Ce miros sperie pisicile

Pisicile, deși sunt animale de companie, sunt prădători prin natură. Mirosurile sunt o sursă de informații extrem de importantă pentru ei. Prin aromele surprinse, se orientează în spațiu, comunică cu semenii lor și delimitează teritoriul. Prin urmare, cel mai bun mod de a cultiva respectarea interdicțiilor la animalul dvs. de companie este să folosiți mirosuri neplăcute pentru nasul unei pisici suprasensibile. Ce miroase urăsc pisicile și care sperie cel mai bine?

Pisicii nu-i place mirosul

În ceea ce privește mirosurile înfricoșătoare, deși au un nume înfricoșător, nu sunt asociate cu nimic periculos. Orice parfum bogat și înțepător este un test neplăcut pentru nasul unei pisici sensibile. Prin urmare, animalele încearcă doar să evite întâlnirea cu ele..

Un punct important: în primul rând, pisicile și pisicile reacționează la saturația mirosului și numai după aceea dacă este plăcut sau înfricoșător pentru ea.

Există două tipuri de remedii folosite pentru a speria pisicile și a le instrui spre bune maniere: create artificial și pe bază de plante.

Pisoi ascuns

Bazat pe plante

Remediile eficiente pe bază de plante care sunt bune pentru a speria pisicile includ:

  • Ceapă și usturoi. Phytoncides secretate de plante erbacee irită membrana mucoasă, forțând animalele sensibile să scape. Pentru a obține efectul dorit, ceapa și cățelul de usturoi trebuie tăiate în bucăți sau tăiate cu o mașină de tocat carne sau un blender. Porțiunile gata ar trebui plasate în jurul perimetrului zonei „protejate”. Fiți pregătiți pentru „chihlimbarul” pe care îl emană va enerva nu numai animalele de companie, ci și proprietarii lor.
  • Scorțișoara, feniculul, coriandrul și piperul de cayenne sunt principalele condimente, al căror miros dezgustă pisicile. Ele pot fi utilizate în orice mod: se amestecă cu apă și se irigă, se distribuie în porții mici într-o formă zdrobită, se freacă suprafața zonei tratate.
  • Citrice - lămâi, portocale, grapefruit, mandarine. Reprezentanții tribului felin nu sunt toleranți în special la aroma ascuțită a lămâii. Pentru a combate obiceiurile proaste ale animalului dvs. de companie, puteți folosi suc proaspăt stors, felii de fructe tocate sau coji tăiate.

Lămâie

Printre uleiurile esențiale care pot speria o pisică, s-au dovedit bine: rozmarin, citrice, lavandă. Ele sunt pur și simplu crescute în apă și pulverizate pe loc. Linoleum, podele din lemn sau parchet laminat pot fi frecate cu un prosop de bumbac înmuiat în ulei.

Sfat: atunci când intenționați să utilizați uleiuri esențiale pentru tratarea covoarelor și a mobilierului tapițat, este important să vă asigurați mai întâi că consistența selectată nu lasă urme..

Un rezultat bun se obține și prin amestecarea componentelor, de exemplu: suc de lămâie cu uleiuri esențiale sau coajă de citrice zdrobită cu zaț de cafea. Această combinație ajută la rezolvarea simultană a două probleme: întrerupe mirosul neplăcut al „urâtului” banditului și descurajează animalul cu patru picioare de acasă.

Pisică și lavandă

Ca alternativă la uleiurile esențiale, plantele proaspete în ghiveci sau rozmarin sunt excelente. Recipientele cu tufișuri trebuie doar așezate în locul ales de animal. Dar această opțiune este potrivită numai dacă razele soarelui, necesare pentru fotosinteza frunzelor, cad pe site..

Parfumuri și produse speciale

Oamenii au observat de multă vreme că animalele de companie au un puternic antipatie pentru orice parfumuri de parfumuri. Folosirea mirosurilor de parfumuri pentru a speria pisicile, pentru a nu rahat este o opțiune de câștig-câștig.

Nu este deloc necesar să folosiți parfumerie scumpă pentru a îndrăzni animalele de companie. Vă puteți limita la un deodorant simplu. În mod ideal, dacă există note de mentol, citrice sau lavandă în „buchetul” său.

Mustața Minke și mirosul de oțet nu pot rezista. Prin urmare, nu va fi inutil să-l adăugați în apa folosită pentru ștergerea suprafețelor..

Producătorii de produse pentru animale de companie oferă, de asemenea, o selecție bună de produse eficiente care au un miros respingător. Repelenții și spray-urile de pe piață conțin parfumuri și enzime speciale care țin pisicile departe de locul lor preferat pentru o lungă perioadă de timp..

Pisică speriată

Cum se folosește „aromoterapia”?

Pentru ca nasul pisicii să devină un aliat fidel în lupta împotriva dependențelor sale, folosiți mirosul care o sperie conform următoarei scheme:

  1. Îndepărtați urmele de parfum animal. În acest scop, este mai bine să utilizați agenți de curățare speciali pe bază de alcool, concentrat de acid citric sau soluție de permanganat de potasiu..
  2. Aplicați un miros respingător pe zona afectată. Pentru a face acest lucru, tratați zona afectată și așezați lângă ea un șervețel înmuiat în produsul selectat..
  3. Timp de câteva zile, în timp ce „aromoterapia” este activă, determinați de ce pisica marchează teritoriul. Poate fi o problemă de sănătate, un indicator de vârstă sau o tavă care miroase puternic a dezinfectanți..

Când îndepărtați mirosul, nu trebuie să vă limitați doar la mijloace improvizate, deoarece pe piața produselor pentru animale de companie există o selecție imensă de preparate gata făcute care fac față perfect sarcinii..

Unii proprietari subestimează eficiența plasării unei șervețele înmuiate într-un agent care produce mirosuri, care sperie pisicile de caca. Oamenilor li se pare că dispar rapid. De fapt, „chihlimbarul” abia perceptibil durează câteva zile, timp în care proprietarii cu blană încearcă să-i ocolească..

Totuși, merită să ne amintim că „aromoterapia” este doar o procedură auxiliară. Principalul lucru pe care ar trebui să se concentreze un proprietar grijuliu este promovarea bunelor maniere și îngrijirea sănătății unui animal de companie pufos.

Citește și:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce miros sperie pisicile