Cat de des nasc pisicile?

Când apare o pisică în casă și proprietarii sunt de acord să o lase să meargă la „chemarea naturii”, apare o întrebare logică: de câte ori pe an o pisică naște??

Nu permiteți unui animal de rasă să se angajeze în sex promiscu. Acest lucru va afecta negativ genetica viitorilor descendenți și poate duce la patologii la pisici..

Sarcina la pisicile domestice durează în medie 9 săptămâni. Momentul purtării descendenților diferă în funcție de rasă:

  • la rasele cu păr scurt (abisinian, birmanez, albastru rusesc, Mau egiptean etc.) - 58-68 zile;
  • la rasele cu păr lung (siberian, persan, pădure norvegiană etc.) - 63-72 zile.

În plus, caracteristicile fiziologice și individuale ale viitoarei mame afectează momentul sarcinii..

Frecvența travaliului și impactul acestuia asupra sănătății

În absența controlului asupra împerecherii din partea proprietarilor, pisicile nasc adesea. În medie, o pisică poate naște de 2 până la 4 ori pe an. Maxim - de 5 ori pe an. Rata ridicată a natalității, lipsa timpului normal între sarcini afectează negativ sănătatea mamelor cu blană.

Adesea, nașterea pisicilor are un corp epuizat, care nu are timp să se refacă și este susceptibil la tot felul de infecții. Animalul poate pierde foarte mult în greutate, poate câștiga o curbură a coloanei vertebrale, poate dobândi patologii ale sistemului nervos, ale căilor respiratorii și ale organelor de reproducere. La pisici, hepatita, necroza este posibilă. În general, sarcinile neîntrerupte și nașterea duc la o deteriorare generală a stării de sănătate, la îmbătrânirea rapidă a corpului și la o reducere a speranței de viață..

Recomandări pentru împerecherea animalelor

Pentru a evita consecințele negative ale nașterii frecvente, felinologii experimentați sfătuiesc să ia în considerare procesul de reproducere cu atenție și să calculeze timpul de împerechere în avans. Mulți proprietari de feline se vor împerechea de 1-2 ori pe an după aproximativ un estru. Cu toate acestea, pisicilor le este greu să tolereze estrul care nu reușește, iar acest lucru afectează, de asemenea, starea lor de bine..

Prin urmare, ca cea mai bună opțiune, se recomandă tricotarea animalelor de 3-4 ori pe an. Atunci sarcina va fi mai puțin stresantă, iar pauza dintre naștere îți va oferi posibilitatea de a câștiga forță pentru următorul apel. Cu cât animalul devine mai în vârstă, cu atât este mai lungă perioada de recuperare a corpului după naștere..

Experții consideră că intervalul normal dintre nașteri ar trebui să fie de 8 până la 14 luni. Cu o activitate reproductivă ridicată, corpul se epuizează rapid, animalul devine slăbit, expus la diferite boli. Prin urmare, o pisică poate naște de 1-2 ori pe an. Uneori, o pisică naște de 3-4 ori pe an. Pentru un miel, femela este capabilă să poarte de la 2 la 8 pui. În cazul în care pisica după împerechere nu a rămas însărcinată, este diagnosticată cu infertilitate.

Cum se reglementează reproducerea animalelor

În timpul sarcinii, proprietarul ar trebui să acorde o atenție maximă stării animalului său de companie. Este important să oferiți îngrijire adecvată viitoarei mame, mai ales dacă nașterea are loc pentru prima dată. Luând în considerare bunăstarea ei, ei dezvoltă o strategie suplimentară pentru comportamentul reproductiv.

Dacă pisica tolerează cu ușurință sarcina și nașterea, și invers, suferă de căldură goală, merită să îi dai ocazia să nască mai des. Când nașterea este dificilă, iar sarcinile sunt însoțite de patologii, este mai bine să recurgeți la sterilizare. Această opțiune blândă vă va permite să evitați griji și chinuri inutile pentru animal. În plus, o operație simplă ajută la prevenirea dezvoltării tumorilor maligne pe organele de reproducere. Pisica devine mai liniștită, sănătatea ei se îmbunătățește.

Pentru reglarea dorinței sexuale, experții recomandă utilizarea medicamentelor non-hormonale, în primul rând de natură homeopatică.:

  • Pisica Baiyun;
  • Tricotat minus;
  • Opriți stresul.

Aceste medicamente au un caracter sedativ. Au un efect benefic asupra comportamentului emoțional al pisicilor, ameliorează tensiunea nervoasă, dar nu deprima sistemul nervos. Prezența în medicamente a componentelor naturale ale plantei (mentă, cimbru, oregano și altele) oferă un efect ușor asupra organismului.

Este extrem de nedorit să se utilizeze medicamente precum „Contrasex”. Acestea sunt contraceptive realizate pe baza sintezei chimice și care provoacă dezechilibre hormonale severe..

Sarcina dorită planificată îi va încânta pe proprietari și nu va dăuna animalului de companie. Pisica va fi recunoscătoare pentru îngrijirea și atenția care i-au fost acordate într-o perioadă prenatală dificilă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cat de des nasc pisicile?