrijiți cu grijă și vă hrăniți corect animalul, îi veți salva viața și sănătatea pentru o vârstă lungă de feline - 10-15 ani.

Ce să hrănești

Aceste pisici sunt nepretențioase în ceea ce privește mâncarea, dar dacă aveți ocazia să oferiți bebelușului dvs. mâncare de lux, atunci aceasta, desigur, va avea un efect pozitiv asupra bunăstării sale..

Dwelf

Dwelf este rezultatul selecției a trei rase: Sphynx, American Curl și Munchkin..DwelfUn amestec de caracteristicile lor specifice a dus la nașterea pisoilor cu părul scurt, fără păr, cu urechile curbate în sus și ușor întoarse în spate..

Verifică cele mai populare rase de sfinxuri, în special cu canadian și Petersburg.

Numele provine din combinația a două cuvinte în limba engleză: pitic (pitic) și elf (un elf este un erou de basm în folclorul scandinav cu urechi alungite).

Istoria rasei

Dwelves au apărut în 2009 ca urmare a încrucișării celor trei rase menționate mai sus. Deși s-au efectuat lucrări de reproducere pe termen lung, rasa este considerată experimentală și nu este încă recunoscută..

Aspect

Aspectul acestor pisici este pe deplin în concordanță cu ceea ce au fost numite: animale mici, fără păr (ca un sfinx), cu labe scurte (trăsătură munchkin) și urechi întoarse înapoi (o caracteristică a Curlului american).

Mai departe - alte caracteristici ale pisicilor Dwelf:

 • corpul este musculos, puternic, cu pieptul lat, datorita picioarelor scurte arata putin alungit;
 • blana este practic absentă, corpul este de antilopă, uneori există fire scurte pe burtă, urechi, în locul mustaței și sprâncenelor;
 • culoarea este de obicei deschisă, dar sunt acceptabile diferite variații;
 • capul este în formă de pană cu o frunte plană, botul este scurt, fruntea și obrajii sunt acoperite cu pliuri;
 • urechile sunt îndoite în spate;
 • ochi ovali, mari;
 • gât scurtat, muscular;
 • picioarele din față sunt mai scurte decât picioarele din spate, scurte și musculare, ar trebui să existe mici pliuri pe piept și picioare;
 • coada este lungă, subțire, acoperită cu blănuri rare;
 • piticii cântăresc de obicei până la 2 kg.
DwelfCaracteristici ale comportamentului

Imediat aș dori să observ că pisica care se îndrăgostește iubește să comunice, are un caracter prietenos și necesită îngrijire și atenție constantă. Dacă aveți un program foarte încărcat, atunci nu veți putea acorda atenția necesară unui astfel de animal de companie..

Persoana fizică se va plictisi și acest lucru îi va afecta grav caracterul și sănătatea. Dacă totuși te hotărăști să ai un astfel de copil, atunci un animal de companie va apărea în casa ta, de natură foarte sociabilă, curioasă, care va fi constant prezentă în toate evenimentele domestice ale familiei tale.

Datorită dimensiunilor reduse, această pisică poate pătrunde ori de câte ori este posibil.

Vă recomandăm să citiți: Top 20 cele mai bune fapte distractive despre pisici.

Pisicile din această rasă nu sunt foarte active, chiar și puțin infantile, nu sunt enervante. Piticul pitic este un animal de companie foarte ascultător, amabil, neagresiv, știe să construiască relații pe picior de egalitate atât cu oamenii, cât și cu alte animale prezente în casă.

De asemenea, suportă răbdarea copiilor cu răbdare. Nu sunt răzbunători prin natură, dar nu acceptă maltratarea. Dacă se întâmplă să jignești o astfel de pisică, el se poate ascunde mult timp într-un colț retras.DwelfCel mai bine, astfel de animale de companie sunt potrivite pentru persoanele singure, deoarece pisicile din această rasă sunt extrem de loiale și adoră atenția constantă a proprietarului lor.

Dacă o astfel de pisică trăiește într-o familie numeroasă, alege o singură persoană dintre toate și recunoaște că numai el are dreptul să fie iubitul său stăpân..

În acest caz, piticul îl va urmări în mod constant prin toate camerele, fără a se retrage niciun pas. Aceste pisici sunt foarte antrenate în lesă, așa că pot fi umblate în aer liber..

Important! Chiar dacă pisica nu merge pe stradă, pot apărea purici și acarieni pe urechi, pe care proprietarii înșiși îi aduc în apartament pe încălțăminte și alte lucruri. Prin urmare, trebuie să vă examinați periodic animalul de companie și, dacă este necesar, să utilizați mijloace adecvate..

Cum să-ți pese

Când aveți grijă de locuitori, este important să vă amintiți unele dintre caracteristicile lor fiziologice..

Sigiliile acestei rase sunt foarte sensibile la vreme rece din cauza lipsei părului, deci trebuie protejate constant de temperaturi extreme.

O dată la 10 zile, trebuie să se scalde cu șampoane speciale veterinare sau pentru bebeluși. În toate celelalte privințe, aceste pisici sunt nepretențioase.

afla de ce pisicilor și pisicilor le este atât de frică și nu le place apa, și cum să vă scăldați corect pisoiul.

