Remedii pentru a ajuta la eliminarea mirosului neplăcut de pisică din casă

Pisicile sunt animale drăguțe, agile, energice și incredibil de frumoase, care pot aduce bucurie oricărei case. Dacă sunt instruiți pentru gunoi, desigur. În caz contrar, pot apărea probleme reale. Un miros neplăcut de pisică umple apartamentul și face din viața locuitorilor săi un coșmar. Cum să scapi de el?

Permanganat de potasiu

Mulți proprietari de pisici folosesc produse specializate dintr-un magazin de animale de companie pentru a elimina mirosurile neplăcute din apartamentul lor. De regulă, acestea sunt medicamente destul de scumpe și nu toată lumea le poate permite. Dar puteți profita de ceea ce costă un bănuț și este aproape în fiecare casă. Unul dintre acești agenți este permanganatul de potasiu - permanganatul de potasiu. Toată lumea știe de mult că permanganatul de potasiu are un puternic efect dezinfectant. De asemenea, este capabilă să facă față mirosurilor neplăcute, inclusiv felinei.

Dar trebuie să vă amintiți că, datorită culorii sale bogate, este capabil să lase urme pe orice suprafață. De asemenea, nu uitați de respectarea măsurilor de siguranță. Este necesar să lucrați cu permanganat de potasiu cu mănuși pentru a nu dăuna pielii.

Pregătiți o soluție de permanganat de potasiu. Pentru a face acest lucru, diluați-l în apă până când obțineți o culoare maronie. Aplicați soluția pe o cârpă și ștergeți suprafața. Apoi, puteți spăla acest loc cu săpun de rufe..

Acid de lamaie

Acidul citric este sigur că se află în casa oricărei gospodine. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a scăpa de mirosurile feline. Acidul descompune bine componentele mirositoare ale urinei animalului.

Pentru tratarea suprafeței, preparați o soluție de trei linguri de acid citric și un pahar de apă. Se amestecă totul bine până când granulele acide se dizolvă complet. Tratați suprafața cu soluția rezultată. După procesare, lăsați o cârpă înmuiată în soluție pentru o perioadă de timp în locul marcat. Acest lucru va face dezinfectarea mai eficientă. În loc de acid citric, este chiar mai bine să folosiți suc de lămâie pur: mirosul persistent de citrice va speria pisicile de zona tratată.

Bicarbonat de sodiu + peroxid de hidrogen

Acest produs elimină cel mai bine mirosul de urină de pe mobilierul tapițat și covoarele fără a deteriora țesăturile sau scame..

O astfel de curățare poate fi efectuată în două moduri..

Într-o singură direcție

Presară bicarbonat de sodiu peste zona dorită. Se acoperă cu peroxid. Va începe o reacție, în urma căreia va apărea un miros de amoniac, care ulterior dispare. Lăsați suprafața în această stare peste noapte și dimineața ștergeți reactivii rămași cu o cârpă cu săpun..

În 2 sensuri

Pregătiți soluția:

  • 2 linguri bicarbonat de sodiu;
  • 15 ml de peroxid de hidrogen;
  • sapun lichid.

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu peroxid și se diluează cu săpun lichid. Tratați pata cu produsul rezultat și clătiți cu apă caldă.

Dacă în casa ta apare un miros neplăcut de pisică, nu contează. Poate fi tratat cu ușurință chiar și fără utilizarea unor substanțe chimice scumpe. În ajutorul dvs. vor veni substanțele obișnuite disponibile în orice casă. Sunt capabili nu numai să îndepărteze un miros neplăcut, ci și să alunge animalul din zonele tratate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Remedii pentru a ajuta la eliminarea mirosului neplăcut de pisică din casă