Habitatul și aspectul păsării

Bird-SiskinPasărea de pui se găsește în aproape toate teritoriu

Europa și Asia, locuiește și în America de Sud și de Nord. Gama acestei specii se întinde aproape până la Sakhalin și Primorye. Aceste păsări se găsesc și în Irlanda și Scandinavia. În Siberia centrală, pisicile sunt practic absente, deși există habitate. Acest lucru poate fi explicat de lungimea iernii și de faptul că speciile de plante din taiga fac baza alimentară destul de redusă pentru această specie de păsări..

Chizh se referă

  1. Clase-Păsări.
  2. Detașare - passerină.
  3. Familia - cinteze.
  4. Rod-Goldfinch.
  5. Vid-Chizh.

Vara, în regiunile sudice ale Rusiei un oaspete destul de rar. Dar spre nord, aproape până la limite, începutul pădurilor de conifere, această păsăriță poate fi găsită destul de des. Această specie trăiește așezată în Caucaz și Transcaucazia. Acest lucru se datorează climatului relativ cald și prezenței pădurilor montane mixte, unde păsările se simt minunat.

Siskin este răspândit în zonele forestiere aproape de Marea Okhotsk. Dincolo de Ural, pasărea poate fi găsită până la latitudinea orașului Tomsk.

În Primorye și Sahalin, precum și în unele zone din regiunea Amur, unde există păduri mixte de conifere-foioase, puteți găsi și păsări din această specie.

Indiferent ce parte a acestui vast teritoriu trăiește această pasăre, aspectul său rămâne practic neschimbat. Prin urmare, nu a fost identificată nicio subspecie geografică pentru această pasăre..

Siskins trăiesc în turme mici de 5-8 indivizi, dar odată cu perioada de cuibărit se împart în perechi. Siskin se hrănește cu semințe de copaci și diferite ierburi, muguri, lăstari tineri de plante, precum și insecte. Preferă semințele de arin și mesteacăn.

Aspect

Frumusețea naturii - Bird-SiskinPasărea siskin este una dintre cele mai mici păsări care trăiesc în pădurile din Europa. Lungimea corpului unui adult ajunge la aproximativ 10-12 cm. Greutatea nu depășește de obicei 14 grame. Penajul femelei are un cenușiu discret cu culoare galbenă. Spre deosebire de femele, masculii au aspect mai elegant. Penaj galben cu nuanță măslinie. Aripile, coada și capacul de pe cap sunt vopsite în negru strălucitor. Există o pată de aceeași culoare pe gât. Obrajii și pieptul au o nuanță galbenă pronunțată. Puiul are un cioc scurt conic. Având un astfel de cioc, pasărea extrage cu ușurință insecte din coaja copacilor și, de asemenea, extrage foarte repede semințe din conuri..

Alimente

Alimentația principală a indivizilor acestei specii constă în:

  • Muguri de copaci.
  • Semințe de copac și iarbă.
  • Insecte.
  • Lăstari tineri de plante.

Cuibărit

Aspectul puiului de puiCuibul de păsări cuibărește în pădurile de conifere, preferă pădurile de molid cu un amestec de arin și mesteacăn. Pentru a construi un cuib, alege zone luminoase ale pădurii (poieni, poieni, cartiere de râuri și pâraie). Puiul încearcă să plaseze cuibul deasupra solului, preferă molidul vechi.

Cuibul puiului este o structură de crenguțe subțiri, amestecate cu licheni și mușchi. Loc pentru depunerea ouălor, pasărea se acoperă cu puf și iarbă moale.

În funcție de locație și dimensiune, cuibul puilor este dificil de confundat cu cuibul altor specii de păsări. Numai regele își poate localiza cuibul, de asemenea, ridicat pe conifere și construiește cuiburi de dimensiuni mici, ca un piele. Dar cuibul gândacului este cel mai adesea situat la marginile ramurilor și se află într-o poziție suspendată. Cuibul puiului este de obicei situat la baza ramurilor și vizual pare un pic mai slab.

Ambele păsări participă la construcția cuibului, dar dacă femela construiește cuibul în principal, atunci masculul aduce doar materialele necesare pentru acest lucru..

Femela de piele incubează cinci sau șase ouă timp de 12-13 zile. Ouăle dintr-un ambreiaj pot fi diferite ca culoare și dimensiune. Cel mai adesea, culoarea ouălor este albastru deschis cu o nuanță verzuie și pe acest fundal există diverse pete și pete de culoare maro..

Puii emergenți, o pereche de siskins se hrănesc în principal cu insecte, preferă afide și omizi de fluturi. Cu mare păsările ciugulesc lăstari tineri proaspeți de plante, precum și muguri și lăstari tineri. Într-o formă înmuiată, această hrană vegetală este, de asemenea, inclusă în alimentația atât a tinerilor, cât și a adulților..

După naștere, puii sunt în grija constantă a părinților timp de aproximativ două săptămâni. După aproximativ această perioadă, puii zboară din cuib și încep o viață independentă.

Pe banda din mijloc, puiul poate face cuib de până la două ori în timpul sezonului cald. La mijlocul verii, se găsesc deja puieturi de până la 8 tinere. La sfârșitul lunii august, puii de siskins încep să se rătăcească în turme și pot ajunge la câteva sute de bucăți..

Siskins de iarnă

Păsări din piele de iarnă IernareSpre sfârșitul lunii septembrie, siskins se adună în turme mari pentru un zbor spre sud, mai aproape de un climat cald. Iarna, stoluri de siskins pot fi găsite la latitudinea Crimeei. Păsările care se cuibăresc în locuri mai nordice pot ierna la latitudinile Kievului și Harkovului.

În cazuri rare, dacă siskins se găsesc în habitatele lor rezervoare necongelante, acolo unde este disponibilă cantitatea minimă de hrană, păsările pot sta în acest loc pentru iarnă. La fel ca și mișcările sezoniere ale pisicilor, depind în mod direct de abundența furajelor (semințe de mesteacăn, arin și molid). Amplasarea apropiată a zonelor de iernare contribuie la faptul că în martie păsările apar în zona centrală. Și odată cu debutul lunii aprilie, poate fi văzut în locuri de cuibărit, la latitudinea regiunii Moscovei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitatul și aspectul păsării