Revizuirea hranei pentru pisici castrate

După sterilizarea prin metoda ovariohisterectomiei sau ovariectomiei, cantitatea de hormoni sexuali din corpul animalului scade brusc, ceea ce duce la o încetinire a proceselor metabolice. Hrana specială pentru pisicile sterilizate va ajuta la evitarea creșterii în greutate și a dezvoltării obezității din cauza modificărilor metabolismului..

Principiile hrănirii unei pisici sterilizate

Puteți recomanda pisicilor sterilizate o dietă constând numai din produse naturale sau special concepută pentru hrana industrială a animalelor sterilizate.

Reguli de hrănire:

  • Adăugați legume în dietă, dar faceți-o discret pentru ca animalul să nu se îndepărteze de mâncare.
  • Hrana umedă pentru pisicile sterilizate este esențială, deoarece cantitatea de apă pe care o beau poate fi redusă semnificativ după operație. În unele cazuri, pisicile refuză să bea deloc. Puteți crește cantitatea de apă din dietă cu ajutorul conservelor speciale în cutii sau în ambalaje, deoarece acestea conțin mult lichid.
  • Feedul selectat trebuie să conțină cât mai puțină sare posibil și să fie fie Premium, fie Super Premium. Există o inscripție „pentru pisici sterilizate” pe un pachet de astfel de alimente.

Proprietarii se întreabă care hrană este cea mai bună pentru pisicile castrate din simplul motiv că după operație, animalul începe să se îngrașe rapid. Acest lucru afectează negativ sănătatea animalului de companie, pentru a evita acest lucru, trebuie să reduceți porțiile atunci când vă hrăniți și să dați mai multă apă de băut.

Ce să nu dau

Nici cea mai bună hrană pentru animalele sterilizate nu va fi benefică dacă nu țineți cont de caracteristicile individuale ale animalului de companie..

Este dăunător să dai:

  • Carnea grasă, precum porc, miel, rață sau gâscă, este dificil de digerat de pisică. Dacă animalul iubește carnea crudă, atunci o puteți hrăni ocazional cu ea, dar numai după congelare.
  • Oase de pui.
  • Zaharul, condimentele, sarea, pe măsură ce se acumulează în organism, ceea ce duce la obezitate și boli.
  • Cârnați, afumături, carne prăjită.
  • Peștele, deoarece conține o mulțime de magneziu și fosfor, care provoacă cristalurie.

Feed premium recomandat

Nutriția pisicii după sterilizare este de o importanță capitală, deoarece salvează animalul de companie de toate problemele asociate cu modificările metabolice postoperatorii.

Eukanuba Sterilized Weight Kontrol este un aliment uscat pentru pisici sterilizate în granule. Compoziția este special concepută pentru animalele predispuse la îngrășarea excesivă. Conține oligoelemente, L-carnitină, vitamine și macronutrienți. Consistența fermă a alimentelor favorizează curățarea eficientă a dinților și prevenirea formării calculului. Dezavantajul este că furajele se bazează pe porumb și pui, care pot provoca reacții alergice.

Royal Canin Castrat Tânăr Tată și Femeie Tânără. Pot fi folosite pentru hrănirea pisicilor supraponderale sterilizate. Compoziția este îmbogățită cu L-carnitină, vitamine, minerale și aminoacizi.

Principalele ingrediente sunt porumbul și puiul, care sunt alergeni, există și conservanți.

Peletele Purina Pro Plan After Care sunt potrivite pentru hrănirea pisicii dvs. obeze sterilizate. Acoperirea pe granule asigură o curățare de înaltă calitate a dinților și previne formarea tartrului. Un conținut scăzut de carbohidrați și un conținut ridicat de proteine ​​oferă un conținut scăzut de calorii. În același timp, hrana este perfect absorbită și asigură o senzație de plenitudine pentru o lungă perioadă de timp..

Toate fluxurile industriale sunt împărțite în clase: economică, premium, super premium și holistică.. Cele mai bune caracteristici sunt furajele clasei holistice. (dar și cele mai scumpe), deoarece acestea ajută la evitarea dezvoltării obezității la animale după operație. În același timp, acestea sunt cele mai echilibrate în compoziție, deci nu este nevoie să suplimentați pisica cu alte produse. Hrana pentru clasa holistică de la Acana, Pronature Holistic și Felidae are o calitate impecabilă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Revizuirea hranei pentru pisici castrate