Pisica linge axile

Pisicile au un simț al mirosului ușor diferit de cel al oamenilor. Unele parfumuri inacceptabile pentru oameni pot oferi pisicilor o adevărată plăcere. Dacă observați că pisica își linge constant axile, se joacă cu șosete murdare cu plăcere, doarme pe hainele voastre, nu vă fie teamă de o dependență atât de extraordinară a unui animal de companie. Acest comportament al unui animal de companie pufos nu indică probleme de sănătate sau o încălcare a mediului psiho-emoțional la reprezentanții familiei feline..

În primul rând, nu vă speriați și gândiți-vă că animalul dvs. de companie a luat-o razna. Problema este că reprezentanții familiei feline au un simț al mirosului mult mai bun decât oamenii. Pisicile pot ridica mirosuri, mirosuri care nu sunt sensibile la nasul nostru și în același timp le simt mult mai puternice.

Cu ajutorul unor arome noi, pisicile navighează în spațiu, se adaptează condițiilor de mediu.

Mirosurile pot atrage sau speria pisicile. De exemplu, pisicile iubesc pur și simplu sudoarea umană. Animalelor le place mirosul hainelor și pantofilor proprietarului. Trebuie menționat, totuși, că astfel de „mirosuri” atrag mai multe pisici adulte decât pisoi. Copiii mici manifestă un interes mai mic pentru mirosurile dure și folosesc hainele sau șosetele proprietarului ca jucării noi.

De ce pisicile sunt atrase de transpirația umană

Una dintre manifestările ciudate ale afecțiunii feline pentru proprietar este dragostea pisicilor pentru mirosurile neplăcute, specifice. Unii proprietari de animale de companie raportează dependența de mirosul de transpirație al animalelor de companie. Nu vă mirați dacă pisicile vă ling lingă axile, vă linge mâinile, fața, capul. Mirosurile concentrate ale oamenilor, în special proprietarul, membrii familiei, au un efect calmant asupra pisicilor.

Pisicilor le place să-și lingă axile din următoarele motive:

  1. Sudoarea conține hormoni asemănători cu feromonii pe care pisicile îi folosesc pentru a atrage membrii sexului opus.
  2. Mirosul puternic și înțepător al transpirației are un efect calmant asupra pisicilor.
  3. Pisicii îi lipsește sarea și, după cum știți, transpirația conține o cantitate mare de săruri de sodiu și alte minerale.
  4. Animalele adulte reacționează la transpirație în același mod ca pisica, menta și valeriana. Pisica conține un feromon special care imită feromonii pisicilor care sunt gata să se împerecheze. Menta, valeriana, au un efect relaxant.
  5. Dacă o pisică se plimbă pe stradă și, întorcându-se acasă, începe să se frece de haine, încălțăminte, întrerupe aromele terților de „rude”, adică proprietarul.

Feromonii masculi atrag pisicile atunci când sunt în căldură și invers.

Unele pisici percep transpirația umană cu secreții din glandele situate pe obrajii animalelor. Prin urmare, dacă o pisică se freacă de proprietar, își lasă mirosul acolo, observând că este în mândrie.

Potrivit unei alte teorii, dacă o pisică își linge în mod constant mâinile, fața, își manifestă interesul pentru haine, aceasta își arată afecțiunea, cel mai înalt grad de încredere.

După cum puteți vedea, nu este nimic în neregulă cu faptul că pisicile sunt atrase de arome specifice omului.. Dacă pisica primește o dietă echilibrată, nu este predispusă la stres frecvent, nu vă alarmați că animalul de companie este interesat de hainele dvs. sau vă linge axile, capul, mâinile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica linge axile