Pancrealex pentru pisici

Pancrealex este un medicament homeopat utilizat pentru pisicile cu pancreatită și alte tulburări ale pancreasului. Este de obicei utilizat în terapia complexă, deși poate fi folosit și ca agent independent. Dezvoltarea medicamentului aparține companiei Helvet - cel mai mare producător rus de remedii homeopate pentru animale.

Pancrealex pentru pisici

Nu există cerințe speciale pentru păstrarea medicamentului. Soluția nu poate fi înghețată, dar limita superioară a temperaturii aerului poate ajunge la 30 de grade. Principalul lucru este să găsiți un loc de depozitare departe de lumina soarelui, deoarece acestea pot distruge ingredientele active care alcătuiesc compoziția. Pentru a păstra sterilitatea sticlei cât mai mult posibil, medicamentul trebuie tras cu o seringă printr-o puncție într-un dop de cauciuc.

Important! După deschiderea flaconului, Pancrealex este potrivit pentru tratament doar timp de 3 săptămâni. Dacă soluția nu a fost utilizată în această perioadă, trebuie aruncată. Nu sunt necesare măsuri speciale.

Cât este

În farmaciile online, prețul unei sticle de 10 ml de Pancrealex, care este excelent pentru pisici, variază de la 300 la 400 de ruble. Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie veterinară. Medicamentul se eliberează fără prescripția medicului.

Compoziție și acțiune

Compoziția remediului homeopat combinat include mai multe tincturi de plante medicinale și minerale. Fiecare componentă are propriile sale proprietăți de vindecare:

 • Belladonna obișnuită are proprietăți antiseptice pronunțate. Planta este considerată otrăvitoare, dar în cantități mici suprimă cu succes procesele inflamatorii.
 • Afine comună are o gamă largă de efecte asupra corpului animalului. Planta reduce durerea, inclusiv înjunghierea și tăierea durerilor, previne greața și vărsăturile, îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv, inclusiv ficatul și pancreasul.
 • Var carbonic, obținut din coji de stridii, stimulează activitatea sistemului alimentar, îmbunătățește digestia alimentelor prin normalizarea producției de enzime necesare, ajută la scăderea diareei și a altor simptome ale bolilor tractului gastro-intestinal.
 • Ara are efect antiinflamator. În plus, ajută la scăderea indigestiei care apare pe fondul problemelor cu pancreasul..
 • mușețel farmaceutic are efecte antiinflamatorii, antispastice și antiseptice. De asemenea, stimulează procesele de regenerare, îmbunătățește fluxul de bilă. Planta are, de asemenea, un efect asupra sistemului digestiv - elimină procesele de fermentație din intestine, crește secreția glandelor digestive, previne ulcerul gastric.
 • Medicină de păpădie îmbunătățește secreția glandelor sistemului digestiv, îmbunătățește digestia alimentelor, previne fermentarea acestuia în intestine. Are efect antiseptic, distruge microorganismele patogene din intestine, normalizează metabolismul.

Pisica păpădie

Datorită complexului de plante medicinale, Pancrealex are următorul efect:

 • ameliorează inflamația;
 • îmbunătățește funcția pancreasului;
 • previne dezvoltarea diabetului zaharat;
 • elimină greața și vărsăturile.

Componentele medicamentului nu provoacă iritații și reacții alergice. Medicamentul aparține unor mijloace sigure, chiar și în caz de supradozaj, nu provoacă efecte secundare.

Când se aplică

Instrucțiunile de utilizare descriu în detaliu cazurile în care Pancrealex este utilizat pentru pisici. Prescrieți un medicament pentru animalele cu pancreatită cronică și acută, indiferent de cauza procesului inflamator.

Medicamentul este utilizat pentru triadită (inflamație simultană a pancreasului, ficatului și intestinului subțire). De obicei, în acest caz, Pancrealex este combinat cu alte remedii și medicamente homeopate. Deși elimină în mod eficient vărsăturile și alte simptome, acționează și asupra cauzei patologiei. Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru a îmbunătăți digestia la pisicile cu diverse probleme ale sistemului digestiv, inclusiv funcționarea defectuoasă a pancreasului..

Pisică la veterinar

Important! Deși nu există componente toxice în medicament, acesta nu trebuie utilizat fără numirea unui medic veterinar.

Cum se aplică

Injecțiile cu pancrealex se fac subcutanat și intramuscular. Dozajul este calculat conform schemei - 0,1 ml per kilogram de greutate animală. Este mai bine să utilizați seringi pentru insulină pentru injecții. Acestea facilitează măsurarea cantității necesare de soluție pentru pisici. În plus, au un ac subțire, ceea ce face injecțiile mai ușoare..

