Pisica sphynx: ceea ce face o pisică chelă frumoasă

Pisica SphynxPisicile au fost tot timpul tovarăși fideli ai omului. Ele provoacă sensibilitate în aspectul lor și încântare în independența lor. Aproape nicio persoană nu poate trece pe lângă o bucată liniștită așezată sau întinsă. La urma urmei, instinctiv, doriți să vă mângâiați și să vă scarpinați în spatele urechii, pe care animalul de companie o folosește fără cea mai mică poftă de conștiință. De asemenea, îi place aceste zgârieturi și mângâieri..

Și proprietarii sunt atrași de animal prin independența și grația sa regală. Dar nu toți oamenii pot avea o pisică acasă. Acest lucru se datorează unei reacții alergice la lână sau prezenței unui copil mic în casă. Dar natura de aici se asigura, de asemenea, că bărbatul și pisica erau inseparabile., creând o rasă unică și misterioasă - Sfinxul.

Frumusețe din Egipt

Originea pisicii chele este foarte veche. Acest animal este descris în toate frescele Egiptului, împreună cu faraonii. În Rusia, această frumusețe a apărut recent, dar în Mexic rasa Sphynx este extrem de populară. Nu este posibil să se determine locul de origine al animalului. Dar cea mai faimoasă legendă este că Sfinxurile sunt foarte asemănătoare cu statuile din Egipt. De atunci, nu există informații despre rasa Sphynx. Și noua istorie a frumuseților a început la începutul secolului al XX-lea..

Clasificarea rasei

Unii ar putea spune ce este special la aceste pisici? Și cum pot diferi unul de celălalt, dacă toate sunt similare cu unul singur. Dar, de fapt, există trei tipuri de sfinxuri, care sunt foarte diferite între ele:

 1. Caracteristicile rasei SphynxVedere canadiană. Este un animal cu mușchi pronunțați, un cap mic și un nas turtit. Ochii pisicilor din această rasă au o culoare chihlimbară pronunțată..
 2. Soiul Don are o carcasă destul de mare, dar în același timp urechile sale au o linie dreaptă împreună cu fruntea, complet fără îndoituri. Nasul este puțin mai lung decât cel al canadianului, iar mustața este proeminentă și curbată. Ochii sunt în formă de migdale și pot fi de orice culoare.
 3. Rasa Petersburg are un schelet lung și puternic. Ochii pot fi albaștri sau verzi, ceea ce se datorează încrucișării cu rasa siameză. Urechile sunt așezate destul de jos.

Caracter și comportament

Natura sfinxurilorPrima privire la o pisică din această rasă nu te face întotdeauna să te îndrăgostești de ea. Dar trebuie doar să atingi acest vițel catifelat fără apărare și să te îneci în ochii fără fund ai pisicii - iubirea îți este garantată. A lua un animal de companie în familie, niciun singur proprietar nu a regretat încă acest pas important. Pisicile Sphynx au un caracter extrem de agreabil și în același timp sunt foarte inteligente. De aceea, sfinxii se împrumută atât de bine antrenamentului și celor mai simple metode de educație..

În ciuda faptului că pisicile sunt extrem de atente de la naștere, nu vor deveni niciodată agresive. Simpatia și originea regală pur și simplu nu le vor permite să se ofenseze cu proprietarul și cu atât mai mult să joace trucuri din rău. Cu copii mici, aceste pisici se comportă extrem de prietenos. Le permit să facă aproape totul cu ei - de la tragerea cozii până la zvâcnirea mustății și desenarea pe corp..

Veselia și veselia animalului îl impresionează complet pe micul locuitor al oricărui apartament. Și având în vedere asta, că o pisică are o inteligență uimitoare, de multe ori câștigă un copil într-un joc de ascundere. Pisoii sunt în mod natural foarte curioși și, prin urmare, deseori își pierd prudența din această cauză. De aceea, astfel de animale de companie pot fi găsite la intrarea în ușă, când adoră pe oricine intră și la o sărbătoare de familie.

Este foarte ușor să le insufle prietenilor dragostea pentru un animal de companie, este suficient să-l hrănești cu deliciul tău preferat. Modul în care o pisică o pune în gură cu labă îi încântă pe toți, fără excepție. Prin urmare, dragostea este complet garantată aici. Aceste pisici, spre deosebire de alte rase, sunt foarte pasionați de scăldat..

Pisicile dorm doar într-un loc cald și uscat.. Prin urmare, ei aleg adesea un loc lângă proprietar și chiar sub huse. Dar dacă cumpărați un pat cald pentru o pisică, ea va trăi fericită în casa ei și nu va interfera cu somnul proprietarului. Iarna, merită să cumpărați haine pentru animalul dvs. de companie, altfel pisica ar putea să răcească. La urma urmei, nu are o linie de păr groasă, iar înghețurile din Rusia sunt destul de puternice.

Pisica Sphynx alege adesea un animal de companie din familie. Desigur, acest lucru este foarte plăcut pentru proprietar, dar de multe ori îi este foarte dor de casă atunci când obiectul dragostei sale este absent, mai ales pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, este recomandat să aveți un alt animal de companie în pereche cu pisica Sphynx, astfel încât să nu se plictisească..

