Diaree la un pisoi la 2 luni: motive, ce să fac, ce să hrănească

Un pisoi în casă nu este doar o bucurie pentru toți membrii familiei, ci și o mare responsabilitate. Pisoii sunt ca niște copii mici, așa că au nevoie de îngrijire constantă, atenție, afecțiune, dragoste. Orice modificare a comportamentului, starea unui animal de companie cu blană ar trebui să alerteze proprietarul îngrijitor.

Corpul bebelușilor reacționează brusc la orice factori nefavorabili, afectând corpul animalului. De exemplu, spre deosebire de pisicile adulte, pisicile sunt mult mai susceptibile de a avea diaree. Diareea unui pisoi de 2 luni, care apare din mai multe motive, este un simptom al unor patologii sistemice grave, boli, infecții. Prin urmare, nu ignora tulburarea intestinală. Luați în considerare ce trebuie făcut dacă pisoiul este diaree și cum să păstrați diareea acasă.

Diaree la pisoi mici

Diaree (diaree) - o afecțiune caracterizată prin mișcări frecvente ale intestinului cu descărcare lichid excremente. Apare din cauza creșterii peristaltismului intestinal, accelerând progresul fecalelor, provocat de diverși factori nefavorabili.

Important! Stomac deranjat la pisoi, este un eveniment destul de frecvent întâlnit de crescătorii de animale de companie cu blană. Tractul digestiv al unui pisoi cu vârsta de până la 3-4 luni nu este complet populat cu microflora intestinală utilă, care participă la procesele de digestie. La o vârstă fragedă, mucoasa intestinală este foarte sensibilă la iritanți

La pisoi la vârsta de două luni, se iau în considerare scaunele lichide, moi, maronii, maronii-galbeni norma. Dar dacă un animal de companie își face nevoile de mai mult de 5-6 ori pe zi, suferă dureri în timpul mișcărilor intestinale și în același timp se observă mucus, spumă, substanțe sângeroase, alimente nedigerate în fecale - acesta este un simptom foarte alarmant care trebuie oprit cât mai curând posibil. Diareea abundentă prelungită duce la deshidratare, slăbirea corpului, care este foarte periculoasă pentru pisoii de 2 luni.

Ce cauzează diareea la un pisoi de 2 luni

Diversi factori și cauze adverse cauzează tulburări intestinale la pisici. Scurta diaree care durează nu mai mult de o zi, poate fi cauzată de lapte gras, amestecuri de lapte de proastă calitate, alimente complementare selectate necorespunzător, otrăvire.

Substanțele care acționează asupra mucoasei intestinale, cresc peristaltismul, motilitatea intestinală, accelerează mișcarea fecalelor, provoacă inflamații acute.

Cauzele diareei la un pisoi de două luni:

 • otrăvire chimie, toxine, substandard, hrană veche;
 • dieta dezechilibrata nutriție;
 • infecții, boli invazive;
 • helmintic invazie;
 • o schimbare bruscă a dietei;
 • supraalimentare, supraalimentare;
 • patologii endocrine congenitale;
 • predominanța alimentelor grase în dietă;
 • congenital patologia tractului gastro-intestinal;
 • scăderea rezistenței, imunitate;
 • leziuni, vânătăi severe ale intestinelor, stomacului;
 • neoplasme, obiecte străine în organele tractului digestiv;
 • blana in stomac;
 • stres, frică severă;
 • alimente alergie, tulburări metabolice;
 • infecții intestinale, dysbacterioh;
 • intoleranță la lactoză;
 • sensibilitate crescută a sistemului digestiv;
 • alergie la mancare.

O tulburare intestinală, diareea la un pisoi de două luni se poate dezvolta pe fondul hipovitaminozei, alergiilor alimentare, a căror dezvoltare este promovată de hrană gata preparată de calitate slabă, o dietă dezechilibrată. O afecțiune similară este observată în patologiile congenitale ale tractului digestiv, exacerbarea bolilor cronice, cum ar fi: insuficiență renală, hepatică, pancreatită, blocarea căilor biliare.

