Cum sunt sterilizate pisicile?

Fiecare proprietar al unei frumuseți pufoase (sau fără păr) se întreabă cum sunt sterilizate pisicile. Acest lucru se datorează faptului că descendenții nedoriți, estrul, modificările de comportament din cauza creșterii hormonale și a riscului de a contracta boli de la pisicile de curte încep să provoace multe probleme..

Castrarea este lipsirea unei pisici de capacitatea sa de reproducere.

Aspecte pozitive ale sterilizării:

 • Conform statisticilor, animalele care au suferit o operație care le-a lipsit de capacitatea lor de reproducere trăiesc cu 2-3 ani mai mult decât pisicile nesterilizate. Acest lucru se datorează lipsei de stres asociată cu supratensiunile hormonale. Și, de asemenea, sarcinile, nașterea și hrănirea descendenților, care uzează corpul și îl fac vulnerabil la agenții patogeni.
 • Infecția cu infecții cu transmitere sexuală este redusă la minimum pentru animalele sterilizate. În plus, probabilitatea tumorilor, chisturilor și a altor patologii ale uterului, ovarelor este practic redusă la zero. Probabilitatea dezvoltării neoplasmelor (inclusiv a celor maligne) în glandele mamare este redusă cu 50%.
 • Hormonii furioși fac pisica agresivă, neliniștită, se grăbește în căutarea unei pisici pentru a-și continua cursa, poate începe să eticheteze lucrurile din apartament. Acest comportament aduce o mulțime de probleme proprietarilor și animalului în sine. Sterilizarea oferă o pierdere a interesului pentru reproducere și concentrează atenția pisicii asupra interacțiunilor umane. Animalul de companie devine afectuos și ușor de educat, caracterul ei devine calm și echilibrat, încetează să marcheze tot ceea ce este în jur, ceea ce simplifică foarte mult întreținerea animalului.
 • Pisica este capabilă să se reproducă de până la șase ori pe an. Și într-un singur miel se pot naște până la nouă pui. O astfel de fertilitate devine un adevărat dezastru pentru proprietarii de animale de companie și complică situația deja dificilă cu animalele fără stăpân pe stradă. Sterilizarea este cel mai civilizat mod de a rezolva problema descendenților nedoriti..

Metode de sterilizare pentru pisici

Există mai multe moduri de a neutraliza pisicile. Pe care să îl preferați depinde de care dintre tehnici este folosită cu succes și pe termen lung într-o anumită clinică, unde proprietarul animalului a decis să apeleze pentru ajutor.

Absența complicațiilor postoperatorii depinde în mare măsură de profesionalismul și experiența medicilor care efectuează bine procedura..

Metode pentru castrarea pisicilor:

 • Ovariectomie - îndepărtarea ovarelor cu conservarea uterului prin intervenție chirurgicală.
 • Sterilizarea medicală - o modalitate de a elimina estrul prin medicamente hormonale.
 • Ocluzia tubară - ligatură tubară.
 • Ovariohisterectomia - îndepărtarea chirurgicală a uterului și a ovarelor.
 • Laparoscopie - îndepărtarea ovarelor și a uterului prin incizii mici (puncții).
 • Radiație sau metodă chimică.

Radiația și sterilizarea chirurgicală a unei pisici sunt fundamental diferite tehnici. Sterilizarea cu radiații implică expunerea ovarelor unui animal la o doză calculată cu atenție de radiații radioactive. În acest caz, este posibil un efect dăunător asupra celulelor altor organe și sisteme. Astfel, pisicile sunt sterilizate fără intervenție chirurgicală..

Metoda chirurgicală - operație abdominală. În prezent este cel mai eficient și mai sigur mod de a preveni descendenții.și scăpați de alte probleme asociate instinctului reproductiv.