Ce să hrănești

Proteinele ar trebui să fie principala componentă a dietei pitice și din diverse surse, atât vegetale, cât și animale: lapte, ouă de pui, măruntaie, pește, produse din soia și drojdie. Dacă lipsește, aceasta va duce la pierderea mușchilor și la o calitate slabă a sângelui..

Dieta acestor bebeluși ar trebui să conțină și carbohidrați ca sursă de energie. Este important să nu exagerați, deoarece excesul de carbohidrați poate duce la obezitatea animalului dvs. de companie..

Grăsimile sunt, de asemenea, componente esențiale ale dietei pitic, deoarece sunt responsabile de schimbul de căldură, de care animalul de companie are nevoie mai mult decât alte rase..DwelfNici valoarea mineralelor din dieta sa nu trebuie subestimată. În ciuda faptului că intră în corpul pisicii cu alimente, uneori proprietarul, la recomandarea unui medic veterinar, le poate adăuga suplimentar la hrana animalului..

Piele de piele

Rasa pisicilor cu picioare scurte, Minskin, este destul de rară. Numele rasei provine din două cuvinte în limba engleză: min - mini și skin - skin. Acest nume reflectă trăsăturile exterioare ale rasei - picioare scurte și piele aproape goală.

Pentru reproducerea acestor pisici, s-au folosit două rase bine cunoscute: Munchkin și Sphynx cu trăsături caracteristice: cu picioare scurte - în Munchkin și piele chelă - în Sphynx.Piele de pieleIstoria rasei

Locul de naștere al minskins este orașul Boston, SUA. La sfârșitul anilor 1990, crescătorul Paul McSorley a lucrat la o rasă de pisici pitice care ar fi cu pielea netedă, cu picioarele joase, cu mici pete de blană în unele locuri de pe piele..

Citit: Top 10 cele mai scumpe rase de pisici din lume.

Prin urmare, crescătorul a ales pentru selecție cele două rase de mai sus, care aveau caracteristicile necesare.

Apoi, s-au adăugat gene la sângele descendenților care au apărut Pisică birmană iar rasele Devon Rex. După doi ani de eforturi pentru dezvoltarea unei rase experimentale, a apărut un pisoi cu caracteristicile necesare..

Câțiva ani mai târziu, erau deja cincizeci de reprezentanți ai noii rase, așa că au primit recunoaștere oficială, inclusiv Asociația Internațională a Pisicilor (TICA), care până în prezent participă la menținerea programului pentru dezvoltarea acestei rase..Piele de pieleAspect

Caracteristicile minskins:

 • statură mică datorită picioarelor joase, lungimea lor până la genunchi și deasupra este aproape aceeași, picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față;
 • corpul pare alungit, gâtul este lung, linia din spate este curbată mai aproape de șolduri, pieptul este puternic;
 • capul este rotund, botul larg, practic nu există mustață;
 • urechile chel la bază sunt late, capetele sunt rotunjite;
 • ochi mari, larg deschiși;
 • nasul are o îndoire;
 • coada este lungă, nu ascuțită;
 • lâna este scurtă și delicată, labele, coada, șoldurile, umerii și botul au vârfuri de blană, nu există blană pe burtă;
 • pisoii au pliuri ale pielii care se îndreaptă pe măsură ce animalul crește;
 • culoarea poate fi diferită cu impuritățile de alb, precum și cu tort, colorpoint, solid și altele;
 • greutatea normală a minskins - nu mai mult de 3 kg.

Știați? La pisici, amprentele nasului sunt la fel de unice ca amprentele umane..

Caracteristici ale comportamentului

Acest animal de companie va deveni un favorit pentru familia ta datorită naturii sale prietenoase. O pisică din această rasă este capabilă să devină foarte atașată de proprietarul ei și să i se dedice toată viața. Prin urmare, acestor animale de companie nu le place singurătatea, dar iubesc foarte mult afecțiunea. Minskins adoră să se joace cu copiii, să se înțeleagă bine cu alte animale din casă.

Acestea sunt pisici destul de dodgy și rapide. Le place să urce structuri înalte și să stea pe ele.Piele de pieleDacă achiziționați un animal de companie din rasa Minskin, va trebui adesea să vă jucați cu el, astfel încât să se miște activ, altfel animalul poate dezvolta o patologie a coloanei vertebrale dintr-un stil de viață pasiv.

Cum să-ți pese

Datorită faptului că pielea de piele este o rasă destul de nouă, prin urmare, nu au fost identificate încă boli ereditare în reprezentanții săi. Deși practica a arătat că uneori există unele malformații: o postură strâmbă și un piept deformat.

Îngrijirea minskins constă în atitudinea corectă față de pielea lor. Animalele de companie trebuie să fie scăldate cu produse veterinare sau șampoane pentru bebeluși. Acest lucru va ajuta la evitarea pielii grase, la desfundarea porilor și la prevenirea apariției unei noi creșteri..

