Thrush fieldfare: descriere și fotografie

Creșterea păsărilor de sturzAftele de câmp aparține ordinii familiei de paseri a aftelor. Aceasta este o pasăre destul de mare, cu capul gri, spatele maro închis și coada sus gri, care contrastează clar cu penajul negru al unei cozi destul de lungi. Axilele albe pot fi văzute într-un aft zburător prin binoclu..

O pasăre neliniștită și foarte activă, care emite în mod constant sunetele caracteristice ale chak ... chak ... chak, într-o stare anxioasă începe un zgomot asurzitor ra-ra-ra. Cântă și ciripeste cu o voce aspră, ceva asemănător cu cântecul belobrovikului, dar mai ales fără strofa caracteristică de deschidere curată a acesteia din urmă.

Turdă: descriere

Aftele are următoarele caracteristici:

  • dimensiunea unei păsări adulte este de la 25 la 28 cm;
  • greutatea ajunge la 75-130 grame;
  • anvergura aripilor 39-43 cm.

Câmpul diferă de restul congenerilor săi în primul rând în ceea ce privește modul de viață. Majoritatea cuplurilor cuibă unul lângă altul, formând colonii mici (aproximativ 30-40 de perechi), cu toate acestea, unele familii preferă să construiască cuiburi în mod izolat.

Cuibul acestei specii de păsări este construit de femelă. Sarcina masculului este să însoțească și să protejeze locul de cuibărit și sufletul său pereche. Femela colectează material pentru construcție în apropiere, dacă este posibil. Cuibul este în formă de castron, destul de masiv, căptușit cu iarbă moale din interior.

Ambreiajul conține de la 4 la 7 ouă. Ouăle sunt verzui, cu pete maronii. Incubația începe după ce ultimul ou a fost depus și durează 12 zile. În timpul verii, zidăria se întâmplă de două ori.

În timp ce femela incubează ouăle, sarcinile bărbatului includ protecția ei, precum și apărarea coloniei. În timpul perioadei de incubație, femela este forțată să-și găsească de mâncare, deoarece masculul nu o hrănește. Puii născuți în lume sunt hrăniți de ambii părinți timp de 12-13 zile.

Unde trăiește păsările de câmp?

Cuiburile de camp se cuibăresc practic în nordul Eurasiei. Pentru iernare, păsările migrează în Africa de Nord, Asia Mică, Europa Centrală și de Sud. Unele păsări sunt nomade, cealaltă jumătate sunt sedentare. Luptele de câmp le place să se așeze în boschete și parcuri, precum și la marginea pădurii, în imediata vecinătate a pajiștilor umede. Aceste păsări nu trăiesc în păduri dense. Perioada de cuibărire durează din aprilie până în iulie.

Natura sturzului

Peștii de câmp sunt păsări foarte active, curajoase și chiar războinice. Atacă cu îndrăzneală prădătorii cu întreaga colonie și aproape întotdeauna câștigă, alungându-i de cuiburi.. Poate ataca animalele, inclusiv pe oameni, zburând deasupra capului și fără a uita să stropească cu excremente. Iată metoda lor de protecție, vedeți, este destul de eficientă.

Dușmani ai păsării de câmp

Caracteristicile păsărilor de sturzDintre numeroșii dușmani ai luptei de câmp, ar trebui evidențiat în special corbul, care construiește adesea un cuib nu departe de colonia de mierle. Cu toate acestea, când văd un corb aproape de habitatul lor, masculii, chiar și cei singuri, îl atacă cu îndrăzneală și îl obligă să fugă.

Dar, în ciuda beligeranței sale, păsarea de câmp este un reprezentant complet pașnic al păsărilor și nu este capabilă să provoace nici măcar probleme mici păsărilor adiacente acesteia. Și chiar dimpotrivă, cu îndrăzneală protejează păsările mai mici, cuiburi devastate de prădători care speră să profite din ouă sau pui.

Sturzii pot alunga cu ușurință o veveriță de pe teritoriul lor, ceea ce nu pierde ocazia de a priva un mușcător sau un cinteză. Pigoiul și corbul în sine nu vor să se uite unde aud, parcă, strigătele nemulțumite ale cenușii de câmp. O astfel de apărare viguroasă a teritoriului coloniei prin afte atrage un număr imens de păsări mici către ele. Adesea, ciuperci verzi, parulete, cinteze și multe alte păsări mici cuibăresc în număr mare în coloniile de aft sau la marginea lor.