Caracteristici de sterilizare

Pisicile sterilizate care au suferit exact ovariohisterectomia își pierd irevocabil capacitatea de a produce pisoi, comportamentul lor se schimbă dramatic, estrul este eliminat. În plus, probabilitatea apariției bolilor organelor de reproducere este zero. Din acest motiv, medicii veterinari recomandă cel mai adesea această metodă de sterilizare..

În timpul estului, operația poate fi efectuată, dar pisica nu va ieși bine din anestezie, iar vindecarea cusăturilor este mai lentă.

Se recomandă sterilizarea cu 2 săptămâni înainte de debutul estrului sau la 2 săptămâni după ce acesta se încheie. Este posibil să se neglijeze această regulă dacă se observă estrus pentru o perioadă lungă de timp, cu un interval de 1-5 zile. În acest caz, pauza de paisprezece zile nu poate fi susținută..

Chiar și un animal poate fi sterilizat în timpul sarcinii dacă este necesar pentru a salva viața pisicii. În alte cazuri, o astfel de operație nu se face, deoarece în corpul pisicii în timpul sarcinii, schimbările globale au loc la nivel hormonal și fiziologic..

Pregătirea pentru operație

Cea mai favorabilă perioadă de sterilizare prin chirurgie abdominală chirurgicală (ovariohisterectomie, ovariectomie) este vârsta pisicii de 7-9 luni. Desfășurat la pisoi, poate afecta negativ creșterea și dezvoltarea organelor interne. Pisicile vârstnice (cu vârsta peste 7 ani) nu tolerează bine anestezia și se recuperează lent după operație.

Cu trei-patru săptămâni înainte de sterilizarea planificată, se efectuează vaccinarea preventivă de rutină. Ce vaccinări trebuie făcute va fi explicat în detaliu de către medicul veterinar.

Cu câteva zile înainte de eveniment, se efectuează o examinare preventivă a pisicii, proprietarul animalului de companie este obligat să furnizeze informații despre starea sănătății sale. Dacă este necesar, se ia sânge pentru analize de laborator, se fac o ecografie a organelor abdominale și o cardiogramă.

Dacă pisica este absolut sănătoasă și nu există contraindicații pentru sterilizarea chirurgicală, atunci este stabilită data operației. Cu o zi înainte, pisica trebuie să-și tundă unghiile. Acest lucru trebuie făcut, deoarece după operație, animalul poate zgâria cusătura. Apoi se efectuează tratamentul puricilor și deparazitarea.

Cu 12 ore înainte de începerea operației de sterilizare, pisica trebuie să nu mai dea hrană, cu 3 ore înainte de începerea operației de sterilizare, să bea apă. Astfel de măsuri se explică prin faptul că, în timpul recuperării după anestezie, animalul poate începe să vomite, ceea ce duce la aspirația căilor respiratorii..

Sterilizare

Cântărirea pentru a determina doza exactă de anestezie se face în clinica veterinară, unde pisicile sunt sterilizate; este mai bine să efectuați operația în condițiile sterile ale instituției veterinare..

În plus, operația în clinica veterinară este capacitatea de a evita complicațiile, efectul nociv al anesteziei asupra animalului, apariția unor circumstanțe neașteptate. Minus pentru proprietarul animalului - așteptând sfârșitul procedurii, drumul către clinică va dura timp.

Avantajul de a efectua o intervenție chirurgicală acasă - pisica nu experimentează stresul de a fi într-un loc necunoscut.

Medicul poate fi chemat la o oră convenabilă pentru proprietarul animalului. Dezavantajul sterilizării la domiciliu este imposibilitatea de a crea condiții sterile în clinică.