Vara, este important să protejați pielea animalului de arsurile solare cu mijloace speciale. De asemenea, este inacceptabil să deteriorați pielea minskins sub formă de zgârieturi. În caz contrar, o infecție poate pătrunde în rană, care se poate răspândi pe întregul corp..

În timpul iernii, sigiliile chele din rasa de piele trebuie să fie îmbrăcate în haine speciale, astfel încât să nu se răcească.Piele de pieleVizitele regulate la medicul veterinar pentru vaccinări vă vor ajuta să vă păstrați micul prieten sănătos de probleme.

Trebuie să se spele pe dinți și urechi singuri. Dacă proprietarul poate oferi unui astfel de bebeluș o îngrijire bună și un stil de viață activ, atunci o piele de piele poate trăi în medie 15 ani.

Citește despre, cum să antrenezi o pisică să se spele pe dinți, și cum se aplică gelul periuței de dinți.

Ce să hrănești

Proprietarii de minskins nu se plâng de lipsa poftei de mâncare a animalelor lor de companie. Ar trebui să fie hrăniți cu o hrană echilibrată, dar fără a permite obezitatea.

Furajele pot fi uscate și de înaltă calitate, cu o compoziție completă de vitamine și minerale.

De asemenea, puteți oferi hrană naturală, fără a uita să adăugați vitamine. Mesele mixte sunt de preferat pentru pielile minuscule, deoarece acest lucru le va îmbunătăți digestia.Piele de pieleAr trebui să existe mai puțini carbohidrați, iar proteinele din alimente ar trebui să prevaleze.

Verifică criterii pentru alegerea vitaminelor pentru pisici și pisici, și pentru pisoi.

Singapore

Pisicile din Singapore sunt grațioase și minunate, cu un caracter plictisitor și răutăcios, o minte ascuțită și un spirit rapid. Cu un astfel de animal de companie nu te vei plictisi niciodată.

Istoria rasei

Pisicile din Singapore își datorează numele orașului-stat cu același nume Singapore, care se află în sud-estul Asiei. Strămoșii reprezentanților acestei rase sunt pisici obișnuite de stradă care populează masiv canalizarea orașului.

În 1975, turistul american T. Mead, plecând în patria sa, a luat cu el una dintre aceste pisici mici, iar un an mai târziu pisicile din Singapore erau deja expuse la diferite expoziții de pisici, câștigând popularitate în rândul iubitorilor de pisici..SingaporeDe cinci ani, familia T. Mead crește această rasă, drept urmare standardul său a fost adoptat în 1981. Oficial, felinologii au recunoscut această rasă în 1984. După aceea, de la sfârșitul anilor 80 ai secolului trecut, pisicile din Singapore s-au răspândit în toată Europa și au câștigat dragostea universală. În Rusia, această rasă de pisici este rară și puține la număr..

Important! Asigurați-vă că purtați un guler anti-purici pentru animalul dvs. de companie. Acest lucru nu va servi doar ca profilaxie împotriva paraziților, ci va oferi și altor dovezi că pisica ta este acasă.

Aspect

Cerințele pentru apariția singaporeenilor sunt următoarele:

 • corpul pisicii trebuie să fie musculos și proeminent;
 • capul rotund, botul îngrijit;
 • nasul este mic și plictisitor;
 • urechi largi și mari, așezate larg și înalt;
 • ochii sunt verzi, mari, ușor înclinați;
 • corp dreptunghiular, labele sunt lungi și rotunde;
 • haina moale scurtă și substratul lipsă;
 • de obicei, există două tipuri de culoare: prima este cremă aurie, pe spate, urechi și cap cu pete maro închis, a doua este maro închis, iar pe bărbie și piept este mai deschisă.
 • greutatea pisicilor adulte - de la 2 la 3 kg.

Caracteristici ale comportamentului

Pisicile din Singapore au o curățenie naturală, datorită căreia se obișnuiesc rapid cu litiera, așa că nu vor păta niciodată locuri neintenționate în apartament.

Aceste animale de companie sunt docile, blânde și foarte jucăușe. Nu au absolut nicio agresiune față de proprietarii și copiii lor..

După cum sa subliniat deja, singaporeenii au o minte ascuțită, prin urmare sunt capabili să învețe și se obișnuiesc rapid cu poreclele lor. Ei pot înțelege foarte bine intonațiile vocale ale proprietarilor și starea lor de spirit.SingaporeAceste pisici miniaturale sunt foarte loiale stăpânilor lor, le urmăresc peste tot și sunt prezente la toate afacerile de familie. Le place să stea pe poala proprietarului sau să se urce pe umerii lui, în timp ce scot sunete ronțăitoare. Vocea pisicii este liniștită și blândă.

Animalul de companie în sine nu este intruziv, dacă proprietarul nu-i poate acorda atenție, atunci pisica nu își va arăta iritarea. În același timp, singaporeenii știu cum să se mențină ocupați.

Crescând, pisicile din această rasă rămân jucăușe și agile. Ei găsesc întotdeauna un limbaj comun cu alte animale de companie: sunt toleranți față de câini, alte pisici, păsări și rozătoare.

