Rase de pisici pline

Rasa de pisică Pied Piper nu este, sincer, deloc o rasă, ci mai degrabă o abilitate pe care mulți proprietari de „patru picioare” o urmăresc. De obicei, acestea sunt animale care rareori necesită îngrijire specială, au o sănătate excelentă și un instinct pronunțat de vânătoare.

Beneficiile pisicilor

Deci, un captator de șobolan de pisică este necesar dacă șobolanii sunt în casă. Aceste creaturi neplăcute pot strica mâncarea, bunurile și pot duce boli periculoase. Dacă aproape fiecare pisică poate face față șoarecilor, atunci nu toată lumea va putea „intra în luptă” cu un șobolan mare, mare și periculos, mai ales că un șobolan vechi experimentat are adesea dimensiunea unei pisici în sine. Pentru a face față acestuia, aveți nevoie de un depozit special de caracter, abilități și preferințe, deci trebuie să alegeți cu atenție o astfel de pisică, făcând alegerea corectă.. Este important să înțelegem că un astfel de animal de companie, cel mai probabil, va fi ocazional rănit de șobolani - rozătoarele pot răni fața, coada, labele etc..

Un alt motiv pentru alegerea unei pisici ca soluție la problema „șobolanului” este mintea în curs de dezvoltare, flexibilă și plină de viață a șobolanilor, care poate evita capcanele cu otravă, șoareci. Pisicile sunt capabile să distrugă „inamicul” odată pentru totdeauna, așa că în curând nu vor mai rămâne șobolani în casă.

Pentru prima dată, bravii captori de șobolani au început să fie folosiți masiv în Leningrad, când șoarecii și șobolanii au distrus stocurile de alimente. Pisicile scapă întregul oraș de problema în câteva săptămâni.

Ce rase de pisici pot fi buni captori de șobolani?

Astăzi, animalele de companie vânează rar șobolani, deoarece mâncarea este abundentă, nu este nevoie să-și protejeze descendenții. Doar câteva rase de pisici păstrează încă un instinct pronunțat de vânătoare: sunt mai potrivite pentru prinderea rozătoarelor. De obicei, acestea sunt așa-numitele pisici aborigene - adică crescute natural, fără intervenția umană. Aceste rase includ:

 1. Maine Coon. Este o rasă care a fost inițial crescută pentru a combate rozătoarele în ferme. Acestea sunt pisici foarte calme și bune, care prind șobolani perfect, deoarece de fapt sunt foarte vânători de jocuri de noroc. Părul lung, corpul muscular permit să reziste atât la căldură, cât și la frig, așa că vizitarea străzii pentru Maine Coon nu va fi un test dificil.
 2. Kurilian Bobtail. Această rasă de pisici cu coadă scurtă se distinge prin faptul că reprezentanții săi au un caracter „câine”, sunt perfect antrenabili, protejează proprietatea și proprietarul ei nu numai de șoareci și șobolani, ci chiar de câinii altor persoane.
 3. Pisici siberiene. Sunt pisici puternice, echilibrate, vânători adevărați. Acestea se numără printre toate rasele care există astăzi și sunt considerate cele mai bune captoare de șobolani. Este foarte posibil ca siberienii să aibă sânge „sălbatic”. Acest lucru este demonstrat de faptul că astfel de pisici rareori se atașează puternic de oameni - sunt pisici care umblă „singure”.
 4. Pisici siameze. Sunt curioși și activi, iar rasa în sine a fost crescută fără participarea umană. Sunt animale foarte rapide și grațioase, cu un instinct de vânător foarte dezvoltat și, prin urmare, nici șobolanii, nici șoarecii nu vor avea nicio șansă.
 5. Pisică europeană. Aceasta este cea mai veche rasă de captori de șobolani. Se crede că ea a fost distribuită înapoi în Roma antică..

În ciuda prezenței raselor de pisici care sunt potrivite în mod ideal pentru prinderea rozătoarelor, animalele învechite care au trăit pe stradă cel puțin o vreme sunt cele mai potrivite pentru această sarcină: datorită nevoii de a-și obține singuri hrana, au un instinct de vânătoare mult mai pronunțat și excelent. pricepere. Acest lucru nu se aplică pisicilor care au fost domesticite și care s-au trezit accidental pe stradă..

Ridicarea unui apucător de șobolani și îngrijirea unui vânător

Pentru ca un pisoi de chiar și o rasă „potrivită” să devină un excelent captor de șobolani, este necesar să-l educăm corect. În primul rând, este important ca pisica mamă să vâneze șobolani - altfel bebelușul nu va avea abilitățile necesare și poate fi problematic să-l dezvolte.