Cu toate acestea, în ciuda unei astfel de apărări active, aftele nu reușesc întotdeauna să salveze colonia. În unele cazuri, corbii care au stricat cuiburile de câmp nu sunt pedepsiți. Acest lucru se întâmplă în principal atunci când o persoană interferează cu prezența aftelor în apărarea casei sale. În plus față de corbi, veverițe, gauri, ciocănitori și, uneori, prădători nocturni și dormitori participă la ruina cuiburilor de câmp și a celor mai apropiați vecini ai lor. Vânătoarea de câmp și șoimi. Prădători, precum și ploi, friguri de vară și primăvară capabil să distrugă complet colonia.

În astfel de condiții, mobilitatea ridicată și turma de aftele de câmp contribuie la dezvoltarea lor activă a zonelor geografice neexplorate. O colonie mobilă poate face nu numai aruncări pe distanțe lungi, ci și căuta și dezvolta în mod activ noi zone care sunt cele mai favorabile pentru cuibărit într-un anumit sezon..

Alimente

Ce mănâncă pasărea de câmpFieldfare mănâncă atât alimente vegetale, cât și animale.

În timpul perioadei de cuibărit, câmpul colectează hrana pe pământ, în zonele cu iarbă rară, preferând câmpurile umede sau pajiștile mlăștinoase cu iarbă joasă și în parcuri și păduri - zone acoperite cu frunziș putrezit și umbrite de coroane de copaci. La sol, păsările se mișcă în sacadări, răsucindu-și în mod constant capul și uitându-se la sol, cu mișcări agile ale ciocului răspândindu-se sau chiar răsucind frunzele și așternutul din subsol.

Majoritatea aftelor se hrănesc cu moluște terestre și râme și nu numai păsările adulte, ci și puii pe care îi hrănesc, aderă la o astfel de dietă. Această iubire a aftelor pentru râme este uneori plină de consecințe adverse: păsările încep să moară în masă din cauza nematodelor. Reproducerea rapidă a acestor paraziți contribuie la înfundarea tractului digestiv și a căilor respiratorii la pui și adulți.

În afară de viermi, lupta de câmp de bună voie sărbătoare cu diverse insecte, care trăiesc în câmpuri și pajiști, precum și în așternutul de pădure. Acestea pot fi următoarele tipuri de insecte:

  • păduchi de lemn;
  • centipedele;
  • fluturi și pupele lor;
  • omizi și larvele lor;
  • diferiți gândaci și alte nevertebrate.

Descrierea luptei cu păsăriAftele de câmp are o atracție specială pentru dulciuri. Deja vara, începe să caute fructe de coacere și să se bucure de ele, în ciuda faptului că peste tot există suficientă hrană pentru păsări. Când nu există altă opțiune, merele se hrănesc fructe de padure tartan, amărăciunea copleșită de gustul zahărului.

Cu toate acestea, dacă în mijlocul aleii de cenușă de munte există brusc cel puțin un copac cu fructe dulci, cenușa de câmp îl va smulge în primul rând. După ce a găsit un astfel de copac odată, pasărea își amintește locația și toamna viitoare își va aduce acolo toate rudele..

Mai nou, aftele de câmp era un oaspete destul de rar în orașe, zburat accidental acolo în timpul pre-iernii prelungite. Cu toate acestea, după ce frasinul de munte și-a câștigat ferm pozițiile în grădinile, piețele și parcurile orașului, aftele, încântat de abundența hranei, a început să construiască cuiburi direct în oraș. Astăzi, câmpul a devenit unul dintre cei mai proeminenți și numeroși locuitori ai câmpurilor, pajiștilor și spațiilor verzi din Rusia..

Descrierea păsării de aft Cât trăiește o pasăre drozl?Hrănirea păsărilor cu afteCaracteristica sturzuluiCum arată o pasăre aftăAfte-câmpAftă de pasăreStilul de viață al păsărilor sturzStil de viață al păsărilorDiferențe pasăre afară câmpSturzul se hrănește cu astaHabitatul aftelor de păsări de câmpAfte-câmp
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Thrush fieldfare: descriere și fotografie