Descrierea rasei kurilian bobtail

Kurilian BobtailBobtail-urile Kurilian sunt speciale rasa pisicilor. Mulți iubitori de pisici sunt încântați de farmecul felin al bobtailurilor și de adorabilele lor „cozi de iepuraș”..

În acest articol, vom lua în considerare cum a apărut rasa, ce trăsături distinctive are, cum să aibă grijă de animalul de companie dobândit.

Descriere

Alegând un Bobtail Kurilian, vreau să știu despre caracteristicile aspectului său, soiurile de rasă, despre comportamentul și temperamentul viitorului tău animal de companie.

Aspect

Descrierea Bobtailului Kurilian ar trebui să înceapă prin examinarea aspectului rase. Fotografia arată că pisicile arată încrezătoare și puternice. Un cap trapezoidal mare cu urechi rotunjite, late la bază, erecte, de dimensiuni medii, este așezat pe un gât puternic.Kurilian BobtailSeparat, ar trebui să luați în considerare ochii pisicilor Kuril: rotunjite și ușor înclinate, ele sunt, mai degrabă, un punct culminant rase, mai degrabă decât un defect. Culoarea ochilor se potrivește de obicei cu culoarea hainei pisicii, dar există excepții. Există, de asemenea, bobtail-uri cu ochi de diferite culori..

Important! Natura a înzestrat această rasă cu o paletă generoasă de culori de lână. Aproape orice culoare a „hainei” unei pisici poate fi găsită, cu excepția culorilor liliac, ciocolată, bej deschis, scorțișoară și culorilor acromelanice.

Soiuri

Există două tipuri de Kurtail Bobtails:

  • cu parul scurt - indivizi cu părul scurt, strâns și sub stratul scurt;
  • Cu parul scurt
  • cu părul lung - indivizi cu lână de lungime medie (în ciuda numelui) și un substrat bine definit.
  • Păr lung
Rasa cu părul lung poate fi recunoscută prin trăsăturile sale distinctive, cum ar fi gulerul, pantaloni pufoși, textura delicată a hainei și ciucuri comune pentru urechi..

Caracter și inteligență

Bobtail-urile blânde și docile sunt renumite pentru caracterul lor independent și puternic. Acești vânători curajoși din nord sunt întotdeauna afectuoși și prietenoși cu proprietarii lor, în special cu cei mai mici membri ai familiei. Dar trăindu-le lângă alte animale mici și animale de companie rozătoare imposibil datorită instinctului de vânătoare foarte dezvoltat.

Liderii naturali ai pisicii se simt minunat în companie câini. Bobtail-urile sunt, de asemenea, apreciate pentru singura lor loialitate față de stăpânul lor. Această trăsătură de caracter este atât de puternic dezvoltată în rasă încât este echivalată cu loialitatea câinilor. O altă similitudine a acestor animale cu câine - fără frică de apă. Puteți lua în siguranță astfel de pisici cu dvs. într-o excursie de pescuit.Kurilian Bobtail

Știați? Pisicile rasei pot stăpâni comanda „aport” și chiar pot aduce o jucărie aruncată de ele.
Inteligența animalelor necesită o descriere separată. Pisicuțele Kurilian Bobtail sunt atât de inteligente încât sunt ușor de dresat. Își înțeleg stăpânii încă din primul cuvânt. Pisicile din această rasă nu trebuie să explice mult timp ce nu se poate face în casă. Ei sunt, de asemenea, mari conversaționaliști pentru oameni. Ei reacționează la oricare dintre situații în moduri diferite, oferind multe sunete cu intonații diferite..

Aflați mai multe despre pisicile rasei Maine Coon, bengali, britanic, Scoțian cu urechi.

Rasa standard

Dimensiunea adulților este medie. Greutatea masculilor ajunge la 5-10 kg, femela - 3-6 kg. Aceste animale de companie au un corp puternic „atletic” și un sistem muscular dezvoltat. O trăsătură distinctivă a pisicilor este că picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față. Prin urmare, animalele de companie sunt considerate foarte săritoare. Principala caracteristică a rasei este o coadă de pompom sau o coadă de ciucure. A primit acest nume datorită lungimii sale de la 15 mm la 80 mm, curburii sau răsucirii. Durata medie de viață a unui individ este de 13-15 ani.Rasa standard

Știați? Există o clasificare nerecunoscută a cozilor bobtail. Conține următoarele denumiri: „paniculă”, „prindere”, „ciot” sau „spirală”.

Istoria rasei

Rasa pisicilor Kurilian Bobtail este indigenă. Strămoșii lor au trăit pe Insulele Kuril (și anume, pe insulele Kunashir și Iturup) încă din secolul VIII. Când bobtail-urile japoneze au început să apară pe insule, rasa insularilor siberieni s-a format în cele din urmă. Abia în secolul trecut, crescătorii au remarcat caracteristicile pozitive, forța fizică și sănătatea bună a indivizilor, apoi au început să le exporte pe continent.

