Miroase a speria pisicile

Toată lumea știe că membrii familiei feline sunt foarte susceptibili la diferite tipuri de mirosuri. Simțul mirosului este poate cel mai important dintre simțurile feline. Desigur, există mirosuri care sperie pisicile..

 • Citrice
  Pisicile urăsc mirosurile oricărui citric - lămâi, portocale, mandarine etc..
 • Parfumerie
  După cum știți, pisicile au un simț al mirosului mult mai puternic decât oamenii, astfel încât aromele unor parfumuri, colonii și alte parfumuri li se par prea puternice și, ca urmare, neplăcute.
 • Oţet
  Mirosul care va speria orice pisică cu o garanție de 100% este mirosul oțetului obișnuit de masă..
 • Alcool
  Fără excepție, tuturor pisicilor nu le place mirosul de alcool (indiferent de tipul de băutură) - animalele nu au încredere în această aromă.
 • Medicamente, uleiuri esențiale

Mirosurile unor medicamente și cele mai multe uleiuri esențiale pot irita, de asemenea, receptorii olfactivi ai pisicilor..

Acestea sunt primele 5 parfumuri cele mai neplăcute pentru pisici. Există mult mai multe mirosuri pe care cu siguranță nu le vor plăcea locuitorului cu blană al apartamentului. De exemplu, pisicilor nu le plac mirosurile anumitor alimente (ghimbir, ceapă) și condimente (ardei roșu, scorțișoară, rozmarin).

Fapt interesant: spre deosebire de stereotipul popular, multe pisici adulte și pisici nu tolerează laptele, atât la gust, cât și la miros.

Cum să oprești pisicile să nu mai cânte cu mirosuri

Toți iubitorii de pisici experimentați nu numai că știu cu siguranță ce miros nu le place animalelor lor de companie, dar știu, de asemenea, să își îndrepte aversiunea față de anumite mirosuri în favoarea lor..

Deci, mulți proprietari își dezacostumează animalele de companie pentru a se elibera în „locurile greșite”, tocmai folosind mirosuri care nu le plac împotriva pisicilor.

Citrice

Cea mai obișnuită „armă” folosită împotriva pisicilor pentru a le opri din rahat sunt citricele. Această metodă este adesea utilizată în principal deoarece parfumurile de citrice sunt plăcute pentru mulți oameni..

Deci, pentru a alunga o pisică din colțul ei preferat pentru toaletă, este suficient să frecați acest loc cu suc de portocale, lămâie sau mandarină. (depinde de ce fruct „iubește” cel mai mult pisica). De asemenea, puteți vărsa o cantitate mică de suc direct pe podea - atunci animalul cu siguranță nu se va potrivi acolo. Există, de asemenea, o opțiune cu împrăștierea cojilor de citrice pe podea - dar trebuie avut în vedere faptul că aceste coji se usucă rapid, pierzându-și aroma specifică.

Parfumuri / uleiuri esențiale

Dacă opțiunea cu parfum citric nu este potrivită pentru respingere, puteți face complet cu parfumul parfumului preferat sau al uleiurilor parfumate. O cantitate mică de parfum / uleiuri trebuie pulverizată în zona din care urmează să alungi pisica sau pisica.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că trebuie să aveți grijă cu aceste opțiuni. Mai ales nu folosiți în exces mirosurile uleiurilor esențiale, deoarece poate afecta negativ receptorii olfactivi ai animalului tău de companie.

Ceapă

Mirosul de ceapă sperie atât pisicile, cât și citricele sau parfumul. Puteți freca locul ales de animal pentru toaletă cu o ceapă, iar acest lucru va da efectul dorit. Dificultăți apar doar în faptul că mulți oameni, precum pisicile, vor fi neplăcut să audă aroma puternică a cepei din apartament.