Vei fi interesat să afli cum să faci prieteni cu două pisici în aceeași casă și pisicile și câinii pot fi ținuți împreună.

Singaporeii sunt pisici foarte timide, așa că nu poți țipa și să faci zgomot în prezența lor. Vor fi intimidați de oameni noi în casă..

Dar acest lucru nu durează mult, pisica se poate stăpâni rapid. Rețineți că pisicile din Singapore au un instinct matern bine dezvoltat.

Cum să-ți pese

Să ai grijă de Singapore este ușor. Având în vedere curățenia sa, trebuie să păstrați întotdeauna tava curată și să spălați regulat vasele pentru alimente și apă. Pisica în sine trebuie să fie pieptănată constant.

Nu vă puteți lăsa animalul să iasă la temperaturi scăzute (nu mai mici de +10 ° C), deoarece acest pisoi este foarte termofil, nu-i plac curenții și frigul.

Ce să hrănești

Singapore nu este fastidios în mâncare, va mânca tot ce îi oferă proprietarul. Este clar că furajul trebuie să fie fortificat și echilibrat. Este preferată o dietă mixtă constând din alimente uscate și produse naturale.SingaporeLa fel ca toate animalele de companie în miniatură, singaporeenii au nevoie de vizite regulate la veterinar și vaccinări în timp util..

Știați? În Scoția, a fost imortalizată memoria unei pisici pe nume Towser, care a prins aproximativ trei sute de mii de șoareci în întreaga sa viață, dând numele unui turn.

Mieluşel

Rasa pisicilor pitice, Lambkin, se distinge prin părul creț și labele scurte, ca toate rasele pitice. Aceste pisicute și-au primit numele datorită lânei lor cret, care amintește de o oaie.

Numele rasei din engleză se traduce ca un pitic "miel-pisică" (Pisică pitică Lambkin).

Istoria rasei

Lambkins sunt pisici crescute prin încrucișarea unui Munchkin și a unui Selkirk Rex. Mutația genetică dominantă este responsabilitatea pisicilor femele, care transmit buclă și labele scăzute descendenților lor. Rețineți că nu toți pisoii din așternut au caracteristicile necesare..

La naștere, la bebelușii cu picioare scurte, părul nu este creț, ci începe să se onduleze doar de la vârsta de 9 luni. Persoanele dobândesc aspectul final cret doar la vârsta de doi ani.MieluşelAspect

Aspectul lui Lambkins are următoarele caracteristici:

 • fizicul este dens, alungit, cu picioare scurte și groase;
 • capul este în formă de pană, urechile sunt mari și erecte;
 • ochii sunt mari, rotunzi, larg deschiși, parcă surprinși, cel mai adesea albaștri, dar există și alte nuanțe strălucitoare, care sunt în bună armonie cu culoarea;
 • carnea de miel are părul creț cu un strat gros și o culoare solidă: broască țestoasă, fumurie, bicoloră;
 • coada este de obicei lungă și pufoasă.

Citeste mai mult ceea ce înseamnă culoarea țestoasei la o pisică.

Caracteristici ale comportamentului

Lambkins sunt pisici foarte jucăușe, afectuoase și prietenoase. Nu se vor culca leneși pe așternut, ci mai degrabă se vor urca în genunchi până la proprietar și se vor înfășura într-o minge, ronțăind cu bucurie. O trăsătură distinctivă a lui Lambkins de la alte rase de pisici pitice este dragostea lor pentru toți membrii familiei și nu doar pentru un proprietar..

Ele arată o afecțiune specială pentru copii și vor suporta cu răbdare toate farsele de la ei, fără a arăta o singură picătură de agresivitate. Pisicile acestei rase sunt foarte inteligente și capabile să se antreneze. Dă dovadă de respect pentru regulile stabilite ale casei.

Cum să-ți pese

Nu este dificil să ai grijă de Lambkins. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este îngrijirea atentă a hainei. Trebuie să piepteneți pisicile cel puțin o dată pe săptămână și să faceți același număr de ori cu produse speciale.MieluşelProbleme de sănătate: de obicei coloana vertebrală suferă din cauza unui corp disproporționat și a picioarelor joase. Prin urmare, proprietarii Lambkins nu ar trebui să rateze vizitele cu animalul de companie la un medic veterinar pentru a-i monitoriza starea de sănătate..

Ce să hrănești

La fel ca alte rase pitice, Lambkin are nevoie de o nutriție bună, care va afecta frumusețea hainei și activitatea comportamentului. Proteinele ar trebui să prevaleze în alimente. Potrivit atât pentru alimentele uscate, cât și pentru cele naturale.

Știați? O pisică franceză pe nume Astrokot este prima pisică care a zburat în spațiu în 1963 și a supraviețuit unui zbor..

Munchkin

Munchkin (engleză Munchkin) - o rasă de pisici în miniatură, care au fost numite după oamenii zânelor, munchkins, eroii faimosului basm de F. Baum „Vrăjitorul din Oz”.

