Tipuri de păsări cu capul tăiat: fotografiile și numele lor

Ce păsări au o creastă pe capNatura și fauna Rusiei sunt de o diversitate semnificativă, deoarece câteva zeci de zone climatice sunt situate pe teritoriul țării noastre, care are cea mai mare întindere din lume. În zone întinse, există un număr mare de specii diferite de păsări, care diferă printr-un aspect neobișnuit și stil de viață. De un interes considerabil sunt păsările cu un decor original pe cap - un smoc..

Waxwing

Unul dintre aceste tipuri de păsări este ceara. Păsărică de dimensiuni mici (15-18 cm), cântărind până la 70 de grame, penaj cenușiu-maroniu cu pete roșii. Aripile, coada, capul și gâtul sunt negre cu dungi albe și galbene.

Viermii de ceară trăiesc în regiunile de nord ale Siberiei (taiga și pădure-tundra), odată cu debutul iernii migrează în regiuni mai sudice - orașe și sate din regiunea Moscovei, Crimeea, Caucazul, Asia Centrală. Dieta păsărilor în sezonul cald este alcătuită în principal din insecte, consumă și semințe de con sau muguri de mesteacăn.

Iarna, păsările se hrănesc cu fructele de viburnum, cenușă de munte, păducel, șolduri, înghițindu-le întregi, neavând timp să digere. Consumând fructe fermentate, acestea se îmbată de multe ori. Cearcanele beat apar și primăvara după consumarea sevei de copac (arțar etc.). Păsări în această stare comporta-te inadecvat, agresiv, adesea rănite, în urma cărora mor.

Cuiburile Waxwing sunt construite din bucăți de mușchi, lichen, crenguțe uscate, iarbă și pene și puf sunt folosite pentru așternut. În procesul de curtare, masculul aduce fructe de padure femelei. Femela depune de obicei 3 până la 7 ouă, gri sau purpuriu, care incubează timp de aproximativ 14 zile. Puii devin independenți și pot zbura în două săptămâni, după care se alătură unui turm de păsări, format din 5 până la 30 de indivizi.

Pupăză

Soiuri de păsări cu smocUn alt tip de pasăre cu o decorație similară este hoopea. Mărimea păsării este aproape egală cu ceara. Hoopoe are un cioc lung și subțire de până la 4-6 cm. Culoarea este foarte strălucitoare: spatele roșiatic, aripile și coada sunt negre cu dungi albe, un smoc roșu înalt cu o margine neagră, pliat în starea obișnuită.

Păsările sunt răspândite pe teritoriul țării noastre - regiunea Centrală a Pământului Negru, Siberia, Transbaikalia, Extremul Orient.

Aceste tipuri de păsări trăiesc pe un teritoriu deschis de stepă sau pădure. Pot alerga rapid pe sol și, în caz de pericol, se pot strânge la pământ, întinzându-și aripile și ridicându-și ciocul.

Upupa se poate hrăni atât cu insecte, cât și cu reptile mici (șerpi etc.). Păsările aranjează cuiburi în desișuri dese, iar mirosul neplăcut care provine din excrementele rămase pe locurile de cuibărire servește drept protecție împotriva inamicilor.

Ambreiajul conține de obicei 3 până la 8 ouă, care clocesc timp de două săptămâni. Părinții continuă să aibă grijă de pui după ce zboară din cuib.

Făină de ovăz-Remez

Pasăre cu smocuriUnele specii de păsări din familia bunting au, de asemenea, un smoc. Acesta este buntul Remez, cu aspectul său arată ca o vrabie. O pasăre mică de aproximativ 15 cm și cântărind între 16 și 20 de ani, penajul unei nuanțe maro-roșcat cu dungi albe și roșii. Are o creastă mică, spre deosebire de o vrabie, care este mai pronunțată la masculi și un cioc scurt și puternic, cu care curăță cu ușurință bobul. Făină de ovăz, hrănind puii, pre-înmoaie mâncarea în cioc.

Pasăre de obicei trăiește în spații deschise:

  • în mlaștini
  • în regiunile de stepă cu arbuști
  • în văile râurilor mlăștinoase

Baza dietei cu fulgi de ovăz o constituie insectele și adesea cerealele, fructele de pădure.

Cuibul este aranjat pe sol într-o depresiune, ocazional pe tufișuri sub formă de castron, țesut din tulpini și frunze de culturi de cereale. Este căptușit cu mușchi, lichen, păr de cal sau păr de animal. Păsări depune 4-5 ouă, gri sau albe cu pete maronii, incubați-le timp de aproximativ două săptămâni.

Habitatul păsărilor din Rusia este destul de larg - nordul părții europene a țării, Siberia și Extremul Orient. În timpul iernii, migrează în regiunile din Asia de Est..

Jay

Blue Jay cu un TuftedUnul dintre reprezentanții speciilor de păsări cu smocuri este Jay, o pasăre destul de mică de aproximativ 15 cm înălțime și cântărind între 200 și 250 de ani. Are un penaj maro-roșcat strălucitor, umeri albastru strălucitor, cu dungi negre și o coadă lungă și neagră, cu coada sus albă.

Pasărea are degetele lungi și flexibile cu gheare ascuțite curbate, cu ajutorul cărora se poate mișca rapid în jurul copacului. Astfel, gaia caută o varietate de insecte, iar ciocul curbat îi permite să facă față gândacilor mari (mai, frunze roșii) sau rozătoare mici, șopârle și broaște. Iarna, păsările se pot hrăni cu ghinde, o varietate de fructe de padure.

Jays trăiesc în păduri de foioase, zone cu arbuști. În timpul perioadei de incubație, golurile vechi sau locurile izolate din ramurile copacilor sunt adesea folosite pentru a construi un cuib. Au de la 5 la 10 ouă de culoare verzuie, galben deschis..

Păsările sunt capabile să imite sunetele animalelor (câini, pisici, găini) sau orice sunet de uz casnic, similar cu scârțâitul unui lanț dintr-o fântână etc..

Nagâţ

Pavelele pot fi găsite în multe părți ale țării. Aceasta este o pasăre destul de vizibilă cu penaj strălucitor. Spre deosebire de alte specii prezentate, este mai mare. Lungimea sa este de 28-30 cm, greutatea ajunge la 130-330 de grame. Penajul pavelului este alb-negru, aripile sunt turnate în nuanțe violet, albastru-verzui și galben. Ochii păsării sunt mari, expresivi, pene lungi pe cap formează o creastă, picioarele au o culoare roșie strălucitoare.

Pavela trăiește într-o zonă deschisă, cu vegetație abundentă:

  • în zonele umede
  • în câmpurile de porumb, cartofi
  • în pajiști umede

Pasărea se hrănește cu insecte și nevertebrate.

Cuibul este construit direct pe sol într-o depresiune căptușită cu crenguțe și iarbă. Femela depune patru ouă, părinții le incubează pe rând. Puii apar abia după 28 de zile.

Adesea cu pene pe cale de dispariție în această perioadă. Deoarece locul de cuibărit poate fi localizat direct pe câmpul plantat, multe păsări mor în timpul recoltării.

Fotografia prezintă diferite tipuri de păsări cu capul tăiat.

Păsări cu capul tufuit Specii de păsări cu smocuriDescrierea păsărilor cu smocPăsări migratoare cu smocSpecii de păsări cu un smoc frumosCu o pasăre cu smocuriNumele păsărilor cu smocuri pe capPăsări cu capul tufuit
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de păsări cu capul tăiat: fotografiile și numele lor