Instrucțiuni de utilizare a medicamentului "enroflon" pentru păsări

Descrierea antibioticului pentru păsări și animale"Enroflon" Este un antibiotic utilizat pe scară largă pentru combaterea bolilor infecțioase ale păsărilor. Medicamentul se descurcă bine cu bolile infecțioase ale sistemului genito-urinar, ale tractului respirator și gastro-intestinal.

Intrarea în corp, "Enroflon" suprimă reproducerea microbilor prin suprimarea ADN-ului celular. Astfel, bacteriile nu pot sintetiza ADN și, în curând, mor. O altă caracteristică a medicamentului este proprietățile bactericide care pot modifica structura bacteriilor, în urma cărora acestea devin inofensive pentru păsările de curte..

  Componența și forma eliberării fondurilor "Enroflon"

  Formele de compoziție și eliberare ale medicamentuluiEste produs sub formă de soluție orală gălbuie. 1 ml conține 100 mg de ingredient activ.

  Medicamentul este practic sigur de utilizat. La găini "Enroflon" neprelucrate, excretate în urină, precum și prin tractul digestiv.

  Medicamentul are capacitatea de a pătrunde cu ușurință bariera tisulară în organele interne, astfel încât o concentrație mare de substanță activă este atinsă la 1-2 ore după utilizare. Antibioticul funcționează 24 de ore.

  Medicamentul este utilizat în mod activ pentru a preveni sau trata infecțiile:

 • clostridia;
 • salmonella;
 • campilobacterioză;
 • haemophilus influenzae;
 • stafilococ;
 • colibacil.

Disponibil ca soluție gata de utilizare într-un flacon, precum și sub formă de pulbere pentru reconstituire. Este un antibiotic cu spectru larg, capabil să facă față multor tipuri de bacterii.

Pentru o mai mare comoditate, medicamentul este disponibil în diferite concentrații și volume. "Enroflon" există în concentrații:

 • 5%;
 • zece%.

În 1 ml de soluție "Enroflon" conține 50 mg antibiotic. Această concentrație este injectabilă și nu se aplică păsărilor..

"Enroflon" 10% are o concentrație mai mare, 1 ml de soluție conține 100 mg de antibiotic. Exact 10% "Enroflon" utilizat pentru administrare orală la păsări.

Un drog "Enroflon" are scop de pornire de la 5 ml și ajunge la 1 litru de medicament. Prin urmare, este foarte convenabil să utilizați medicamentul. Dacă ferma este mică sau de uz casnic, pot fi utilizate fiole de 5 ml. Pentru fermele mari, va fi potrivit să cumpărați imediat o versiune în litri a medicamentului. În pulberi "Enroflon" vândut în cutii mari de 0,5 kg.

"Enroflon" pentru găini

Instrucțiuni pentru utilizarea produsuluiÎn boala păsărilor, principala problemă este dozarea medicamentului. În situațiile în care doza este mică, medicamentul nu va avea niciun efect. Cu toate acestea, dacă doza este prea mare, apar reacții adverse..

Puii sunt mai susceptibili la boli infecțioase decât adulții, deoarece imunitatea lor este foarte slabă. Prind frig cu ușurință din curenți de aer sau se supraîncălzesc în climă caldă. În aceste momente, ele sunt cel mai adesea expuse la infecții..

Un drog "Enroflon" atribuit puii la primul semn de boală, de exemplu:

 • mucusul iese din cioc;
 • letargie și lipsa poftei de mâncare;
 • diaree.

O doză acceptabilă ar fi să adăugați jumătate de mililitru 10% fonduri "Enroflon" pe litru de apă, pe care găinile le beau pe zi. Cel mai adesea, găinile cumpărate de la fermierii frecvenți sunt bolnavi. Companiile sunt iresponsabile cu privire la incubație. Dacă după cumpărare găinile arată bolnav, este recomandabil să le dați apă cu adăugarea de medicamente "Enroflon" timp de 5 zile.