Istoria rasei

Nu se știe nimic despre patria specifică a pisicilor pitice Munchkin, dar în anii 1930, pisicile cu picioare scurte au început să câștige popularitate în unele țări europene și în Statele Unite. Nimeni nu a adoptat o abordare specială pentru reproducerea acestei rase, dar aceste pisici au apărut datorită mutațiilor naturale.MunchkinLa acea vreme, în diferite țări, această rasă era numită diferit. În Germania, de exemplu, rasa a primit numele de „pisică cangur”, datorită faptului că acestor foci le place să stea pe picioarele din spate, sprijinindu-se pe coadă, ca un cangur, și să privească în jur.

În Statele Unite, această rasă a fost numită după eroii menționați ai basmului, care erau foarte prietenoși și sociabili, precum aceste pisici.

În 1944, medicii veterinari britanici au fost martori la 4 litere de animale cu picioare scurte destul de sănătoase. Păreau pisici mari în toate, doar cu picioarele foarte scurte..

În anii 1950, indivizii acestei rase au fost găsiți pe teritoriul RSFSR, unde au început să fie numiți „pisici cangur Stalingrad”.

Munchkins moderni au fost crescuți în 1983 dintr-un „tată” născut dintr-o femeie de stradă din Rayville, Louisiana, SUA. S-a întâmplat în 1983. După cum sa dovedit, cauza mutației este gena acondroplaziei, care perturbă creșterea membrelor..

„Mama” care a născut mini-pisoi a fost purtătoarea acestei gene. Această rasă a primit recunoaștere oficială în 1991, iar standardul rasei a fost atribuit câțiva ani mai târziu..

Știați? Pisicilor nu le plac dulciurile, ceea ce le face diferite de câini. Oamenii de știință atribuie acest lucru faptului că unul dintre papilele lor gustative principale s-a mutat..

Aspect

Descrierea principalelor criterii de bază ale rasei Munchkin:

 • corpul este muscular, coada este de lungime proporțională în raport cu corpul, atunci când animalele se mișcă, coada este ținută vertical;
 • capul este voluminos, în formă de pană, cu trăsături netede;
 • nas cu o ușoară deviere, de dimensiuni medii;
 • urechile așezate larg și ridicate, largi la bază cu vârfuri rotunjite;
 • ochii sunt situați într-un unghi față de urechi și sunt distanțați foarte mult, culoarea lor poate să nu se potrivească cu culoarea, dar trebuie să aibă o culoare uniformă;
 • gatul este mediu, muscular;
 • picioarele sunt scurte și drepte, picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față, prin urmare proporțiile corpului cresc de la greabăn până la crupă, este permisă o anumită curbură spre interior a picioarelor din față;
 • lâna poate fi de diferite lungimi și texturi diferite: pluș la atingere, sau mai densă și mătăsoasă;
 • orice variante și soluții de culoare sunt permise în culoare - este interesant faptul că aceeași culoare arată diferit pe diferite lungimi de blană ale acestor sigilii;
 • munchkins cântăresc de la 2 la 4 kg.
MunchkinCaracteristici ale comportamentului

Munchkins au un caracter prietenos, nu prezintă agresivitate chiar și atunci când nu sunt tratate complet corect, așa cum fac, de exemplu, copiii mici..

Aceste pisici sunt foarte curioase și inteligente. Datorită picioarelor lor scurte, aceste pisici nu vor sări niciodată pe obiecte înalte și nu vor urca pe masa ta..

Dar știu să alerge repede și le place foarte mult jocurile. Munchkins sunt fani ai jocului cu obiecte mici pe care le pot ascunde cu succes în locuri izolate.

Proprietarii de pisici vor găsi util să știe ce sunt paraziții și cum să vindeci o pisică de la ei, de asemenea, învățați cum să scăpați de: puricii, viermi (cu pastile), lipsind, căpușe (ureche, subcutanat), păduchi și mătreaţă.

O trăsătură distinctivă a acestei rase este dragostea lor de a sta într-o „coloană”, sprijinindu-se pe coadă. În această poziție, își păstrează picioarele scurte din față pe părțile laterale ale corpului, ceea ce le face foarte amuzante. Această rasă va atrage o familie numeroasă, în care munchkins va dezamorsa un mediu zgomotos și va neutraliza ostilitatea sau plictiseala ocazională..

Cum să-ți pese

Reprezentanții acestei rase sunt foarte curate, astfel încât pisoii pot fi instruiți să folosească litiera de la o vârstă fragedă. Dacă nu ați intenționat să vă despărțiți de obiecte mici din casă, atunci este mai bine să le curățați de un animal de companie curios..

Noaptea, trebuie să ascunzi și jucăriile preferate ale lui Munchkin, altfel în acest moment al zilei va continua să se joace și să se joace cu ele, ceea ce va interfera cu odihna de noapte a proprietarilor. Este recomandabil să aveți un stâlp de zgârietură pentru pisică dacă doriți să păstrați intact tapițeria de pe mobilier și de pe podele..MunchkinTrebuie să pieptănați munchkins cu părul scurt o dată pe săptămână și cu părul lung de 2-3 ori sau după cum este necesar. Este recomandat să vizitați un medic veterinar o dată la șase luni pentru a vă vaccina la timp. Munchkins trăiește până la 16 ani și mai mult.