Caracteristicile nutriționale ale unei pisici chele

Cum arată o pisică sfinx?Mâncarea gata preparată uscată este o modalitate excelentă de a vă hrăni animalul de companie pentru un proprietar ocupat sau leneș.. Dar merită să ne amintim, că fiecare rasă de pisici are propriile sale caracteristici și preferințe alimentare. Deci, o pisică Sphynx poate mânca mazăre sau chiar roșii. Prin natura lor, astfel de pisici sunt veritabile glutoni și, prin urmare, proprietarul ar trebui să fie foarte atent la întocmirea meniului animalului de companie..

În caz contrar, animalul de companie va dezvolta în curând obezitate sau probleme digestive. Pisicile egiptene sunt foarte asemănătoare cu oamenii și, prin urmare, meniul lor ar trebui să fie similar cu dieta umană. Mâncarea zilnică a animalului de companie ar trebui să fie concepută astfel încât să mănânce de cel puțin trei ori pe zi, dar, de asemenea, nu merită să o hrănești de patru ori mai des..

Pisica ar trebui să aibă cât mai multă apă, astfel încât să poată bea cât mai mult posibil. Și, de asemenea, mâncarea lui ar trebui să fie îmbogățită cu vitamine și minerale. Proteinele din alimente trebuie să fie de cel puțin 200 de grame pe zi, dar carbohidrații trebuie reduși la minimum.

Dacă vă hrăniți animalul de companie uscat sau alimente moi, acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate. Compoziția fiecărui produs trebuie studiată cu atenție. Dacă decideți să hrăniți pisica cu semifabricate, atunci acestea ar trebui tratate temeinic cu abur înainte de a le da pisicii. Peștele și fructele de mare trebuie administrate unei pisici în cantități limitate și numai sub formă fiartă. Peștele optim va fi servit nu mai mult de o dată pe săptămână..

Este permis să se dea ouă de pisică, dar și fiert. Este interzisă hrănirea unei pisici chele cu cartofi și ceapă sub orice formă. Acest lucru duce la probleme digestive și obezitate. Orezul și terciul de hrișcă sunt foarte utile pentru un animal de companie de orice tip de sfinx, mai ales dacă adăugați o lingură de orice ulei vegetal în vas în timpul gătitului.

Baza meniului pisicii ar trebui faceți produse lactate fermentate. Dar din dietă trebuie să fie complet exclus:

 • alimente grase;
 • mancare prajita;
 • dulciuri.

Este mai bine să dați produse lactate sub formă de brânză de vaci, dar laptele poate fi hrănit doar pisicilor mici, reducându-i treptat cantitatea din dietă și reducând la minimum. Legumelor și fructelor unei pisici ar trebui să fie învățate de la o vârstă fragedă, deoarece acestea ajută la aducerea vitaminelor și mineralelor necesare în organism.

Regulile de îngrijire a animalelor de companie

Fiziologia unei pisici fără păr necesită o îngrijire specială pentru urechile și pliurile pielii. Dar nu uitați de alte părți ale corpului:

 1. Îngrijirea pisicilorUrechile pisicii sunt destul de mari și, prin urmare, trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru se face cu un tampon de bumbac sau un disc înmuiat în ulei sau loțiune. Dar nu ar trebui să intrați adânc în ureche. În caz contrar, puteți lăsa pisica complet surdă. Acarienii urechii sunt o problemă obișnuită pentru pisicile regale. Deci, dacă există cea mai mică suspiciune a prezenței lor la un animal de companie, trebuie să-l duceți cu siguranță la medicul veterinar.
 2. Pielea animalului trebuie ștearsă zilnic cu o cârpă umedă sau un tampon de bumbac, îndreptând cu atenție fiecare pli. Deoarece pielea unei pisici este complet lipsită de păr, aceasta poate secreta un anumit secret care o protejează de influențele mediului și nu se usucă. Dar, de asemenea, acest secret poate indica faptul că animalul este bolnav. Animalul poate fi scăldat de câte ori pielea necesită. Pisica este fericită să ia proceduri de apă.
 3. Curățarea ochilor ar trebui, de asemenea, să se facă cât mai des posibil, ideal zilnic. Acest lucru trebuie făcut deoarece pisica nu are cilii, ceea ce înseamnă că praful pătrunde în ochi fără obstrucție. Ochii trebuie spălați cu apă curată sau ceai cald, examinând cu atenție zona perioculară. Dacă se constată roșeață sau umflături, trebuie să contactați imediat medicul veterinar..
 4. Urmăriți cu grijă ghearele animalului. Nu numai că au nevoie de un stâlp de zgâriere, ci și să fie tăiate în mod regulat. Puteți face acest lucru singur, dar pentru prima dată trebuie să încredințați această procedură unui medic veterinar.
 5. Toaleta poate fi cu sau fără umplutură. Dar trebuie să-l eliminați cât mai des posibil pentru a evita deteriorarea fungică sau bacteriană..

Dacă ai grijă de o pisică egipteană și respectă cu strictețe regulile de îngrijire, apoi animalul trăiește bine până la 20 de ani și se simte minunat în același timp. Iar proprietarii unui astfel de animal de companie primesc o mare de tandrețe și dragoste, cu care pisica îi înfășoară pur și simplu pe proprietari.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica sphynx: ceea ce face o pisică chelă frumoasă