De ce miros se tem pisicile pentru a nu strica?

În ciuda faptului că pisicile sunt animale foarte curate, proprietarii animalelor de companie pot observa că pisica nu își îndeplinește nevoia în tavă, ci într-un loc retras inadecvat, de exemplu, în colțuri, sub ușa din față. Prin urmare, întrebarea cum să sperie pisicile pentru a nu se strica acasă este de interes pentru mulți crescători de ronje pufoase. Ce instrumente vor ajuta la descurajarea unei pisici de a merge la toaletă în locuri greșite din casă?

Din păcate, această problemă este cunoscută nu numai de mulți proprietari de ronțăi pufoase, ci provoacă și o furtună de emoții negative. De ce a început un animal de casă ascultător să facă bălți pe covor, în colțuri, sub ușa din față sau chiar mai rău, să-l ușureze pe pat, obiecte personale, pantofi sau ghivece? Ce trebuie făcut pentru ca pisica, pentru ca pisica să nu strice lucrurile, să nu mai strică în casă, apartament?

Înainte de a începe lupta împotriva unui astfel de obicei prost, este necesar să se stabilească cauza principală a acestui comportament al animalului de companie..

O pisică, o pisică se poate rahat acasă din următoarele motive:

 1. Animalul de companie se răzbună. Pisicile sunt animale cu o organizare mentală subtilă, deci o atitudine lipsită de respect, grosolan, lipsa de atenție poate determina animalul să-și arate jignirea în acest fel. Pisicile trebuie iubite și respectate.
 2. Vânătoare sexuală, rutină. În această perioadă, animalul de companie încearcă să atragă mirosul indivizilor de sex opus.
 3. Pisica, pisica nu sunt dresate. Antrenează-ți pisoiul la toaletă încă din primele zile. Acest lucru va ajuta la evitarea problemelor în viitor..
 4. Catului nu-i place cutia de gunoi. Poate că litiera se află într-un loc care nu-i place animalului de companie. Dimensiunea animalului de companie nu se potrivește, forma tăvii.
 5. Cu boli ale sistemului genito-urinar.

Un alt motiv pentru care pisicile încep să se rahată într-un apartament este lipsa de igienă din cutia de gunoi. Prin urmare, după ce pisica și-a făcut treaba, asigurați-vă că îndepărtați tava pentru pisici..

Ce trebuie să faci dacă pisica începe să cacă

Cum și cum poți speria o pisică dacă animalul de companie a început să-și facă rahatul în tot apartamentul? Observând că pisica a început să meargă la toaletă în locuri greșite, dacă animalul de companie a ales un anumit loc în casă, apartament, puteți înțărca un animal de companie pufos într-un mod destul de simplu. Nu merită să lovești, folosind forța fizică în raport cu animalele. Această abordare poate, dimpotrivă, să ducă la faptul că pisica va începe să facă și mai mult din ciudă. Produsele speciale, mirosurile neplăcute pentru pisici vor ajuta la sperierea animalului de companie.

În plus, nu este întotdeauna posibil să se închidă toate locurile în care pisica nu se va caca sau să restricționeze complet accesul la ele.. Prin urmare, cel mai bine este să folosiți instrumente speciale care nu numai că vor descuraja animalul de companie să nu facă pipi în locuri greșite, ci și să elimine „mirosul” neplăcut al urinei de pisoi. Este important să existe un anumit parfum care să sperie animalele cu blană din locurile lor preferate din casă..

Pentru pisici, mirosurile sunt împărțite în:

 • atractiv;
 • descurajator.

Folosind acest truc, știind mirosurile care îi plac pisicilor sau, dimpotrivă, care le sperie, sunt neplăcute pentru păsăricele drăguțe, nu puteți doar să înțărcați o pisică, o pisică de a căta în casă, ci și să învățați să vă ușurați în locul potrivit.

 În farmaciile veterinare, magazinele pentru animale de companie, cumpărați așternuturi pentru tăvi cu un miros care atrage pisicile. De asemenea, puteți cumpăra produse în aerosoli, spray-uri care conțin un parfum care va ajuta la sperierea pisicilor..

Dacă pisica continuă să raționeze, să refuze sau să meargă la cutia de gunoi de fiecare dată, încercați să instalați dispozitive speciale de pulverizare automată cu senzori de mișcare care nu numai că pulverizează mirosuri neplăcute pentru pisici, ci și ajută la sperierea animalelor.

Mirosuri neplăcute pentru pisici

Dacă pisica a început să lase „surprize” în locuri nepotrivite, puteți rezolva această problemă folosind un miros care îi sperie pe pisici, astfel încât să nu se caca. Utilizați aceeași metodă în cazul în care pisica, pisica zgârie mobilierul, dăunează florilor decorative de interior. Parfumurile potrivite pentru pisici pot fi folosite, de asemenea, dacă este necesar, pentru a pregăti o pisică la un stâlp de zgâriere, tavă.