Cel mai bine este să căutați un pisoi de captură de șobolani cu abilitățile „corecte” prin publicitate sau prin prieteni - cereți un pisoi de la o pisică însărcinată. De la pisoii născuți până la captori de șobolani de pisică, cu o creștere adecvată, un vânător excelent va crește cu o probabilitate de aproape sută la sută.!

Deci, atunci când își asumă educația viitorului vânător, proprietarul trebuie să-și amintească mai multe reguli:

 • Instinctul de vânătoare dintr-un pisoi poate și trebuie încurajat - dacă un animal de companie prinde șoareci, nu uitați să-l lăudați și să-l recompensați.
 • Nu este nevoie să flămânzi pisica - fie va fugi de stăpânul nepăsător, fie va cerși mâncare de la vecini, fie o va căuta în grămezile de gunoi și nu va decide să se ospăteze cu un șobolan..
 • Pentru a împiedica pisica să se îngrășeze și să lenevească, nu este nevoie să lăsați tot timpul mâncarea în vas - este mai bine să o hrăniți în porții mici de 5-6 ori pe zi.
 • Recoltatorul de șobolani trebuie vaccinat. Cel mai important este vaccinul antirabic. Dacă un șobolan a mușcat o pisică, nu ezitați să vizitați medicul veterinar!

Cu toate acestea, este o problemă pentru o persoană să crească singur un vânător de pisici, prin urmare, prăjitorii de șobolani nu ar trebui să fie luați de la pisica-mamă prea devreme, altfel nu îi va putea învăța toate complexitățile „meșteșugului” pisicii. Vârsta optimă pentru un pisoi este de 4-5 luni.

Cum să alegeți „corect” captorul de șobolani?

Deci, întrucât este dificil să numim rasa de pisică șobolan pisică astfel, deoarece este mai degrabă un tip de pisică de vânătoare, este important să se țină seama de mai multe cerințe atunci când se alege animalul de companie „potrivit”. Iată ce trebuie să căutați pentru a alege prindătorul de șobolani perfect:

 • Pachet. Șobolanii sunt animale mari și puternice, ajungând adesea la dimensiunea unui pisoi mare. Nu vă așteptați ca o pisică mică care cântărește 2-3 kg să poată face față acesteia. Deci animalul de companie ar trebui să aibă un corp musculos și mare, oase puternice, picioare și maxilare puternice și să fie ghemuit. În acest caz, „dimensiunea” pisicii trebuie să fie determinată de cantitatea de mușchi și nu de grăsime, deoarece o pisică bine hrănită este nemișcată, cel mai probabil nu va putea face față nici măcar cu un șoarece.
 • Sex puternic mai slab. În mod surprinzător, capturile de șobolani de pisică sunt destul de rare: numărul copleșitor de „locuri libere” sunt ocupate de „Murkas”, deoarece pisicile sunt cele care vânează de obicei șobolani și șoareci mai bine. Unii cercetători confirmă acest fapt uimitor prin necesitatea ca pisicile să aibă grijă de descendenții lor: să învețe pisicile să vâneze, să le aducă hrană, să le protejeze de animalele periculoase, care sunt șobolani. Așadar, alegând o pisică, nu o pisică, proprietarul are șanse mai mari să se ocupe de dăunători..
 • Un joc. Dacă intenționați să ridicați un șobolan de la un pisoi, atunci ar trebui să urmăriți cum se joacă cu un șoarece de blană. Un animal de companie cu înclinațiile unui vânător are obiceiul să prindă prada nu cu labele, ci cu dinții și să mestece cu sârguință, în timp ce ronțăelile domestice adesea „palmă” jucăria cu labele.
 • Aproape întotdeauna, născătorii de șobolani au o structură specială a craniului - triunghiulară, care este un semn al „rasei”. Așadar, merită să apăsați urechile animalului pe cap și să alegeți exact fața triunghiulară.
 • De asemenea, se întâmplă adesea ca vânătorii de rozătoare să aibă urechi mari, adesea cu ciucuri. Printre culori, cele mai bune sunt pisicile tricolore sau pisicile tabby: de obicei le este mai ușor să se camufleze.

Unele creșe, și chiar unii proprietari, se oferă să închirieze un prăjitor de șobolani ... pentru o anumită perioadă de timp. Acest lucru este de obicei necesar atunci când trebuie să distrugeți șobolanii în unele spații industriale sau de altă natură, unde „serviciile” pisicii nu sunt necesare în viitor..

Ratanii pot fi atât de afectuoși, cât și destul de nesociabili. Unele animale sunt foarte atașate de proprietar și deseori prind șobolani din respect și dragoste față de el - pentru a vă rog. Alte animale de companie (acest lucru, poate, apare chiar mai des) evită o persoană, nu urcă în mâinile lor, nu măgulesc. Acesta este un fenomen complet normal, care ar trebui să fie amintit atunci când începeți un pisoi din rasa de captură de șobolani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici pline