Etape de sterilizare:

 • După anestezie intravenoasă și debutul stadiului său chirurgical, animalul este așezat pe masa de operație. Apoi, părul este îndepărtat la locul de incizie prevăzut și pielea este tratată cu un antiseptic.
 • Sterilizare - vizionați videoclipul. O incizie se face de-a lungul liniei albe sau pe lateral, de până la 3 cm lungime. Incizia din lateral se vindecă mai repede în perioada postoperatorie, mai des se face cu ooforectomie (îndepărtarea numai a ovarelor în timp ce se păstrează uterul). Cavitatea abdominală este tăiată de-a lungul liniei albe atunci când uterul și ovarele sunt îndepărtate. Vasele mari sunt ligate pentru a preveni sângerarea, după care uterul și ovarele (sau doar ovarele) sunt excizate. Uterul și ovarele sunt îndepărtate, suturile auto-absorbabile sunt aplicate pe organele interne, suturile externe sunt neabsorbabile (de obicei sunt 3), după 7-14 zile sunt îndepărtate. Uneori se folosește tehnica cusăturilor cosmetice, care nu trebuie îndepărtată..
 • Perioada postoperatorie include recuperarea animalului din anestezie, îngrijirea rănilor și îndepărtarea cusăturilor (dacă este necesar).

Pisicile sunt sterilizate timp de aproximativ o jumătate de oră. Această perioadă nu include introducerea anesteziei și scufundarea în somn, precum și perioada de recuperare după anestezie..

Caracteristici ale îngrijirii unei pisici după operație

După sterilizare, pisica este dată proprietarului atunci când este încă sub influența anesteziei și doarme sau la începutul procesului de trezire dintr-un somn de droguri. Depinde de modul în care este obișnuit să acționezi într-o anumită clinică veterinară.

În timp ce se află sub influența anesteziei, animalul nu poate controla încă mișcările și este capabil să-și facă rău.

Din acest motiv, trebuie asigurate siguranța și supravegherea animalului de companie..

Reguli de îngrijire după sterilizare:

 • Trebuie să transportați pisica într-un purtător special, de preferință cu un vârf înclinat.
 • În timpul somnului narcotic, animalul încetinește respirația și pulsul, temperatura corpului scade, ceea ce crește probabilitatea de hipotermie. Pentru a evita acest lucru, animalul de companie trebuie să fie acoperit cu o pătură sau o pătură, să pună un tampon de încălzire sau o sticlă de apă fierbinte lângă el.
 • Acasă, îți poți lăsa animalul de companie în purtător pentru o vreme sau îl poți pune pe podea, după ce ai pus pânză de pânză și pânză.
 • În timpul somnului narcotic, ochii animalelor nu se închid, prin urmare, pentru a evita inflamația corneei, pleoapele trebuie închise la fiecare 5-10 minute. Poate fi instilat cu soluție salină 0,9% (NaCl).
 • Un animal de companie trezit trebuie protejat de căderi și sărituri..
 • La trezirea finală, crește setea, ceea ce este normal. Dă-i animalului tău de companie mai multă apă.
 • Mâncarea trebuie administrată numai atunci când apare pofta de mâncare. Nu puteți hrăni forțat o pisică sterilizată, lipsa poftei de mâncare poate fi observată până la 3 zile după operație. Cel mai adesea, animalul cere hrană chiar a doua zi..
 • Este necesar să monitorizați starea cusăturilor până când acestea sunt îndepărtate. Cusăturile trebuie să fie uscate și curate, supurația și blocarea sunt inacceptabile. Plăgile pot fi tratate cu clorhexidină sau peroxid de hidrogen. Unii medici veterinari recomandă lubrifierea suplimentară a cusăturilor cu unguente care accelerează vindecarea rănilor.
 • După operație, se pune o pătură specială sau bandaj, care protejează rănile de daune. Animalul de companie se obișnuiește cu o astfel de măsură într-o zi, apoi pur și simplu nu observă bandajul.

Efectele adverse ale sterilizării pot apărea dacă operația a fost efectuată de un nespecialist în condiții insalubre. În acest caz, animalul va începe să se îmbolnăvească și poate chiar să moară. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să contactați o instituție medicală specializată și să efectuați sterilizarea conform unei tehnici care a fost folosită cu succes în această clinică veterinară de mult timp. Experiența și profesionalismul medicilor vor ajuta la evitarea posibilelor complicații postoperatorii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum sunt sterilizate pisicile?