Ce rase de pisici cu botul turtit?

Pisicile cu bot aplatizat (sunt și brahicefalice) au făcut mult timp parte din viața noastră, deși aceste rase au fost crescute artificial și odată ce pur și simplu nu au existat. Cineva este îndrăgostit nebunește de ei, în timp ce altora nu le plac. Aici, după cum se spune, - pentru un amator. În acest articol, vom caracteriza cele mai renumite rase de pisici cu bot aplatizat și ne vom opri, de asemenea, asupra avantajelor și dezavantajelor lor..

  • aspect exotic, neobișnuit, care pentru mulți pare drăguț;
  • Aderență „din oțel” (totuși, acest plus pentru pisicile domestice este oarecum controversat, deoarece nu vorbim despre un câine de sânge de luptă, a cărui vocație este să protejeze).

De fapt, atât. Putem spune că pisicile cu botul turtit îl „iau” chiar cu acest bot. Nu au alte avantaje evidente față de alte păsări, dar există mai multe dezavantaje.:

  • particularitatea structurii botului împiedică pisica să mănânce normal (placa ar trebui să fie extrem de plată);
  • ochii reprezentanților acestor rase crescute artificial sunt mari și se află la o distanță prea mică unul de celălalt, ceea ce provoacă sfâșierea crescută și diverse boli de natură infecțioasă și inflamatorie;
  • datorită structurii nenaturale a botului, care este turtită, pisicile au adesea un nas înfundat, așa că pufnesc, sforăie și chomp în timpul mesei;
  • pisicile brahicefalice tolerează căldura și frigul mai rău din cauza termoreglării oarecum afectate;
  • aceste animale de companie sunt, de asemenea, mai greu de tolerat alergiile și răcelile.

Se poate susține că partea turtită a craniului provoacă probleme de sănătate. Aceasta înseamnă că pisicile necesită o îngrijire mai atentă și pot distruge nervii proprietarului. În plus, nu tuturor le place această formă a botului..

Mulți cred că aceste pisici au o „expresie facială” rea, inospitalieră și nu găsesc un singur plus în astfel de rase. Cu toate acestea, în corectitudine, trebuie remarcat faptul că, în ciuda tuturor neajunsurilor, fanii pisicilor brahicefalice sunt marea.

Rasa pisică persană

Poate că cea mai faimoasă rasă de pisici cu botul turtit este persa. Are o haină de blană de lux, cu o grămadă lungă, ceea ce face ca animalul să arate aproape ca un uriaș. Oricine vede o pisică persană după proceduri de baie va fi surprins. Corpul ei este de mărime medie. Masculii cântăresc aproximativ șapte kilograme, iar femelele sunt chiar mai mici.

Culorile hainei pisicilor persane, al căror bot este aplatizat, sunt diferite: crem, roșu, fum, alb. Paltonul poate fi simplu sau din țestoasă, marmură. Ochii se întâlnesc în toate nuanțele de verde și galben.

Oricine are o pisică persană trebuie să-și amintească că această rasă, care are botul turtit, necesită o îngrijire specială. Nici măcar nu are forma craniului (deși și asta), ci mai degrabă în lână. Părul luxuriant și gros trebuie pieptănat în mod constant pentru a evita încurcăturile, precum și înghițirea unei cantități mari de lână, care va înfunda stomacul.

Caracterul persanilor este destul de capricios și excentric. Aceste pisici nu pot fi numite nepretențioase. Privindu-i, înțelegi că în fața ta se află o persoană regală care își cunoaște propria valoare și privește pe toată lumea dintr-un moment culminant. Toate acestea sunt scrise literalmente pe fața ei..

Rasa exotică cu păr scurt

Forma turtită a capului și a pisicilor din rasa exotică (sau cu părul scurt exotic). După cum sugerează și numele, ele nu diferă într-o haină pufoasă precum persanele, ceea ce mulți văd ca un plus. La urma urmei, acest lucru simplifică foarte mult îngrijirea animalului. În loc de un „cap de păr” lung, reprezentanții acestei rase au un aspect extrem de moale și plăcut atât la atingere, cât și la aspectul unei haine de pluș.