Ce să hrănești

Experții veterinari recomandă furaje uscate echilibrate pentru munchkins, dar puteți diversifica dieta cu furaje naturale..

Persoanele din această rasă sunt nepretențioase în alimentație și nu suferă de lacomie..

Skokum

Skokum este o altă rasă de pisici în miniatură cu părul creț. Numele rasei provine din cuvântul indian Skookum, a cărui traducere gratuită înseamnă „curajos” sau „neclintit” și descrie foarte exact caracterul acestor pisici pitice.

Istoria rasei

Patria pisicilor de plictiseală este SUA. Crescătorul Roy Galusha a încrucișat animale munchkin și la-perm.

Datorită caracteristicilor necesare munchkins, care au o statură scurtă și picioare scurte, și la-perm, care au părul creț și cozile stufoase, sigiliile crețate cu degetele scurte s-au născut în 1996.SkokumApoi, timp de încă 10 ani, Roy Galusha a desfășurat o activitate de reproducere pentru a consolida trăsăturile caracteristice acestei rase și a crește multe generații de pisici pitice cret. După o muncă minuțioasă, crescătorul a apelat la TICA pentru a include această rasă experimentală în registrul internațional..

Vă va fi util să aflați primele 10 rase de pisici sălbatice care sunt cel mai bine să nu le ții acasă.

Aspect

Acum enumerăm caracteristicile aspectului inerent acestei rase:

 • în aparență, plictiseala este grațioasă, dar are un schelet puternic și mușchi puternici, corpul este alungit și oarecum ridicat în spate;
 • pieptul este puternic și lat;
 • capul este mediu, rotunjit, iar botul este mare și alungit, nasul este lat, drept și de dimensiuni mici;
 • urechile sunt de dimensiuni diferite, dar la bază sunt întotdeauna late;
 • câinii plictisiți au ochi de formă ovală medie, expresivă, culoarea obișnuită pentru această rasă este chihlimbar sau portocaliu;
 • mustața și sprâncenele sunt răsucite în spirale;
 • haina este lungă și scurtă: la animalele cu părul scurt, doar coada este buclată, la animalele cu părul lung există o cerință de buclă în toată haina, în timp ce acestea trebuie să aibă un guler creț șic, ca La Perm, și o coadă bogată care seamănă cu o formă de pană de struț;
 • tarsi scurte, rotunde și late, picioarele posterioare puțin mai lungi decât în ​​față.

Caracteristici ale comportamentului

Skooms au adoptat o dispoziție veselă și jucăușă de la strămoșii lor - Munchkins. Se pot grăbi cu putere în jurul apartamentului și pot conduce obiecte mobile mici. Acestea sunt pisici foarte agile, în ciuda dimensiunilor lor mici datorită picioarelor scurte.SkokumSkooms sunt foarte afectuoși față de proprietarii lor și iubitori, așa că vă vor fi loiali de-a lungul vieții lor. Nu veți auzi miaună constantă din plictiseală, deoarece aceste pisici sunt tăcute din fire.

Dar, în ceea ce privește ronronarea, acestor bebeluși le place să scoată aceste sunete, fiind lângă proprietarii lor..

Citeste mai mult ce înseamnă ronronatul pisicii.

Aceste mini-pisici sunt ascultătoare și bine antrenate, așa că în timpul jocurilor poți „explica” animalului tău regulile de comportament din casă.

Acest animal de companie mic, datorită naturii sale ușoare, este ideal atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cei care au deja animale de companie.

Este important să ne amintim că acestor pisici nu le place singurătatea, de aceea nu este de dorit să le lăsăm în pace mult timp. Lăsați singuri, se plictisesc și pot face răutate.SkokumCum să-ți pese

Practic, haina lor cret necesită îngrijire. Persoanele cu părul scurt sunt ușor de îngrijit, dar persoanelor cu părul lung trebuie să li se acorde o atenție specială în această chestiune: trebuie să fie pieptănate în fiecare zi, astfel încât blana lor moale și delicată să nu se încurce.

Pentru îngrijirea părului de pisică, vă va fi util să cumpărați furminator.

Dar acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, deoarece din pieptănarea frecventă, buclele se pot îndrepta.

Pentru a preveni acest lucru, vata de plictiseală trebuie pulverizată cu apă dintr-o sticlă de pulverizare și apoi mototolită cu mâinile, formând bucle. Este clar că astfel de proceduri nu vor fi plăcute pentru pisici, așa că după ele pisica trebuie recompensată cu un tratament și laudă..

Trebuie să faceți plictiseală o dată pe săptămână cu un șampon ușor și apoi ștergeți-l uscat, în timp ce sunt complet toleranți la scăldat.SkokumLa fel ca toate mini-rasele, aceste animale de companie trebuie transportate în mod regulat la medicul veterinar.

Vă puteți monitoriza independent dinții și ochii. Reprezentanții acestei rase nu au boli genetice.