Caracteristici de îngrijire

Haina acestor reprezentanți ai familiei feline este unică, deoarece nu formează încurcături. Acest lucru este facilitat de un strat mai puțin pronunțat, care împiedică încurcarea stratului. O astfel de „haină de blană” nu este absolut delicată de îngrijit și este ușor de pieptănat fără a o folosi furminator.Pentru a menține curățenia unei pisici din această rasă, aveți nevoie doar de câteva proceduri de apă pe lună. Dar, din cauza dragostei lor pentru apă, bobtail-urile nu vă vor permite să limitați cantitatea baie. Pot fi scăldate frecvent, dar fără a folosi produse de curățare. Nu este nevoie să tăiați ghearele, dar este necesară îngrijirea dinților și a urechilor.

Important! Dacă aveți secreții oculare, consultați un specialist. Este posibil să tratați ochii cu o soluție medicală specială numai conform instrucțiunilor..
Bobtail-urile nu sunt absolut pretențioase în ceea ce privește condițiile de viață. Sunt la fel de confortabili, locuind într-un apartament și într-o casă la țară. În același timp, este important să aveți grijă de amenajarea colțului de joacă, unde animalul de companie își poate aranja jocurile și cursele. De asemenea, este recomandabil să-l furnizați zgâriere stâlp, iar pentru plimbare cumpărați un guler de la puricii și căpușe.

Hrănire

Echilibrat alimente - o garanție a sănătății și activității pisicii. Trebuie să hrănești rasa Bobtail în conformitate cu următoarea schemă de vârstă:

  • până la trei luni - de șase ori pe zi;
  • până la șase luni - de patru ori pe zi;
  • după nouă luni - de două ori pe zi.
Pentru hrănire, este selectată o hrană uscată echilibrată sau naturală. Atunci când îl alegeți pe acesta din urmă, trebuie să acordați atenție mâncării naturale pentru această rasă: pește de mare, carne, legume. Puteți extinde dieta cu produse lactate fermentate.Kurilian Bobtail
Important! Pisica este un animal nocturn, astfel încât să mănânci noaptea este o necesitate. Lângă alimente trebuie să existe apă curată..

Tricotare

Pisicile Kuril încep să curgă la vârsta de 2-3 ani și deseori dau naștere la trei sau patru pisoi. Pisicile sunt dezlegate până la doi ani. Teritoriul de reședință nu este marcat dacă nu mai există indivizi din aceeași rasă în habitat. O condiție prealabilă tricotare este un partener sănătos și de rasă care îndeplinește standardele de bază. După cum știți, principalul avantaj al rasei este coada sa scurtă. Dacă lungimea cozii pisicii este mai mare de 8 cm, o pereche cu o coadă scurtă se potrivește cu aceasta. Acest lucru crește probabilitatea de a avea descendenți cu o coadă scurtă..

Boli

Kurilian Bobtails sunt o rasă care are indicatori de sănătate ridicați. Selecția naturală veche de secole a format la acești reprezentanți ai familiei feline o imunitate stabilă la genetică și congenitală boli. Cu toate acestea, într-un mediu casnic, helmintii pot deveni dușmanii unei pisici. Pentru a preveni dezvoltarea parazit boli, este necesar să se efectueze deparazitarea și tratamentul termic al cărnii și peștelui crud la timp.Kurilian BobtailVaccinările sunt, de asemenea, o parte integrantă a îngrijirii. Primele vaccinări se administrează la 2-3 luni. Vaccinarea se efectuează după trei luni. În viitor, proceduri similare se desfășoară o dată pe an. Înainte de fiecare vaccinare, se efectuează un examen medical.

Important! Nu se recomandă vaccinarea pisoiilor în timpul schimbării dinților (aceasta are vârsta de 4-6 luni).

Alegerea unui pisoi

Astăzi, puteți cumpăra un Bobtail Kurilian în aproape orice creșă din apropiere.. În funcție de speciile de rasă pură, costul viitorului animal de companie variază între 50-1200 $. Puteți face o achiziție numai atunci când bebelușul are trei luni. În această perioadă, pisoii devin independenți și nu au nevoie de îngrijire maternă..Alegerea unui pisoiPentru un sejur confortabil al unui animal de companie nou creat, trebuie să-și echipezi propriul colț pentru dormit și să te joci în avans, să pregătești o tavă și să cumperi mâncarea necesară. În primele luni de viață, monitorizează cu atenție obiceiurile, dependențele și obiceiurile animalului tău de companie. Acordați multă atenție, astfel încât pisoiul să nu se streseze sau să se simtă singur.

Știați? Pisicile Kuril au curajul de-a dreptul leului, nu le este deloc frică câini mari și chiar să se împrietenească cu ei.
Bobtails loiali și loiali devin din ce în ce mai preferați în casele oamenilor. Sunt apreciați pentru devotamentul față de bărbat și familie, sănătatea bună și viața lungă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei kurilian bobtail