Instrucțiunile de utilizare pentru găinile broiler nu diferă de alte păsări. Cu toate acestea, puii de carne ca produs de selecție au o imunitate slabă la infecții și necesită o atenție specială. Antibioticele sunt administrate atunci când apar primele semne de boală:

 1. apariția mucusului din cioc"
 2. supurația ochilor;
 3. respirație șuierătoare;
 4. scaune libere cu decolorare;
 5. penaj ciufulit, apatie.

"Enroflon": instrucțiuni de utilizare pentru găini

Instrucțiuni pentru utilizarea produsuluiToate păsările adulte au o imunitate mai puternică decât puii. Problema cu ei apare atunci când cumpără persoane fizice noi de la vânzători fără scrupule.

Pui adulți "Enroflon" adăugat la apa potabilă la o doză de 1 mililitru de 10% din medicament pentru doi litri de apă.

După ce o pasăre bolnavă intră într-un grup nou, infecția se răspândește rapid la alte persoane. Alimentația slabă, încăperile înghesuite și lipsa de ventilație pot contribui la acest lucru..

Este important să vă asigurați că toate păsările consumă apă tratată cu antibiotice. În coșul de pui, precum și pe teritoriu nu ar trebui să existe alte surse de apă, pe care găinile le pot folosi. Dacă starea unei persoane este slabă, îi puteți da un antibiotic dintr-o seringă.

"Enroflon" în medicina veterinară

Caracteristicile utilizării antibioticelorÎn medicina veterinară, toate bacteriile patogene cunoscute provoacă boli infecțioase. La păsări, acestea sunt enterita, supurația plăgii și bronhopneumonia. Animalele slăbesc sub influența infecției, se îngrașă slab, găinile în timpul bolii pot opri depunerea ouălor.

Animalele dezvoltă scaune libere, puroi în ochi și curg din cioc sau nas. Pe baza simptomelor bolii, medicul veterinar determină cauza infecției și prescrie tratament. Dacă medicul confirmă sursa bolii bacteriilor, atunci sunt prescrise antibiotice, de exemplu, "Enroflon".

Pe lângă faptul că sunt infectate cu bacterii patogene, animalele pot suferi de infecții virale. În astfel de situații, antibioticele nu vor ajuta la vindecarea bolii, cu toate acestea, pe fondul bolii, imunitatea este slăbită, un animal sau o pasăre poate prelua bacterii patogene.

Prin urmare, pentru bolile virale, medicamentul "Enroflon" numit ca prevenire atașarea infecției microbiene.

Efecte secundare și analogi

Efectele secundare ale medicamentului"Enroflon" este un antibiotic și, la fel ca toate medicamentele de acest tip, afectează nu numai bacteriile patogene, ci și ucide microflora naturală a intestinelor păsărilor de curte. Aproape întotdeauna, după utilizarea medicamentului, apare o încălcare a biocenozei intestinale..

Tulburările intestinului se manifestă prin scaune libere, o modificare a pigmentului penajului, o încetinire a creșterii în greutate. "Enroflon" contraindicat pentru utilizare la găini. Deoarece medicamentul pătrunde în ou și are proprietăți de acumulare în interiorul corpului, aceste ouă nu trebuie consumate.

Înainte de sacrificare, păsările de curte trebuie ținute cel puțin 11 zile după administrarea antibioticului. Acest timp este alocat pentru excreția medicamentului de către corpul puiului. Medicamentul nu trebuie administrat în combinație cu alte antibiotice, deoarece acest lucru duce la apariția intoxicației.

Există analogi ai medicamentului "Enroflon":

 • "Enroflox";
 • "Enrosept";
 • "Enrofloxacină";
 • "Baytril".

Prețul fondurilor "Enroflon"

Costul medicamentului "Enroflon" depinde de ambalaj.

10 ml soluție 10% într-un flacon va costa 50 de ruble.

1 litru de soluție 10% costă 1400 de ruble.

Este necesar să depozitați produsul la frigider și la îndemâna copiilor. Evitați lumina directă a soarelui. O sticlă deschisă trebuie utilizată în decurs de 4 săptămâni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare a medicamentului "enroflon" pentru păsări