Creolină pentru animale - compoziție, instrucțiuni de utilizare

Cum se utilizează creolinaRecent, plângerile cu privire la apariția paraziților care afectează creșterea animalelor și a culturilor agricole au devenit mai frecvente. Fermierii suferă pierderi, serviciile veterinare au ieșit din picioare, căutând soluții la probleme. Experții și-au amintit de un medicament uitat anterior "Creolin".

Compoziția preparatului

În aparență, Creolin este o substanță vâscoasă, cu un miros pronunțat de creosol, maro închis. Compoziția acestui medicament include componente care pot scuti animalul și planta de atacul paraziților:

 • colofoniu;
 • ihtiol;
 • săpun;
 • alcalin caustic;
 • ulei de cărbune;

Compoziție creolinăAcest medicament se obține prin distilarea uscată a cărbunelui englezesc. Apoi se adaugă apă la masa obținută după distilare și se obține o substanță lichidă albă. Acest medicament a fost lansat în producție în 1948, de atunci nu au fost aduse modificări medicamentului.

Compoziția acestui medicament sunt incluse unele substanțe chimice otrăvitoare, dar sunt absolut sigure pentru sănătatea organismelor vii. Doza este calculată cu atenție; chiar și oamenii pot folosi acest medicament ca agent antifungic. Acest medicament este vândut numai în farmaciile veterinare, prin urmare, o diviziune clară a Creolinului în "uman" și "animal" Nu. Cu succes egal, Creolin ajută o persoană să scape de o boală atât de neplăcută ca o ciupercă..

Creolin-X este utilizat exclusiv extern. Nu uitați că substanțele conținute în preparat sunt toxice.

Medicamentul este produs în canistre de 5 litri și 20 litri, în butoaie de fier de câte 200 litri fiecare. După acordul cu cumpărătorul, medicamentul poate fi umplut în recipiente cu o capacitate de 0,5-40 litri.

Procedura de aplicare și indicații

Creolin-X înainte de utilizare este imperativ să se testeze pe mai multe animale pentru a identifica prezența unei reacții alergice. Dacă după o zi nu se găsesc semne de toxicoză la animale, puteți începe procesarea întregului efectiv.

Prelucrarea animalelor trebuie să aibă loc în mod necesar sub supravegherea unui medic veterinar și strict conform instrucțiunilor. Volumul cantității necesare de medicamente trebuie calculat de un specialist.

Indicații

Creolin-X este utilizat pentru următoarele boli:

 1. Utilizarea creolineiPsoroptoza ovinelor (tratament și prevenire);
 2. Psoroptoza, corioptoza, mangia sarcoptică, sifunculatoza la bovine (prevenire și tratament);
 3. Râie sarcoptică și hematolinoză la porci;
 4. Căpușe de pui și persane la păsări, precum și un dezinfectant în spațiile în care sunt ținute păsările;
 5. Râie sarcoptică, notoedroză, otodectoză la vulpi, vulpi arctice și alte animale purtătoare de blană;
 6. Psoroptoza și notoedroza iepurilor;
 7. Împotriva insectelor care suge sânge și a muștelor de pășune;

Medicamentul este adesea prescris de medicii veterinari pentru a trata bolile parazitare la animalele de companie. De exemplu, câinii suferă adesea de scabie și pentru a vindeca este necesar să se facă un concentrat de 2-3% medicament conform instrucțiunilor. Încălziți lichidul rezultat la 50 de grade, coborâți câinele în soluție timp de câteva minute. Dacă câinele este de rasă mare, toarnă soluția într-o găleată și udă-l, evitând introducerea medicamentului în cavitatea nazală și orală. După aceea, animalul trebuie scos, înfășurat într-un prosop mare și ținut timp de 15 minute. Apoi, câinele trebuie clătit cu apă caldă..

Contraindicații și efecte secundare

Efecte secundare nu a fost identificat cu acest medicament. Cu intoleranță individuală la anumite componente la animale, sunt posibile iritații ale pielii, lacrimare abundentă, salivație. Dacă se constată aceste simptome, medicamentul trebuie spălat cu apă și săpun. Nu s-au detectat simptome de supradozaj la testarea Creolin-X.

