Sunt sterilizate pisicile nulipare?

Proprietarul unui animal de companie pufos, mai devreme sau mai târziu, întreabă despre sterilizare. Dacă nu intenționați să crească pisoii, nu este nevoie să epuizați corpul pisicii până la sarcină în fiecare an, nașterea și hrănirea descendenților, este mai bine să o sterilizați. Pentru multe rase, acesta este un adevărat stres, astfel încât sterilizarea este pur și simplu necesară pentru a salva animalul de chinuri și anxietate inutile în timpul estrusului.

Operația de sterilizare este complet inofensivă, în ciuda credinței răspândite în diferite efecte secundare.. Pubertatea unui pisoi începe la 5 - 7 luni, este mai bine să efectuați sterilizarea în acest moment. Tineretul și sănătatea individului garantează procedura fără complicații. Cu cât animalul este mai în vârstă, cu atât tolerează mai greu anestezia..

Aspecte pozitive ale sterilizării

Această operație scutește animalul de multe boli, sarcini nedorite și oncologie. Conform statisticilor, dacă sterilizarea se efectuează înainte de primul estrus, posibilitatea de a dezvolta o tumoare de sân este redusă de zece ori..

Sterilizarea eliberează animalul de bolile uterului și ovarelor. S-a dovedit că indivizii sterilizați trăiesc mai mult, sunt mai atașați de casă și de proprietari..

Puteți steriliza o pisică atât înainte, cât și după naștere. Este chiar de dorit să efectuați această procedură la pisicile nulipare, ceea ce oferă multe avantaje:

  • corpul femeii va fi eliberat de stres sub formă de naștere și hrănire a descendenților;
  • individul nu va experimenta atracția sexuală, ceea ce îi garantează un comportament calm;
  • animalul va trăi mai mult;
  • în absența căldurii, pisica va fi mai afectuoasă, jucăușă și calmă;
  • o pisică sterilizată nu va reproduce pisoii, care trebuie atașați la nesfârșit undeva.

Mulți proprietari cred că femeii ar trebui să i se ofere ocazia să nască cel puțin o dată și apoi să fie sterilizată, dar acest mit nu are niciun fel de bază..

Câți ani poate fi sterilizată o pisică??

Operația se face cel mai bine la o vârstă fragedă, astfel încât animalul să aibă puterea de a-și reveni. Mai bine să o faceți de la 8 la 10 luni, dacă dintr-un anumit motiv procedura nu a fost efectuată, dar rămâne nevoia de sterilizare, o puteți face până la 5 ani.

Unele sunt operate până la vârsta de nouă ani, cu condiția ca animalul să fie sănătos. Problema efectuării unei proceduri de sterilizare la adulți trebuie discutată cu un medic veterinar. De obicei, înainte de operație este prescris un examen special, persoanele în vârstă sunt mai greu de tolerat anestezia, deci este mai bine să sterilizați un pisoi.

Perioada postoperatorie

Dacă operația este efectuată corect, sterilizarea nu provoacă nicio complicație.

Pentru pisică, trebuie să puneți un pat, de preferință ferm și să îi oferiți o odihnă completă. Ar trebui să doarmă cel puțin 5-6 ore după operație.

Activitatea animalelor poate duce la complicații nedorite. Este necesar să se asigure o îngrijire adecvată a pisicii după sterilizare. Trebuie să vă asigurați că nu îngheță, după operație, temperatura corpului poate scădea, caz în care trebuie acoperită.

Cusătura trebuie tratată conform recomandărilor medicului. Este necesar să respectați starea pisicii pentru a reacționa la abateri în timp și a o duce la clinică. Instrucțiuni de îngrijire:

  • asigurați pisicilor pace;
  • puneți o pătură specială pentru a preveni lingerea cusăturilor;
  • apa și alimentele lichide ar trebui să fie disponibile animalului;
  • primele trei zile pentru a fi aproape de preferatul tău.

Operația este stres pentru corpul pisicii și o va tolera mai ușor dacă nu risipește unele dintre forțele corpului în timpul nașterii..

După naștere, schimbările hormonale apar în corpul animalului, deci dacă există o alegere, este mai bine să sterilizați femela nulipară.

O pisică nesterilizată se comportă diferit de un animal care a fost supus unei proceduri de îndepărtare a organelor sale de reproducere. În perioadele de căldură, devine insuportabilă, țipă tot timpul, suferă de instincte nesatisfăcute, provoacă multă anxietate proprietarilor ei. Operațiunea va ameliora chinul atât al iubitului tău animal de companie, cât și al tuturor membrilor gospodăriei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sunt sterilizate pisicile nulipare?