Să ne jucăm pisica și șoarecele - o prezentare generală a raselor de captori de șobolani

Pisicile care prind șobolani au fost mult timp apreciate de oameni pentru instinctul lor de vânător bine dezvoltat. Vor avea o sarcină dificilă, deoarece șobolanul este un rival puternic care poate provoca răni considerabile pisicii. Specificul rase de pisici, nu există vânătoare de rozătoare, cu toate acestea, există rase cele mai potrivite pentru astfel de bătălii. De regulă, acestea sunt cele care descendeau din strămoșii sălbatici, de exemplu, pisica siberiană, părul scurt european, Maine Coon, Kurilian Bobtail și alții. Nu fiecare individ, chiar și din aceste rase, poate deveni un șobolan, principalul lucru este că mama din copilărie îl învață pe pisoi să vâneze șoareci.

Frumusețea siberiană are un caracter obstinat, viteză și reacție excelente, ceea ce o face o vânătoare excelentă. Aruncând o privire peste ea, îți dai seama imediat că pisica a participat în mod repetat la o luptă cu rozătoare. Animalul nu este foarte atașat de o persoană, merge singur și apreciază libertatea. Apropo, pentru a se menține în formă, pisica are nevoie de plimbări regulate în aer curat..

European shorthair - prădător aristocratic

Această rasă mai este numită „curte”, dar acest lucru nu le face mai puțin populare. Pisicile familiare tuturor astăzi, spun experții, au vânat rozătoare în Roma antică! Fiecare individ este un individ cu un aspect aristocratic și un caracter jucăuș care prețuiește independența. Dar, în același timp, se înțelege ușor cu o persoană și rareori manifestă agresivitate. Astăzi, europeanul este considerat unul dintre cei mai buni captori de șobolani, prin urmare este păstrat în întreaga lume, deși nu este considerat un pur-ras.

Pisica Europeană cu păr scurt are cel mai adesea o culoare gri sau marmorată argintie (ca în fotografia de mai sus), păr scurt neted și o figură grațioasă. Un aspect prădător, echilibru și labe agile îl fac special în prinderea șobolanilor și șoarecilor. În viața de zi cu zi, este jucăușă și pretențioasă, deși nu se va supune niciodată complet proprietarului.

Maine Coon - furtuna tuturor șobolanilor

Maine Coon Pied Piper este o rasă puternică și agilă, rezistentă la diferite condiții, prin urmare poate trăi în zone cu un climat dur. Pisica este impunătoare și mare (masculul crește până la 15 kg), are o dispoziție prădătoare și nu-i place afecțiunea de la o persoană. Datorită dimensiunii sale, se descurcă ușor cu rozătoarele, prin urmare, cel mai adesea este început de fermieri, ale căror ferme sunt amenințate de șobolani și șoareci. Maine Coon a fost dezvoltat inițial ca „pisici care lucrează”.

Adevăratul King Maine Coon are un strat lung și dens, în principal de nuanțe întunecate (fotografia prezintă cele mai comune 3 culori), mușchi bine dezvoltați, oase puternice și un piept larg. O caracteristică distinctivă a rasei este un fel de urechi mari înălțate cu ciucuri. Coada este lungă și groasă, cu părul curgător. Toate acestea fac din pisică furtuna tuturor șobolanilor și șoarecilor..

Kurilian Bobtail este protectorul tău

Bobtailul Kurilian a fost adus în Rusia în secolul al XX-lea din Insulele Kuril. Pisica a devenit imediat un adevărat prieten și protector al omului, se distinge prin devotament și loialitate, nu degeaba personajul său este numit „al câinelui”. Pisica este foarte atașată de o persoană, consideră că este de datoria sa să-l protejeze pe proprietar. Prin urmare, dacă este necesar, poate ataca nu numai șobolani și șoareci, ci și câini mici, dacă au intrat pe teritoriu străin..

Au existat, de asemenea, cazuri de pisici care preziceau cutremure și scurgeri de gaze. Bobtailul Kurilian are caracterul unui războinic: curajos și îndrăzneț.

Particularitatea rasei este coada sa scurtă, care crește doar 3-8 cm lungime. În schimb, animalul are membrele cu o structură specială: picioarele din spate sunt întotdeauna mai puternice și mai lungi decât cele din față, datorită cărora „râsul domestic” sare perfect, aleargă rapid și zdrobește ușor șobolanii. Culoarea pisicii poate fi foarte diferită, cu excepția nuanțelor de alb, violet și ciocolată. Greutatea ajunge la 10 kg la bărbați și 6 kg la femele. Expertul vă va spune mai multe despre rasă în următorul videoclip..

Bobtail-urile pot distruge găuri întregi de șoareci și șobolani, deci sunt cel mai adesea păstrate în afara orașului, în ferme și în alte locuri în care există probleme cu rozătoarele. Aceste pisici sunt dresabile, bine dresabile, deci nu aduc probleme proprietarilor lor. Pisicile însoțitoare găsesc cu ușurință limbajul atât la oameni, cât și la alte animale de companie.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Pied Piper Caught Prey”

În acest videoclip veți vedea cum o pisică europeană care a prins șobolan a prins un șobolan.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Să ne jucăm pisica și șoarecele - o prezentare generală a raselor de captori de șobolani