În plus, botul pisicilor exotice are o expresie mai frumoasă decât cea a perșilor, deși este turtit. Aici nu există aroganță și nici măcar nu există un indiciu de agresivitate.. Pentru a se potrivi aspectului - și caracterului pisicii. Principalele sale caracteristici sunt jucăușul, prietenia, blândețea..

Culoarea hainei poate fi variată: există chiar și persoane cu haina albastră nobilă. Corpul poate fi numit miniatură. În general, exoticele seamănă cu un fel de creaturi de desene animate (de exemplu, urșii), iar copiii sunt îndrăgostiți nebunește..

Fald scotian

Un alt nume pentru această rasă este Scottish Fold. Se diferențiază de altele nu numai prin structura botului, ci și prin forma urechilor. Acest lucru se găsește numai în Scottish Folds, ceea ce înseamnă că aceste pisici sunt unice. Scottish Folds au un corp moderat. Paltonul poate fi scurt sau mediu în lungime. Foarte des albastru, precum și cenușă, fum.

Botul Scottish Folds nu este aplatizat la fel de mult ca la majoritatea celorlalți reprezentanți de rase similare. Prin urmare, arată mult mai armonios. Nu există agresiune sau aroganță pe fața acestor pisici. Sunt foarte drăguți cu ei înșiși.. Ei își iau nu numai aspectul, ci și caracterul excelent, și anume:

  • lipsit de pretenție;
  • afecțiune pentru proprietar;
  • viabilitate.

Oricine poate găsi un limbaj comun cu un scoțian. Pisica este bună atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cei care au deja alte animale de companie.

Pisici britanice

Descrierea lor este foarte asemănătoare cu scoțienii. Aproximativ aceleași culori ale hainei, care sunt de obicei scurte și amintesc de pluș, același caracter prietenos, primitor. La această rasă, datorită planeității nu prea pronunțate a botului (ca cele scoțiene) și unei expresii faciale plăcute.

Blana britanicilor, deși scurtă, este foarte groasă, ceea ce face pisica din punct de vedere vizual mai grăsuță decât este cu adevărat. De asemenea, se pare că are obrajii dolofani. Arata foarte bine.

Rasa pisicilor din Himalaya

Această rasă este rezultatul a două dintre cele mai aristocratice pisici de pe planetă - persane și siameze. Crescătorii au luptat pentru asta pentru o perioadă foarte lungă de timp, iar în 1950 al secolului trecut eforturile lor au fost încununate cu succes..

De la siamezi, pisica din Himalaya a moștenit ochii albaștri și culorile hainei (bej cu întuneric în anumite locuri). De la persan - botul, care este turtit, și părul lung șic. S-a dovedit a fi doar o creație orbitoare, așa cum se poate observa privind fotografia. Natura pisicilor din Himalaya este caracterizată de calm, care se învecinează cu lenea. Vor fi întotdeauna fericiți să se lase îmbrățișați și să joace rolul unei jucării pentru copil..

Manuale

O altă rasă interesantă cu botul turtit. A fost crescută, ca toate celelalte, artificial, dar manualele trăiesc în principal în sălbăticie. Este extrem de dificil să-i îmblânzești. Acestea sunt pisici formidabile, agresive - adevărați prădători.

Manualele au un corp puternic, musculos și o culoare tabby. Poate că această rasă este singura dintre pisicile cu bot aplatizat, care a fost utilă pentru caracteristicile structurii craniului. Datorită prinderii de fier, este mult mai convenabil pentru reprezentanții săi să vâneze. Prada prinsă nu va aluneca niciodată din gura prădătorului.

Acestea sunt cele mai renumite rase de pisici cu bot aplatizat. Ei au argumentele pro și contra. În ciuda faptului că lista celor din urmă este destul de impresionantă, linia celor care vor să facă un astfel de prieten nu se usucă. Oamenii au iubit și vor iubi aceste pisici, chiar dacă sunt doar pentru neobișnuința, extravaganța și capacitatea lor de a ieși în evidență în mulțime.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce rase de pisici cu botul turtit?