Merg pisicile sterilizate

Cu toții iubim animalele, iar pisicile din lista animalelor de companie sunt departe de ultima poziție. Da, o astfel de conviețuire are multe delicii, dar uneori proprietarii de colegi de cameră blănoși trebuie să facă față nevoii de sterilizare, deoarece animalul lor de companie merge activ.

Poate o pisică să facă o plimbare?

Spre marele nostru regret, spree după sterilizare nu este întotdeauna posibil să se evite. Cazurile în care femeia merge după sterilizare sunt rare, totuși, există. O pisică cere o pisică după operație numai ca urmare a următorilor factori:

  • Sterilizare slabă;
  • Duplicarea hormonală;
  • Sindromul țesutului ovarian ectopic.

Manifestarea semnelor de vânătoare și apariția estrului sunt în principal caracteristice femelelor operate la vârsta adultă. Merge pentru că fundalul hormonal al animalului este reconstruit semnificativ după operație.

La scurt timp după sterilizare, pot apărea semne primare de est și cel mai probabil va cere din nou o pisică..

Cum să evitați zumzeturile de pisică spayed?

Chiar dacă pisica sterilizată merge din nou, trebuie să luați imediat anumite măsuri, astfel încât să nu se stabilească un ciclu stabil. O măsură eficientă este introducerea medicamentelor hormonale.. În cazuri foarte rare, această procedură trebuie repetată. Rețineți că, dacă sterilizarea a avut loc acum câteva zile sau a ajuns la o perioadă de 7 luni, iar femela sterilizată este încă pe jos, o injecție cu un medicament hormonal va ajuta cu siguranță. Dacă sterilizarea a fost făcută acum un an sau chiar mai mult, animalul de companie merge din cu totul alt motiv.

Sterilizare slabă: consecințe

Una dintre cele mai evidente explicații pentru pisica sterilizată care începe să meargă din nou este animalul prost sterilizat. Animalul de companie merge cu această întorsătură a evenimentelor, deoarece o bucată dintr-un ovar sau chiar un ovar întreg nu a putut fi îndepărtată deloc de veterinari în timpul sterilizării. Atunci în prima lună după sterilizare, ea reia vânătoarea și apoi merge precum și înainte de operație. Un astfel de caz este destul de rar și, dacă este detectat, necesită o operație abdominală largă imediată. Laparoscopia nu este utilizată în acest caz, deoarece rezultatele sale sunt ineficiente pentru un animal de companie odată sterilizat.

O pisică merge după sterilizare: hormoni și efectul lor asupra corpului

Anumiți hormoni sunt responsabili de pubertate și de apariția estrului la femeie. Acestea sunt produse de următoarele organe:

  • Ovare;
  • Glanda pituitară;
  • Hipotalamusul;
  • Glandele suprarenale.

Este important să știm și să înțelegem aici că, ca urmare a perturbării hormonale, hormonii glandei pituitare și hipotalamusului sunt capabili să formeze un fond hormonal special, similar cu fundalul unui animal care merge. Acest rezultat este destul de probabil atât pentru persoanele sterilizate, cât și pentru cele nesterilizate..

Glandele suprarenale, la rândul lor, atunci când apar neoplasme tumorale în ele, pot schimba și fundalul hormonal la pisicile sterilizate..

Ce cazuri mai apar?

În practica veterinară, există o serie de cazuri specifice în care fondul hormonal sexual al unui individ sterilizat a fost determinat de boli care apar în glanda tiroidă. Alinierea și ajustarea echilibrului hormonilor în această situație nu este o sarcină ușoară, care poate include o serie de etape:

  • Excluderea tumorilor producătoare de hormoni;
  • Suprimarea chimică a hormonilor sexuali.

Cel mai adesea, acesta din urmă se realizează prin implantarea unei capsule speciale sub piele..

Tragerea concluziilor

Rezumând dacă pisicile spayed merg după operație, aș dori să repet. Sterilizarea implică pierderea funcției reproductive exclusiv, adică estru, și dorința de a se împerechea la o femeie sterilizată poate persista.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Merg pisicile sterilizate