Mirosuri neplăcute pentru pisici:

 • cuișoare, scorțișoară;
 • piper negru;
 • oțet de masă;
 • condimente, condimente;
 • ceapa, usturoi;
 • parfumerie, cosmetice.

Pisicilor nu le plac mirosurile acre, picante, înțepătoare. Majoritatea uleiurilor esențiale, aromele citrice sunt, de asemenea, neplăcute, sperie păsăricele, dar trebuie utilizate cu atenție pentru a nu provoca alergii.

În lupta împotriva urmelor de pisică, mirosul de lavandă, ghimbir, rozmarin, lemongrass, citronella, bergamotă, rue parfumată va ajuta. Este suficient doar pentru a răspândi inflorescențele uscate ale plantelor în locurile pe care animalul de companie le-a ales pentru toaletă. Acest lucru va ajuta la descurajarea pisicilor de a merge la toaletă oriunde..

Așezați un ghiveci de flori cu o plantă parfumată, tufiș de citrice în locuri specifice din apartament sau puneți bile parfumate. Acest lucru va speria animalul de companie..

 Rue parfumată conține o cantitate mare de uleiuri esențiale. Mirosul lor sperie pisica, astfel încât să nu se strice, dar amintiți-vă, o plantă parfumată poate fi folosită extrem de rar pentru a nu dăuna sănătății animalului de companie.

Pentru ca pisica, pisica să nu se ușureze în locurile greșite, un amestec de ardei diferiți cu apă va ajuta să sperie pufosul. Amestecați condimentele picante cu apă, pulverizați acolo unde pisica cade. Tratați zonele restricționate cu oțet de masă, săpun lichid pentru rufe. Mirosul de colonie, o tinctură pe bază de ceapă, coji de usturoi va ajuta la sperierea pisicilor.

Următoarea rețetă vă va ajuta să speriați animalul de companie.:

 • Se amestecă trei linguri de piper negru sau cayenne proaspăt măcinat într-un pahar cu apă caldă.
 • Se fierbe câteva minute, se amestecă bine.
 • Când compoziția s-a răcit, se toarnă într-o sticlă de pulverizare și se pulverizează în locuri unde o pisică sau o porcărie de pisică. Această aromă sperie pisicile și încetează să mai meargă la toaletă unde este imposibil.

În locurile alese de pisică, așezați felii de portocale, citrice, puneți castroane cu usturoi ponosit, ceapă.

Pisicile se tem de mirosul de mentă, pelin, ciocolată și anumite medicamente. Pisicile nu tolerează tutunul, mirosul de alcool, parfumurile, anumite medicamente.

Dacă aveți un complot personal și pisica a luat obiceiul de a coca pe patul de grădină, puteți folosi toate instrumentele de mai sus. Plantați plante parfumate în jurul perimetrului, creând o barieră improvizată „aromatică”. Presară condimente peste zonă. Utilizați aditivi pentru sol care conțin particule de urină animală prădătoare.

Înainte de a utiliza produsele aromate disponibile în lupta împotriva urmelor de pisică, curățați bine zonele cu probleme folosind produse chimice de uz casnic. Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale la produsele dvs. de curățare.

Mirosuri prietenoase pisicilor

Există mirosuri care îi plac pisicilor. De exemplu, transpirația umană. Conține anumiți hormoni, asemănători cu feromonii naturali, secretați de indivizi de sex opus în timpul activității sexuale sau când animalele sunt gata să se reproducă. Acest parfum are un efect calmant asupra păsăricelor..

Puteți vedea că, dacă proprietarul vine de pe stradă, pisica se freacă de picioare, haine, încercând să ajungă pe mâini. Așadar, animalele încearcă să omoare mirosurile terților, astfel încât deseori marchează lucrurile personale ale proprietarilor.

Pisicile adoră parfumul valerianei. El atrage pisicile, pisicile adulte, dar pisicile, dimpotrivă, pot părea neatractive. Planta medicinală conține substanțe (nepetalactonă, actinidină) care seamănă cu hormoni sexuali pe care pisicile îi eliberează în timpul sezonului..

Folosind mirosuri neplăcute care pot speria o pisică, este foarte ușor să înțărcați pisicile să le cacați în locuri greșite.. Fii răbdător, acționează consecvent. Când vă găsiți animalul de companie la „locul crimei”, nu folosiți forța fizică. Ceartați pe un ton strict, băgați ușor nasul pisicii într-o baltă, duceți-l la tavă. Pisicile sunt animale foarte inteligente și vor înțelege rapid ce le cere iubitul lor proprietar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce miros se tem pisicile pentru a nu strica?