Ce să hrănești

Nu există cerințe speciale pentru furaje, deși nutriția trebuie să fie echilibrată și de înaltă calitate. Crescătorii recomandă hrană profesională uscată și umedă. Apa din castron trebuie să fie întotdeauna proaspătă..

Știați? În Spania, la sfârșitul secolului al XV-lea, Papa Inocențiu al VIII-lea a recunoscut pisicile drept ajutoare diabolice, motiv pentru care zeci de mii din aceste animale nefericite au fost arse în viață. Ca urmare a acestei exterminări în masă, numărul șobolanilor a crescut rapid, ceea ce a agravat și mai mult situația odată cu răspândirea epidemiei de ciumă..

Bambino

Rasa pisicilor bambino - rezultatul selecției raselor canadiene Sphynx și Munchkin, de la care au moștenit picioare scurte și lipsă de lână.

Denumirea de Pisici Bambino înseamnă „pisică” în italiană.

Originea numelui se datorează faptului că unul dintre crescători este italian.

Istoria rasei

Crescătorii nu s-au străduit pentru creșterea țintită a rasei de pisici Bambino. Un cuplu căsătorit Pat și Stephanie Osborne, care locuiau în SUA, în statul Arkansas, au avut din greșeală un pisoi miniatural, ciudat și amuzant în aparență, pentru care Pat, care era din Italia, l-a numit un nume emoționant „bebeluș”.BambinoÎntr-adevăr, acest nume transmite foarte exact caracteristicile externe și expresia constantă infantilă a botului acestor bebeluși.

După studierea geneticii, cuplul a ajuns la concluzia că această mini-pisică este un hibrid de împerechere aleatorie între Sfinxul canadian și Munchkin, întruchipând cu succes trăsăturile lor caracteristice.

Creșterea ulterioară a rasei a fost efectuată sub supravegherea și cu recomandările geneticianilor profesioniști.

În 2005, rasa Bambino a apărut în Rusia, câștigând imediat inimile multor iubitori de aceste animale de companie.

Aspect

Mai multe despre aspectul pisicii bambino pitic:

 • aceste foci au corpul îndesat, oarecum alungit, dens și muscular, pieptul este larg, linia dorsală este dreaptă;
 • capul este mediu, în formă de pană, botul este rotunjit, cu bărbia bine definită și mușcătura corectă;
 • gâtul este muscular, de lungime normală, formează o linie de arc, începând de la brâul umărului și terminându-se cu partea occipitală;
 • urechile sunt triunghiulare, mari, erecte, desfăcute, largi la bază și rotunjite la vârf;
 • ochii sunt în formă de migdale, la distanță mare, culoarea ochilor este de obicei albastră și verde, dar există și nuanțe galbene și gri;
 • picioarele sunt scurte, puternice, tampoanele de pe picioare sunt groase, degetele sunt alungite cu articulații pronunțate;
 • coada este alungită, înclinându-se de la bază la vârf;
 • pielea sigiliilor bambino este catifelată, cu puf deschis, acoperită cu falduri care se formează în gât, spate, piept și burtă, precum și pe picioare;
 • culoarea poate fi diferită, dar este de dorit ca aceasta să fie solidă și monocromatică: negru, albastru sau alb;
 • bambino cântărește de la 2 la 4 kg.

Caracteristici ale comportamentului

Pisicile bambino sunt foarte pasionate de stăpânii lor, cu caracter neliniștit, dexter și grațios. Nu vor renunța niciodată să se joace cu copii sau adulți, în special cu jucăriile lor preferate, dintre care ar trebui să existe un număr suficient în casă.BambinoÎn caz contrar, bebelușul își va căuta jucării pentru el printre obiectele de uz casnic, lucru care nu le va plăcea proprietarilor..

Bambinele sunt sigilii foarte mobile, în ciuda faptului că au picioare scurte, se pot mișca rapid, asemănându-se cu un dihor cu mișcările lor.

Aceste animale sunt foarte curioase, ascultătoare și inteligente. Nu agresiv și nici răzbunător. Ei tratează bine alte animale, atât păsări, cât și rozătoare. Oamenii noi și împrejurimile noi nu sunt o problemă pentru ei: se obișnuiesc repede și se stăpânesc.

Puteți oricând să luați Bambinos cu dvs. într-o călătorie, în timp ce tolerează bine o călătorie într-o mașină.

Pentru a purta o pisică va trebui să cumpărați purtând.

Aceste pisici pitice sunt animale foarte sociale și nu suportă să fie singure..

Capacitatea de învățare a reprezentanților acestei rase este mare: ei percep rapid regulile gospodăriei stabilite de proprietari, cunosc bine locurile de mâncare și toaletă.BambinoCum să-ți pese

Îngrijirea pisicilor copil este aceeași ca și pentru toate tipurile de pisici fără păr. Nu trebuie să fie scăldate foarte des, folosind un șampon veterinar special. Apa pentru scăldat ar trebui să fie de la +36 la +38 ° С.

Este mai bine să spălați spuma cu mâinile și nu cu un duș, astfel încât animalul să nu se sperie. Trebuie să ștergeți pielea foarte atent, după scăldat, puteți aplica cremă pentru bebeluși sau ulei.