Contraindicații și instrucțiuni speciale

Medicamentul este contraindicat categoric la animalele aflate la un pas de epuizare și infectate cu boli infecțioase. Contraindicat la femeile însărcinate, precum și la animalele cu hipersensibilitate la anumite componente ale medicamentului.

Există câteva linii directoare de reținut după utilizarea Creolin-x:

 • sacrificarea bovinelor este permisă la 15 zile după ultima utilizare a medicamentului;
 • sacrificarea porcilor este permisă la 25 de zile de la ultima aplicare;
 • sacrificarea păsărilor de curte este permisă la 48 de ore după utilizarea Creolin-X;

Dacă a apărut o măsură obligatorie la sacrificarea unui animal și timpul recomandat nu a trecut încă, carnea nu poate fi consumată. Poate fi folosit ca hrană pentru animale sau pentru prepararea făinii de carne și oase. Ouăle de la găinile procesate pot fi consumate imediat.

Creolină pentru animaleO persoană în contact cu drogul are nevoie de îmbrăcăminte specială și echipament de protecție personală: o halat, un șorț din cauciuc, cizme înalte de cauciuc, o pălărie (eșarfă), un aparat de respirat. Ar trebui să existe truse de prim ajutor, în cazul primului ajutor. În timpul procesării, contactul cu alimente, băuturi și produse din tutun este complet exclus .. Contactul cu medicamentul nu trebuie să dureze mai mult de 6 ore. După terminarea procedurii de prelucrare, salopeta trebuie îndepărtată, mâinile și fața trebuie clătite cu apă curentă. Dacă soluția Creolin intră în contact cu pielea, clătiți-o cu apă sau tratați ușor zona infectată a pielii cu o soluție slabă de alcali.

Dacă Creolin este ingerat în cavitatea bucală și apoi în corp, victima trebuie să clătească în mod necesar stomacul. Oferiți victimei o soluție slabă de permanganat de potasiu și induceți vărsături. Dacă persoana care a efectuat tratamentul cu Creolin prezintă semne de otrăvire (amețeli, greață, slăbiciune), trebuie să consultați imediat un medic.

Medicamentul se păstrează timp de 12 luni de la data fabricației. Acesta trebuie păstrat la îndemâna animalelor și a copiilor, la o temperatură care nu depășește 25 de grade Celsius.

Creolin: instrucțiuni de utilizare pentru oameni

Creolin așa cum sa menționat mai sus, considerate proprietăți antiparazitare și antiseptice. În plus, poate ajuta la oprirea sângerărilor și la oprirea inflamației. Pentru oameni, acest medicament este prescris în cazul bolilor ginecologice, cu apariția unei infecții fungice pe unghii, cu inflamație a intestinelor și chiar cu ciroză. Astăzi, medicina folosește pe scară largă Creolin în tratamentul infecțiilor fungice și chiar a bolilor oncologice umane. Medicii-dermatologi îl sfătuiesc pe Crinolin pentru eczeme, scabie, psoriazis. Înainte de a începe tratamentul, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare..

Tratamentul creolin al bolilor umane

La detectare psoriazis tratamentul are loc în mai multe etape:

 1. Suspensia trebuie diluată cu apă;
 2. Umeziți un tampon de bumbac în medicament, ungeți suprafața deformată;
 3. Lăsați soluția pe piele timp de 5 minute;
 4. Spălați soluția cu apă caldă, ștergeți suprafața cu un șervețel;
 5. Ungeți zona tratată cu cremă;

Trebuie amintit că o astfel de prelucrare trebuie efectuată o dată pe zi. Cursul tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile. Creolinul nediluat dăunează pielii.

Infecția fungică este tratată cu Crenolin cu următoarele recomandări:

 1. Aplicați soluția exclusiv pe zona afectată;
 2. Evitați contactul cu pielea sănătoasă;
 3. Aplicați cu un tampon de bumbac;
 4. Doza nu poate fi depășită (1 procedură o dată pe zi).

Cursul nu durează mai mult de 2 luni. De îndată ce unghia sănătoasă crește din nou, tratamentul poate fi considerat complet..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creolină pentru animale - compoziție, instrucțiuni de utilizare