Rase de pisici cu păr scurt

Există mult mai multe rase de pisici cu părul scurt decât omologii lor cu părul lung. Mulți oameni aleg rase cu lână mică pentru casă, este mai ușor să o îngrijești. Ce sunt ele - pisici cu păr scurt? Toate diferă prin aspect și caracter..

Aproximativ, puteți distinge mai multe trăsături caracteristice inerente raselor cu păr scurt:

 • pisica albastră rusă este rezervată și îngrijită;
 • britanicii și scoțienii sunt încet, calm și aristocratic;
 • Părul egiptean Smooth este autonom și independent;
 • jucăușul este foarte jucăuș și are o dispoziție veselă;
 • pisica europeană, în ciuda iubirii de libertate și independență, se atașează de proprietari;
 • pisica siam are o dispoziție foarte dificilă, despre care mulți au auzit, dar este foarte sociabil;
 • exoticele sunt mai potrivite pentru cei care sunt calmi, nu îi vor face să alerge și să se joace, dar vor mângâia și mângâia mai mult.

Prin urmare, atunci când alegeți un animal de companie cu părul neted, acordați atenție caracterului său. Acest lucru este important mai ales atunci când există alte animale și copii în casă. Dintre pisicile cu părul mic, este ușor să alegeți exact una care va deveni un adevărat prieten al tuturor celor din familie - afectuos sau capricios, vorbăreț sau tăcut..

Rase de pisici cu păr scurt

De fapt, există multe rase de astfel de pisici - câteva sute și este dificil să le enumerăm pe toate în cadrul unui articol. Prin urmare, vom desemna câteva dintre cele mai populare care locuiesc în casele noastre de mulți ani și sunt considerate pe bună dreptate cei mai interesanți reprezentanți ai animalelor de companie cu părul scurt.. Să numim câteva rase de pisici cu părul scurt și să oferim o scurtă descriere.

 • britanic. Poate cel mai popular și preferat dintre crescători. Ea câștigă cu blana ei de pluș, fizicul destul de dezvoltat și culoarea neobișnuită a ochilor. Se remarcă caracterul lor aristocratic. Nu credeți că puteți mângâia sau mângâia o pisică britanică oricând doriți, s-ar putea să nu fie în starea de spirit potrivită în acest moment. Este posibil ca dorințele tale să nu coincidă întotdeauna. Respectă-o și ea te va răspunde. Se remarcă devoțiunea incredibilă a pisicilor din această rasă, o schimbare de proprietar este foarte greu de tolerat pentru ei.
 • Scottish Fodle sau Scottish fold. Pisicile drăguțe cu părul scurt au urechi ridate și ochi mari. Lâna groasă mătăsoasă, corpul proporțional puternic și dispoziția aristocratică sunt plăcute de mulți, sunt aprinse de bunăvoie pentru suflet. Culori diferite sunt acceptabile.
 • Toyger. Arată ca un tigru mic cu o culoare corespunzătoare - roșu cu dungi întunecate - și ciucuri pe urechi și vârful cozii. Acest reprezentant al raselor cu părul scurt este activ, afectuos față de copii, cuminte.
 • Albastru rusesc. Pisică flexibilă, grațioasă și grațioasă, cu o culoare a hainei care corespunde denumirii rasei - albastru cenușiu. Un amestec de nuanță roșiatică este considerat inacceptabil. Șase este scurt, moale și gros, ca un pluș. Dispunerea pisicii este aristocratică, prin urmare reținută. Este ca o domnișoară, îngrijită și grațioasă.
 • European scurt. Nu mai puțin popular printre crescătorii ruși. Un semn al purității rasei este lista culorilor acceptabile: tortie, crem, alb, roșu, negru, argintiu. Caracterul iubitor de libertate, abilitățile de vânătoare, sănătatea bună sunt inerente pisicilor din această rasă. Datorită mobilității lor, au mușchi puternici și grație..
 • Curl american. În Rusia, reprezentanții acestei rase sunt relativ puțini; sunt populari în casele americane. Printre pisicile rasei pot exista persoane cu părul scurt și cu părul mai lung, moale, neted, pufos. Culorile pot fi variate. Trăsăturile distinctive ale rasei sunt urechile curbate și botul care se înclină spre fund. Incredibil de afectuos și potrivit pentru familiile cu copii.
 • Pisică siameză. Exteriorul acestei rase cu părul scurt este fascinant, motiv pentru care este ales atât de bine pentru casă. Picioare lungi, corp subțire, cap mic, dar proporțional, culoare interesantă. Ochii albaștri sunt ușor înclinați. Se observă jucăușul pisicilor din această rasă. Există legende despre dispoziția lor dificilă, dar sunt atașate de bunăvoie de casă și familie. Proprietarul ar trebui să monitorizeze dieta animalului său de companie siamez cu părul scurt, deoarece are un apetit excelent.
 • Exotic. Această rasă este rezultatul creșterii artificiale, bazată pe persană. Paltonul este neapărat dens, gros și scurt de orice culoare. Musculatura este dezvoltată, fizicul este puternic. O trăsătură distinctivă a rasei este botul său: nasul deprimat și ochii mari. Pisicile sunt afectuoase, iubesc compania și compania, sunt triste singure.
 • Birmanez cu păr scurt. Au fost crescute două specii din această rasă. Europenii sunt zvelți, cu picioarele lungi, iar pisica americană cu păr scurt are ochii rotunzi, destul de mari. Sunt antrenabile, așa că participă cu plăcere la expoziții. Doar câteva culori cu păr scurt ale acestei rase sunt recunoscute: tortie, albastru, zibel, ciocolată și liliac.
 • oriental. Fizicul lor particular le face să pară creaturi de origine extraterestră. Nu toată lumea va aprecia această frumusețe și va face un astfel de prieten cu patru picioare, aceasta este o rasă de pisici cu păr neted. Dar pisicile din această rasă sunt incredibil de afectuoase, sociabile și au nevoie de atenție, devin tovarăși excelenți pentru persoanele singure. Paltonul se simte ca de satin, iar culoarea poate varia.
 • Pisica Bombay. Pantera domestică cu blană neagră netedă, corp flexibil, picioare lungi este un însoțitor ideal pentru familiile cu copii mici. Ea este întotdeauna acolo, unde este zgomotos și distractiv, unde comunică și râd. Astfel de pisoi cu părul scurt nu sunt timizi. O familie numeroasă va fi cel mai potrivit loc pentru a obține această pisică cu păr scurt. Nu va zgâria niciodată copiii sau adulții. Iar după jocuri îi place să se înmoaie de căldură sau sub soare.
 • Introduce. Foarte similar cu un alt reprezentant al felinei sălbatice - leopardul. O pisică destul de mare, dar nu vă temeți că temperamentul ei va fi sălbatic. De fapt, pisicile din această rasă sunt afectuoase și prietenoase. Foarte bun pentru familiile cu alergici.

