Sfinxul din petersburg: descrierea și caracteristicile lui peterbalds

Sfinxii din Petersburg au nevoie de o îngrijire bunăSfinxul din Petersburg, alias Peterbald, a fost foarte popular în ultima vreme. În ciuda faptului că rasa a fost crescută destul de recent, datorită grației, grației și eleganței sale, devine din ce în ce mai populară în fiecare zi. Sfinxul de la Sankt Petersburg a fost scos, după cum sa menționat deja, relativ recent - în 1994, în capitala de nord a țării noastre, St. La reproducerea acestei rase, crescătorii aveau următorul scop: să reproducă pisici care să combine trăsăturile caracteristice orientalilor, frumusețea uimitoare și foarte specială inerentă pisicilor siameze și originalitatea sfinșilor fără păr..

Povestea originii

Cei mai buni reprezentanți ai tuturor raselor de mai sus au fost selectați pentru încrucișare. Sfinxul a jucat rolul de „tată” și o minunată femeie orientală ca „mamă”. Rezultatul este aceste frumuseți - blânde, prietenoase, cu o postură excelentă și ochi expresivi, care au moștenit de la părinți nu numai aspectul, ci și caracterul.

Pentru ca rezultatul să nu fie irosit, a fost necesar să îl remediem. Au făcut acest lucru prin încrucișarea pisoilor de rasa cu diferiți reprezentanți ai rasei orientale. Mai aproape de 2000, Peterbalds au fost recunoscuți de Asociația Americană. Și după aceea au primit recunoaștere oficială de la Federația Mondială a Pisicilor..

Caracteristicile rasei

Sfinxurile din Petersburg sunt animale cu adevărat neobișnuite, surprinzătoare prin aspectul lor armonios, rafinamentul și culoarea inerente țărilor din est. Adevăratul Peterbald are următoarele caracteristici:

 • Aspectul sfinxului din PetersburgCorpul pisicii Peterbald este destul de lung, cu șolduri rotunjite, musculos și tonifiat. Conform standardelor, lățimea pieptului trebuie să se potrivească cu lățimea șoldurilor. Greutatea totală a femelei este de aproximativ trei kilograme și jumătate, iar greutatea masculului nu trebuie să depășească cinci kilograme.
 • Capul este mic, cu nasul drept. Profilul pisicii merită o atenție specială: rafinat, grațios, seamănă cu profilul conducătorilor Egiptului antic.
 • Urechile în raport cu capul sunt destul de mari, erecte. Din acest motiv, se creează un sentiment de vigilență constantă a animalului. Pisicile cu urechile inferioare sunt considerate mai nobile..
 • Gâtul subțire al Sfinxului Peterbald este adesea comparat cu lebada.
 • Ochii sunt probabil una dintre cele mai atractive și în felul lor părți fascinante ale Sfinxului din Sankt Petersburg. Verde strălucitor sau albastru strălucitor, set adânc și ușor înclinat.
 • O caracteristică interesantă a rasei este a lor antene ondulate, care le-au fost transmise împreună cu gena responsabilă de absența completă a părului.
 • Sfinxul din Petersburg într-un apartamentPicioarele Sfinxului sunt foarte lungi și subțiri. Pofta din imaginea lor este adusă de faptul cămembrele superioare sunt puțin mai lungi decât cele din față, datorită căruia trunchiul este ușor ridicat.
 • Coada este foarte subțire, lungă și întotdeauna flexibilă. Pisicile sunt considerate defecte dacă au „sparte”.
 • Pielea Sfinxurilor din Petersburg este delicată, plăcută, în locuri adunând falduri. Pisicilor tinere li se permite să aibă un tun ușor, care se va desprinde în timp.
 • Câte culori diferite poate avea Peterbald - nu poți conta. Liliac, ciocolată, cu și fără model, dungat, monocromatic, bicolor și chiar roșu!

Se obișnuiește împărțirea reprezentanților acestei rase în șase soiuri:

 1. Sfinxul roșu cu pisicăPisicile născute cu o lipsă totală de păr și a căror piele seamănă cu plastilina atunci când sunt atinse, sunt numite chel-născut.
 2. Cei care devin cheli numai după împlinirea vârstei de doi ani sunt de obicei desemnați ca gol.
 3. Este deosebit de plăcut la atingere, a cărui piele pare a fi turnată din cauciuc și este numită - cauciuc.
 4. Pisici cu piele catifelată, pe care abia se observă o pufă complet mică, oricât de ciudat ar suna, "praf".
 5. turma de tabbySe numește o pisică fără sprâncene și antene și al cărei fir de păr atinge o lungime de doi milimetri "Turmă".
 6. Atingerea de acest gen numită „catifele”, și chiar seamănă cu senzația de atingere a țesăturii de velur. Stratul lor este puțin mai dens decât turma.
 7. Numele următorului soi "Perie" se traduce prin „perie” și vorbește de la sine. Mângâierea unei astfel de pisici, ale cărei fire pot fi atât blânde, cât și ușor dure, dă impresia că atinge o perie moale..
 8. Sfinxul din Petersburg și pisoiul micÎn funcție de ce fel de blană sunt acoperite capul, picioarele și coada, se alege un nume pentru animal. „Punct de turmă”, „punct de perie”, „punct de velur”.
 9. Și ultimul soi are un nume simplu - "cu părul drept", care vorbește de la sine. Pisicile cu păr plat sunt cele care nu au adoptat deloc gena responsabilă de lipsa părului.