La fel ca toate pisicile fără păr, copilul trebuie protejat de temperaturi extreme. În înghețurile severe, este imperativ să vă izolați animalul de companie cu căldură haine, Ca toate pisicile pitice, reprezentanții acestei rase trebuie să viziteze un medic veterinar pentru vaccinări în timp util și pentru a-și monitoriza starea de sănătate.

Această rasă nu are boli ereditare, precum și probleme cu coloana vertebrală și pielea. Bambinul cu îngrijire adecvată poate trăi de la 12 la 15 ani.

Ce să hrănești

Când aceste animale de companie sunt hiperactive, de obicei au un metabolism rapid, deci au nevoie de o nutriție îmbunătățită și bogată în calorii..

Pe lângă alimentele echilibrate gata preparate, de înaltă calitate, dieta copilului trebuie să conțină pește, carne crudă, produse lactate, fructe și legume..

Napoleon

Pisicile pitice din rasa Napoleon au fost numite după celebrul comandant, împăratul francez Napoleon Bonaparte. Avea o dispoziție arogantă și era scund.

Aceste pisici seamănă cu adevărat cu omonimul lor: sunt miniaturale și, de asemenea, dacă se mișcă încet undeva, o fac cu un aspect mândru și maiestuos.NapoleonIstoria rasei

Patria Napoleonilor este SUA. Crescătorul Joe Smith în 1995, citind despre pisicile Munchkin în ediția americană a Wall Street Journal, a devenit interesat de ele. Crescătorul a decis să lucreze la reproducerea pisicilor pitice cu fețe frumoase, bazate pe Munchkins și persani.

Smith a decis să reproducă două rase de pisici cu labele de diferite lungimi: un Napoleon extrem cu membrele scurte și un Napoleon clasic cu altele obișnuite, ceea ce a reușit.

Aspect

Caracteristicile principale ale rasei:

 • corp alungit și puternic, schelet puternic;
 • capul este rotund, mediu, bărbia puternică;
 • botul este turtit, nasul nu este foarte plat, există o crestătură mică;
 • urechile depărtate, vârfurile scurte și ascuțite;
 • gâtul și spatele sunt largi;
 • labele puternice, labele din față sunt puțin mai scurte decât cele din spate;
 • coada pusă sus;
 • ochii sunt rotunzi, se potrivesc cu culoarea;
 • creștere în miniatură;
 • culoarea este variată, mai multe culori pot fi combinate;
 • Napoleon cântărește de la 2 la 3,5 kg.

Caracteristici ale comportamentului

Pisicile Napoleon sunt animale neagresive, foarte blânde și prietenoase. Le place să se conecteze cu toți oamenii pe care îi întâlnesc. Și arată o iubire și un devotament deosebit față de proprietarii lor..

Odată atașați de o persoană, ei îi rămân loiali pe tot parcursul vieții. Le place să stea pe poala proprietarului sau să stea lângă el când proprietarul doarme.

Napoleonii se obișnuiesc repede cu locuințe noi, pentru că sunt mai concentrați asupra proprietarului decât asupra casei..NapoleonNapoleonii sunt extrem de toleranți față de copii și le permit să se ridice și să îmbrace haine de păpușă pe ei. Această pisică nu vă va zgâria niciodată copilul, chiar și atunci când nu i se arată un tratament corect.

Desigur, proprietarii trebuie cu siguranță să explice copiilor lor că animalul de companie trebuie manipulat cu grijă. Aceste pisici sunt foarte creduloase, deci nu pot fi lăsate să iasă în stradă pentru plimbări independente: nu vor putea să se protejeze și nici nu vor încerca să scape când un străin le ia în brațe..

Cum să-ți pese

Napoleonii sunt pisici fără pretenții, dar nu diferă în ceea ce privește sănătatea. De la strămoșii persani, ei au moștenit o tendință pentru o astfel de boală, cum ar fi boala renală polichistică, și de la rudele lor Munchkin, picioare scurte, care sunt rezultatul mutațiilor. Prin urmare, Napoleonii se nasc adesea cu defecte..

Dacă aveți un animal sănătos, acesta necesită totuși o îngrijire constantă. Blana lor trebuie să fie pieptănată constant: focile cu părul scurt sunt pieptănate de 1-2 ori în șapte zile, iar sigiliile cu părul lung - zilnic.

Aflați și ce sunt rase de pisici cu par scurt.

Ce să hrănești

Napoleonii au un apetit excelent, așa că pot mânca orice mâncare, dar ar trebui să se acorde preferință mâncării super-premium. Asigurați-vă că adăugați vitamine, precum și dați o pastă care ajută la dizolvarea bucăților de lână în stomac. Nu supraalimentați Napoleonii, deoarece acest lucru poate duce la obezitatea lor.NapoleonToate rasele de animale de companie de mai sus au dimensiuni miniaturale și greutate mică, ceea ce le face să fie jucării vii pentru proprietarii lor și prieteni loiali pentru mulți ani de viață împreună..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 10 cele mai mici rase de pisici