Diareea abundentă și debilitantă poate fi un simptom al virusului bacterian mortal, boli fungice, invazive (panleucopenie, chlamydia, leucemie, Aujeszky, viral enterită, colibaciloza), precum și infecții intestinale.

Rețineți că pisoii mici au infecții intestinale dezvolta fulgerător datorită echilibrului instabil al florei utile. Se manifestă prin vărsături, greață, febră.

Foarte des, se observă indigestie acută în cazul invaziilor helmintice, cărora pisicuții le sunt susceptibile, indiferent de vârstă, rasă, condiții de detenție.. Pisoii se pot infecta cu helminti de la o mamă invazivă a unei pisici, în uter. Ouăle, larvele endparazite sunt transportate de purici, păduchi și alți paraziți externi. Pot fi în apă potabilă, furaje, produse crude, nu tratate termic (carne tocată, pește).

Important! Infecția cu viruși, bacterii, paraziți externi și interni este cea mai susceptibilă la pisicile nevaccinate, neprofistogene, animale de companie slăbite care sunt ținute în condiții adverse. Stresul, hipotermia prelungită, încălcarea regulilor de îngrijire, întreținere, slăbesc corpul animalelor, reduc rezistența generală.

Diareea la pisoi apare adesea pe fondul puternic frământări emoționale. Stresul la un animal de companie poate provoca înțărcarea timpurie a unei pisici de la mama sa, schimbarea locului de reședință, un mediu familiar pentru un copil, conflicte cu alte animale de companie și o examinare de către un medic veterinar. Diareea legată de stres dispare de obicei fără niciun tratament. Dar, în același timp, proprietarii trebuie să monitorizeze constant starea animalului de companie pentru a preveni deshidratarea. Încercați să protejați copilul de stres, înconjurați animalul de companie cu afecțiune, îngrijire, atenție.

În ciuda faptului că principalul aliment al pisicilor lunare, de două luni, este laptele matern sau formula gata preparată, în cazul în care pisicile sunt pe pământ artificial. hrănire, unii copii au diaree din lactate datorită intoleranței individuale la lactoză (proteine ​​din lapte, zahăr).

Mâncare excesivă, suplimentarea cu grăsime, nu lapte fiert, înlocuitori de lapte de calitate scăzută, modificări ale compoziției laptelui matern cauzate de infecții, boli ale mamei pisicii, este, de asemenea, una dintre cauzele frecvente ale tulburărilor intestinale la pisici.

Produsele din masa noastră, furaje industriale de calitate scăzută pot provoca, de asemenea, un stomac deranjat.

Tipuri de diaree la pisici

Prin frecvența mișcărilor intestinului, natura, culoarea, consistența fecalelor, puteți determina posibila cauză a diareei. În acest caz, principala cauză a tulburărilor intestinale la animalele de companie mici poate fi stabilită de un medic veterinar după o serie de teste de diagnostic de laborator.

Diaree cu spumă și mucus

Scaun lichid la un pisoi de 2 luni, cu multă spumă, mucus, particule de alimente nedigerate, cu impurități din sânge, este cel mai adesea detectat atunci când o pisică este infectată cu helminti. Pe lângă diaree, pisoiul poate suferi de vărsături, greață. Simptome similare apar de obicei imediat după ce au mâncat, dacă pofta animalului de companie este păstrată. Posibilă creștere a temperaturii generale, slăbiciune severă, manifestări alergice, spasme musculare.

Important! Paraziții, cele mai simple organisme (lamblie, izospori, Trichomonas) încalcă integritatea țesuturilor, organelor interne în locurile de localizare a acestora, provoacă inflamații acute, eliberează endotoxine dăunătoare.

Un animal de companie infestat cu viermi paraziți refuză mâncarea, se delectează favorit, pierde rapid în greutate, arată apatic, deprimat, epuizat. Pisoii infectați cu viermi rămân în urmă în creștere și dezvoltare de la rudele lor sănătoase. Infestarea severă cu viermi poate fi fatală datorită toxicității severe, epuizării, blocării sau ruperii intestinelor.