Condiment

Printre altele, mulți oameni preferă să sperie pisica cu miros de mirodenii. Condimentele parfumate în doar câteva zile vor înțărca animalul de la a merge la toaletă într-un loc greșit. Este suficient să împrăștiați condimentele în colțurile necesare ale casei / apartamentului. În aceste scopuri, ei folosesc de obicei scorțișoară, piper roșu și negru (mazăre), rozmarin.

În plus față de produsele enumerate mai sus, puteți achiziționa și „scarers” speciale pentru pisici, vândute în magazinele de animale de companie și departamentele de bunuri de uz casnic. De regulă, acestea sunt produse sub formă de spray-uri care trebuie pulverizate pe zona dorită în casă / apartament..

Iată toate metodele de bază pentru a speria o pisică departe de toaletă. Toate acestea sunt eficiente, dar este important să ne amintim că nu va funcționa pentru a alunga un animal din anumite locuri, pur și simplu folosind mirosuri neplăcute pentru el. Este imperativ să îi oferi animalului de companie un înlocuitor: de exemplu, pune-i o tavă cu un așternut care este parfumat pentru pisică sau pur și simplu răspândește mirosuri plăcute animalelor pe paturile lor. Principalul lucru este echilibrarea numărului de arome „bune” și „rele”, astfel încât după un timp pisica, din lipsa unei alternative, să nu se întoarcă să se ușureze într-un loc deja iubit.

Cum să oprești o pisică să strice mobilierul și plantele cu mirosuri

Arsenalul de mirosuri neplăcute pentru pisici poate fi folosit nu numai pentru a înțărca animalul de companie de la cacat în tot apartamentul. După cum știți, multor pisici le place să-și ascuțească ghearele pe mobilierul de interior și să roască câteva plante frumoase de casă în timpul liber. Și dacă primul dăunează doar canapelelor / fotoliilor, atunci mâncarea și stricarea plantelor pot afecta grav animalul însuși. Acesta este motivul pentru care este atât de important să se utilizeze substanțe cu miros descurajant..

Ceapă și usturoi

Ceapa și usturoiul sunt utilizate în principal pentru a ține pisicile departe de plante. În acest caz, nu este nevoie să frecați nimic, ci doar puneți feliile de produs pe o farfurie lângă ghiveciul de flori. Acest lucru nu va cauza mult disconfort unei persoane, dar va îndepărta cu ușurință o pisică de plante..

Oţet

Chiar și o cantitate foarte mică de oțet este un remediu eficient în lupta împotriva deteriorării mobilierului, deoarece acesta este mirosul de care se tem pisicile. O picătură de produs este suficientă pentru a face pisica să uite de deteriorarea mobilierului în câteva zile..

Spray-uri

Pe rafturile magazinelor, puteți găsi multe substanțe chimice de specialitate pentru a respinge pisicile. Dar nu le puteți folosi pentru protecția plantelor. Spray-urile de magazin funcționează cel mai bine pentru a împiedica pisica să strice mobilierul..

Fapt interesant: pentru ca pisica să nu mai invadeze plantele de casă, puteți încerca să înăbuși mirosul de pământ într-o oală..

Mirosuri care provoacă anxietate la pisici

Pentru a ține pisicile departe de deteriorarea mobilierului și a plantelor, precum și de a merge la toaletă într-un loc greșit, puteți folosi multe mirosuri. Dar există și astfel de mirosuri care pot afecta negativ sănătatea morală a unui animal de companie, iar utilizarea lor acasă este nedorită..

 • Alcool
  Pisicile nu au încredere în mirosul de alcool. îi face să se simtă anxioși.
 • Lavandă
  Parfumul acestei plante va ajuta, de exemplu, să scape de pisicile fără stăpân din intrare. Dar utilizarea acestuia pentru a speria un animal de companie nu este de dorit - mirosul de lavandă îi face pe pisici să fie nervoase.

Deci, cu o abordare competentă și cunoaștere a problemei, puteți înțărca cu ușurință o pisică de la a merge la toaletă într-un loc greșit, roade plante și distruge mobilierul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Miroase a speria pisicile