Cum să-ți pese?

Este mult mai ușor să ai grijă de haina pisicilor cu păr scurt decât de reprezentanții raselor cu păr mediu sau lung. Dar chiar și părul scurt de pluș necesită periaj ocazional. În aceste scopuri, utilizați mănuși speciale sau perii cu peri de cauciuc. Cel puțin o dată pe săptămână, dedicați câteva minute acestei proceduri, iar animalul dvs. de companie va fi întotdeauna îngrijit, iar haina va arăta frumoasă și sănătoasă..

Dintre animalele de companie cu părul scurt, se disting mai multe specii, iar îngrijirea acoperirii lor este ușor diferită:

 • Pisici cu un strat neted. Cele mai ușoare persoane de îngrijit, care trebuie, de asemenea, să fie pieptănate periodic.
 • Husa cretata. Nu este recomandabil să spălați animalele de companie cu bucle și, mai ales, să le pieptănați imediat după procedurile de apă.
 • Paltonul arată ca un pluș. O astfel de linie de păr necesită o îngrijire mai atentă și necesită pieptănarea cel puțin de două ori pe săptămână cu o mănușă de silicon sau o perie de cauciuc.

Nu este recomandat să faceți baie pisicilor domestice cu părul scurt, numai atunci când este necesar. Pentru procedurile de apă, produsele speciale sunt potrivite. Mai des rasa albă cu păr scurt poate avea nevoie de scăldat datorită culorii hainei. Dacă pisica este adesea afară, se poate murdări pe iarbă sau pe sol.

Pieptănarea este necesară pentru ca mai puțini fire moarte să intre în stomacul pisicii. Acumularea părului poate provoca blocaje intestinale. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele de companie leneșe și inactive.. Ajută la scăderea de grămezi de păr iarbă. Pentru cei cărora li se permite ieșirea în stradă, este mai ușor să o găsească și să mestece. Pentru pisicile domestice, puteți găsi iarbă specială și plantați-o într-o tavă, care este plasată într-un loc accesibil acestora..

Dieta unei pisici cu păr scurt

Se diferențiază puțin de dieta altor rase. Cheia pentru o haină frumoasă și sănătoasă, precum și o bună dispoziție pentru animalul dvs. de companie, este o hrană hrănitoare și echilibrată. În farmaciile veterinare și magazinele pentru animale de companie, puteți găsi alimente gata preparate pentru o anumită rasă, este potrivită în mod ideal cu pisica.

Nu este interzisă hrănirea cu alimente de casă, care trebuie să conțină toate vitaminele și suplimentele minerale necesare pentru dezvoltarea normală a Murka. Periodic, puteți oferi complexe de vitamine speciale pentru categoria de vârstă a animalului de companie.

Nu lăsați pisica să mănânce în exces, mai ales dacă este inactivă. Obezitatea poate duce la o serie de boli și poate scurta semnificativ viața.

Vaccinare

Vaccinarea este necesară pentru toate rasele de pisici. Ar trebui să fie efectuat conform unui program specific pentru a preveni bolile. Pisicile cu părul scurt au nevoie, de asemenea, de curățarea regulată a părului de paraziți. Se ține pentru animale de companie la fiecare șase luni, pentru cei care merg pe stradă - o dată pe trimestru. Este necesar să se administreze medicamente pentru helminti care să ajute pisica să scape de paraziți și să mențină animalul de companie într-o stare excelentă de sănătate și bunăstare.

Pisicile cu părul scurt trebuie să facă periodic examinări de rutină la clinica veterinară și să facă teste clinice.. Deci, este posibil să recunoaștem boala într-un stadiu incipient și să alegem cel mai eficient tratament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici cu păr scurt