Diaree sângeroasă

Diareea cu sânge la pisoii de două luni se dezvoltă din cauza sângerărilor interne, care sunt cauzate de leziuni, vânătăi ale peritoneului, prezenței unor obiecte străine în tractul gastro-intestinal, iritând membrana mucoasă a sistemului digestiv. Sângele în fecale se remarcă prin eroziune, prezența neoplasmelor în tractul gastro-intestinal.

Dacă excrementele au maro închis, negru culoare - aceasta indică faptul că focalizarea sângerării este localizată în stomac, tractul gastro-intestinal superior. Fecalele sunt colorate întunecate datorită sângelui care nu este complet digerat de enzimele intestinale.

Stacojiu strălucitor fecale, cheaguri de sânge, pete, fire indică sângerări intestinale. Leziunile pot fi în intestinul gros și subțire.

Diaree verde, galbenă, albă la pisici

Verde diareea spumoasă fetidă se dezvoltă pe fondul infecțiilor intestinale, sub influența bacteriilor putrefactive care colonizează intestinele. O afecțiune similară, care promovează activarea microorganismelor oportuniste, poate fi declanșată de hrana de calitate slabă, veche, putredă sau acră.

Important! Diareea verde la pisoi apare cu infecții virale și bacteriene, sepsis, necroză, leziuni distructive ale țesuturilor tractului digestiv.

Diaree galbenă culori, portocaliu strălucitor diareea se observă la pisicile de două luni cu otrăvire, supraalimentare, consumul de alimente grase, precum și cu patologii cronice, congenitale, boli de ficat, fiere, rinichi. Se observă un fenomen similar datorită cantității crescute de bilă din scaun..

Diareea albă la pisoi semnalează patologii grave în corpul unui animal de companie mic. Se remarcă prin blocarea căilor biliare, prezența pietrelor în ficat, funcționarea defectuoasă a organului, cu congenitale, dobândite pancreatită. Amintiți-vă că nu numai alimentele care intră în organism sunt responsabile pentru culoarea fecalelor, ci și enzimele biliare (bilirubina).

De ce diareea este periculoasă pentru pisici

Proprietarii de animale de companie ar trebui să înțeleagă că diareea nu este o boală separată, ci simptom boli sistemice, eșecuri funcționale în organism, boli de etiologie și geneză variate. Prin urmare, dacă pisoiul are diaree, bebelușul are scaune largi însoțite cel mai adesea de diferite simptome, care depind de cauza de bază..

Simptome de diaree:

 • activitate scăzută, letargie, somnolență;
 • strat mat, mat;
 • manifestări alergice;
 • frisoane, febră, mare temperatura;
 • anemicitate, cianoza membranelor mucoase;
 • scăderea poftei de mâncare, completă refuzul alimentelor;
 • piele iritata;
 • scaune instabile;
 • crescut sete;
 • muscular convulsii, crampe;
 • deversare din nas, ochi.

Important! Diareea la pisoi este acută și cronică, care durează mai mult de trei până la cinci zile sau apare periodic din cauza expunerii constante la factori provocatori.

Severitatea, intensitatea manifestării semnelor clinice depind de vârstă, rezistență, caracteristicile individuale, severitatea leziunii, stadiul bolii, cauza principală.

Este important să înțelegem că diareea îndepărtează substanțele utile din organism, perturbă metabolismul, echilibrul apei și electroliților, activitatea sistemelor și organelor interne.

Diareea abundentă, care durează mai mult de două zile, nu numai că slăbește corpul unei pisici, dar poate provoca, de asemenea, intoxicaţie, deshidratare.

Continuu deshidratare este foarte periculos pentru viața pisoilor de două luni, deci dacă un pisoi are diaree, trebuie să opriți diareea cât mai curând posibil pentru a evita apariția complicațiilor severe.

Tratament

Înainte de a începe tratamentul diareei, vă recomandăm să consultați un medic veterinar cu privire la alegerea metodelor.. Specialistul va selecta o terapie eficientă, luând în considerare vârsta, starea generală a bebelușului, precum și motivul care a cauzat supărarea intestinală.

