"Amprolium": instrucțiuni de utilizare, medicament pentru păsări

Tratamentul găinilorUn agent parazit care se poate manifesta ca letargie sau inactivitate este coccidia. Puteți lupta împotriva lor numai cu medicamente. Un astfel de medicament este "Amprolium". Elimină principalele simptome sub formă de diaree și epuizare rapidă. Și, de asemenea, combate efectiv acțiunea parazitară a coccidiei.

"Amprolium": instrucțiuni de utilizare, descrierea medicamentului

Chiar și personalul de service poate aduce coccidii. Dar principala sursă de dezvoltare a bolii la păsări și iepuri este întreținerea necorespunzătoare a acestora. Poate fi camere murdare sau prea înghesuite..

Dar chiar dacă păsările conținea în condiții normale, trebuie luate măsuri preventive. "Amprolium" - este un medicament cu toxicitate redusă, care luptă eficient împotriva paraziților și promovează obișnuința păsărilor cu agentul.

Forma de eliberare, compoziția produsului "Amprolium"

Medicamentul aparține grupului antiprotozoal și este eliberat într-o formă - este pudra. La vânzare puteți găsi diverse ambalaje ale acestui produs. Pentru terenurile agricole mari, acestea pot fi saci de kilograme. În acest caz, o substanță de o sută de grame conține nu mai mult de treizeci de grame de amprolium. În unele cazuri, puteți achiziționa o doză mică - poate fi o pungă care cântărește zece grame sau o pungă pentru o jumătate de kilogram cu o doză de douăzeci și cinci de grame de amprolium.

 1. Un drogPrincipala substanță care combate paraziții este clorhidratul de amprolium.
 2. O componentă auxiliară este lactoza..
 3. Culoarea pulberii poate fi de la alb la nisipos deschis..
 4. Ambalaj laminat pentru medicamente.
 5. Pentru pui, de asemenea, eliberează destul de des "Amprolium". Acestea pot fi pliculețe mici de 1,4 grame de ingredient activ.

Vizual, medicamentul poate fi recunoscut prin designul ambalajului. Imaginile cu diferite animale vor fi descrise pe un fundal alb. În mijlocul pachetului vor exista informații despre medicament. Medicamentul este produs nu numai în Rusia. Producția sa este bine stabilită în Ucraina și Republica Belarus. Nu va fi dificil să cumpărați un medicament într-o farmacie a grădinii zoologice.

Indicații pentru utilizarea produsului "Amprolium"

Prescrieți medicamentul pentru diferite forme de coccidioză. Dar, indiferent de simptomele bolii și de forma acesteia, "Amprolium" combate eficient orice tip de infecție. În principal Recomandate coccidioza la păsări și iepuri trebuie atribuită:

 1. poziția îndelungată a păsării cu ochii închiși;
 2. penaj ciufulit;
 3. diaree care se manifestă ca diaree sângeroasă.

Amprolium poate pătrunde cu ușurință în orice celule ale microorganismelor patogene. Dar substanța activă nu oferă permeabilitate membranei celulare a suprafeței mucoasei, care se află în intestin. Trebuie remarcat faptul că medicamentul este utilizat pentru majoritatea animalelor, de la păsări pot fi papagali domestici.

Aplicarea preparatului pentru pui

"Amprolium" pentru animalele tinere se folosesc două variante:

 • împreună cu apă potabilă;
 • împreună cu amestecul de alimentare.

Recomandat utilizați medicamentul pentru pui de la trei zile la șapte săptămâni.

 1. Când este amestecat cu apă potabilă, poate fi utilizat ca agent profilactic și pentru tratament. Indiferent de efectul specific, dozare oferit standard. Pentru cinci sute de litri de apă, se diluează patru sute de grame dintr-o substanță liberă. Se recomandă utilizarea a nu mai mult de două sute cincizeci de miligrame pe litru de apă. Orele de programare pot varia. În scop preventiv, pot ajunge până la șaptesprezece săptămâni. În cazul în care se efectuează tratamentul, recepția nu poate fi mai mare de o săptămână. Pentru pui, tratamentul și prevenirea se efectuează cu o soluție de medicament "Amprolium" în loc de lichid zilnic.
 2. Dieta cu puiPoate sa "Aprolium" adăugați la feed. În scopuri profilactice, o sută douăzeci și cinci de miligrame sunt crescute pe kilogram de furaje. Luând în considerare eliberarea concentrațiilor scăzute, mulți medici veterinari recomandă creșterea dozei la patru sute de grame pe tonă de furaje. În scopuri medicinale, momentul hrănirii cu medicamentul poate ajunge la douăsprezece zile. Nu există o limită de vârstă pentru puii broiler.
 3. "Amprolium" crescut în preventiv scopuri cu apă. Pentru cinci sute de litri de apă, există două sute de grame de substanță activă. Pentru măsurile terapeutice, doza poate fi mărită cu trei sute optzeci de grame. Este posibil, prin analogie, să preparați un medicament cu alimente și apă în același timp. Este permis să luați medicamente de la vârsta de trei ani.