Natura sfinxurilor de la Sankt Petersburg

Sfinxul din Petersburg - botul fermecătorAceasta este chiar pisica care te va fermeca la prima vedere! Jucaus și afectuos, sfinxii devin imediat favoriți și prieteni loiali. ei foarte pașnic și converge rapid cu restul animalelor de companie, fie că sunt câini, pisici sau chiar papagali.

Nici nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la siguranța copiilor. Aceste pisici care nu te grăbi niciodată la copil, vor deveni dame minunate.

Nu obțineți această rasă de pisici dacă sunteți o persoană foarte ocupată. ei nu suportă singurătatea și necesită în mod constant comunicare. Acestea nu sunt felinele arogante care te vor urmări în mod neplăcut în timp ce se întind pe canapea. Pregătește-te pentru faptul că sfinxul nu-ți va lăsa un singur pas și va fi purtat peste tot cu „coada” sa. Comportamentul lor este tipic câinilor: mereu interesat de ceea ce faci, întâlnindu-te cu bucurie cu proprietarii după absență și iubind animalele de companie. Prin urmare, dacă doriți să aveți un animal de companie mai puțin vizibil acasă, nu aveți sfinxuri..

Asigurați-vă că în timpul absenței pisica nu va distruge întregul apartament. Peterbalds se poate lăsa îndepărtat cu un fel de jucărie mult timp și nu încetează să se joace ore în șir, urmărind un înveliș de bomboane sau un puf. Trebuie remarcat faptul că reprezentanții acestei rase foarte deștept. Dacă doriți, puteți începe să vă antrenați. Ei apucă totul și îi poți învăța rapid să aducă orice obiecte, să meargă la plimbări cu tine și multe altele..

O varietate de proceduri legate de igienă nu vă vor aduce multă anxietate și disconfort animalului. Se obișnuiesc repede cu curățarea urechilor, tăierea ghearelor și nu vor încerca să scape și să fugă dacă începi să îi obișnuiești cu astfel de lucruri încă din copilărie..

Animalul tău de companie cu siguranță nu va rămâne flămând, pentru că țipetele sale inimatoare nu vor odihni. Vocea sfinxului este foarte puternică, deci pregătește-te să o suporti în primul lor an. Dacă animalul simte ceva rău, ca și cum proprietarii părăsesc casa, atunci strigătele sale vor fi auzite de toți vecinii.

Boli ale lui Peterbald

îmbrăcat cu sfinxul PetersburgDupă ce ați început un Peterbald, fiți pregătiți să monitorizați constant dacă este frig în apartament și dacă ați închis fereastra noaptea, astfel încât animalul dvs. să nu răcească. La urma urmei, lipsa lânii joacă un rol important. Temperatura din casă va trebui monitorizată cu o atenție deosebită.. Trebuie remarcat faptul că nu numai hipotermia, ci și supraîncălzirea, pot duce la probleme de sănătate foarte grave ale animalului..

Uneori, Peterbalds suferă de diverse erupții cutanate, acnee și alergii. Rețineți că există posibilitatea ca va trebui să luptați cu acesta din urmă pe tot parcursul vieții pisicii. Este adevărat, alergiile pot dispărea dacă vă mutați într-un loc cu condiții climatice diferite..

În afară de cazurile descrise mai sus, medicii veterinari observă că imunitatea Sfinxurilor din Petersburg este excelentă. Cu o îngrijire adecvată și o atitudine îngrijitoare, veți crește o pisicuță puternică și sănătoasă care vă va încânta cu prezența sa în fiecare zi..

Întreținerea animalelor

Îngrijirea acestei rase nu este deloc împovărătoare, dar are propriile subtilități.. Totul depinde de varietatea pisicii tale și de haina ei.. Mulți proprietari de Peterbald încearcă să controleze secrețiile de pe pielea pisicii, pe care le confundă cu murdăria sau transpirația..

De fapt, acesta este acel lubrifiant specific și ușor lipicios, a cărui prezență este vitală pentru pisicile fără păr. Ajută pielea să rămână moale la atingere, moale și nu crăpată. Nu trebuie să-l ștergeți în fiecare zi, dar o dată pe săptămână nu va fi inutil să vă răscumpărați animalul de companie. Merită să folosiți șampon pentru pisici cu piele sensibilă.

Pisicile nu sunt agresive față de apă, iar scăldatul nu este stresant pentru ei. Cu toate acestea, unii crescători cred că această procedură este dăunătoare sfinxurilor și preferă să-și șteargă pielea cu șervețele care au fost înmuiate anterior în ulei pentru bebeluși..

Păstrați cu grijă urechile și ghearele pisicii. În acest fel, puteți scăpa de multe probleme de sănătate ale animalelor de companie..

Reproducerea

Petersburg Sphynx - pisică care alăpteazăFemelele din Peterbald - mari mame. Ei poartă aproximativ cinci pisoi la un moment dat și nu-și lasă descendenții nici un minut. Interesant este că fiecare dintre nou-născuți poate avea propriul aspect unic, spre deosebire de frații și surorile lor. Dar nu vă grăbiți să determinați la ce specie aparțin pisoii dvs., deoarece este posibil să o detectați când ajung la o anumită vârstă. Sfinxurile din Petersburg sunt mame atât de responsabile și bune, încât vor lua cu poftă pisoii altor persoane sub aripa lor.

Este important de știut că pisoii nu trebuie înțărcați de la mama lor mai devreme decât după trei luni de la apariție. În caz contrar, nu se vor putea dezvolta pe deplin, iar stresul separării timpurii de mama lor va atrage multe probleme..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sfinxul din petersburg: descrierea și caracteristicile lui peterbalds