Analizați ceea ce poate fi cauzat diareea animalului de companie. Tulburarea intestinală simplă poate fi tratată singură acasă. Dacă diareea s-a dezvoltat pe fondul infecțiilor, patologiilor sistemice, bolilor, invaziilor helmintice, un medic veterinar ar trebui să prescrie un curs de tratament.

Se prescriu pacienți cu patru degete cu diaree infecțioasă antibiotice spectru larg de acțiune, medicamente antiparazitare, tonice, antiemetice, vitamine, seruri hiperimune. Dacă diareea este cauzată de helminți - medicamente antihelmintice în tablete, suspensii pentru pisoi (Prazicid, Tsetoveks).

Odată cu deshidratarea severă a corpului, terapia cu perfuzie se efectuează pentru a normaliza echilibrul electrolitic, pentru a umple rezervele de nutrienți. Soluțiile izotonice, fiziologice sunt injectate intravenos. Bebelușilor li se dau picături.

Dacă suspectați otrăvire, dacă diareea este cauzată de o schimbare a dietei, hrană de calitate slabă, alergie la alimente, este imperativ ca pisoiul să fie ținut cu o dietă rapidă de 10-12 ore. În același timp, pentru a evita deshidratarea, vasul animalului de companie trebuie să conțină apă proaspătă fiartă. În viitor, examinați dieta pisicilor, excludeți din „meniu” alimentele dăunătoare și chiar mai învechite..

Sfat! Bulion puternic de orez, ceai negru dulce va ajuta la ameliorarea diareei acute. În caz de otrăvire, în loc de apă, puteți oferi animalelor de companie preparate pe bază de plante, Regidron. Bine ajută la decoctul de diaree de coajă de stejar, mușețel, salvie, semințe de in. Ierburile vindecătoare au un efect învăluitor, astringent, antiinflamator. Acestea sunt turnate în gura pisoiului în porții mici de mai multe ori pe zi printr-o seringă fără ac..

Înlătura flatulență, simptome de intoxicație, procesele de fermentare în intestin vor ajuta adsorbanții - cărbune activ negru, alb, pentru copii Smecta, Enterosgel.

Pot fi folosite probiotice, enzime (Lactobifidum, Lactobifid, Linex, Bifidumbacterin). Papaverina va ameliora spasmele intestinale, dar nu recomandăm administrarea de No-shpa, Drotaverin la pisicile de două luni. Aceste medicamente sunt slab tolerate de organism.

Cel mai bine este să consultați un medic veterinar cu privire la alegerea medicamentelor pentru a nu face rău micului dvs. animal de companie. La o zi după o dietă de foame, preparate care conțin lactobifidobacterii, furaje medicamentoase speciale.

În timpul tratamentului, până când starea pisoiului este complet normalizată, monitorizați cu atenție starea și comportamentul acestuia. Urmați recomandările medicului veterinar curant, respectați dozele indicate în adnotarea la medicamente.

Cum să hrănești un pisoi cu diaree

După o dietă de înfometare, trebuie să hrăniți pisoiul cu alimente moi ușor digerabile, alimente medicinale speciale, care includ probiotice și enzime. Mâncarea trebuie să fie proaspătă și caldă. Trebuie să hrănești pisoiul porții mici, la intervale regulate.

În a doua zi, dați pisicii pui fiert, vițel, o jumătate de ou fiert, fulgi de ovăz, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, chefir, iaurt natural, desigur, dacă animalul de companie este păstrat în stare naturală.

Dacă pisica primește alimente complementare sub formă de amestecuri de lapte, conserve gata preparate, cumpărați un aliment medical special pentru ca animalul de companie să normalizeze starea generală, procesele digestive.

Este necesar să transferați animalul de companie la dieta obișnuită treptat și numai după ameliorarea completă a diareei.

Dacă, după dieta, tratamentul, pisoiul a început să denunțe din nou, vă recomandăm să luați pisica la clinică pentru un diagnostic cuprinzător.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Diaree la un pisoi la 2 luni: motive, ce să fac, ce să hrănească