Important! Dacă dintr-un anumit motiv este imposibil să se injecteze un animal de companie, un remediu homeopat poate fi utilizat pentru băut, dar caz în care este necesar să se mărească doza.

Instrucțiunile pentru Pancrealex prescriu scheme pentru utilizarea medicamentului pentru pisici pentru diferite boli:

 1. Dacă animalul are pancreatită acută în primele 5-7 zile, injecțiile se administrează de 2 ori pe zi. Apoi vor fi necesare alte 3-4 injecții cu un interval de 1-3 zile pentru a consolida rezultatele tratamentului.
 2. În inflamația cronică a pancreasului, medicamentul este injectat de 1-2 ori pe zi, în funcție de simptome și starea generală. Felul principal durează 5-7 zile. Aceasta este urmată de o terapie de susținere, care implică 2-3 injecții pe săptămână. Durata terapiei de întreținere - 1-2 săptămâni.
 3. Cu triadită, Pancrealex se injectează de 2 ori pe zi timp de 3-5 zile, dar este utilizat în combinație cu alte medicamente. Atunci este suficientă o injecție pe zi. Durata cursului - până la 10 zile.
 4. Pentru a îmbunătăți funcția pancreasului în caz de probleme digestive, medicamentul este utilizat o dată pe zi. Durata tratamentului - 2 săptămâni.

Pisica minciuna

Medicul veterinar poate face ajustări la regimurile de tratament standard, luând în considerare caracteristicile patologiei și alți factori.

Nu se recomandă încălcarea regimului medicamentului și omiterea consumului de medicament, deoarece acest lucru poate afecta efectul terapeutic.

Când nu se folosește

Principala contraindicație pentru utilizarea Pancrealex este intoleranța la componente. În practică, nu există cazuri de reacții alergice. Acest lucru se datorează faptului că substanțele active din remediul homeopat sunt conținute în cantități mici.

Pentru femeile însărcinate și care alăptează, merită să utilizați medicamentul numai după consultarea unui medic. Sarcina și alăptarea nu sunt contraindicații directe, dar nu au fost efectuate teste pentru această categorie de animale. Veterinarul, în fiecare caz individual, ia o decizie cu privire la utilizarea medicamentului, cântărind toate avantajele și dezavantajele.

Pisica însărcinată

Medicamentul nu provoacă efecte secundare. Este posibil ca, în cazul intoleranței, să apară reacții cutanate sau alte tipuri de alergii. Nu s-au înregistrat cazuri de supradozaj.

Recenzii proprietarului

Daria, amanta pisicii siberiene:

„Matilda noastră suferă de pancreatită de mult timp. În acest sens, o hrănim constant cu alimente medicinale. Odată ce s-a încheiat și am hrănit-o cu mâncare uscată ieftină. Acest lucru a dus la o exacerbare a bolii. Au făcut injecții cu Creon și Pancrealex. Pisica și-a revenit repede. Medicul a sfătuit să urmeze periodic cursuri repetate de remedii homeopate pentru a preveni recidivele bolii. Injecțiile sunt nedureroase, am făcut-o cu o seringă de insulină ".

Zhanna, proprietara unei pisici de 7 ani:

„Pisica a fost chinuită de vărsături mult timp. Aproape în fiecare dimineață a început cu vărsături. Uneori, dorința a apărut seara. Pentru o lungă perioadă de timp, sistemul alimentar a fost tratat integral, dar nu au existat rezultate speciale, vărsăturile au continuat să chinuiască animalul. Apoi au încercat să-i dea lui Pancrealex. În doar câteva zile, starea pisicii s-a îmbunătățit. Numai că nu ne-am injectat, am băut-o. Mi-e teamă să fac injecții, dar nu pot merge la clinică în fiecare zi. Dar principalul este rezultatul. Acum nu există vărsături, iar pisica mănâncă normal, cu toate acestea, dieta a fost ușor ajustată ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Dmitry, medic veterinar din Samara, experiență - 8 ani:

„Nu am încredere în homeopatia internă, în special în Pancrealex. Din cauza neîncrederii, producătorul nu controlează calitatea medicamentelor și nu efectuează studii clinice pentru a confirma eficacitatea. Nu văd niciun motiv să plătesc acest tip de bani pentru apă, dar recomand fanilor homeopatiei să acorde atenție produselor germane. Iadul ajută la pancreatită ".

Bogdan, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„În general, nu sunt un fan pasionat al homeopatiei, dar uneori îl folosesc ca ajutor. De exemplu, Pancrealex este de obicei prescris în asociere cu alte medicamente. Am observat că, cu un remediu homeopat, animalele se îmbunătățesc mai repede. Nu au existat efecte secundare în practica mea ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pancrealex pentru pisici