Durata de sterilizare a unei pisici

Castrarea unei pisici este o operație în care ovarele sunt îndepărtate de la animal, cel mai adesea împreună cu uterul. Această operație poate fi efectuată atât în ​​clinică, cât și acasă..

Castrarea pisicilor devine din ce în ce mai populară. Mulți sunt deranjați de țipetele sălbatice ale pisicilor în fiecare primăvară, cineva se teme că animalul său de companie va contracta o boală cu transmitere sexuală. De asemenea, popularitatea operațiunilor se datorează unei supraabundențe de pisoi, date „pe mâini bune” și pisici de stradă.

Cel mai popular motiv pentru sterilizare sunt strigătele de primăvară. Acest lucru se întâmplă doar pentru că pisica, gata să se împerecheze, invită pisicile la o „întâlnire”.

Hormonii, pastilele speciale și, de fapt, sterilizarea vor ajuta la prevenirea acestui proces. Este bine dacă faceți operația înainte de prima căldură.

După operație, animalul de companie „reabilitează” timp de aproximativ o lună și devine calm și dulce. Ea încetează temporar să producă hormoni sexuali feminini, ceea ce reduce nivelul hormonal și suspendă dorința de dorință sexuală. Odată cu scăderea nivelului de hormoni, animalul nu devine drăguț pentru o anumită perioadă de timp.. Animalul poate pierde agresivitatea excesivă și îmbunătăți caracterul.

Avantajele sterilizării

Această operațiune nu are practic dezavantaje, deoarece este utilă atât pentru proprietari, cât și pentru animale de companie:

  • Animalele sterilizate nu curg sau plâng primăvara;
  • Nu suferă de inflamații, inclusiv piometra, o boală obișnuită a animalelor nesterilizate;
  • Glandele lor mamare nu se umflă aproape niciodată;
  • Animalele însărcinate trebuie îngrijite, iar această îngrijire necesită adesea contactarea unui medic veterinar. În plus, pisoii născuți vor trebui atașați undeva..

După cum puteți vedea, această operațiune are o mulțime de avantaje, nu are aproape nici o latură negativă..

Durata și cursul intervenției chirurgicale

În ceea ce privește timpul, sterilizarea unei pisici nu durează mult, mai ales sterilizarea acasă. În acest caz, operația durează până la 20 de minute. Pretul acestei proceduri nu va diferi practic de operatia din clinica..

Sterilizarea durează în medie 30 de minute (fără a lua în considerare timpul de reabilitare și pregătirea pentru operație). Înainte de procedura în sine, animalul de companie este pregătit pentru operație, se administrează anestezie. Proprietarul nu are voie să fie prezent în timpul operației, timp în care poate face o plimbare.

În general, sterilizarea durează aproximativ una până la două ore. După încheierea procedurii, ea este transferată într-o altă cutie, unde se trezește din anestezie. Uneori, o injecție este injectată în animal, ceea ce ajută la trezirea mai rapidă. După un timp, animalul de companie este luat de proprietar.

Chirurgia este o decizie înțeleaptă. Nu durează mult timp și, prin urmare, este mai bine să efectuați această procedură o dată decât să îngrijiți și să distribuiți pisoi tuturor.

De asemenea, cu ajutorul acestei operații, veți proteja animalul de multe boli neplăcute..

Pregătirea pentru sterilizare

Deoarece această procedură este o operație abdominală efectuată sub anestezie, animalul trebuie să fie pregătit pentru aceasta:

  • Țineți animalul la o dietă de foame timp de douăsprezece ore înainte de operație;
  • Cu o zi înainte de operație, merită să îi dați animalului de companie o lingură de ulei de vaselină de băut. Acest lucru va ajuta la curățarea intestinelor;
  • Înainte de operație, animalul trebuie verificat și examinat de către un medic veterinar;
  • Această procedură poate fi efectuată numai de la debutul pubertății, adică atunci când animalul de companie are șase luni.

Este important de știut că operația se efectuează numai pe o pisică sănătoasă. De asemenea sterilizarea unei pisici care alăptează este inacceptabilă. Acest lucru se datorează faptului că în timpul alăptării, pisica poate fi rănită sau poate pierde mult sânge. Cel mai bine este să așteptați dezvoltarea inversă a uterului și apoi să operați animalul.

Îngrijirea postoperatorie

După procedură, o pisică specială este pusă pe pisică, eliminând probabilitatea de stres. Cel mai bun loc pentru o pisică în acest moment este un loc cald pe podea sau în propriul colț..

Ea va putea sta singură în 12 ore. O dată pe zi, cusătura este tratată cu alcool. Cusăturile sunt îndepărtate de pe rană la 10-14 zile după operație.

Sterilizarea este un pas critic care necesită o decizie deliberată. Dacă vă decideți, știți că procedura vă va salva pe dvs. și pe animalul dvs. de companie de multe probleme..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Durata de sterilizare a unei pisici