Ce păsări trăiesc în suburbii și moscova

Aftă de pasărePăsările din Moscova și regiunea Moscovei sunt foarte diverse. În această zonă puteți întâlni păsări de diferite dimensiuni și tipuri. Păsările trăiesc în păduri, câmpuri și lângă mlaștini, dar unele specii preferă să se așeze lângă oameni - în parcuri și piețe. Fără îndoială, cea mai apropiată metropolă are un impact negativ asupra habitatului lor. Conform ultimelor estimări ale observatorilor de păsări din regiunea Moscovei, există aproximativ 200 de specii de păsări.

Păsări de parcuri și curți

Păsările pot fi văzute mai des decât alte animale în timp ce se plimbă prin parcuri. După câțiva ani de observație, ecologiștii au descoperit peste 70 de specii de păsări în parcuri și curți. Printre acestea există specii rare și pe cale de dispariție enumerate în Cartea Roșie. Considera cele mai renumite păsări din regiunea Moscovei și Moscova:

 1. Pasărea albastrăTitan albastru. Un cățeluș mic cu penaj galben-albastru strălucitor. Pasărea este răspândită în Europa, Asia și nord-vestul Africii. În sălbăticie, trăiește în păduri mixte și de foioase, în special în mesteacăn sau stejar. Ciocul și coada păsării sunt scurte. Lungimea corpului titului albastru este de 12 cm, iar greutatea este de 7,5-14,5 g.
 2. Vrabie. Aceasta este probabil cea mai frecvent întâlnită pasăre. Cea mai faimoasă specie este vrabia brownie. Masculul are capul gri, gâtul și pieptul negru, dungi albe pe umeri. Liniile maro se întind de la cioc la ochi. Puii și femelele sunt de culoare maronie, iar corpul inferior este deschis. Pe spate sunt pete întunecate și deschise.
 3. Corb. Ficatul lung al lumii păsărilor. Speranța medie de viață este de 70-80 de ani. Penele păsării sunt frumoase, metalice, negre, cu o strălucire magnifică. Anvergura aripilor poate fi de până la 1 metru. Corbul este una dintre cele mai inteligente păsări din lume. Aceste păsări comunică nu numai prin voce, dar sunt și capabile să exprime emoții cu gesturi..
 4. Moskovka. O căpușă mică, neagră, cu capul tăiat. Capul și aripile sunt negre, burta albă. Păsările se așează pe copaci de conifere. Ele pot fi adesea găsite în parcuri unde zboară în căutare de hrană. Aceste păsări își părăsesc rar locurile, doar că în frig sever zboară spre ținuturile calde, dar în curând se întorc înapoi.
 5. Cuc. Pasărea este cunoscută de toată lumea pentru „cucul” său și incubația originală a ouălor. Mai degrabă, nu le incubează, ci le aruncă în cuiburile altor păsări. În exterior, cucul seamănă cu un porumbel, dar corpul său este cenușiu, cu pete ușoare pe aripi și o coadă destul de lungă..
 6. Hanorac cu gluga. Una dintre cele mai faimoase păsări din regiunea Moscovei și Moscova. Sunt obișnuiți să trăiască foarte aproape de oameni, hrănindu-se cu diverse deșeuri pe care le caută în coșurile de gunoi. Această pasăre cenușie este ușor de recunoscut prin mărimea sa mică, capul și aripile negre. Ciocul său este puternic și puternic, pe care îl controlează perfect. Corbii se obișnuiesc rapid cu oamenii, unele persoane devin animale de companie.
 7. Pasăre de cocosBotgros. O pasăre strălucitoare și frumoasă pe care toată lumea o cunoaște. Pieptul ei este roșu, capul negru, aripile alb-negru. Mulți oameni se întreabă de ce aceste păsări nu sunt vizibile vara? Răspunsul este simplu. Dulceii trăiesc într-un singur loc, vara în pădure, unde există o mulțime de vegetație diferită. Dar iarna, când este puțină mâncare, ei zboară mai aproape de oameni, în căutare de hrană..
 8. Porumbel. O pasăre foarte renumită. Culoarea corpului porumbelului este gri-albăstrui, coada superioară este albă. Aceasta este o specie sedentară, populația lor poate fi găsită atât în ​​Moscova, cât și în regiunea Moscovei. Se poate părea că numărul porumbeilor albastru-gri nu se schimbă. De fapt, în fiecare an, numărul acestor păsări este redus brusc..