Se pot prescrie păsări adulte "Amprolium" numai dacă medicul veterinar detectează microbi dăunători la pasăre. Animalul, în acest caz, poate să nu aibă semne externe, dar poate continua să infecteze alți locuitori ai coșului de pui. Pentru măsuri preventive la adulți, se utilizează o soluție de pulbere 0,1%. Se crește numai cu alimente.

Utilizarea medicamentului pentru alte păsări și iepuri

Indiferent de tipul de pasăre sau iepure, tratamentul și măsurile preventive sunt aceleași. Ca terapie pentru iepuri, medicamentul este diluat cu apă. Este recomandat să dea animale nou născute "Amprolium", divorțat doar cu apă. Concentrația admisibilă include:

 • măsurile preventive sunt trei sute de grame de pulbere la cinci sute de litri de apă;
 • remedierea tratamentului "Aimprolium" să fie divorțat în proporție de patru sute de grame de pulbere. Alte animale au voie să administreze medicamente de la vârsta de cinci ani.

Medicina iepureluiPentru iepuri, amestecarea cu furaje poate fi cea mai bună opțiune. Pentru prevenirea apariției bolii, pot fi prescrise trei sute de grame de medicament pe o tonă de medicament. Ca tratament, puteți aplica un kilogram de amestec la 800 de grame de medicament. Durata admiterii poate dura cinci zile.

Se recomandă începerea tratamentului pentru iepuri de la o vârstă fragedă. În caz contrar, boala se poate răspândi la alte organe și atunci va fi mult mai dificil să salvați animalul..

Efecte secundare și contraindicații ale medicamentului "Amprolium"

In ciuda faptului ca "Amprolium" este o substanță puțin toxică, poate avea un efect negativ asupra organelor păsărilor cu daune minime. Efectul secundar principal este intoleranța individuală a componentei medicamentoase.

Acest medicament are și contraindicații. Acestea includ pui de schimb sau pui de peste șase săptămâni. Medicamentul în acest caz poate fi prescris numai special prescripția medicului. Nu dați medicamentul găinilor ouătoare.

În plus, după tratament, pot exista pierderi minore în greutate. În caz de supradozaj, poate apărea polinevrita..

Compatibilitate facilităţi "Amprolium" cu alte medicamente

Cereale pentru puiUn instrument care nu este utilizat în combinație cu alte medicamente este "Amprolium". Nu poate fi folosit ca terapie complexă, dar nu deranjează dieta păsărilor. Este demn de remarcat faptul că nu ar trebui să existe probleme cu respectarea dietei corecte. La noțiunile de bază ale unei diete adecvate în timp ce luați medicamente "Amprolium" ar trebui să includă prezența vitaminelor și a aditivilor specializați în furaje în dietă.

Trebuie remarcat faptul că păsările au nevoie nu numai de tratament și prevenire de înaltă calitate, ci și de o nutriție complexă. Păsările sănătoase sau bolnave ar trebui să includă în dieta lor legume, cereale, minerale și multe alte ingrediente. Fermierul nu ar trebui să restricționeze păsările de curte în aceste produse. În plus, un fapt important este că medicamentul nu dezvoltă imunitate la păsările de curte, spre deosebire de mulți alți analogi.

Instrucțiuni speciale și precauții

Principalul lucru la care trebuie să fii atent Atenţie Este eliminarea medicamentului. In ciuda faptului ca "Amprolium" aparține clasei a patra de toxicitate, substanța activă poate fi îndepărtată în decurs de o săptămână. Nu se recomandă sacrificarea păsărilor de curte mai devreme de această perioadă. În plus, în cazul utilizării produsului prin ouarea găinilor înainte și după tratament sau prevenire, nu se recomandă consumul de ouă de pasăre. Pot transporta substanțe dăunătoare oamenilor. Dacă păsările de curte au fost sacrificate înainte de termen, atunci cel mai bine este să dați carnea altor animale pentru a le mânca..

Puteți dilua soluția acasă protejându-vă corpul de contactul cu medicamentele. Nu fumați în timp ce pregătiți soluția medicamentoasă. După finalizarea tuturor procedurilor, va trebui să vă spălați bine mâinile și fața.

Condiții, preț și depozitare a medicamentului "Amprolium"

Produs în vrac, emis în pulbere, cel mai bine este să se țină departe de lumina directă a soarelui și de umiditate. Temperatura optimă este de 25 de grade Celsius. Prețul pentru medicamentul original poate depinde de producător și de cantitatea de substanță activă din pachet. Este demn de remarcat faptul că cel mai mic preț pentru zece grame de fonduri este de cincizeci de ruble. În timp ce un pachet de kilograme va costa o mie două sute zece ruble.

Magazin "Ampolium" numai în camera din spate sau în depozit. Sub rezerva regulilor și condițiilor de depozitare, mărfurile pot fi adecvate timp de doi ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Amprolium": instrucțiuni de utilizare, medicament pentru păsări