Păsări sezoniere din Moscova și regiunea Moscovei

Populația de păsări care locuiește în pădurile din jurul Moscovei și a regiunii Moscovei se distinge de obicei prin anotimpurile anului.

Păsări de iarnă

Păsările de iarnă sunt reprezentate de multe specii, iată câteva dintre ele:

 1. Puiul de lemn. Aceasta este o pasăre de pui cu parametrii unui curcan. Femela este cenușie și nesemnificativă, de dimensiuni mici. Masculul este impresionant, cu o culoare strălucitoare a corpului negru-maro. Această pasăre este una dintre puținele care rămân până la iarnă în Moscova și în regiunea Moscovei. Datorită dimensiunilor mari și greutății mari, preferă să se miște pe sol.
 2. Finch. O pasăre mică cu penaj strălucitor. Principala diferență este sânul roșu și spatele maro-verde. Datorită acestei culori, pasărea este foarte vizibilă pe zăpadă. Cintezul este o pasăre cântătoare care emite triluri melodioase. Și-a luat numele datorită faptului că rămâne adesea pentru iarnă în suburbii și Moscova.
 3. Grouse. Corpul superior al individului este gri, iar cel inferior este maro, cu pete albe. Preferă să se stabilească în conifere, în special lângă molid. Pe cap, masculul are o creastă și sprâncene roșii. Măcinele alune nu zboară pe distanțe mari, prin urmare se deplasează de-a lungul solului. Sunt perfect adaptate condițiilor de iarnă din Rusia.
 4. Jay JayJay. O pasăre mică cu penaj frumos. Corpul Jay este roz-cenușiu, iar aripile sunt negre cu dungi albastre pronunțate. Este dificil să o vezi, deoarece preferă să se ascundă de oameni în coroanele copacilor. Dar, de asemenea, Jay-ul este renumit pentru vocea sa melodioasă și capacitatea de a recolta hrană pentru iarnă..
 5. Tit. Îl puteți întâlni în diverse locuri, de exemplu, în păduri, pe margini și pe malurile rezervoarelor. Cuiburi în nișe, goluri sau goluri de copaci. Foarte atras de persoană. Iarna, se pierde în turme de alte păsări și caută hrană cu ele.
 6. Ciocănitoare. Își petrece cea mai mare parte a vieții în căutarea hranei. După ce a examinat copacii și a găsit insecte, pasărea începe să rupă intens coaja cu ciocul. Toamna și iarna, dieta ciocănitorului se schimbă. Așa că alege un con dintr-un copac și scoate semințele cu ciocul..
 7. Waxwing. Foarte interesantă pasăre de dimensiuni medii. Există o creastă pe cap, pete negre pe gât. Culoarea corpului - gri roz. Ceara nu se teme de oameni și le permite adesea să se apropie suficient. În sezonul rece, ei se sărbătoresc cu boabe de toamnă care fermentează în stomac. Din aceasta, aripa de ceară se îmbată, de multe ori nu poate naviga în spațiu, se confundă, se prăbușește în diferite obiecte și moare adesea din această cauză.

Vara cu pene

Trilul păsărilor nu se oprește niciodată primăvara și vara. Melodii de diferite feluri se aud în zona verde a regiunii Moscovei. Puteți auzi trilul următoarelor păsări:

 1. Wagtail galben. Pasărea este mică, cântărește doar 20 de grame. Coada ei este disproporționată, lungă și mereu tremurătoare. Nu este obișnuită să locuiască într-un singur loc și este în continuă căutare de noi locuințe. Zboară în țările calde pentru iarnă și rămâne acolo până în aprilie. Preferă să caute mâncare pe sol, nu-i place să vâneze în aer.
 2. Oriol de pasăreGrangur. O pasăre foarte strălucitoare, cu cioc roșu și penaj galben-negru. Primăvara și vara îi place să înoate în apă. Oriole scoate sunete interesante și neobișnuite. Deci, de la un tril melodic și frumos la un scârțâit dezgustător, din care uneori urechile se acoperă.
 3. Privighetoare. Cel mai bun cântăreț de pădure. Dar, de fapt, nu fiecare membru al speciei poate cânta frumos. Ei învață abilitățile vocale de la tați sau vecini. Aspectul privighetoarei nu este la fel de atractiv ca vocea. Sunt maro și discret, cu ochi mari și negri. Zboară spre regiuni calde pentru iarnă. Dar vara se stabilesc în păduri, parcuri, tufișuri, unde se ascund de pisici și alte animale prădătoare.
 4. Pastor. O pasăre frumoasă, cu capul tufuit. O pasăre migratoare, preferă să trăiască în scobiturile stâncilor, în stânci, între bușteni de lemne de foc. Acești ajutoare minunate cu pene în agricultură distrug în mod activ lăcuste și alte insecte dăunătoare.
 5. Rook. Turnul este adesea confundat cu corbul, așa cum arată. Dar turnul nu are penaj la cioc și în exterior este mai grațios. Rook a fost mult timp considerat purtătorul primăverii. Turnurile sunt cele mai bune ajutoare pentru fermieri: pe câmpuri, ele distrug rozătoarele și insectele dăunătoare. Păsările au o inteligență bună. Cu ajutorul bețelor și crenguțelor, ei sapă pământul în căutare de hrană.
 6. Sturz. Această pasăre nu se distinge prin aspectul său atrăgător. De obicei sunt de culoare gri sau gri închis, cu sânii portocalii. Dar această pasăre discretă este comparată cu o privighetoare, deoarece aftele are o voce foarte melodică.
 7. Rândunica (oraș). Pasărea este mai mică decât o vrabie. Corpul și aripile alungite, capul turtit, ciocul scurt, burta albă. Se adună în aer și sunt capabili să se înalțe la diferite înălțimi.

Păsări prădătoare

Păsări de pradă din regiunea Moscovei și Moscova:

 1. Sarichi. Pasăre mare cu dimensiuni de până la 50 cm, anvergură a aripilor de 1 metru. Exemplarele întunecate au pete pe laturi sau o linie transversală întunecată. Căpușele au un alt nume - cățel obișnuit.
 2. Bufniță cenușie. O pasăre bufniță de mărimea unui corb. Masculii cântăresc 470 de grame, femelele - 620 de grame. Culoarea este maroniu sau gri, capul rotund și mare, ochii întunecați și mari. Coada și aripile sunt relativ scurte. Aceste bufnițe preferă să se așeze în copaci vechi, dar pot fi găsite și în podurile clădirilor. Iarna și primăvara, bufnița este activă ziua, restul timpului - noaptea..
 3. Bufniță cu urechi de pasăreBufniță cu urechi lungi. Greutatea corporală a unei bufnițe este de 250–300 gr. Culoarea penajului este cenușiu-roșcat, cu pete negre. Există două smocuri de pene pe cap. Aceste bufnițe sunt nomade, migratoare. Ele pot fi găsite nu numai în pădure, ci și în grădinile publice și în zonele rezidențiale din regiunea Moscovei..
 4. Vultur auriu. Prădători unici care pot vâna nu numai pradă mică, ci și animale mari, de exemplu, căprioare, viței, oi. Dimensiunea vulturului auriu este impresionantă - anvergura aripilor este de la 2 la 2,5 metri.
 5. Baltă mare. O specie de păsări pe cale de dispariție, care este listată în Cartea Roșie. Marele baltă este rudele directe ale stârcului. Cuibăresc în corpuri de apă și mlaștini supraaglomerate. Culoarea păsărilor este pestriță (dungi galben-negre cu pete). Vocea nu seamănă deloc cu trilul unei păsări. A fost comparat cu vuietul vântului dintr-o țeavă goală sau cu vuietul unui taur. În timpul zilei, păsările se ascund în tufișuri.
 6. Merlin. Cea mai mare rudă a șoimului. Culoarea șefului este alb cu o nuanță gri sau neagră. Gyrfalcon este răspândit în partea de nord a Rusiei, dar se găsește și în regiunea Moscovei. Muștele rar iernează. Se hrănește cu rozătoare mici, păsări și animale. Gyrfalcon este adesea învățat să vâneze.
 7. Șoim călător. Această pasăre este un prădător serios. De regulă, șoimul pelerin alege locuri greu accesibile pentru a locui. Preferă să se așeze pe stâncile rezervoarelor și stâncilor. Mănâncă doar păsări mici și mijlocii. Rareori alege locurile urbane pentru viață. În limitele așezării, locuiește pe vârfurile clădirilor. În 2008, s-a constatat că o pereche de păsări se cuibărește în clădirea înaltă a Universității de Stat din Moscova.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce păsări trăiesc în suburbii și moscova